Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

EU är dödsdömt utan radikala förändringar.

Jag har under lång tid skrivit om EU och vad jag anser vara dåligt med det EU som vuxit fram under de sista 20-åren i accelererande takt. Trots löften från EU-kommissionen och inflytelserika personer inom EU om att fler beslut ska överföras till beslut på nationell nivå har man gjort det omvända och skapat ett EU som är mer överstatligt än någonsin tidigare.

Det är detta britterna reagerat mot och därför röstat för en brexit. Samma sak kommer för övrigt att inträffa i fler länder om inte EU förändras radikalt och återgår till att vara det fredsprojekt det var i samband med att unionen bildades.

De människor som sitter på ledande befattningar i EU har endera helt missat att det jäser runt om i Europa vad gäller EU och dess direktörsfasoner och överstatlighet där snart sagt alla viktiga beslut ska fattas på EU nivå i Bryssel istället för i medlemsländernas nationella parlament.

Endera har man helt missat detta alternativt använt sig av det jag tror är mycket troligare vilket är att helt sonika låta bli att lyssna på folket och köra sitt eget race.

Att det mycket väl kan vara på det sättet bygger jag på många enskilda uttalanden från utpräglade EU vänner – Inte minst på det uttalande som Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble fällde där han fritt översatt sa följande Vi kan inte ha en ordning i EU som innebär att redan fattade beslut kan ändras bara för att den politiska majoriteten förändras på grund av ett valresultat i fria demokratiska val”.

Det är detta och flera andra uttalanden i samma riktning – Parat med viljan att köra över EU-medborgarna ytterligare en gång genom att mot folkets vilja sluta handelsavtal som TTIP och TiSA som permanentar företagens makt över valda regeringar och vanliga människor som fått gräsrötterna inom EU att reagera och rösta för en ordning som ger dem makten tillbaka.

Att detta startade genom en omröstning i Storbritannien är mer en tillfällighet då samma sak är under uppseglande i en rad EU-länder.

EU var initialt ett fredsprojekt som sjösattes för att undvika framtida världskrig – Detta genom samarbete och vänskap och genom att uppmuntra till förbrödring och försystring genom att införa fri rörlighet för varor, tjänster, människor och pengar bland medlemsländerna.

Den skepnad EU nu tagit följer inte dessa ideal utan är resultatet av ändrade EU fördrag som med starka nyliberala influenser gör allt för att skapa ett nytt klassamhälle inom EU.

En annan sak gräsrötterna inom EU reagerar emot är att företag verksamma inom EU kan flytta jobben till låglöneländer och samtidigt sälja de produkter de tillverkar där mer eller mindre tullfritt inom unionen.

EU skapades inte för att flytta jobben ut ur EU utan snarare för att behålla jobben inom EU genom att gemensamt belägga importerade varor med importskatter.

Att direktörer, banker och kapitalägare skulle ha en mer eller mindre oinskränkt makt i EU för att skydda sina egna GIRIGA intressen var inte ens med på agendan då EU bildades. Snarare var det så att man ville undvika detta då det i slutändan nästan undantagslöst är pengar och makthunger som utlöser krig och förtryck.

Ska EU överleva vilket jag för övrigt tycker är både viktigt och angeläget måste EU reformeras och återgå till sin ursprungliga skepnad.

EU bör därför reformeras så att det på nytt enbart fungerar som en handelsunion med fri rörlighet för varor, tjänster, människor och pengar – En handelsunion som avseende handel har en gemensam yttre gräns mot resten av världen och gemensamma importtullar och importregler.

I dessa importregler ska inrymmas att alla produkter som importeras till EU beläggs med importtullar med extra höga sådana för de EU företag som väljer att förlägga sin tillverkning till låglöneländer. För dessa produkter ska importtullarna vara så höga att de med råge kompenserar för förlusterna av skatteintäkter och arbetstillfällen.

Alla beslut därutöver ska återföras till nationell nivå för att säkerställa att demokratin och de demokratiska spelreglerna aldrig kan äventyras genom överstatliga beslut. 

Ska EU fungera som det fredsprojekt det var från början måste gräsrötterna känna att de kan vara med och påverka besluten genom att utnyttja den enda rätt de har – Rätten att via sin röst i demokratiska val välja vilken politik de ska stödja. En rätt som innebär att majoriteten kan fälla varje försök att köra över densamma genom överstatliga beslut.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.