Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

EU’s nya färdriktning leder ut på GIRIGHETENS motorväg!

Det går inte att tolka EU’s nya färdriktning under starka tyska influenser på något annat sätt än att man redan kommit ut på GIRIGHETENS motorväg och att man nu i rask takt ökar farten.

EU som i grunden är en mycket KÄRLEKSFULL och SOLIDARISK tanke vars grund var att binda ihop Europas folk och därigenom skapa ett fredligt Europa där alla MÄNNISKORS LIKA VÄRDE återspeglas håller nu i rask takt på att förvandlas till något helt annat.

Palme varnade ofta för att ”mörka krafter” med en helt egen agenda skild från vår arbetar i det fördolda, och att dessa när tillfälle ges kommer att visa sig i form av förslag som starkt begränsar DEMOKRATIN och JÄMLIKHETEN såsom vi känner den.

Jag tror att det är precis detta vi upplever i EU för närvarande.

Tysklands finansminister Dr. Wolfgang Schäuble kom redan 1995 med förslag om att omstrukturera Eurozonen och skapa ett eget parlament för den. Förslaget har sedan upprepats år 2000 och nu senast tillsammans med CDU’s Karl Lamers 2014.

Förslaget strävar mot att bilda ett Eurozons parlament bestående av EU parlaments ledamöter från Eurozonens länder. Dvs. han vill skapa en gemensam regering för hela Eurozonen med ett eget suveränt parlament som har rätten att bestämma politiken i de länder som ingår i Eurozonen.

Han föreslår dessutom att det ska tillsättas en speciell Europeisk budget kommissionär för Eurozonen med rätt att avslå suveräna Eurozonstaters nationella budgetar om de inte passar in med de regler som man tillsammans kommit överens om i Eurozonen (läs i det parlament han vill bilda).

Vad han i själva verket säger är att han vill ge Tyskland vetorätt att styra hur budgeterna ska utformas inom Eurozonen.

Olof Palme talade ofta om vikten av att bredda demokratibegreppet, och om att göra demokratin levande på alla nivåer i samhället. Idéen bakom detta var att låta människorna känna att de hade större inflytande över sin vardag och möjlighet att påverka sin egen situation på arbetsplatser och annorstädes.

Det som nu håller på att hända i EU går i precis motsatt riktning och kommer om det genomförs att flytta demokratin oerhört mycket längre från människorna i Eurozonen. Om något blir detta det yttersta beviset på att strävan från Dr. Schäuble alltid varit att permanenta ”fåtalets” makt över ”flertalet” genom att säkerställa att de nyliberala krafterna kan härja fritt utan medborgarnas inflytande.

Därför är jag tacksam att vi svenskar var förutseende nog att rösta nej till euron!

Dr. Schäuble försöker nu accelerera detta genom att använda Grekland och dess situation som ett varnande exempel på vad som händer om Eurozonens medborgare fritt får välja regering i DEMOKRATISK ordning. Om så är fallet kan det ju bli så att länder i Eurozonen får ”fel” regering, en regering som för en annan sorts politik – En socialistisk politik som har KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE som ideologisk grund.

Han är rädd för ett sådant scenario därför att han innerst inne vet att KÄRLEKEN alltid besegrar GIRIGHETEN, men även därför att han är medveten om att fler människor än idag kommer att drabbas av samma medicin som grekerna som ett resultat av hans politik.

Därför vill han cementera en maktstruktur i EU helt baserad på nyliberala doktriner som kan fortsätta att verka även efter det att människorna i EU vaknat upp och i DEMOKRATISKA val valt en annan sorts politik än den han står för. Vad han fruktar mest av allt är att fler länder likt Grekland ska få en socialistisk regering, och att dessa kommer att försöka driva EU i en riktning som gör nyliberalísmens doktriner ifrågasätts och stoppas.

Jag är därför ytterst förvånad att Frankrikes Hollande igår kom med ett liknande förslag trots att han står betydligt till vänster om Schäuble. Måhända beror detta inspel på att Frankrike är nästa land som behöver söka stöd från EU därför att deras ekonomi har stora problem?

Jag har i tidigare inlägg sagt att jag har starka indikationer på att EU bildades på helt andra grunder än de som öppet redovisas. Indikationer som jag fått mig till livs i mitt tidigare arbete i den internationella bank & finansvärlden.

Vad jag sagt är att bildandet av EU i grund och botten handlar om 2 saker:

  • Först och främst handlar det om att skapa en större ”hemma” marknad för tyska och franska produkter genom att ta bort de tullar som tidigare rådde mellan EU länderna.
  • Därefter handlar det om att göra det möjligt för EU’s storföretag att fritt flytta pengar mellan länderna och själva välja i vilket land pengarna ska beskattas. Detta genomfördes därför att man var väl medvetna om att man genom att ägna sig åt avancerad skatteplanering kan använda ett vänligt sinnat EU land för på förmånliga villkor flytta pengarna till skatteparadis och därmed undvika skattebelastning på vinsterna.

Det är det senare som bevisar att Palme hade rätt när han pratade om mörka krafter med en dold agenda. Vad de visar är att kapitalägarna är GIRIGA och att de anser att skatter för att bygga välfärd inte är deras ansvar.

Dessutom strider förslaget mot alla vanliga tankar om hur demokratiska federationer likt Tyskland, Australien och USA ska fungera. Dessa federationer grundas i dess medborgares suveränitet som syns i dess representanters positiva kraft att lagstifta om det måste göras å medborgarnas vägnar.

Dessutom är verkligheten sådan att de flesta länder inom EU inte är federationer utan har andra styrelseskick.

Dr: Schäubles vill genom sitt förslag flytta makten över alla politiska beslut som handlar om pengar från suveräna staters demokratiskt valda regeringar till ett Eurozonsparlament där rösträtten för Eurozonens medborgare kraftigt begränsas. Medborgarna i Eurozonen kan inte rösta på alla kandidater, bara på de från sitt eget land.

Detta är ett spel på hög nivå och innebär indirekt att resten av EU kommer att tvingas dans efter Tysklands pipa.

Min slutsats är att Dr. Schäuble vet att EU’s medborgarna förr eller senare kommer att genomskåda nyliberalsimen och dess politik som innebär att inkomst och förmögenhetsklyftorna ökar. Han vet att de när de vaknar kommer att kräva förändring, och att denna förändring mycket väl kan innebära att många länder får socialistiska regeringar med en helt annan politk än den han förespråkar

Det är därför han vill säkerställa att makten sitter orubbad hos den nyliberala eliten oavsett vad medborgarna vill. Genom att skapa ett Eurozonsparlament, och genom att implementera regelverk som är svåra att ändra vill han säkerställa att de redan rika kan fortsätta att berika sig på övrigas bekostnad.

Det är viktigt att Sverige arbetar mot en sådan utveckling trots att vi inte är med i eurosamarbetet. Vad hela EU behöver är mer av socialistisk politk och mindre av nyliberal politik. EU och dess medborgare behöver mer av KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE och mer av DEMOKRATI och JÄMLIKHET – Inte mer av GIRIGHET och EGOISM.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.