Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Ta från de fattiga och ge till de rika – Så ser SD:s politiska budskap ut.

LO har gjort en jämförelse mellan den politik Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna lagt fram i sina respektive budgetar för att se hur respektive partis politik slår mot respektive väljare.

Jämförelsen är slående – Där S satsar på en politik som gynnar medel- och låginkomsttagare och landets kommuner gör SD det omvända och förespråkar slopad värnskatt för inkomsttagare med mer än 100.000 kronor i månadslön – Något som sänker deras årsskatt med 46.000 kr/år samtidigt som man ger väsentligt mindre till landets kommuner.

SD vill ge 48 miljarder mindre till landets kommuner än S fram till 2021 genom att dra in stödet till höjda lärarlöner och ökat bostadsbyggande. Ovanpå det vill man lägga ökad kommunalskatt som främst drabbar låginkomsttagare och vanliga arbetare.

Kort sagt vill SD försämra välfärden för flertalet genom att genomföra stora skattesänkningar för ett litet fåtal som redan har mer än tillräckligt.

Att LO uppmärksammar detta och påtalar det för sina medlemmar är viktigt då en röst på SD är en röst på ett högerparti längst ut på högerkanten som enbart för en politik som gynnar de som har det allra bäst i samhället.

Den politiken tror jag att LO-kollektivets väljare kommer att underkänna i kommande val och det är bland annat därför jag säger att SD befinner sig i en nedåtgående spiral och kommer att landa på ett väljarstöd på ca. 10% i samband med nästa val.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

95 kommentarer

  1. Alexander

    1.Utbildning 41%.
    2.Sociala frågor 32%.
    3.Arbetsmarknad 30%.
    4.Integration/immigration 23%.

    Hämtat från SCB och deras analys av valet 2014. Står Anders fast vid att integration/immigration låg högre 2014 än i dag? Då ljuger du, något du påstår att du ALDRIG gör…

  2. Alexander

    Inte så oväntat att Anders ursäktar Anders Ygeman. Det hade varit andra tongångar om han tillhört SD eller Moderaterna. Då är inga synder för gamla.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Saker som ligger mer än 25 år bakåt i en persons liv får nog anses som förlåtna och överspelade och då även om den som utpekas är Moderat eller SD:are.

  3. Alexander

    Anders

    Håller du med om att immigration/integration låg lägre 2014 än i dag? Om ja, hur förklarar du då framgångarna för SD? Nu antar jag att det blir ett goddag yxskaft till svar, förmodligen ”SD är på väg nedåt”.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt då deras främlingsfientliga förflutna hänger med dem även idag i i svenskhetsdebatten – Att det gör så visar att man inte lärt av sina misstag.

  4. Alexander

    ”SD är på väg nedåt”

    Så kan det vara, men de får 20,4 av Inizio och är med ganska god marginal näst största parti. Förmodligen blir det svårt att bilda en regering utan att SD får en avgörande roll.

    Jag frågar ytterligare en gång om du anser att immigration/invandring låg högre 2014 än i dag? I en annan tråd skriver du att du inte har några problem med att erkänna att du gör/har fel. Så, erkänner du nu?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är rätt övertygad om att det kommer att gå alldeles utmärkt att bilda en regering fri från inflytande av SD – Framför allt när min förutsägelse besannats och SD samlar runt 10% av väljarsympatierna som ett resultat av att nationalism och högerpopulism är döda som politiska idéer.

  5. Alexander

    Du vill inte svara på frågan om immigration/integration var viktigare 2014 än i dag? Har du insett att du hade fel? Det vore en sensation…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har inte fel Alexander och hur det är med den saken får du avvakta till efter nästa val med att se svaret på.

  6. Alexander

    ”Jag har inte fel”

    Vid valet 2014 var invandring(immigration fjärde viktigaste frågan, i dag är den på tredje plats. Hävdar du trots det att den låg högre 2014?

  7. Alexander

    ”Jag har inte fel”

    Fast om du tittar på SCB står det tydligt att det var fjärde viktigaste frågan 2014 och nu är den på tredje plats. Kan du nu berätta hur du tänker när du anser att den ligger lägre i dag? Du påpekar hela tiden att du ska ta debatten, men att bara säga att du inte har fel är väl inte så seriöst? I så fall är det aldrig någon mening med att komma med hänvisningar, referenser, bevis etc eftersom du bara slår ifrån dig och påpekar att du har rätt.

  8. Alexander

    ”Jag vidhåller fortfarande att jag inte har fel”

    Kan du förklara på vilka grunder? Är tredje plats lägre än fjärde? Det är vad du säger.

  9. Alexander

    ”Slopad värnskatt är inte en fråga vi driver”

    Oscar Sjöstedt i Arbetet.

    ”Slopad värnskatt finns inte med i SD:s budgetmotion”

    Hämtat från Arbetet.

    Det går att läsa tydligt i artikeln som finns på nätet. Anders Forss ljuger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.