Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Idag är en sorgens dag – Dock nödvändig när andra länder i EU vägrar ta sitt ansvar.

Det är med sorg i hjärtat jag skriver detta inlägg – Detta därför att vi tvingas vidta åtgärder som inte skulle varit nödvändiga om alla EU länder tagit sitt solidariska ansvar vad gäller mottagandet av asylsökande.

Att som Socialdemokrat tvingas ta ett beslut som lägger Sveriges framtida flyktingmottagande på EU:s miniminivå smärtar – Dock kan vi vara stolta över det vi gjort så här långt. För MP måste detta vara ännu värre men som regeringsbärare så är vissa beslut smärtsamma och något man måste leva med.

Förutom ett flyktingmottagande på miniminivå under 3-års tid kommer vi att få leva med mer av TUT – Även för ensamkommande barn och dessutom med en starkt begränsad anhöriginvandring.

Att besluten blir nödvändiga när det kommit hela 80.000 asylsökande de sista 2 månaderna är lätt att förstå och jag håller helt med Stefan Löfven om att det är ett EU gemensamt ansvar att ta emot flyktingar.

Förhoppningsvis leder Sveriges nya ställningstagande till att processen med att komma överens om en ersättande lagstiftning till Dublinförordningen intensifieras så att det blir ordning på torpet.

Dessutom måste det till ordentliga förhandlingar och diskussioner om hur vi kan få slut på de krig som gör att människor tvingas på flykt.

Jag kommer att återkomma under morgondagen med en djupare analys då tiden ännu varit för kort för att fullt ut sätta mig in i exakt vad detta betyder för Sverige och vårt framtida flyktingmottagande.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>