Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Politik och regerandet av Sverige handlar om annat än bara flyktingpolitik.

Även om sista ordet ännu inte är sagt angående flyktingmottagandet och integrations- och migrationspolitiken måste vi försöka lägga detta bakom oss och satsa tid och krut på alla övriga politiska frågor som fått stå tillbaka på grund av detta.

Vi Socialdemokrater har lovat att ta itu med en hel massa frågor som har bäring för hur vi skapar en ljus framtid för Sverige.

Kraft måste satsas på att skapa fler arbetstillfällen, på att förbättra resultaten i skolan, på personalförtätningar i offentlig sektor och på ett markant ökat byggande av nya bostäder bara för att nämna några områden.

Precis som jag tidigare nämnt så bör vi för att lyckas med det vi föresatt oss slopa målen om en budget i balans och en finansiering krona för krona och istället under några år framåt låna för att investera i en bättre framtid.

Jag har i olika inlägg och i olika omgångar presenterat förslag på de flesta områden – Förslag jag ämnar driva aktivt för att som jag ser det skapa ett bättre och mer jämlikt Sverige.

Högst upp på min agenda står kampen för ett införande av en bostadsförsörjningslag för att få fart på bostadsbyggandet och skapa jämvikt mellan tillgång och efterfråga på bostadsmarknaden.

Därefter kommer kampen för att göra om skattesystemet och ersätta arbetsgivaravgifter och lönebikostnader med en produktionsskatt för att trygga framtidens välfärd. Dessutom arbetet med att stoppa skatteplanerandet och se till att staten får in de skatteintäkter de rimligen borde få.

Sjukvården ska reformeras i grunden och landstingen skrotas för att ersättas med 6 till 8 sjukvårdsregioner i statlig regi.

Utöver detta finns många andra förändringar att ta itu med för att skapa det JÄMLIKA och välmående Sverige som både du och jag förtjänar – Jag kommer därför att ägna några av mina framtida inlägg till att upprepa och förtydliga förslag jag tidigare lagt – Förslag som sammantaget visar hur min politiska agenda för ett välmående Sverige ser ut.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>