Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Stefan Löfven har rätt när han säger att vi varit naiva.

Stefan Löfven har fått utstå mycket kritik för att han yttrade att vi varit naiva i Sverige. Dessutom har många tolkat uttrycket på sitt helt egna sätt och därför enligt mitt förmenande dragit helt fel slutsatser av det han sa.

Vi har inte varit naiva därför att vi i Sverige tillåtit stor invandring – Däremot har vi varit naiva i det avseendet att vi trott att integrationen ska sköta sig själv utan att en handfast integrationspolitik som styr integrationen finns på plats.

Det är det jag väljer att tro att Stefan innerst inne avsåg med sitt uttalande om att vi varit naiva – Detta sagt utan att varesig ha frågat Stefan om avsikten eller vara direkt inblandat i den diskussion som ledde till uttalandet.

Sverige har under allt för lång tid varit naivt och underlåtit att förstå vikten av god och väl fungerande integrationspolitik – Något som gäller ett antal historiska regeringar både Socialdemokratiska och borgerliga och det är detta vi måste ändra på för att råda bot på naiviteten.

Integration handlar om att bli inkluderad – Om att förstå vilka krav som ställs på mig som individ och i att se glädjen i de utmaningar som finns på vägen fram till att bli integrerad – Och sist men inte minst i den själsliga belöning som infinner sig när man lyckas med att integrera sig.

Det är därför Sverige som land måste införa en integrationspolitik som tar fasta på just inkludering – En integrationspolitik som klart och tydligt förklarar kraven och konsekvenserna av att inte möta dessa – En integrationspolitik som framkallar kämpaglöd hos individen att lyckas med integrationen – En integrationspolitik som när den som integrerats går i mål med sitt integrationsarbete ger en belöning.

Ska Sverige lyckas måste integrationspolitiken förändras både för de som redan finns i vårt land likväl som de som nu kommer till vårt land.

Att helt negligera att segregation pågått under lång tid och att arbetslösheten är större bland invandrade grupper än bland svenskfödda är naivt.

På samma sätt är det naivt att tro att det är rasistisk att ställa krav på de som invandrar/invandrat till Sverige – eller i att klargöra vad vi förväntar oss att de ska gör för att bäst anpassa sig till ett liv i Sverige.

Det är därför jag väljer att tolka det som Stefan sa när han pratade om att vi varit naiva som jag gör – Nämligen som avsaknad av det som behövts länge i Sverige – En fungerande integrations- och migrationspolitik.

För er som glömt vad jag tidigare föreslagit för att skapa framtidens KÄRLEKSFULLA och SOLIDARISKA Socialdemokratisk migrationspolitik – En politik som tar fasta på principen om MÄNNISKORS LIKA VÄRDE ser förslagen ut så här –  skrivna utan inbördes ordning:  

  • Att vi har en snabb och effektiv handläggning av asylärenden med svar inom maximalt 60 dagar.
  • Att en omedelbar evaluering av de kommandes utbildning och arbetslivserfarenhet sker så att de kan sättas i för dem rätt utbildningsinsats vilken ALLTID ska sträva mot jobb och egen försörjning.
  • Att en omedelbar psykologisk evaluering sker av den som kommer för att identifiera eventuella trauman och behandla dessa.
  • Att offentlig sektor i egen regi bör driva alla flykting och asylmottagningar/boenden utan inblandning av privata entreprenörer i största möjliga utsträckning.
  • Att de som söker asyl utplaceras i ALLA Sveriges kommuner i samma procentuella andel som de utgör av Sveriges totala befolkning. Detta ska ske utan möjlighet att lägga in kommunalt veto och utan att den som erhållit kommunplacering ges rätten att flytta före den dag egen försörjning kan påvisas.
  • Att information om de villkor som gäller för att få ansöka om asyl i Sverige ges direkt vid ankomsten, och att den som kommer måste acceptera dessa villkor för att få sina asylskäl prövade i Sverige.
  • Att krav ställas på den som kommer som flykting att acceptera den utbildningsplan och de övriga integrationsåtgärder som anvisas, samt kravet på att de senast inom 36 månader ska ha lärt sig svenska språket upp till en nivå som medför att de blir anställningsbara och kan klara sig själva i det svenska samhället.
  • Att uppfyllelsen av ovanstående krav verifieras genom en examination – muntlig och skriftlig, och att man vid ett misslyckande har ytterligare 6 månader på sig att klara examen och uppfylla kravet. Detta om inte specifika skäl för undantag från denna regel kan uppvisas.
  • Att information ges om att ett misslyckas med att uppfylla kravet på att lära sig svenska språket innebär att asylärendet omprövas, och att en bedömning görs för att se om de kan skickas tillbaka till sitt hemland utan risk för liv och lem.
  • Att ett avslag på asylansökningen som vunnit laga kraft innebär att man skickas tillbaka till sitt hemland.
  • Att alla flyktingar/asylsökande under 20-års ålder sätts i skola från dag 1 i Sverige.
  • Att flyktingar/asylsökande över 20-års ålder tillställs möjlighet till arbete och arbetsträning ute i det reguljära arbetslivet parallellt med studier i svenska språket redan från dag 1 i Sverige, och att de kostnader som uppstår för detta täcks av staten.
  • Att arbetsgivarna hos vilka de asylsökande praktiserar efter fullgjord utbildning ska erbjudas att anställa den asylsökande med ett lönebidrag som stegvis trappas ner på samma sätt som de lönebidrag som redan finns på dagens arbetsmarknad.
  • Slutligen att möjligheten till anhöriginvandring är blockerad fram tills dess egen försörjning kan påvisas.

Stefans uttryck om att vi varit naiva bör därför ses just i ljuset av avsaknaden av ovanstående och inget annat – I vart fall om jag får råda.

Dessutom är det hög tid att vi reder ut vad RASISM är – Racism som jag ser det handlar inte om att avstå från att ställa krav och mana till att utmana sig själv utan snarare om att behandla människor olika utifrån ett etniskt perspektiv och dela upp befolkningen i VI och DEM.

Att ställa krav på att man ska lära sig språket och delta i övriga åtgärder som syftar till att integrera de som kommer i det svenska samhället är inte racism – Det är KÄRLEK.

Kärlek blir det därför att vi vill att de som kommer till vårt land ska ha precis samma chans som alla övriga att leva ett bra framtida liv.

Det är därför vi ska göra just det – Ställa krav på att de som kommer måste integrera sig för att få stanna och i förlängningen förenas med sina anhöriga i Sverige och här bygga sig ett liv i fred, frihet och harmoni.

Med en integrationspolitik som den jag föreslagit blir det slut med företeelser som att asylsökande vägrar kliva ur bussen när de anländer till det boende de anvisats. Det blir även slut på kraven på att särbehandlas på det ena eller andra viset. Att så sker för närvarande är just för att vi varit naiva och avstått från att ställa krav.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

7 kommentarer

  1. Alve

    Varken du eller Löfven kan använda utrycker att Vi i Sverige. Talar du och även han för oss alla i Sverige? Politikerna i Sverige har varit Naiva. Tycker det är fegt och fel att tala för andra. Räcker med Sd som gjort det.

  2. Alve

    Man har aldrig rätten att tala för alla oavsett om man sitter i regering eller ej. Enbart för sin egna väljar bas det har du själv sagt tidigare så vad är skillnaden nu? Du svänger dig häftigt vad som är passande eller inte.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När man är i opposition så talar man bara för det antalet väljare man företräder – Regerar man landet talar man för alla fram till dess man blir avsatt.

  3. Alve

    Det är nog dax du läser Svea rikes grundlag. Var det dummaste jävla svar som någonsin har kommit ur din mun. Inte konstigt att politiker föraktat ökar så kraftigt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kan Sveriges Rikes lag rätt bra – En stadsminister är regeringschef och därmed den som representerar hela det svenska folket i t.ex förhandlingar med andra länder mm. Att då uttala sig som en sådan är inget lagbrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.