Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Socialdemokratisk politk är världens räddning.

Det går inte en dag utan att vi påminns om att dagens värld är en mycket osäker plats med stora motsättningar och stora orättvisor. Terror- och vansinnesdåden duggar oerhört tätt – Paris, Bryssel, Nice, München, USA, Irak, Libyen, Syrien, Turkiet med flera platser – Överalt samma sak terror och ond bråd död för oskyldiga människor.

Den riktigt stora frågan mitt i allt detta är varför dessa terror- och vansinnesdåd inträffar?

Mitt svar på den frågan är kort och koncist – Ökade inkomst- och förmögenhetsklyftor tillsammans med GIRIGHET och EGOISM är svaret.

Ett välmående och fredligt samhälle kan bara byggas om ALLA i samhället känner att deras situation och levnadsbetingelser är tillfredsställande. Alla samhällen där detta inte är uppfyllt kommer att präglas av oroligheter, slitningar och vansinnesdåd.

Det största misstaget begått i GIRIGHETENS tecken var USA och Englands intåg i Irak och Libyen för att kontrollera oljan och stoppa den afrikanska ekonomiska frigörelsen från de forna kolonisatörerna som Khadaffi redan initierat när han lovade att ensam finansiera en gemensam afrikansk centralbank med en gemensam afrikansk valuta.

Dessa krig har skapt en ofantlig mängd flyktingar som flyr från vad som tidigare var ett helt okay liv till ett liv på flykt under stort armod för miljontals människor.

Samtidigt har den starka segregationen i Europa skapat ett läge där vi idag lever i ett VI och DEM samhälle därför att inget europeiskt land på allvar funderat på hur en effektiv integration ska utformas.

Ovanpå detta har nyliberal politik dominerat Europa under mer än 20 år vilket inneburit att klassklyftorna ökat dramatiskt. Vad som inträffat är att Europas storföretag förutom att flytta jobben till låglöneländer för att öka sina vinster dessutom skatteplanerar aggressivt för att undvika att betala skatt i Europa med krackelerade välfärdsstater som följd.

Allt detta kan sammanfattas med att både Europa och världen gått från att vara en relativt SOLIDARISK och KÄRLEKSFULL plats till att vara en plats präglad av EGOISM och GIRIGHET.

Skillnaden mellan det KÄRLEKSFULLA som var och det GIRIGA som finns nu stavas en stark socialdemokratisk och socialistisk arbetarrörelse.

Så länge socialdemokratin dominerade Europa och så länge som socialismen dominerade andra delar av världen mådde mänskligheten rätt bra. När den generation som drev igenom socialismen därför att de upplevt kapitalismen dött ut fick kapitalismen nytt liv under nyliberal flagg.

Denna flagg var dock falsk och ledde mänskligheten in på precis samma väg som den forna kapitalismen – In på GIRIGHETENS och EGOISMENS väg.

Det är därför en stark Socialdemokrati och en stark arbetarrörelse är världens räddning! – En analys jag hoppas att fler än jag ska förstå och därför se till att Socialdemokratin och arbetarrörelsen stärks i Sverige och Europa så att vi tillsammans kan skapa en fredligare värld.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Micke

    Är du medveten om att ni sossar fortsätter pumpa in +40 miljarder årligen till villa- och bostadsrättsägare medan hyresgäster får 0 kr. Det är skattemedel ni pumpar in som istället ska användas till nyttiga saker som vård, skola och omsorg.
    Det är samma politik som alliansen förde under sina 8 år.

    Detta tycker din finansminister är helt riktigt. Man ska gynna den stenrika villaägaren i Djursholm, det ligger inom sossarnas prioritetslista. Så bespara mig dina ord om solidaritet, det ringer ihåligt.
    Det är en myt att sossarna vill se ett rättvist samhälle. Man gynnar samma grupper som alliansen gjorde.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Just detta har jag kritiserar mitt eget parti för i en rad blogginlägg under hela den tid vi suttit vid makten.

      Vi är många i rörelsen som vill som jag och med tiden kommer vi att få som vi vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.