Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Införande av kilometerskatt kommer att skada det Norrländska näringslivet.

Jag hoppas innerligt att den utredning och beredning som görs för närvarande om ett införande av kilometerskatt för den tunga trafiken går om intet då införandet av en sådan skulle skada det norrländska näringslivet för lång tid framåt.

Ska vi överhuvudtaget ha kilometerskatt för den tunga trafiken måste den inhemska trafiken i Norrland undantas från beskattning.

Det Norrländska timret har bara en väg ut ur skogen – Via lastbil. Sak samma med mjölken från Norrlands bönder och de varor som behöver levereras till den Norrländska butikerna.

Jag går därför mot partilinjen och säger NEJ till alla former av kilometerskatt för tung trafik i Norrland.

Införandet av kilometerskatt för tung trafik är både osolidariskt och odemokratiskt i ett land med den geografi Sverige har både geografiskt och demografiskt.

Därför får det vara någon måtta på åtgärder som brandskattar det Norrländska näringslivet och skapar orättvisor i Sverige.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Jonas E

    var inte tanken bakom kilometerskatt att kunna komma åt de utländska åkare som verkar och lönedumpar i Sverige ? ……………. då borde ju en undantags/kompensationsregel kunna tillkomma och lösa det, för annars så är det rena käftsmällen för Norrland !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.