Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Hos SD är kvinnor i underläge.

Innan jag skriver något annat så vill jag säga att jag inte har något som helst över för SD och den politik man förespråkar – Att de nu dessutom påvisar att man diskrimineras beroende på om man är kvinna och inte tight med partiledningen gör inte saken bättre.

Det jag pratar om denna gång är Anna Hagwall vs. Oscar Sjöstedt – Bägge dessa individer har öppet visat ett antisemitiska åsikter men bara en straffas och då för att hon är kvinna och därför att hon inte står partiledningen nära.

Det ska bli mycket intressant att följa hur Jimmie Åkesson ska försvara uteslutningen av den ena – I detta fall Anna Hagwall och samtidigt försvara att Oscar Sjöstedt som i mitt tycke begått ett minst lika stort övertramp som Anna.

För den som inte är inläst i ämnet har Anna Hagwall i Riksdagen lagt en motion om att begränsa framför allt familjen Bonniers ägande i medievärlden vilket kan anses vara antisemitiskt i och med att familjen Bonnier är judar. Oscar Sjöstedt har gjort precis samma sak genom att i en video från 2012 hylla tyskar som sparkar på döda grisar och kallar dem judesvin vilket enligt mitt tycke påvisar en ännu värre antisemitism än den Anna uppvisat genom sin motion i Riksdagen.

Trots att båda begått samma fel/misstag försvarar Jimmie Åkesson den ena men inte den andra därför att den senare är man och därför att den senare står partiledningen nära.

Den fråga alla bör ställa ställa sig är därför hur partiledningen ser på judar och antisemitism?

I min värld är antisemitism inte okay och vill SD visa att även partiledningen i SD tycker att så är fallet ska den utesluta både Anna Hagwall och Oscar Sjöstedt ur sitt parti.

Har man begått samma misstag/brott ska straffet vara densamma oavsett kön och oavsett hur nära man står partiledningen då allt annat är att göra skillnad på människa och människa.

Att så inte sker i SD visar att SD är ett både rasistiskt och odemokratiskt parti.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

14 kommentarer

  1. Alexander

    Anders har rätt, det är SD som är ett hot mot kvinnors rättigheter i Sverige. Sharialagar, klädpoliser, hedersmord och en allmänt arabisk syn på könen är petitesser. Heja Tensta och Rosengård, bu för Jimmie Åkesson!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns inga sharialagar i Sverige så för närvarande är SD det politiska parti som står för en föråldrad kvinnosyn.

  2. Alexander

    Som sagt, du vill inte se de ENORMA problem invandringen medfört när det gäller kvinnors ställning i Sverige. Att du sedan lägger så mycket energi på SD är konstigt. Enligt dig är de ju ute ur riksdagen efter nästa val, varför bekymra dig? Låt oss bara njuta av skilda badtider, sexuella trakasserier mm som vi får från MENA-länderna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inga enorma problem med invandringen – Däremot har inte integrationspolitiken fungerat vilket gör att integrationen varit dålig. Med rätt integrationspolitik så försvinner problemen.

  3. Alexander

    ”Det är inga enorma problem med invandringen”

    Det är den inställningen som gjort att vi är där vi är….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Problemen överdrivs storligen Alexander – Det är inte problemfritt – Långt ifrån men problemen är inte större än att vi kan hantera dem med rätt sorts integrationspolitik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En viss förbättring har skett men inte hela vägen fram – Den kommer under andra halvan av mandatperioden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bland annat genom bättre integration och därför att vi nu planerar för hur segregationen ska brytas.

  4. Alexander

    ”Bland annat genom bättre integration”

    På vilket sätt har den förbättrats?

    ”vi planerar för hur segregationen ska brytas”

    Ok, hur ser de konkreta planerna ut?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du tittar på det vi debatterat i ämnet tidigare och på mina inlägg jag skrivit om detta så kan du läsa hur. Att beskriva detta i en kommntar skulle bli till ett helt inlägg.

  5. Jan

    Ditt svar till Alexander här är oseriöst. Problemen med invandringen kommer inte att lösas på två år. Hur mycket ”integration” man än satsar på. Du har en tendens att ha tvärsäkra svar på sådant du rimligtvis inte kan ha en aning om. Det är inte trovärdigt. Inte ens för stunden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Nu är et ju så att jag aldrig utlovat att problemen ska vara helt lösta utan snarare att lösningen är på plats och att den har börjat verka i rätt riktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.