Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Driv alla asylboenden i statlig regi.

Jag blir mer och mer upprörd när jag följer de rapporter angående statens kostnader för asylboenden som redovisats i bland annat Expressen under de senaste dagarna.

Att privata entreprenörer utnyttjar situationen och skor sig själva genom att debitera skyhöga hyror är helt horribelt. Det finns exempel med hyror på uppemot 70.000 per månad för en enrummare vilket helt saknar rim och reson.

Jag utgår från att dessa entreprenörer är Alliansväljare och att de röstar på moderaterna eller kristdemokraterna varför vi kanske inte ska vara alltför förvånade över deras girighet. Girighet är ju trots allt normen bland anhängarna till dessa partier.

Vad som är helt klart är att detta är ett gigantiskt slöseri med skattepengar. Lika klart är det att vi måste sätta stopp för detta med omedelbar verkan.

Därför tycker jag precis som jag framfört tidigare att alla asylboenden ska drivas i statlig regi.

Att sko sig på andras olycka (läs de som flyr från krig och förföljelse) eller på våra skattepengar är både fel och saknar helt rättfärdigande. Att ta emot asylsökande är en statlig angelägenhet och ska därför skötas helt i statlig regi utan privat inblandning.

Staten ska hyra företrädesvis av kommunala hyresvärdar, eller om sådana saknas med hjälp från kommunen vaska fram hyresobjekt hos privata hyresvärdar i respektive kommun. Jag är inte främmande för att göra det tvingande för landets kommuner att skaffa fram lämpliga objekt för dessa boenden.

Dessutom ska staten fördela alla asylsökanden på alla landets kommuner i proportion till kommunens procentuella andel av Sveriges totala befolkning. Ingen kommun ska ha rätten att vägra att ta emot ”sin andel” av de asylsökande.

Själva driften av boendena ska alltid ske i statlig regi, detta för att garantera likvärdig behandling oavsett vart i landet en asylsökande placeras. Dessutom får vi en jämn kostnadsspridning på alla landets kommuner när det gäller tillhandahållande av utbildningsplatser mm.

Jag vill även införa krav på att en asylsökande måste bevisa att de är självförsörjande innan de får rätten att flytta från den kommun där de placerats, detta för att undvika att alla väljer att bo i samma kommun eller samma stadsdel i en framtid.

Just demografi och demografisk spridning är av yttersta vikt då det är högst olyckligt att allt för många av samma nationalitet eller religion samlas på ett och samma ställe. I det ideala scenariot speglar alla delar av det svenska samhället den demografi som råder totalt i riket, dvs. blandningen ser likartad ut i alla landets kommuner och representerar riksgenomsnittet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.