Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Brottslingar som dömts till utvisning ska utvisas – Inte försättas på fri fot.

Efter att ha sett nyheterna i morse och än en gång fått höra om hur brottslingar som dömts till fängelsestraff och därefter utvisning försätts på fri fot utan att utvisas är det hög tid att på nytt skriva om detta ämne som jag berört i tidigare inlägg.

Att dessa människor försätts på fri fot trots att straffet om utvisning inte är verkställt sänder helt felaktiga signaler till alla – Inte minst till alla som sköter sig och inte begår brott.

Ska svenska folket ta regeringen och myndigheterna på allvar måste alla vara lika inför lagen – Så även de som döms till utvisning.

Migrationsverket är oerhört snabba på att av olika anledningar utvisa sådana som faktiskt har jobb och försörjer sig själva och sina familjer. Detta trots att de är väl rotade i Sverige och faktiskt gjort det som vi borde förvänta oss att alla som kommer till vårt land som invandrare gör – Integrerar sig och blir en naturlig del av samhället.

Att utvisa dessa samtidigt som man försätter brottslingar som dömts till utvisning på fri fot och fortsatt liv i Sverige sänder oerhört felaktiga signaler. Ska man hårdra saken är de signaler vi sänder att bästa sättet att få stanna i Sverige är att begå brott.

Den ordningen kan vi inte ha i en demokratisk rättsstat. Har man begått sådana allvarliga brott att man döms till fängelsestraff med efterföljande utvisning har man förbrukat sina möjligheter att stanna i Sverige vilket är vad domslutet säger.

I det läget finns bara två möjliga vägar som jag ser saken – Endera sker utvisningen omedelbart – Dvs. rakt från fängelset tillbaka till hemlandet. Kan utvisningen inte verkställas omedelbart ska den som dömts till utvisning behållas i fängsligt förvar fram till dess utvisningen kan verkställas.

Samma sak bör för övrigt ske med de som fått avslag på sin asylansökan. Kan vi ge avslag på ansökan för att giltiga asylskäl saknas finns det inga hinder att verkställa utvisningen då möjligheten att verkställa avvisningen rimligen borde vara en del av grunden för beslutet i sig.

Snacket om att hemlandet inte är säkert nog att skickas tillbaka till trots att avslag på asylansökan givits är sålunda inget giltigt skäl för att de ska få stanna i Sverige.

Är inte hemlandet säkert så att den som får avslag kan skickas tillbaka utan risk så ska det bli bifall och inte avslag på asylansökan – Svårare än så behöver det inte vara.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

39 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kan aldrig vara racism att anse att straff ska verkställas i enlighet med fattade och i laga kraft varande domstolsbeslut.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du verkar inte inse att det finns en avgörande skillnad mellan SD och alla andra partier. Den skillnaden består i att SD försöker göra det enkelt genom att skylla allt som gått fel på invandringen.

          Den uppfattningen och värdegrunden är SD ensam om och det är den värdegrunden som gör SD till ett rasistiskt parti.

          Övriga partier har uppfattningen att vi ska ta emot både flyktingar och invandrare om än under kontrollerade former så att vi kan ta emot dem med värdighet och effektivt integrera dem i det svenska samhället.

          Det är den grundläggande skillnaden i ideologisk grundinställning och inget annat som gör att förslag från SD betraktas som rasistiska.

          • Alexander

            Fast det är konstigt när det SD säger är rasistiskt, men det är legitimt när Socialdemokraterna genomför det. Förstår du verkligen inte det?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om du läser mitt förra svar så förstår du varför. Det beror helt enkelt på att SD:s ideologi bygger på racism.

  1. Alexander

    Jag tänker på ”amnestin” som drevs igenom efter stenhårt lobbande från politiker och media. Hur många kriminella var det bland de som fick stanna? Nu står vi inför samma problem. Finns det ingen hejd på idiotin? Jag kan dock ”glädja” mig åt att jag till slut får rätt på i princip varenda punkt som berör invandringsrelaterade frågor. Detta trots min, enligt Anders, bristande slutledningsförmåga osv. Synd att ni inte lyssnade för länge sedan, då hade vi sluppit stora delar av de problem som vi nu har.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att man ska utvisas om man dömts till utvisning är självklart och för det ska vi inte ha amnesti.

      Däremot har du oerhört få rätt i övrigt vad gäller invandringen och dess effekter så att tycka att du har rätt där är det nog bara du själv och ett fåtal andar som tror på.

      • Alexander

        ”däremot har du oerhört få rätt”

        Tja, har länge varnat för bostadsbrist, gängkrig, sexuella övergrepp, raserad ekonomi för kommuner, problem i skolan osv som en följd av invandringen. Säger du att så inte är fallet? Jag påpekade detta när jag var ca 20 år. Det var i slutet av 1900-talet….

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Kommunernas dåliga ekonomi beror inte på invandring utan på helt andra orsaker – T.ex. att Alliansen under sin tid vid regeringsmakten vältrade över stora kostnader från staten till kommunerna.

          Du vill påstå att sexuella övergrepp endast utförs av invandrare vilket inte är sant – Den största delen av alla sexuella övergrepp utförs i hemmet av en närstående och bland förövarna är en övervägande del av svenskt ursprung.

          • Staffan J

            Anders Fors fortsätter att sprida lögnen om över grepp i hemmet är vanligast förekommande,har saxat från Brå.
            I majoriteten av de sexualbrott som rapporteras i NTU är förövaren en helt okänd person (69 %). I 21 procent av fallen var gärningspersonen en bekant, och i 10 procent av fallen en närstående.

            Nära sex av tio sexualbrott (59 %) har inträffat på allmän plats, och ungefär 14 procent har inträffat på arbetsplatsen eller i skolan. Nära ett av fem (18 %) fall har inträffat i en bostad, och 9 procent har inträffat på en annan plats. Fördelningen av brottsplatser för sexualbrott har varierat en del genom åren och det finns ingen tydlig trend över tid.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det beror helt på vad man räknar som sexbrott lägger du till pedofilbrott vilket det alltid är när barn är inblandade så blir det som jag säger så jag sprider inga lögner.Staffan.J.

          • Staffan J

            Då tycker jag att du styrker det med statistik från Brå, andersfors så kan vi avsluta det här.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag står för det jag sagt och jag ser inte att jag behöver styrka något då detta är officiell statistik från både brå och domstolsväsendet.

  2. Alexander

    Europadomstolen har slagit fast att könsblandad simträning för barn är ett måste. Ska bli oerhört intressant att höra reaktionen från våra politiker och journalister. Antagligen är det rasism.

      • Alexander

        Sverige bryter alltså mot Europadomstolen när vi har könssegregerad simundervisning. Som sagt, undrar vad våra lokala politiker säger. Intressant om din kollega Teljebäck vill uttala sig…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag svarar för min syn i ärendet och det är att simundervisningen i skolan ska vara blandad där både pojkar och flickor lär sig simma tillsammans.

          Om vissa badhus sedan vill ha dam respektive herrkvällar måste vara upp till dem att bestämma men i skolan ska det vara blandat.

  3. Alexander

    Anders

    Jag hävdar att sedan jag tog studenten 1997 har invandringen haft en stor inverkan på:

    1. Antalet utanförskapsområden.
    2. Den eskalerande stenkastningen mot räddningstjänst/polis.
    3. Hot mot personal på bibliotek som gjort att vakter tvingats patrullera, och även ibland att de måste slå igen.
    4. Hemlösheten i Malmö och Göteborg.
    5.Sexuella trakasserier på badhus och gator.
    6.Gängkrigens utbredning.

    Kan nog fortsätta ett tag till,men du får gärna peka på hur jag har fel i mina påståenden. Om du säger att det beror på dålig integration ger du mig rätt eftersom integration går hand i hand med invandring.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna hävda att det är invandringens storlek som skapat detta – Själv tog jag studenten 1980 och det parat med livserfarenhet ger vid handen att problemet stavas avsaknad av effektiv integration och inget annat.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          På inget sätt – Det som ligger bakom är avsaknad av effektiv integrationspolitik. Att en människa har ett annat etniskt ursprung är i sig inget problem Alexander.

          Sedan kan jag förstå att det kan ställa till vissa problem att många invandrare är rätt självsäkra och inte följer jantelagen men ju för vi kan dödförklara och begrava jantelagen ju bättre är det.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Integration av invandrare har med invandringen att göra vilket framgår av uttrycket Alexander. Min stora fråga är varför du måste hålla dig till ytligheter utan att involvera dig i en djup debatt som handlar om alla människors lika värde och vad detta faktiskt innebär?

  4. Leif Andersson

    En oerhörd flathet från ansvariga svenska politiker. Det är de s.k. ”etablerade” partierna som själva skapat SD:s framgångar genom sin beröringsskräck i dylika frågor. Kan garantera att det inte finns något annat land förutom möjligtvis Tyskland som inte obönhörligen utvisar i sådana situationer oavsett mottagarland.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är detta jag vill ändra på genom att se till att domar som vunnit laga kraft verkställs.

  5. Ulf larsson

    Oftast blir straffen korta eftersom de ska ut ur landet efter fängelsetiden.
    Men att släppa ut dessa individer vind för våg är horribelt. Det är kriminella individer som inte ska vara i vårt land och då måste de vara i förvar tills utvisningen kan verkställas.

  6. Eva

    Flickor /kvinnor mellan 16-34 år(nyhetsred.)känner seg otrygga och färdas idet öppna landskp, spesiellt på kvällstid då det fleste fritidaktiviteter äger rum. Att det då finns brottslingar, som har kommit til Sverige på falska premissmer och som har begått grova voldsbott inte kan utvisas trots att man inte är svenska statsbogare är ju helt orimligt så nånstans i systemet sviktar det. Man behöver väl inte vara SD för och mena det. Men som politiker måste man ju då jobba för en föändring och finna en lösning. Så där har svenska politiker vist en ”flathet” och av vilken anledning? En marokan har suttit 8 år i förvaring efter avtjänat straff på tre år för grova våldsbrott, men kan inte sänds tillbakatill hemladet och kan inte skickas ut på gatona i Sverige för risk för nya brott ( Uppdrag granskning tar fallet!) Hälper det då och säga” vadvar det jag sa”? Bara så det sagt:svenska statsborgare med grova våldsbrott bak seg sitter förhåpentligvis innom lås och bom,och ska ha ett rehabiliteringsprogram bak seg innan dom får komma ut i frihet igen, och fölgs upp av krimialomvåd i frihet! Så visst behövs en förändring,och inte kast ut människor som jobbar och betalar skatt!

  7. Alexander

    Anders

    För BRÅ statistik på etnicitet? Jag tänker på att du vet att de svenska våldtäktsmännen är i majoritet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I domstolsväsendets statistik går detta att utläsa i de domslut som alltid är allmän handling.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om du läser domsluten i vilka namnen står därför att de är offentliga handlingar så går det att utröna detta. Den statistiken vedieras för övrigt av domstolsverket officiellt,

  8. Alexander

    Anders

    Vad har alla människors lika värde med saken att göra? Du får gärna också förklara vad du menar med begreppet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.