Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Apropå budgeten som presenterats.

Kan det möjligen vara så att de som kritiserar en budget som tar det första steget för att rätta till ojämlikheten och därför innehåller satsningar som Sänkt skatt för pensionärer – Satsningar på hyresrätter – Satsningar på barn, unga och sjuka – Höjda kapitalskatter – Höjda lärarlöner och utbildningssatsningar gör så därför att det är de själva som drabbas av de höjda skatterna?

Har de kanske aldrig hört eller läst de visa ord som profeten Paulus skrev i Bibeln ”Var inte självupptagna och stolta. Var istället ödmjuka och sätt andra högre än er själva. Se inte på ert eget bästa utan tänk på andras”?

I vilket fall är jag – Om än inte helt nöjd med att inte mer gjordes i form av skattehöjningar och ett återinförande av förmögenhetsskatten och bostadsförsörjningslagen i vart fall nöjd med att budgeten tar fasta på det budskap som Paulus gav för länge sedan – Nämligen att sätta andra före en själv – I detta fall sätta de svaga grupperna i samhället och deras intressen framför de starkare gruppernas intresse.

Kom ihåg kära vänner – Detta är bara början på en ny Socialdemokratisk era  – Ett paradigmskifte – och något som över tid kommer att leda till ett mer JÄMLIKT och mer harmoniskt Sverige.

Fortsättning följer i kommande budgetar vad gäller satsningar för att återge ”flertalet” makten över ”fåtalet”!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.