Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

PUT eller TUT stötesten i förhandlingen om flyktingmottagandet.

Om man ska tro på de rapporter som kommer så är den största stötestenen i de pågående förhandlingarna om migrationspolitiken frågan om Permanenta eller Tillfälliga uppehållstillstånd. För egen del är det oerhört märkligt att vi fortfarande håller på med ett ideologiskt ställningskrig istället för att lösa frågan.

I de förslag jag lämnat i en rad inlägg ställer jag en rad krav på de som invandrar att dels lära sig svenska språket inom en tidsram om 3 år samt krav på att genomgå anvisat integrationsprogram – Om man bryter mot dessa krav har jag sagt att det ska leda till ett omedelbart återkallande av uppehållstillståndet och omedelbar avvisning till hemlandet.

Därför är frågan om PUT och TUT en icke fråga för mig – Dock tror jag att den morot som ett permanent uppehållstillstånd medför gör att alla anstränger sig extra mycket för att lyckas. Ansträngningar som kommer att leda till arbete och egen försörjning och snabb integration som en del av det svenska samhället.

Som jag ser det fyller TUT ingen funktion – Speciellt inte mot bakgrunden att oroligheterna i de länder för vars medborgare vi beviljar asyl kommer att bestå under överskådlig framtid. Om motivet till TUT är att partierna inte vill att de som beviljas uppehållstillstånd ska kunna bli svenska medborgare så snabbt som idag finns bättre vägar att gå – till exempel genom att förlänga vistelsetiden i Sverige innan detta blir möjligt.

Situationen är desperat och det brådskar med den lösning som skulle varit klar för länge sedan – Därför vädjar jag ännu en gång till alla partiers företrädare att lägga prestigen åt sidan och lösa problemet.

Dessutom kommer frågan om PUT eller TUT att sakna betydelse den dag vi skapat en mottagningsenhet för alla asylsökande utanför EU:s gränser – Något jag är övertygad om kommer att ske nom 6 månader från dagens datum.

Uppgörelsen om att göra asylhandläggningen utanför EU:s gränser och där skilja de som har giltiga asylskäl från det som inte har det är den absolut viktigaste åtgärden för att få ordning på hela asylhanteringen i EU – Det är mot denna bakgrund vi måste ställa det vi ska genomföra i Sverige.

Därför uppmana jag de inblandade en sista gång – Det behövs inget TUT för att lösa problemen – Dessa löses bättre på andra sätt än genom tillfälliga uppehållstillstånd som varken gör från eller till.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.