Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jag tror att Trump avsåg Owe Thörnqvist med sin kommentar igår.

Förvisso ska man inte skämta om politik men efter att ha plöjt igenom alla tidningar och medier i går har jag landat i att Trump måste ha varit en dag före sin tid – Måhända var det att Owe Thörnqvist gick direkt till final i Melodifestivalen han avsåg när han i hastigheten nämnde Sverige och det som händer här i sitt tal

Owe är ju förövrigt bosatt i USA under vinterhalvåret så den kopplingen är inte allt för avlägsen. Dessutom är det en oerhörd skräll att han gick direkt till final vilket gör händelsen till något ovanligt och till en sensation.

Detta säger jag givetvis på skämt och med mycket ironi och med ett stort leende på läpparna!

Det jag innerst inne tror är fallet är att det som nu inletts är Trumps sista strid innan han tvingas avgå som president. Att både republikaner och demokrater redan efter så kort tid börjat prata om misstroendevotum och riksrätt för en sittande president måste var rekord även i USA.

I vart fall framstår Trump som allt mer desperat och isolerad och jag är inte speciellt förvånad över att de han föreslagit som kandidater till administrationen ändrar sig och hoppar av i förtid av ren självbevarelsedrift.

Min tro är att vi kommer att få se en strid ström av avhoppare från Trumps administration baserat på att de som hoppar av vill skydda sina egna fortsatta politiska karriärer och därför inte har något annat val än att distansera sig från Donald Trump och hans plumpa utspel.

Att det politiska etablissemanget skärpt tonen råder inga tvivel om – Frågan är hur mycket och framför allt hur länge de ska låta Trump hållas innan de hittar en anledning att göra allvar av hotet om riksrätt?

Det allvarliga i allt detta är att Trump är president i världens mäktigaste land och som sådan måste man veta att föra sig i politiken vilket Trump verkar sakna insikt om. Det är stor skillnad på att bestämma därför att man ensam äger ett företag och därför att man blivit folkvald till ett ämbete.

I det första fallet kan man göra mer eller mindre som man vill så länge man inte bryter mot några lagar medan man som folkvald har både lagar och regler likväl som demokratiska spelregler att hålla sig till.

En sak är helt klar och det är att det måste bli ordning och reda i USA. Endera rättar Trump in sig i ledet och börjar uppföra sig med den värdighet en amerikansk president bör göra eller så avgår han och återgår till sin affärsverksamhet där han kan göra som han vill – Svårare än så är det inte.

Trump anser säkert att han behöver världen och att världen behöver honom medan världen anser motsatsen och tycker att världen vore en bättre plats med en annan person än Trump som amerikansk president.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

22 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Trump reagerade på ett reportage på Fox news där man rapporterade om tillståndet i Sverige.
    Att svensk media inte fattade det är rätt märkligt och ett mycket dåligt betyg till svensk media och hur de istället agerade… Rapporten var givetvis extra vinklad a’la Fox.

    Trump är inte den vassaste kniven i kökslådan, FOX news sprider högerpropaganda och svensk media sprider vänsterpropaganda.

    Det som förlorar är sanningen, en sanning om de verkliga problem som existerar som svensk vänstermedia gör allt för att förminska. Samma som du Anders Forss som envetet förminskar problemen.

      • Mr Sound

        Naiviteten visar åter sitt tryne, för även om Trump refererade till en händelse som inträffade för sex år sedan (enligt dig men som inte alls stämmer) kan vi med fakta berätta för dig att det blivit än sämre, på ett par år. Grattis!

        Testa öppna dina naiva ögon och ta till dig av den utveckling ni själva skapat. Mår så dåligt över er våldtäkt på välfärdslandet.

        Det enda du klarar av är att rapa ur dig floskler som ”allas lika värde” för att få människor att inte rösta på SD. Ingen bryr sig om ”allas lika värde” i en tid när det är kaos i samhället och välfärden går på knä. Inte heller kommer människor åter att ge er sossar förtroende (även om ni tjuvat åt er den idag).

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är inte jag utan Trump själv som sa att han avsåg terrorattacken i Stockholm 2011.

          Du kommer att få uppleva hur vi Socialdemokrater stärks i samma takt som människor upplever att deras vardag blir bättre och bättre. I nästa val är vi på nivån 35-40% med SD någonstans runt 10%.

  2. Lars Flemström

    Det är jättetydligt att Trump läser mina kommentarer på den här bloggen och har lärt sig. Margot Wallström har också lärt sig. Det borde blogginnehavaren också göra. Wallström vill nu förbättra Sveriges relationer med Ryssland, och motiverat detta med att USA och Ryssland måste samarbeta om Syrien. Trump sa att flyktingarna ska skickas tillbaka till särskilda zoner i Syrien, där de ska få skydd tills de kan återvända till sina städer och byar. Det är ju precis vad jag har föreslagit.

    Men det finns ett aber. Och det är att den syriska regimen måste godkänna att dessa zoner inrättas. Ryssland måste trycka på regimen om den saken. Dessutom behövs en långsiktig politisk lösning för nationell försoning, så att de, som har stött den demokratiska delen av oppositionen mot regimen under inbördeskriget, inte utsätts för repressalier. De, som har stött terroristerna, bör också på något sätt dras in i försoningsprocessen. Men först måste de besegras militärt.

    Detta begriper inte alls Sveriges förre utrikesminister, som är i hög grad medskyldigt till att Sverige fortfarande tillhör de värsta krigshetsarna inom EU mot Ryssland. Det är naturligtvis med viss oro, som jag bevittnar försöken från Clinton-sidan att tvinga Trump att fullfölja återgången till kalla kriget i relationerna mellan USA och Ryssland. Det sprids allehanda rykten om Trump och att Ryssland har avgjort valutgången i flera demokratiska länder.

    Detta brukar ju annars vara en amerikansk paradgren. Och har inte EU iscensatt en blodig statskupp i Ukraina, vars nuvarande EU-stödda regeringen driver ett ytterst grymt krig mot sin egen befolkning i östra delen av landet, men skyller på Ryssland?

    Redan av de första kraftigt nedkortade och vinklade reportagen i svenska media om Trumps uttalanden om Sverige, så förstod jag att det handlade om flyktingkaoset under 2015 och framåt. Och inte om en plötslig brist på vare sig falukorv eller köttbullar, som amerikanska vitsare hade fått det till. Carl Bildt, vars privata konsultfirma, – som han drev samtidigt som han var svensk utrikesminister – hade sin beskärda del av det kortvariga kriget mellan Georgien och Ryssland 2008, förstod naturligtvis ingenting.

    Vad som hände i Sverige i fredags kväll, var naturligtvis samma sak, som har hänt i Sverige varje dag sedan hösten 2015. Vi har problem, som vi inte trodde att vi skulle få, varje dag. Det var ju så han sa, Trump, i ett tal som handlade om de amerikanska gränserna och vilka som släpps in i USA. Kan det vara så svårt på vilket sätt Sverige nämndes som ett avskräckande exempel?

    Sedan kan man ju undra om det var av misstag eller beräkning, som han kastade om ordföljden, i sin passus om Sverige, vilket fick amerikanska vitsare att gå i spinn av lycka och twittra om att köttbullarna hade tagit slut med följd att den svenska regeringen fått ett uppror på halsen för att den svenska nationalrätten inte längre fanns att få tag i..

    Ja, det var roligt. Och riktigt vitsigt blir det när Forss skriver ”Trump anser säkert att han behöver världen och att världen behöver honom medan världen anser motsatsen…” Det liknar ju förhållandet mellan Forss och den svenska socialdemokratin. Mannen och landet behöver varandra, både där och här. Och lika självsäkra är de. Men vem av de två har rätt?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är ju toppen om både Trump och Wallström läser min blogg och dina kommentarer Lars – LoL.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ok – Jag skrev det samma dag eller snarare natt som Trump talade men väntade med publiceringen.

      Att förstå sig på Trump är svårt för att inte säga omöjligt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det ska jag inte ifrågasätta för stunden men vid nästa val så kommer SD att samla ca 10% sett till riket som helhet.

  3. gerd

    Inslaget på Fox News där två Svenska poliser intervjuades om hur Sverige har det speciellt i de utanskapsområden var underlaget vad jag förstått. I dessa utanskapsområden bor företrädesvis invandrargrupper som slåss mot varandra. I går kväll brann det ordentligt i en av dessa områden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Lyssnar man på de berörda poliserna uttalade de sig om något helt annat.

      Och visst brann det igår men sätter man det i sitt rätta perspektiv är klicken som ställer till med problem väldigt liten och isolerad till ett fåtal.

  4. Lars Flemström

    Trump råkade nämna något om Sverige ”igår” under ett tal i Florida. Om man har lyssnat på den delen av talet, vilket jag har gjort, kan det inte råda något tvivel om vad han avsåg och att han hade placerat ordet ”igår” på fel plats i meningen. ”Igår” syftade på något som hade hänt i USA, nämligen att det hade sänts ett TV-program om Sverige. Det väsentliga är emellertid vad Trump sade, och inte vad som sades i T-programmet. Trump sa att så många har kommit så att vi har fått problem, som vi inte trott att vi skulle få, utan att gå närmare in på vari dessa problem består. Den delen av talet handlade om amerikansk säkerhetspolitik,

  5. Fredrik

    President Trump måste, enligt dig, rätta sig i ledet eller avgå. Du siar om det, hans avgång och det verkar som att du då tror att allt blir som vanligt i USA. Att det blir omval, men så är inte fallet. Om, vilket jag inte tror, Trump avgår så träder VP Mike Pence in som president, skulle han avgå så blir det Paul Ryan, majoritetsledare för Republikanerna i Representanthuset. Efter honom ytterligare en Republikan och sen SecState Rex Tillerson. Så Anders, är försiktig med vad du önskar. Av den listan som kommer efter Trump så vete fan om inte Trump är den bäste av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.