Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det fuskas minst lika mycket med körkort och ID kort som med pass!

Regeringen har i dagarna aviserat att man ska strama upp regelverket för hur många pass man kan få utfärdade under en tidsperiod med hänvisning till att man tappat bort sitt pass. Detta därför att man hittat exempel där samma person fått 5-8 pass utfärdade under en kortare tidsperiod.

När man ändå är igång med att förändra regelverket så bör man införa samma regler vad gäller utfärdandet av Nationella ID kort och Körkort.

Jag är rätt säker på att det finns ett stort antal människor som sitter och kör bil på ”lånade” körkort och att det finns ett betydande antal människor som jobbar, öppnar bankkonton mm. med ”lånade” Nationella ID kort och andra ID kort.

Utfärdandet av ID kort borde därför begränsas så att endast Staten genom Skattemyndigheten och Polisen kan utfärda ID kort i Sverige. På samma sätt borde det finnas en begränsning på hur många nya körkort och ID kort en person kan erhålla under det ordinarie kortets löptid.

Dessutom måste det till en nya metoder vid identifiering för att stoppa fusket – Hur och vilken/vilka metoder som ska användas låter jag vara osagt men måhända är fingeravtryck och/eller ögonscanning något som kan användas i och med att även polisen är uppkopplade till nätet i sina bilar.

Det torde vara helt klart att fusket med ”lånade” körkort och ID kort är minst lika utbrett som bruket av ”lånade” pass – Personligen tror jag att fusket med körkort och ID kort är större än fusket med passen.

Därför är mitt budskap till regeringen följande – När ni ändå ska förändra lagstiftningen på området så gör det ordentligt och inkludera även körkort och ID kort i det nya regelverket.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.