Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Till minne av Thorbjörn Fälldin.

Låt mig först av allt börja med att framföra mitt absoluta deltagande i familjen Fälldins sorg efter förlusten av en sin patriark och familjefader. Därefter vill jag framföra mitt deltagande till förlusten av en rättskaffens man som stod upp för sin övertygelse i alla lägen.

Jag delade på inget sätt Thorbjörns politiska övertygelse – Däremot står jag upp för hans övertygelse att alltid debattera politiska frågor utifrån den politiska övertygelse han trodde och jobbade för.

Under Fälldins ledning skapade han förvisso koalition med liberaler och moderater för att bilda regering och majoritet över oss socialdemokrater – Detta trots att centerpartiets politik och ideologiska övertygelse vid den tidpunkten låg närmare oss socialdemokrater än de partier han sökte koalition med.

I vart fall är det så att en sanningssägare och hedersman i svensk politik nu gått ur tiden och det är som sådan jag hoppas och önskar att vi ska minas Thorbjörn Fälldin.

Vila i frid Thorbjörn Fälldin – Låt oss minnas dig som den rättfärdiga hedersman du var i mina ögon även om vi inte delade ideologisk övertygelse.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.