Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Nätet dras åt runt Donald Trump.

Att jag vid några tillfällen skrivit att Donald Trump kommer att skapa sitt eget Watergate och därför tvingas avgå är ingen nyhet.

De sista avslöjandena och offentliggörande av kommunikation mellan hans son och ryska intressen för att erhålla komprometterande information om Hillary Clinton i samband med valet gör inte Trumps sak bättre.

Sakta men säkert börjar nätet runt Donald Trump dras åt och min tro är att det nu definitivt står klart att han kommer att tvingas avgå – Frågan är inte om utan när.

Ur det som händer i USA finns mycket att lära och en av de viktigaste lärdomarna är att framtidens val runt om i världen måste säkras från påverkan från främmande makt.

En annan lärdom är att smutskastning annat än den som består av politiska felsteg och ren brottslig verksamhet hos kandidaterna borde hållas borta från valkampanjer och journalistik.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

28 kommentarer

 1. Jonny Disenfeldt

  Om Trump faller så är det på eget grepp, helt klart. Vad som då kommer efter Trump är däremot inte med säkerhet bättre…

  Nu till något helt annat men ändå på något märkligt sätt relaterat.
  Bakgrunden till ”Anders Forss” börjar forma sig.

  ”Han” är en otroligt dåligt programmerad AI utvecklad av ett gäng SSU’are på Sveavägen 68, framtagen på en gammal 8086 baserad PC med 5 1/4¨ floppy enhet.

  Detta kan ses eftersom
  - det aldrig går att få någon rimlig återkoppling till det man skriver som kommentar.
  - uppenbara felaktigheter och lögner repeteras in absurdum.
  - de flesta ideer och förslag är helt ogenomtänkta och det går aldrig att få några detaljer beskrivna.
  - ”AF” är helt historielös och har bara en enda referens att falla tillbaka på och det var att allt var bäst under Palme.
  - när allt annat fallerar och ”AF” blivit överbevisad så gäller ändå att ”AF” har rätt och alla andra fel.
  - självbilden är övermänsklig där erfarenheter och kunskaper staplas på varandra som halmstrån i en höstack, alla andras erfarenheter och kunskaper är värdelösa och felaktiga.
  - nutidskunskap om EU, om Sverige, om regler och lagar, om aktualiteter i media är i många stycken helt okända för ”AF”
  för att nämna några observationer.

  Varför detta AI-försök kanske någon undrar ? Jo, därför att partiet förblöder efter Persson, Sahlin, Juholt och Lövfen. En nedåtgående spiral för partiet som leder mot utradering om inget görs.

  Man har satt sitt hopp till tekniken och då förstås som den var på Palmes tid eftersom allt var bättre då, därav valet av PC hårdvara.

  Hoppet är att en inkonsekvent, ologisk och irrationell AI någon gång ska kläcka ur sig något bra, åtminstone bättre an vad partiets representater i riksdag och regering förmår.
  Tanken baseras på iden att om man sätter miljoner apor framför en skrivmaskin och ger dem tillräckligt med eoner av tid att arbeta så kommer en av dem till slut att
  skriva något sammanhängande som kan fånga väljarnas röster.

  ”AF” ingår i ett pilotprojekt och kommer i en snar framtid att sättas i drift med hjälp av ca 1000 PC-apparater från 80-talet som socialdemokraterna i hemlighet köpt upp under årens gång.
  SSU räknar med att nå en beräkningskapacitet som totalt till och med slår en (1) modern telefon och det bästa av allt, med den riktiga och bästa tekniken, den som vi hade på Palmes tid !

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Du får gärna ha den synen på mig Jonny och det faktum att du lägger så mycket tid på mig och min person säger säkert en hel del för den som bemödar sig med at fundera på varför.

   • Jonny Disenfeldt

    Det har stort underhållsvärde för mig och många andra att avslöja dina falsarier Anders och eftersom du nästan dagligen presenterar något i den vägen gör du det nästan lite för enkelt men det blir många glada skratt !

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Kan jag underhålla dig så är det ju bra Jonny – Vad gäller övriga så har jag stort medhåll för det jag gör och föreslår – Hur stort kommer att visa sig i samband med nästa val.

     • Jonny Disenfeldt

      ”Stort medhåll” ? Vad innebär det i absolut antal eller procent av befolkningen … samt hur har du gjort den mätningen ?

      Du har ju inte ens stöd av ditt eget parti där du är medlem, det mesta av dina lösryckta populistiska ideer är inte S-politik…

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har gott stöd i mitt eget parti Jonny – Att påstå motsatsen är att ljuga.

 2. Gerd

  Om svenska politiker ägnade lite tid till svensk politik i stället för D Trump så skulle det vara bra. Nu känns det som om politiker- och pk massmedia hellre diskuterar fru Trumps val av frisyr, färg på dräkt och att kritisera henne för att bo kvar hemma med sonen så att han fick gå ut skolan innan de flyttade in i vita huset etc etc. Vi har en svensk regering som vill ändra grundlagen. De vill förbjuda all media att till ex ange nationaliteter på mördare ( förutom om de är svenska förstås). Gruppvåldtäkter som numera är väldigt vanligt förekommande talas det bara om offren och att de inte sagt nej tillräckligt tydligt är en annan företeelse som mörkas. En debatt om jämställdhet och sjuklig syn på kvinnor som finns i många kulturer kommer att förbjudas eftersom vi inte får tala om nationaliteter. I och för sig lär det inte bli någon större ändring eftersom dessa frågor knappast står på agendan för gammelmedia och dagens politiker. I Botkyrka har biblioteket rensat ut ” olämplig litteratur”, författare som Astrid Lindgren bojkottas. Om detta förs ingen debatt heller. Vår kultur får inte framhävas, vart är vi på väg?

 3. Lars Flemström

  Visst är politik en tävling för dig, Anders. Är du en spelare? Insatsen är din image som politiskt orakel och det du spelar om är Trumps avgång. Det är väl snarare härvan kring Hillary Clinton och hennes svenska papegojor inom Skibstedt-media som växer. Källan till de senaste rykten, nu om Trump jr, är ju Omni, som enligt Wikipedia är:

  ”… en svensk mobil nyhetsapp och webbtidning som sammanfattar vad olika nyhetssajter skriver om aktuella nyhetshändelser. Varje nyhetssida i Omni inleds med en notis skriven av Omni:s redaktörer, följd av länkar till utvalda artiklar i andra webbtidningar med olika perspektiv på samma händelse, på svenska, engelska och ibland andra språk./ – - / Tjänsten produceras av Schibsted och är annonsfinansierad. Under verksamhetsåret 2015 utgjorde försäljningen av native advertising, det vill säga annonser utformade som det övriga redaktionella innehållet, 60-70 procent av Omnis intäkter.”

  Betalda annonser publiceras som nyhetsartiklar. Omni ägs alltså av den norska mediakapitalistfamiljen Skibstedt, som ideologiskt står nära norska Fremskrittspartiet och i Sverige äger bl.a. de sosse-fientliga dagstidningarna Svenska Dagbladet och Aftonbladet (minns drevet mot Juholt). Koncernen dominerar tidningsmarknaden i Norge och är stora inom segmentet webbtidningar i Nordeuropa.

  De stora förlusterna på Omni (drygt 25 % av omsättningen 2014) förklaras med att denna slaskprodukt förser Skibstedtkoncernens pappestidningar med nyhetsmaterial. Källor för de Trump-kritiska artiklarna är vanliga Trump-fientlig media i USA, som ägs av Trumps rival inom den amerikanska miljardärklassen Ted Turner. Trump och Turner har sedan länge använt sina mediala kanaler till att svärta ner varandra. Turner stödjer klimatlobbyn, alltså stöder Trump motståndarna till densamma. Det torde närmast vara Turner-media som Trump avser med begreppet ”lögnmedia”.

  Detta torde vara en helt riktig benämning på Turner-media, därmed inte sagt att Trump är bättre själv. Nu gör alltså ”lögnmedia” ett stort nummer av att den då blivande presidentens son har träffat en rysk advokat på ett av faderns hotell. Skulle detta vara förbjudet? Börjar vi inte snart tröttna på fake-såporna och den ömsesidiga smutskastningen mellan miljardärerna Trump och Turner?

  När blev det post-kommunistiska Rysslland en ”ärkefiende” till Ryssland? Det vore kanske dags att även granska USA:s och andra västländers inblandning i rysk politik och försök att styra den ryska oppositionen i syfte att densamma ska bedriva en direkt subversiv verksamhet i stället för att försöka erövra majoriteten i det ryska parlamentet med mer hederliga metoder. Att Ryssland använder lika smutsiga metoder i motstatt riktning är iofs inte alls osannolikt, men…. Vad är sanning?

  Det får vi inte veta genom Omni och andra Skibstedtmeida, som okritiskt för vidare de fjädrar som har uppförstorats till hönor av Turner-media.

  Emellertid tror jag att det blir svårare för Turner-media att fälla en amerikansk president än det var för Skibstedt-media att fälla en socialdemokratisk partiordförande i Sverige.

 4. Anders Strömqvist

  Läser man svensk media som oftast för fram demokraternas världsbild kan man lätt tro att det är nära MR Trumps avgång. Tittar man istället på omvärldens nyhets källor och de debbatter som livestreamas från kongressen ger det en annan bild.

  https://www.theguardian.com/us-news/2017/jul/11/dont-call-it-treason-trump-advisers-legal-jeopardy-is-deep-but-not-that-deep

  Tror inte rysslands inblandingen är det som skulle få denna karl på fall. Sen hjälper det inte att vice preside3nten är 7 resor värre om trump skulle bli avsatt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Tittar man på amerikansk media och deras syn så ligger den i linje med min syn till överväldigande del Anders.

   • Anders Strömqvist

    Amerikansk media som stöttar demokraterna tittar man på fox eller republikansk vänlig media inte lika mycket så. Dessutom som många rättsexperter utalat sig i USA så har de flesta lagar som man vill tillämpa inte används i denna form. Då blir det först i domstol eller kongressen som kommer att få göra den bedömningen. Där har republikanerna makten. Trump har tillsatt ganska många domare i de högre ställningarna och kongressen styrs av republikanerna.

   • Anders Strömqvist

    Tittar man på amerikansk med demokratisk läggning så är varje grej en het pistol ja. Titta på republikansk media så framstår en betydligt mildare bild. De flesta lagar som man skulle kunna tolka att användas mot detta har inget predjucat vilket medför att i slutändan kommer kongressen och eller domstol att få avgöra och vilka styr där republikaner.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     jag har aldrig påstått att det amerikanska systemet är bra – Däremot har jag sedan dag 1 av Trumps presidentskap spått att han ska skapa sitt eget Watergate och det står jag fast vid.

     • Anders Strömqvist

      Har aldrig sagt att han är oskyldig heller bara påpekar att med den information som finns framme idag tyder inget på att han kommer att avsättas först om pågående utredning hittar något där han kan dömas.

      Att Trump sen är extremt impopulär hos media som stödjer demokraterna och de skriver att nu åker han dit, vilket de har gjort vid varje ny upptäckt. Det är information som man får ta med en stor nypa salt.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Trump gör sig obekväm med alla media som han inte anser stödjer honom blint även republikanska sådana.

      Oaktat det så är och har min övertygelse ända sedan hans dag 1 spm president varit att han kommer att skapa sitt eget Watergate och den uppfattningen vidhåller jag fortsatt.

   • David

    Jag tycker du kan utveckla ditt resonemang lite. Jag menar sonen till Trump tillhör ju inte ens regeringen så det är väl knappast troligt att det han gjort (eller inte gjort) påverkar något överhuvudtaget, även om media gör allt för att få det att framstå som om Trumps dagar redan är över.
    Jag tror Trump sitter säkert eftersom det finns mäktiga intressen som vill ha honom där. Jag tror också att den negativa publicitet kring honom är en del av en noga uttänkt strategi och skulle Trump avgå så har vi Pence som är ännu värre i de flesta frågor, och där har vi en som är farlig på riktigt! Så länge Trump sitter och drar uppmärksamheten till sig så är det fritt spelrum på annat håll. Media är fullt upptagna med att titta på vad Trump gör, säger, hur han hälsar mm. Vad är det vi egentligen missar undrar jag.

    Att framtidens val borde säkras från påverkan av främmande makt kan vi väl vara överens om. Men när det gäller att påverka andra länders val leder ju USA den ligan överlägset, och i den globaliserade värld vi lever i är det nog en utopi med helt fria val någonstans.

    Smutskastning har varit en del av amerikansk valkampanj sedan urminnes tider, även om det i våra tider framstår som större än någonsin eftersom vi har fler medier. Jag tror det bara kommer att bli värre eftersom vi idag även har fria, och oberoende medier på riktigt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Han var en del av Trumps valkampanj när det skedde och det och det faktum att han är presidentens son räcker nog mer än väl.

     Med det sagt så är det vi kan göra att vänta och se men min tro är att han tvingas avgå.

     Jag betvivlar på inget sätt att Pence är värre men han har den fördelen för det republikanska partiet att han tillhör det republikanska politiska etablissemanget vilket gör saker lättare för partiet.

 5. Lars Flemström

  Jag har inte skrivit någon kommentar med liknande innehåll – bortsett från att detta i huvudsak är en kopia av en ännu ej publicerad kommentar, som jag har skrivit på en helt annan blogg. Om ”din andra kommentar” syftar på den kommentaren – vars existens du inte ens borde känna till, eftersom den ännu inte är publicerad – måste jag fråga om du hackar andras datorer.

  För övrigt måste jag rätta en felskrivning. Så här ska det vara: När blev det post-kommunistiska Ryssland en ”ärkefiende” till USA? (Första raden i tredje stycket från slutet).

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag hackar inga datorer och jag skriver bara kommentarssvar på kommentarer som skickas till min blogg så titta där ser du vad jag svarat på Lars.

 6. Krister

  Kan jag passa på att få svar på tidigare frågor.

  Du skrev att SD hade lite publik i Almedalen.
  Inte stor skillnad mellan S och SD.

  Publik 2017:

  Annie Lööf (C) 3 900

  Jan Björklund (L) 2 500

  Jonas Sjöstedt (V) 1 800

  Magdalena Andersson (S) 1 600

  Ebba Bush Thor (KD) 1 500

  Jimmie Åkesson (SD) 1 400

  Gustav Fridolin (MP) 700

  Anna Kinberg Batra (M) 700

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har ju redan svarat på din fråga Krister då du ställt den förut – Svaret var att 400 fler kom för att lyssna till en person som inte är partiledare än de som kom för att lyssna på den som är partiledare för SD.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>