Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

KD:s tapp beror inte på DÖ – Snarare på fel sorts politik!

Ann-Louise Trulsson som är ordförande i KD:s Blekingedistrikt skyller Decemberöverenskommelsen för att partiet tappat sympatier i opinionsmätningarna och krympt – Hon tycker därför att den spelat ut sin roll. Det är märkligt att KD:s företrädare försöker skylla tappet på DÖ när den riktiga anledningen till att de förlorar opinion beror på att partiet svängt rejält till höger och dessutom för en politik som färre och färre gillar.

Abortmotstånd – Rättighet för präster att vägra att viga samkönade par och andra liknande förslag är vad som skrämmer bort deras väljare – inte DÖ.

Jag har i ett tidigare inlägg sagt att KD borde ta bort Krist i sitt partinamn och döpa om partiet av just anledningar som dessa. Att kalla sig för ett kristet parti när man sedan driver en politik som går rakt emot det kärleksbudskap som predikas i Bibeln är hyckleri – Måhända är det detta hyckleri väljarna nu upptäckt och därför byter parti och sympatiserar med andra partier.

För egen del är jag övertygad om att så är fallet.

DÖ eller inte – Om inte KD ändrar sin politik och börjar förespråka en politik som väljarna kan köpa kommer KD att ramla ur riksdagen vid nästa val.

Att dessutom välja en ung partiledare utan allt för stor livserfarenhet gör inte saken bättre – På Alf Svenssons dagar visste åtminstone KD väljarna vad de fick om de röstade på KD – Idag är situationen en annan.

Därför säger jag till de KD distrikt som funderar på att rösta för slopandet av DÖ – Det är inte DÖ det är fel på – Felet ligger i KD:s politik.

Ta därför chansen nu när ni har kongress och se till att forma en politik som flyttar partiet ordentligt åt vänster – Närmare kärleksspåret i svensk politik – Gör ni detta ska ni se att kommande opinionsmätningar visar en vändande trend för KD.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Socialdemokraternas tapp beror på att vi inte fört socialdemokratisk period under en tid – Nu blir det dock ändring och en återgång till den sorts traditionella Socialdemokratiska politik som byggde Sverige och som bedrevs när Sverige och svenskarna mådde som bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.