Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det verkar rustas för strid på Liberalernas kommundagar.

Det som seglat upp i Hässleholm och där Liberalerna tillsammans med sina allianskollegor tagit makten i kommunen med hjälp av SD sågas av partiledningen centralt och har skapat stor intern strid i hur Liberalerna ska arbeta framåt – En sak som framstår som rätt klar är att partiet är djupt splittrat i vad som är rätt eller fel i sammanhanget.

För egen del tycker jag att det är bra att Liberalerna reder ut detta så att Sveriges väljare får veta vilken fot Liberalerna står på vad gäller samarbete med SD.

För mig finns det klara skiljelinjer mellan vad som kan accepteras och vad som inte kan accepteras när det gäller att nå och inneha politiska maktpositioner och hur det ser ut med den saken inom Liberalerna hoppas jag att kommundagarna kommer att ge svar på.

Går det som jag hoppas – Nämligen att partiledningens linje är den som gäller framgent öppnar det för ett samarbete mellan L och S även på riksplanet. Att vi sedan kan samarbete med C trots att många påstår att det är omöjligt bevisas från samma Hässleholm där S tidigare styrde i koalition med bland annat C.

I vart fall tycker jag att det är bra att Liberalerna reder ut detta i god tid innan valet så att vi Socialdemokrater kan påbörja samtalen med L om ett eventuellt framtida regeringssamarbete om valresultatet så anmodar snarast möjligt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

8 kommentarer

 1. Jonny Disenfeldt

  Var det acceptabelt att regera med stöd av ett kommunistparti (med stark anknytning till dåtidens Sovjetunionen) i Sverige förr i tiden ?

  Vad tycker du personligen ?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Historiskt så har Socialdemokraterna nästan alltid regerat ensamt och sökt stöd från andra partier i sakfrågor så jag ser frågan som aningen irrelevant – Sedan tycker jag att varje parti ska regera utifrån egen ideologi och utifrån sin egen politik då en frångång från den alltid kommer att straffa sig i en eller annan form.

   Att det är så går att se av valresultatet i Nederländerna där Socialdemokraterna straffas därför att de drivit högerpolitik samtidigt som vänsterpartier som driver Socialdemokratisk politik går framåt.

   • Jonny Disenfeldt

    Öhhh socialdemokrater och socialister går kraftigt bakåt, liberaler, kristdemokrater och gröna framåt …

    Och nej, frågan är inte alls irrelevant. S innehade regeringsmakten under många år tack vare det indirekta stödet av kommunisterna.

    Var det acceptabelt ?

    Vad är skillnaden att söka stöd i sakfrågor hos dåvarande VPK numera V jämfört med SD ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     S har aldrig regerat med direkt stöd av V eller av kommunister och även om så varit hade det i sådana fall inte varit någon katastrof.

     Sedan ska du titta ordentligt på det nederländska valresultatet Jonny – Gör du se ser du att jag har rätt – Till och med mycket rätt även om det inte faller dig i smaken att så är fallet.

     • Jonny Disenfeldt

      Då får vi se fram emot ett liknande resultat i Sverige där S i nästa val får 8% av rösterna, V får 12% och Anders Forss jublar (tillsammans med mig)…

     • andersforss (inläggsförfattare)

      I nästa val kommer vi Socialdemokrater att få 35-40% av rösterna Jonny och inget annat – Och självklart ska jag jubla åt det.

     • Mr Sound

      Jasså? Ibland verkar du leva i ett parallellt universum, är det säkert med dig bakom ratten, på en buss? Är tveksam…

      De traditionella vänsterpartierna backade i Holland, där S ingår. Förstår att du framhäver vänsterliberaler som vinnare då du själv har dessa åsikter. Att vänstern i Sverige skulle vinna röster inför valet 2018 är lika troligt som om människor bosätter sig på mars.

      Själva valresultatet kan summeras så här:

      PVV ökade med 33%. Hur många % S backade kan du ju själv räkna ut. Oavsett vann PVV. Men med din sk supermatematik backar går ju allt att vrida till din ståndpunkt. Det har vi sett prov på redan.

      Så frågan är om det är på grund av dessa superkunskaper du kör buss nu? Eller gissar du hej vilt och hoppas andra länders valresultat kommer spegla Sveriges när dessa länder inte alls är lika Sveriges, på många områden?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du tror att de partier som för den sorts politik som i egentlig mening är traditionell Socialdemokratisk politik backade råder jag dig att studera valresultatet och partierna och dess politik närmare – Det är som jag skriver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>