Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

USA:s republikaner är giriga och egoistiska människor utan medkänsla.

Med den sista tidens utveckling i både senaten och kongressen angående Obamacare så står jag rakryggad upp för varje ord i min rubriksättning – Därutöver går det att addera en massa andra ord som jag inte ens vill ta i min mun.

Varför republikanerna i USA vill avskaffa den reform som ger alla medborgare i USA rätt till sjukvård övergår mitt förstånd.

Förvisso har vi vetat länge att människor i USA som själva har allt och kan betala för sig är både giriga och egoistiska och därför inte vill dela med sig till de som är sämre lottade – Men att de skulle gå så långt som till att offra människoliv i mannans namn hade jag inte drömt om ens i min vildaste fantasi.

Att de skulle gå så långt som till att avskaffa Obamacare och hellre låta folk dö därför att de varken har råd med sjukförsäkring eller sjukvård är det ultimata beviset på att Amerikas republikaner saknar allt vad medmänsklighet heter.

Det som är mest underligt i sammanhanget är att många republikaner kallar sig själva för kristna och går i kyrkan varje söndag för att visa upp sig för alla andra som gör detsamma utan att ha anammat eller förstått det kristna budskapet och dess innebörd.

Speciellt kristna kan de dock inte vara för hade så varit fallet hade deras livsgärning präglats av kärlek och solidaritet.

Jag tycker synd om alla amerikaner som nu tvingas dras med dessa hycklare under lång tid.

Trump upprepade gång på gång att han skulle göra ”America great again” – Med beslutet att avskaffa Obamacare har han bevisat att detta inte var något annat än tomma ord.

Hade Donald Trump i akt och mening menat det han sa hade han om något byggt ut Obamacare ännu mer och sett till att alla Amerikaner som behöver sjukvård får sådan på ungefär samma premisser som i Sverige, Storbritannien och en hel rad andra demokratier.

Bevare värden för republikaner och den politik de står för.

Översatt till en svensk kontext så bör vi tänka efter väldigt noga innan vi röstar in nästa val. En röst på M, KD eller SD är en röst för en politik som sakta men säkert går i samma riktning som den politik republikanerna för i USA:

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

124 kommentarer

  1. Alexander

    Mitt senaste inlägg hamnade fel, skulle varit under ”SD är mästare på att skapa sin egen undergång”.

  2. Alexander

    Sedan kan du läsa Anna Dahlbergs ledare om att polisen inte längre är starkaste killen. Fundera på vad hon skriver och om det har någon koppling till det återkommande tema jag har i mina inlägg…

  3. Alexander

    Anders

    ”Vi har inte könssegregerade klasser”

    Läs Nerikes Allehanda så får du se. Det som dock inte nämns är kopplingen till invandringen, den finner man på Facebook…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Facebook är ingen nyhetskälla och där finns många osanningar publicerade tillsammans med halvsanningar och sanningar som lyfts ur sin kontext och omgetts med annan text för att framstå som något helt annat.

      Jag upprepar i Sverige har vi inte könssegregerade klasser då detta är ett lagbrott.

      • Alexander

        Det är Nerikes Allehanda som har reportaget, läs får du se. Det jag säger om Facebokk är att flera av föräldrarna till de berörda skriver det som inte kommer fram. Fast naturligtvis är alla de köpta av SD….

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Hos enskilda människor kan man säkert tro att både det ena och det andra ligger bakom beslutet och hade det du vill påstå varit sant – Dvs. att religiösa motiv ligger bakom och att dessa är verifierade så hade tidningen skrivit så och inte som nu avstått från att skriva det.

          Det är så SD försöker manipulera händelser för sina egna syften Alexander – Genom att ta något som är sanning och sedan omge det med lögner för at försöka påvisa något som inte är korrekt.

  4. Alexander

    Anders

    Nu har jag frågat fler än 10 gånger var jag kan hitta rapporten som du nämner. Att du inte svarar är väldigt förvånande, kan du förklara varför?

    ”Var den kommentaren ämnad till mig?”

    Sök så ska du finna….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ja kommentaren var ämnad till dig – Sök och du ska finna.

      Dina frågor är många gånger oerhört naiva och ställda på ett sätt som klart och tydligt påvisar om att du har rätt dålig koll på hur saker och ting fungerar i verkligheten Alexander. Frågar man på det sätt du gör är det sådana svar man får.

      På samma sätt som jag gjort mitt jobb och skaffat mig den kunskap och insikt jag har måste du göra för att skaffa dig själv densamma. När du gjort det så kanske du ställer mer välgrundade frågor och i det läget kommer du även att få längre och mer välgrundade svar.

      • Alexander

        Det är alltså ”naivt” att fråga var jag kan läsa rapporten? Den finns inte på hemsidan och inte heller om jag googlar. Vad håller du på med?

        ”Ja,kommentaren var ämnad till dig”

        Nu måste jag fråga om du lider av dyslexi och/eller har svårt att förstå vad jag skriver?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          LO-rapporten får du fram om du googlar på den och som svar på din fråga om dyslexi så är svaret att jag inte lider av någon sådan.

  5. Alexander

    Jag förtydligar ännu en gång, det går att läsa om i Nerikes Allehanda. Där får vi ta del av att tjejerna och killarna bl a inte har rast tillsammans.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har läst artikeln och förstått att det handlar om ett projektarbete under 6 veckor och inte en permanent uppdelning. Dessutom en som rektorn och inte politiken bestämt.

      Trots det är jag övertygad om att saken kommer att få ett rättsligt efterspel då det som görs bryter mot skollagen.

      Avslutningsvis så beror detta inte alls på några religiösa påtryckningar utan snarare på en rektor med fel tankesätt.

      • Alexander

        Om du tar del av det som skrivs på Facebook framträder en hel del intressant information. Sexuella trakasserier har ökat explosionsartat sedan bussningen från den nedlagda Vivallaskolan. Inann du underkänner det så ska du veta att dessa personer inte är anonyma och tre av föräldrarna är medlemmar i Socialdemokraterna. Du kanske ska fundera på vart samhället är på väg? Lägg till det som sker i Nordstan och Malmö så borde du fundera….

        ”LO-rapporten får du fram om du googlar på den”

        Och då blir det ”Lönerapport 2016” där medianlön inte ens nämns. Du som Kristen borde inte ljuga…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det som står på facebook och andra sociala medier ska tas med en oerhört stor nypa salt därför att både källkontroll och eventuella politiska och/eller andra motiv till att skriva det man skriver saknas. Står det i etablerade media som har ansvarig utgivare så vet vi att det som skrivs är någorlunda korrekt samt att det väldigt sällan är politiskt färgat så länge artikeln inte skrivs som en ledare.

          Fortsätt leta. Du hoppade på orginalinlägget med kommentaren säger att rapporten inte påvisar det jag säger i det avseende jag säger och då borde du ju rimligen ha läst rapporten.

          • Alexander

            Så föräldrarna ljuger alltså? Vad har de för vinning av det? Vilka politiska motiv har de socialdemokratiska personerna?

            ”Fortsätt leta du”

            Och jag hittar ingenting. En hänvisning vore på sin plats, men det vill du inte.

            ”du hoppade på originaltillägget med kommentaren säger att rapporten inte påvisar det jag säger i det avseende jag säger och då du borde du ju rimligen ha läst rapporten”

            Eh ,nya svenskleraret?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag skrev att om du inte hittar den rapport du påstod dig ha läst när du kommenterade originalinlägget med hänvisning till att den hade fel uppgifter så borde det innebära att du läst den – Hade du gjort det så skulle du se att jag har rätt.

            Min tro är att du bara hakade på någon annans kommentar alternativt kom med något ovidkommande som kommentar för att vilseleda och då utan att ha läst varesig rapporten eller originalinlägget. Detta är det sätt på vilket du vanligtvis opererar på om jag får göra en kvalificerad gissning om varför du inte kan hitta den nu.

  6. Lars Flemström

    Anders Forss, du förstod tydligen inte ironin, när jag skrev att SD styr SMHI, som skickar ut falska stormvarningar för att avskräcka flyktingar från att komma till vårt kalla och blåsiga land. Som uppenbar lobbyist åt bussbranschen saknar du all trovärdighet, vad frågan än gäller.

    Så du menar att bussar, som själva halkar omkring på isvägar, och dessutom möter utländska långtradare med slitna däck på isvägarna, skulle vara ett säkrare färdmedel än ett tåg, som hålls på plats av sina spår. Dina desperata rallarsvingar är dessutom en ren förolämpning mot en gammal, f.d. järnvägsman, som en gång i tiden hade både det tekniska kunnandet (har jag fortfarande) och den
    fysiska styrkan (har jag tyvärr inte längre) för att få fram tågen under sådana väderförhållanden som nu kallas klass 2.

    Så du inbillar dig att s.k. diesellok (den officiella benämningen är motorlok) inte kan köras på andra bränslen än dieselolja? Så du menar att ånglok, bara för att de nu kallas museiföremål, inte kan köras på andra bränslen än stenkol? Både torvpulver och ved har förekommit. Finns det över huvud taget några körbara bussar, som är lika gamla som de ånglok som idag är godkända för att dra tunga passagerartåg i hastigheter upp till 80 km /h?

    Och batteridrivna eltåg har du förstås aldrig hört talas om? Redan 1914 byggdes några ackumulatorlok elrevisionståg och industrispår, vilka följes av ytterligare serier under 1920, 1930- och 1940-talen. Det sista togs ur drift 1990, då en kostnadsjämförelse med motorlok, visade att de senare var billigare i drift. Samtliga hade strömavtagare för elförsörjning och batteridrift från kontaktledning.

    Vad vi kan konstatera är alltså att Trafikverket, förutom att missköta sitt uppdrag, missbrukar sin ställning som myndighet genom sina obefogade järnvägsavstängningar och dessutom – genom sin pressavdelning – driver ren propaganda mot järnvägen. Självklart borde tågbolag, passagerare och godskunder få rejäla skadestånd för dessa tilltag. Som inte hade varit möjliga om inte Sveriges sämsta minister någonsin – Björn Rosengren, som var infrastrukturminister i Göran Perssons regering – fått för sig att tågledning är myndighetsutövning och överfört densamma från SJ till Trafikverket.

    Därför är frågan befogad om vem som styr SMHI – ministern eller politiska aktivister inom myndigheten, när man har avdelat resurser till ”klimatscenarior” (vilket borde vara en uppgift för den universitetsanknutna forskningen, som dock inte har samma status som myndighetsuttalanden) när prognoserna måste förbättras. Dina påståenden om force majeure för järnvägstrafik hittade jag dock varken på SMHI:s eller Trafikverkets hemsida, senast jag tittade. Så det är något som du har fått från bussbranschen.

    Ska du verkligen bli S-politiker? Det torde bli en jubelfest hos SD….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ironi hoppar jag för det mesta över at kommentera just därför att det är ironi. Sedan har jag inte påstått att bussen är säkrare eller bättre än tåget – Bara att den är pålitligare därför att den kommer fram. Nästan varje gång ett tåg ställs in på grund av dåligt väder ersätts detta tåg av en buss som tar sig fram trots den dåliga väderlek som var anledningen till att tåget ställdes in.

      Om du vill kalla det lobbying för bussbranschen så får du göra det – Själv kallar jag det kalla fakta.

      Jag gör ingen enskild bedömning av hur tåg ska drivas och om en buss går att köra på t.ex. HVO eller RME så borde även tåget gå att köra på samma drivmedel. Det jag framförde är att Trafikverket ser ut att ha bestämt sig för att all järnväg ska elektrifieras och det är den verkligheten vi måste förhålla oss till.

      Vill du förändra måste du i sådana fall driva på i den frågan politiskt och skaffa stöd för din uppfattning. Det gör jag i mina hjärtefrågor och järnvägstrafik är inte en av dessa hjärtefrågor varför jag överlåter till andra att driva den. Men att påstå att Trafikverket skulle straffas för detta när vädret är dåligt och tåg ställs in tycker jag är fel.

      Vill man ha förändring är det beslutsfattarna man ska övertyga – Bästa sättet att göra det är att skapa folkligt stöd för den linje man vill driva.

      Sedan är S politiker inget jag ska bli utan något som jag redan är.

      • Lars Flemström

        Då, så kröp det fram att du uttalar dig om sådant som du inte vet något om. Och skyller på att det, som du just har uttalat dig om, inte tillhör dina hjärtefrågor. Hur vanligt är det? Nu är du ju hjärtspecialist också och vet hur säker sjukvård ska organiseras…

        Vad skulle du säga om hjärtoperationer ställs in därför att någon byråkrat högt uppe i ett statligt sjukvårdsverk utan ett uns kunskaper om verksamheten på ”golvet” har fått för sig att dåligt väder gör det omöjligt att utföra sådana operationer?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          När det handlar om att organisera olika saker så har jag stor erfarenhet av det men tekniska specifikationer på lok är inte min specialité och inte mitt intresse.

          Sedan är det ironi från din sida att jämföra sjukvård och tågtrafik och jag utgår från att ett statligt sjukvårdsdepartement är fyllt av tjänstemän som kan sjukvård.

  7. Alexander

    Anders

    Du verkar ju tyvärr inte fatta vad jag och andra skriver. Det föräldrarna påpekar är att sexuella trakasserier ökat explosionsartat, och det är b la tre socialdemokrater som skriver det, En är t om aktiv inom kommunpolitiken. Att det inte framkommer i tidningen är intressant, varför tror du att så är fallet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      hade uppgifterna gått att verifiera och kontrollera så hade tidningen skrivit detta. Journalister har ingen anledning att hemlighålla eller mörka information i sitta arbete att bevaka sin omvärld.

  8. Jonny Disenfeldt

    ”Sedan är S politiker inget jag ska bli utan något som jag redan är.”

    Och vi andra har tagit på oss partyhattar och öppnar champagneflaskorna och hyllar Anders Forss som så snabbt raserar all trovärdighet för sitt eget socialdemokratiska parti !

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det får ni gärna göra det bjuder jag på om det känns bra för er. För egen del är jag glad och nöjd över det stöd jag får från allehanda håll och det är det och min okuvliga vilja att förändra samhället till det bättre som driver mig att fortsätta hela vägen in i kaklet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.