Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Svenskt Näringsliv och svenska företag behöver en S ledd regering.

När nu de olika sidorna presenterat sina valmanifest blir det med ens ganska klart vilket av alternativen som är bäst för svenskt näringsliv och de svenska företagen.

Som jag ser det gynnar Socialdemokraternas förslag företagen betydligt mer än Alliansens förslag. Det är till och med så att svenskt näringslivs företrädare beklagar sig över att Alliansens förslag helt saknade stimulanser för företagen.

Jag har tidigare, gång på gång, påpekat att Sverige behöver en stark offentligt ägd offentlig sektor för att svenska företag ska må bra och blomstra. Precis detta finns i Socialdemokraternas valmanifest. I det finns massiva insatser för att få in ungdomar och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden. De flesta jobben skapas som riktiga jobb inom offentlig sektor, vilket både direkt, men framför allt på sikt kommer att gynna de svenska företagen.

Tittar vi historiskt så vill jag påminna alla och envar att svenska företag alltid mått bäst, och varit mest framgångsrika, vid de tidpunkter som den offentliga sektorn fungerat som allra bäst. Den offentliga sektor jag pratar om är en offentlig sektor som är offentligt ägd, skattefinansierad, driven av behov inte av efterfrågan och vinstintresse.

Precis detta får alla Sveriges företagare om de lägger sin röst på Socialdemokraterna i det kommande valet. En röst på Socialdemokraterna är en garanti för att säkerställa att staten och kapitalet kommer att gå hand i hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.