Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Klimatet är inte förhandlingsbart!

Inför det stundande klimatmötet i Paris vill jag skicka med ett viktigt meddelande och det är att klimatet inte är förhandlingsbart!

Den globala uppvärmningen, temperaturökningarna och luftföroreningarna stannar inte upp bara för att världens politiker bestämt sig för att förhandla om dem. De slår inte halt i avvaktan på att politikerna ska komma överens – Snarare fortsätter de i samma eller ökad takt fram till den tidpunkt vi gör de förändringar som är nödvändiga.

Låt oss därför inte gräla om klimathotet är reellt eller inte utan istället koncentrera oss på beslut som förändrar hur vi människor beter oss.

Låt oss fatta beslut som innebär att användandet av fossila drivmedel minskas drastiskt, att skövlingen av regnskog effektivt stoppas och att utsläppen av miljöfarliga ämnen, växthusgaser och övriga luftföroreningar begränsas kraftigt med näst intill omedelbar verkan.

En omställning kommer att kosta pengar – Till och med stora pengar dock har varken politiker eller mänskligheten något val – Omställning till Cirkulär ekonomi och en livsstil som går i harmoni med vår planet är ett måste.

Därför vill jag se mindre av förhandling och mer av beslut och handlingskraft vid klimatmötet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.