Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Sverige och Tyskland bör driva förenad kamp för en jämlikare fördelning av flyktingar inom EU.

Även i detta ämne har jag skrivit många inlägg, och detta inlägg skrivs bara för att ytterligare förtydliga vikten av att Sverige och Tyskland bör förenas i kampen om att alla EU länder SOLIDARISKT ska ta emot sin andel av de flyktingar som kommer till EU.

Bördan kan inte som nu ligga på dessa 2 länder i den omfattning den för närvarande gör utan att det får konsekvenser för EU och Schengen samarbetet.

Dessutom tycker jag att Merkels utspel om snabbare handläggning av asylärenden är välkommen och något Sverige ska ansluta till. Rättvisas vore sannolikt om alla asylärenden kunde hanteras av en EU gemensam handläggningsenhet med personal från alla EU länder.

Jag vill i en förlängning se handläggningstider på 1 månad efter inkörning av systemet, men kan tänka mig att acceptera 3 månaders handläggningstid inledningsvis. Som jag ser det är det jätteviktigt att snabbt skilja de med riktiga asylskäl enligt FN:s konventioner från de som söker asyl av andra skäl.

Den gemensamma handläggningsenheten ska efter beviljad asyl Solidariskt fördela de flyktingar som beviljas asyl mellan alla EU länder och ombesörja att de får transport ordnad till det land där de ska tas emot. Jag tycker även att det kan vara rimligt att vi inom EU och Schengen följer samma standard vad gäller integration, typ av uppehållstillstånd, boende, utbildning, krav etc. Detta för att harmonisera invandringen och göra den jämlik i hela EU.

Ett EU som i många andra frågor kan lägga oerhört strikta direktiv och regelverk om vad som är rätt eller fel enligt regelverket borde med lätthet kunna skapa enighet om hur regelverket för flyktingmottagning ska utformas.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

6 kommentarer

  1. Bergis

    Ni kanske ska sluta med att locka hit folk med löftet om full försörjning så att inte fler slipper drunkna på medelhavet. Ni som ställt er bakom Miljöpartiets asyl och invandringspolitik har blod på era händer genom att folk drunknar i medelhavet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Varken jag eller mitt parti har ställt oss bakom en sådan politik – dessutom har jag kommit med handfasta förslag på hur vi löser problemen och skapar en fungerande integrations- och migrationspolitik.

      En solidarisk fördelning av flyktingar bland alla EU länder är en av dessa åtgärder.

  2. Joachim

    Tokstolle! Vi i Sverige och Tyskland behöver ta emot flest och därför gör vi det. Flyktingmottagning står i proportion till privat skuldsättning. Flyktingindustrins kostnader säkerställer kreditexpansionen så inte vårt(bankernas) ekonomiska system kollapsar. Sen den lilla biverkningen att samhället faller isär är en annan ”femma” som folket får leva med.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Joachim – Vi har diskuterat din inställning tidigare och jag delar inte din uppfattning och kom dessutom med en rätt detaljerad beskrivning av banker och banksystemet.

      Banker behöver ingen kreditexpansion för att överleva . snarare det omvända mer insättningar på vilka de tjänar betydligt mer pengar än på utlåning.

  3. Joachim

    Du undvek att svara på detta besvärande faktum: Privata banker tillåts skapa nya pengar genom skuld där tillkommande ränta inte finns medräknat i det nominella nyskapade beloppet. Det blir således ett konstant finansiellt UNDERSKOTT och fler krediter måste skapas för att inte ”systemet” skall haverera på matematisk grund. Typ som ett pyramidspel. Alltså utan en ständig kreditexpansion blir det till slut en brist på betalningsmedel om återbetalningsskyldigheten är mycket större än den faktiska mängd pengar som finns. Tänk på spelet monopol, om spelarna skall betala till banken mer pengar än vad finns att tillgå i spelet, ja då måste mer pengar skapas.
    Vi svenskar är ju världens mest privatskuldsatta folk, det kommer ju inte sluta bra om nån ”bubbla” spricker? Fast en annan positiv aspekt på invandringen är ju att bostadsbristen kvarstår och hus och lägenhetspriser kan fortsätta öka på ett falskt sätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag svarade inte på den invändningen därför att din slutsats är helt felaktig. Ränta kan aldrig räknas med i det nominella lånebeloppet av den enkla anledningen att räntan fluktuerar över tid. Dessutom är räntan närmast att se som en avgift för den service till en kund som ett lån är. Att t.ex jämföra med hyran för en hyrbil med ett tillägg för körda mil.

      Jag har förvisso kritiserat bostadsbristen och sagt att den är ett sätt att driva upp huspriserna – dock har detta ingen koppling till invandring överhuvudtaget.

      Jag som har ett förflutet i bankvärlden vet att banker tjänar betydligt mer på inlåning än någonsin på utlåning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.