Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Maten vi äter bör produceras i Sverige.

Jag börjar nu känna att det är dags att jag tycker till även i denna fråga.

Inledningsvis vill jag säga att jag är av den uppfattningen att det vi äter bör vara närproducerat i så stor utsträckning som möjligt. Målsättningen borde alltid vara 100% närproducerat både i offentlig miljö likväl som hemma.

Ju mer vi kan producera på nära håll ju bättre är det för vår miljö. Kortare transporter leder alltid till mindre miljöpåverkan.

Jag tycker dessutom att det är hög tid att Sverige som land blir helt självförsörjande när det gäller livsmedel och mat. Detta både vad gäller djur och djuruppfödning likväl som odlande av olika grödor, grönsaker och frukter. Förutom att vi då får en mer fullständig kontroll på vilka tillsatser den framtida maten tillförs under produktionen får vi även ett ekologiskt mer hållbart system. Dessutom kan vi genom att producera allt själva garantera att det görs med så liten miljöpåverkan som möjligt

I dagens högteknologiska samhälle där vi sitter inne med all kunskap som behövs vore det inget problem att odla alla slags grödor inom landets gränser. Det som inte går att odla utomhus går alldeles utmärkt att odla i växthus. I växthus finns få eller inga gränser för vad som kan odlas, även exotiska frukter och växter går att odla på detta sätt.

Självfallet ska vi både vad gäller djuruppfödning och odling försöka genomföra detta på ett fullt ut ekologiskt sätt, kan vi sedan göra växthusen och ladugårdarna självförsörjande på el och energi, alternativt om detta inte går, använda oss av grön el och energi är vi ännu närmare en miljömässigt perfekt modell.

Sverige har en landmassa stor nog för att genomföra sådana projekt. Varför inte bygga en hel del av denna verksamhet på landsbygden för att ånyo få en jämnare befolknings spridning i vårt land.

När det gäller mer exotiska grödor är jag säker på att vi kan ta många av våra invandrade medborgare till hjälp. Många av dessa har på ett naturligt sätt både erfarenheten av och kunskapen om hur man odlar olika grödor.

Jag vet samtidigt att EU försöker blanda sig i leken, och att man på olika sätt vill förbjuda odling av grödor i växthus. Vi måste möta alla sådana förslag med ett starkt nej och påvisa varför vi valt att gå denna väg, detta med eller utan EU’s medgivande.

Om planeten ska överleva och kommande generationer ska ha någonstans att bo och något att äta brådskar det med en omställning till närproducerad mat.

Låt oss därför göra Sverige till föregångsland på området och visa omvärlden att det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.