Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Låt oss begrava otyget Arbetslinjen så djupt det någonsin går!

Alliansen i allmänhet, och Moderaterna i synnerhet, tjatar på om arbetslinjens förträfflighet. Nu senast använder Anders Ågren i ett blogginlägg arbetslinjen och dess principer som något som ska användas i samband med anhöriginvandring. Man vill använda arbetslinjen för att förstärka försörjningskravet i samband med anhöriginvandring.

Låt mig en gång för alla slå fast att ARBETSLINJEN är, och har varit helt förödande för Sverige och dess medborgare!

Till att börja med bygger arbetslinjen redan från början på en helt omöjlig ekvation, en ekvation som ser ut enligt nedan:

Färre medarbetare + Högre produktion + Mer stress + Högre arbetsbelastning + Högre vinster = ARBETSLINJEN

Med en sådan omöjlig ekvation som grund för sin politik är det sedan lätt att förstå varför det är helt naturligt för framförallt Moderaterna att sedan göra försämringar i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna.

En ekvation likt den bakom arbetslinjen visar med klar tydlighet att man betraktar anställda medarbetare på samma sätt som man ser på maskiner och övrig produktionsutrustning. Man ser helt enkelt företagens anställda som en förnyelsebar resurs. Som något som kan bli utbytt när den blivit utsliten och inte längre kan utföra sitt jobb.

Arbetslinjen och den filosofi den stödjer ligger ensam bakom den katastrofala situation vi nu ser i vårt land!

Sjuktalen ökar dramatiskt. Dessutom blir sjukskrivningsperioderna väsentligt längre då allt fler blir utbrända och som en effekt av detta sjukskrivna på grund av psykosociala orsaker. Sjukdomsorsakerna bakom dessa diagnoser är betydligt svårare att bota och komma till rätta med än andra sjukdomsorsaker.

Arbetslinjen har helt enkelt byggt ett Sverige som dukar under på grund av stress och omåttligt hög arbetsbelastning.

Att då stå och hävda arbetslinjens förträfflighet och sjunga dess lov är som jag ser det detsamma som att sparka på den som redan ligger.

Samma metod och samma arbetslinje vill nu Moderaterna använda på våra invandrare.

I min värld är det svårt nog att vara avskild från sin familj, och att behöva använda varje minut till att oroa sig för om de ska klara sig eller inte. Vill vi att de som redan fått asyl och permanent uppehållstillstånd ska kunna bygga sig ett liv med arbete och inkomst bör vi se till att de står på en emotionellt stabil grund först. Denna stabila grund skapas bäst genom att vi ser till att de får förenas med make/maka och barn.

Tack och lov står vi Socialdemokrater på en helt annan ideologisk grund än Moderaterna!

Där Moderaterna ser pengar, rikedom och produktionsresurser ser vi Socialdemokrater kärlek, solidaritet och värdefulla medmänniskor.

Där för vill jag att vi Socialdemokrater förenar oss och gemensamt talar om för svenska folket varför arbetslinjen kom till, och vilka värden den står för. Görs detta är jag säker på att vi lyckas begrava arbetslinjen på ett djup som gör att den aldrig når upp till ytan igen.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i den beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.