Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Vi ska utveckla snarare än avveckla Sverige!

Stefan Löfven var mycket klar och tydlig i sitt 1 maj tal med att den svenska samhällsmodellen innebär att Sverige ska utvecklas snarare än avvecklas.

Att satsa på offentlig sektor och se till att människor kommer i arbete och har en bostad att bo i är vad vi socialdemokrater kallar utveckling.

Precis som jag tidigare sagt handlar den svenska samhällsmodellen om att vinsterna av allas arbete ska fördelas mer jämlikt – Något de gör om vi höjer skatterna något för de med de allra högsta inkomsterna samtidigt som vi ser till att investera massivt i offentlig sektor för att sätta människor i arbete.

Årets avtalsrörelse har så här långt utmynnat i hyfsade löneökningar för många grupper vilket borde öka konsumtionen något och därmed statens skatteintäkter.

I nästa steg måste vi lägga oss vinn om att skatteplaneringen minimeras så att staten får in den skattepengar som rimligen borde tillhöra alla. Dessutom bör vi om jag får bestämma inleda arbetet med att ersätta dagens arbetsgivaravgifter med en produktionsavgift som utgår oavsett tillverkningsmetod för att säkerställa att framtidens pensioner säkras på ett bra sätt samt för att se till att våra sociala trygghetssystem står pall för framtidens utmaningar.

En sak är jag glad över och det är att vi har en socialdemokratiskt ledd regering i Sverige – Dessutom en som är beredd att fatta tuffa beslut för att se till att vi investerar oss ur den oreda nyliberal politik skapat.

Jag kommer att återkomma under morgondagen med en djupare analys av de reformer och förändringar jag önskar se.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.