Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Politik – För mig är politik engagemanget och viljan att skapa förändring!

Politik och betydelsen av politik i det dagliga livet har olika innebörd för olika människor. Många bryr sig inte om politik överhuvudtaget emedan andra ser politiken som ett sätt att skapa förändring – Sannolikt är det dessutom så att de allra flesta befinner sig någonstans där mitt emellan.

För mig handlar dock politiken om engagemang och viljan att skapa förändring – En förändring till något som enligt mitt förmenande blir bättre för alla och inte bara för mig själv och de som finns i min närhet.

Jag har genom hela livet varit den typ av människa som drivs av utmaningar – Ju större utmaningen blir desto större blir viljan och beslutsamheten att klara av den. I mitt tidigare arbetsliv i den finansiella världen låg utmaningen i att bygga strukturer och system och nå en affärsmässig höjd som många sade var omöjlig och i att nå en position ännu fler såg som fria fantasier och ren utopi.

Sägas ska att jag lyckades med allt jag föresatt mig och därför kunde lämna bankvärlden tillfreds med att jag uppnått allt det jag drömde om att uppnå. Jag gjorde så fast besluten om att lämna den delen av livet bakom mig och leva ett enkelt liv med ett vanligt jobb och för att vara en närvarande pappa för mina yngsta barn.

Detta fungerade riktigt bra fram tills dess jag hemflyttad till Sverige insåg att det Sverige jag växte upp i inte längre existerar – Att den möjlighet Sverige gett mig att förverkliga mina drömmar inte längre finns där för kommande generationer.

Den KÄRLEK och den SOLIDARITET jag upplevde under min uppväxt hade på något förunderligt vis ersatts av GIRIGHET och EGOISM. Dessutom med ett samhällsklimat som genomsyras av att bara tänka på sig själv och sitt eget bästa och fullständigt strunta i hur mitt egna beteende påverkar andra.

Det var i upptäckten av detta som lågan att anta en ny utmaning tändes. Denna gång utmaningen att förändra och återställa den ordning som rådde när jag växte upp. Det är den upptäckten som på nytt fyllde mina energiförråd med kraft – Den kraft och den outtröttlighet som behövs för att skapa förändring.

Det är därför jag engagerat mig politiskt – Inte för att passivt stödja ett politiskt parti utan snarare för att anta utmaningen att förändra och skapa förändring.

Valet av politiskt parti var inte speciellt svårt – I grund och botten har jag alltid varit Socialdemokrat – Detta därför att Socialdemokratin för mig är det enda alternativet för alla människor som likt mig hyllar KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE som varande viktiga i det dagliga livet.

Dessutom är det bara Socialdemokratin som genom historien haft förmågan att skapa just detta ideala samhälle – Det samhälle som fungerar så att alla människor mår bra och ser framtiden an med optimism och tillförsikt. 

En av utmaningarna består i att bejaka dessa ideal och vara dessa trogna – Dock kommer säkert många att upptäcka att jag är otrogen när det gäller metoderna för att nå dit.

Kampen för att skapa ett JÄMLIKT samhälle fullt av välmående och optimism och ett samhälle där alla inkluderas är min starkaste drivkraft – Fram tills detta är uppnått kommer lågan att brinna och energin att flöda inom mig på precis samma sätt som den gjorde i mitt förra yrkesliv.

Många säger precis som i fallet med mitt tidigare yrkesliv att det jag vill uppnå är omöjligt och utopiskt, och att Sverige och världen förändrats mycket sedan det jag nu vill uppnå var verklighet – Det är därför jag antagit utmaningen – För att visa alla som säger att det är omöjligt att det faktiskt är fullt möjligt. Det är det som driver mig!

Utmaningar saknas inte på något sätt!

Integrations och migrationspolitiken måste förändras så att alla i samhället inkluderas – svenskfödda likväl som invandrare. Bostadspolitiken måste förändras så att ett massivt bostadsbyggande startas omgående. Skolpolitiken måste förändras så att fler än idag går ut skolan med godkända betyg och med en utbildning som efterfrågas av arbetsmarknaden. Arbeten måste skapas. Social trygghetssystem återställas. Den fackliga kampen återupptas. Välfärden stärkas. Offentlig sektor stärkas. Skattesystemen omdanas etc. etc.

Alla dessa utmaningar och fler än så har jag redan antagit – Det är därför jag engagerat mig politiskt istället för att stå på sidan om och titta på.

Går detta verkligen att uppnå frågar många? – Är inte detta omöjligt säger andra? – Mitt svar är JA! -Självklart går det att förändra allt detta! – Och NEJ det är inte omöjligt att nå tillbaka till det Sverige jag drömmer om.

Vetskapen om att det går står att finna i Socialdemokratisk ideologi och historia parat med den livsfilosofi jag adopterat för länge sedan – Den filosofi som sammanfattas i det egenkonstruerade ordspråk som avslutar alla mina inlägg och alla mina email - Det ordspråk som säger:

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

2 kommentarer

 1. inger

  OCH det har gått snabbt ..nermonteringen av ett mänskligt ,solidariskt och jämlikt samhälle i uppbyggnad
  Heder och moral har blåst bort i vindraget från de kallt kalkylerande vinstorkanerna, som härjat och härjar på för fullt Det har skapats en mentalitet ..där intelligens har blivit synonymt med lurendrejeri ,oärlighet och bortkollrade av VERKLIGHETEN Tänker på Kejsarens nya kläder..det är så vi blir itutade och manipulerade till att tro ..att overkligheten ÄR sanningens verklighet.Så det gäller att se och lyssna noga på vad som sägs och vad som sker och TÄNKA efter..Det är ju till det vi fått vår hjärna ATT tänka med Däri har vi ALLA ett ansvar ..och det är över vår egen sanning,moral och ansvar ..över våra handlingar och det vi uttalar oss om och att se på verkligheten ..som den ser ut och är Och inte som i ”Kejsarens nya kläder”..blunda för det uppenbara .
  GOD JUL önskar jag dig och tackar för inspirerande läsning under året
  För hur det än är så känns det bra med människor som vågar ta ton ..och som inom sig bär på eldens kraft ..tänker på vad mina hästar lärt mig Att den som blir utsedd till flockledare är den som är modig,klok och som tar hand om och tänker på alla i flockens bästa

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Tack för berömmet. Precis det handlar om att ha eldens kraft och om att handla klokt och göra som man lovar – I vart fall måste man försöka även om man vet att förslaget kommer att röstas ner.

   God Jul önskar jag till dig med och hoppas att du fortsatt ska gilla att följa det jag skriver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>