Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Ska vi ha lönekapning vid förlust ska vi naturligtvis även ha vinstdelning vid vinst.

Jag får både med och mothåll därför att jag ställt mig på de strejkande sopåkarnas sida genom att hävda att jag tycker att de gör helt rätt som strejkar. Att så skulle bli fallet är precis vad jag förväntat mig när jag publicerade inlägget.

Det jag stödjer är inte strejken i sig utan det strejken faktiskt handlar om och vilka värderingar sopåkarna gått i strejk för – Detta därför att de värden sopåkarna går i strejk för är värden att stå upp för i alla lägen.

Det arbetsgivaren Reno Norden gjort är att lägga ett anbud som var tillräckligt lågt för att säkra att man vann upphandlingen och kontraktet. Att budet sedan uppenbarligen var alldeles för lågt ser vi nu vidden av när Reno Norden både vill sänka lönen för sopåkarna och samtidigt försämra deras arbetsvillkor för att slippa göra förlust.

För mig är denna väg helt felaktig då det aldrig kan vara de anställdas fel att företagets ledning gör fel och lägger ett anbud som leder till förlust.

Gör företagsledningen fel är det inte de anställda utan företagsledningen och ägarna till företaget som ska betala priset.

I Reno Nordens fall vill man att arbetstagarna ska betala för företagsledningens tillkortakommanden och att så ska ske tycker jag är fel – Till och med mycket fel.

Debatten i media är het och sopåkarna får mycket skäll för sitt beteende och ges i debatten diverse mindre smickrande öknamn – Helt orättfärdigt dessutom då allt de gör är att stå upp för sin sak och ta strid för löner och arbetsvillkor de stridit länge för att uppnå.

För att få lite perspektiv på saken tycker jag att alla som kritiserar sopåkarna bör man ställa sig själva följande fråga:

  • Anser den som tycker att sopåkarna gör fel som som står upp för sin lön och sina arbetsvillkor att samma sopåkare om det går med på lönesänkning och försämrade arbetsvillkor har rätt att fullt ut dela företagets vinster när sådan uppstår?

Den frågeställningen är pudelns kärna enligt mitt sätt att se på saken och det är därför jag anser att sopåkarna gör helt rätt.

Arbetsgivare vill nästan undantagslöst att de anställda ska ta sitt ansvar i form av lönesänkningar och andra försämringar när företaget går dåligt – Oerhört sällan om ens någonsin har jag hört att företagsägare delar med sig frikostigt av företagets vinster till arbetstagarna om företaget går bra.

Går företaget bra och gör stora vinster hävdas alltid att dessa tillhör företagets ägare och den företagsledning som genom kompetenta och bra beslut skapat vinsten – Att arbetstagarnas arbetsinsats har inverkan på vinsten förbises helt och hållet.

Kapitalägare och investerare förväntar sig således att arbetstagarna ska vara med och betala när det går dåligt men att de ska avstå från att kräva belöning när företaget går bra.

Att sopåkarna gör som de gör med den inställningen från arbetsgivarna har jag full förståelse för och det är därför jag hävdar att sopåkarna gör helt rätt.

Alla arbetsgivare som vill ha arbetstagarnas fulla stöd bör tänka om och inse att stöd och tillit är ömsesidigt och inte ensidigt till företagsägarnas fördel.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

80 kommentarer

  1. Alexander

    ”Oerhört sällan har jag hört att företagsägare delar med sig frikostigt av företagets vinster”

    Nja, har flera kompisar som årligen tilldelas vinstdelning och/eller ganska generösa julklappar. Dessutom förmåner i form av rabatter osv.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bra om du har sådan kompisar Alexander – Detta hittar vi princip aldrig på svensk arbetsmarknad.

    • Bertil

      Tycker det är fel med julklappar och ansta mutor.
      Var med om att ett företag utdelade en tårta varje vecka om ett arbetslag producerade mest. Det slutade insänka mellan arbetstagarna folk kunde kort sagt jobba ihjäl sig för en tårtbit på fredag vid eftermiddagsfikat sen kom massor av reklationer det slutade med att folk sa upp sig och att företaget fick återgå till det normala.
      De som är arbetstagare ska ha lön jämlika sådana dessutom självklart ska vissa med högre ansvar ha mer men det behövervinte vara fantasisummor.
      Jämlikhet och gemenskap kommer man längst med. Mutor som julklappar och annat krafs är bara dumheter.
      Det är på lönen det ska synas inte i falskspelet och när vissa fjeskar sig till förmåner .

  2. Nils Lindholm

    Nu är ju denna grejen tillsvidare klassat som olovlig, facket står inte heller bakom utan facket uppmanar sina medlemmar att återgå.
    Så företaget verkar inte ha brutit nåt avtal.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Företaget har brutit mot det avtal sopåkarna jobbar under idag och vill ersätta det med ett som är sämre för sopåkarna och bättre för företaget och det utan att inhämta arbetstagarnas åsikt vilket är helt fel.

  3. Jonny Disenfeldt

    ”jag tycker att de gör helt rätt som strejkar”
    ”Det jag stödjer är inte strejken i sig”

    Hmmmm…. du verkar vilja sitta på två stolar, tyvärr, det går inte Anders.

    Givetvis ska man inte sänka deras löner, löner ska sättas i förhandlingar mellan arbetsgivare och fack.

    DÄREMOT ska givetvis de som arbetar vara behjälpliga att åter märka nycklarna som inte tillhör de som arbetar utan är utlånade av kunderna till det företag som hanterar sophämtningen.

    De som genomfört en vild strejk ska givetvis betala skadestånd i proportion till den skada de åsamkat företaget.

    De som nu trots arbetsdomstolen vägrar att inställa sig en månad innan de kan sluta ska givetvis åtalas för detsamma och eventuellt fusk med snabbt påkomna sjukskrivningar ska även det bestraffas.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag sitter inte på två stolar – Principen för vilken de står upp för är viktig att ta strid för.

  4. P-G Eliasson

    Okej Anders…håller m om din grundprincip. Men i mina ögon är det helt orimligt om dessa sopåkare tackar nej till 34000 i månaden. Det är inte många låg och mellanstadie lärare som ens är i närheten av den lönen… herregud…lärare… jag förringar inte dessa sopåkares viktiga jobb, men va f-n…
    Uppriktigt sagt…. vad ska detta sluta med

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte lönen i sig de tackar nej till P-G utan det faktum att arbetsgivaren vill försämra både lön och arbetsvillkor.

  5. Micke

    Helt rätt.

    De står upp för sina avtalade löner med mera.

    Moraliskt sett är det ägarna av företaget som gjort fel när man lagt anbud som inte kan finansiera verksamheten. Aktieägarna och företagsledning ska stå för detta inte arbetstagarna med sänkta löner.

    Som en sista lösning på problemet får kommunen om de anser detta viktigt finansiera renhållningen om inte företaget kan. Lösningen på problemet ska inte skyfflas över på arbetstagarna. Det är företag och kommun som förhandlat fram detta för kommunen billiga avtalet, inte arbetstagarna.

    Får kommunen merkostnader pga av att detta anbud i praktiken var för lågt får man hoppas de lär sig till en annan gång att glädjeanbud inte är vad man ska gå efter. Speciellt när det börjar svida i den kommunala kassan.

  6. Lars Flemström

    Pudelns kärna är att ledande personer i företaget sannolikt (använder det ordet eftersom ingen hittills har dömts) har gjort sig skyldiga till svindleri mot aktieägarna, vilket sekundärt har drabbat de anställda som därigenom har tvingats ut i en olovlig strejk. Arbetsdomstolen har formellt inte gjort något fel, eftersom de anställda inte har begått något brott i formell bemärkelse genom sin olovliga strejk. Hade de gjort det, hade de sannolikt bedömts skyldiga till olovlig strejk, men likväl sluppit straff p.g.a. nödläge.

    Att Arbetsdomstolen inte kan ta sådana hänsyn är en brist i svensk arbetslagstiftning. Det måste finnas former av arbetsvägran eller olovlig strejk som är ursäktlig enligt den oskrivna man allmänt (av domstolarna) tillämpade ”allmänna rättsgrundsatsen om nöd”. Nödvärnsrätten, som alla känner till, är ett specialfall av nöd. Nödvärnsrätten handlar om rätt att ta till våld mot en angripare, d.v.s. vid hot mot eget liv eller hälsa, som det inte är fråga om här, utan om nöd i mer abstrakt bemärkelse.

    De strejkande har utsatts för ett så allvarligt övergrepp från företaget att de har försatts i en nödsituation. Därmed är diskussionen om lönen är skälig eller ej, ovidkommande.

    Bakgrunden är svindleriet mot aktieägarna, som har försetts med vilseledande information om företagets ekonomiska ställning och aktiens värde inför börsintroduktionen för tre år sedan. I Norge har aktien rasat med över 97 %. Företaget behöver nya eller förlängda kontrakt för att betala gamla lån. Genom börsintroduktionen hoppades man tillföra nytt kapital, men det verkar redan vara förbrukat. Företaget är i desperat behov av nya eller förlängda kontrakt.

    Överklagandet av den senaste upphandlingen av Stockholms stad har överklagats – förmodligen av förlorande konkurrenter. Hur kan ”staden” som styrs av S, Mp och Fi (ansvarigt borgarråd är mp) godta ett anbud, som inte har kalkylerat med rådande lönenivåer – vilket konkurrenterna förmodligen har gjort. Jag vet inte mer om domstolsprocessen, men gissar att konkurrenterna har vunnit i första instans och att ”staden” har överklagat. Har detta godkänts av kommunstyrelsen?

    ”Staden” har tillfälligt förlängt det tidigare kontraktet i väntan på slutgiltigt avgörande av rätten. Att företaget försöker sänka anställdas löner, utan att ens vänta på rättens avgörande, om man får behålla entreprenaden, är synnerligen anmärkningsvärt. Ingen ska vara tvungen att arbeta i ett sådant företag. Om det är så, som jag tror, borde ”staden” omedelbart återkalla ärendet från rätten och frånta Reno Norden entreprenaden. Och ge entreprenaden till någon annan, alternativt köra i egen regi tills man bestämt sig för en permanent lösning. Jag föreslår alltså ingen återkommunalisering, annat än möjligen som en tillfällig lösning.

    Ansvaret faller tungt på ”stadens” tjänstemän, som litar blint på företaget trots att aktiemäklare säger att man inte ska tro ett ord av det som företaget säger, på det ansvariga borgarrådet (mp) och på Socialdemokraterna i kommunstyrelsen, och särskilt på inrikesminister Anders Ygeman, som är ordförande för S i Stockholm. Ett sådant uppdrag innehar man ju inte enbart för att vara en galjonsfigur.

    Forss har tyvärr alldeles rätt när han tycker att företagets ägare ska ta smällen för företagets dåliga affärer. Vem ska annars göra det? Om de skyldiga till svindleriet har egna pengar, ska de naturligtvis betala. I annat fall får ägarna ta hela smällen. Det ovanliga med den här strejken är att de strejkande arbetarna inte bara kämpar för sin egen sak, utan även för de lurade aktieägarnas sak. De nytillkomna aktieägarna efter börsintroduktionen, bör väl tllläggas.

  7. Micke

    Självklart att det ska vara vinstdelning till de anställda om det här ska vara de spelregler vi ska ha på svensk arbetsmarknad.

    Jag tror man medvetet la ett för lågt anbud för att sätta sig i den här situationen och därigenom minska sina lönekostnader. En form av lönedumpning via medvetet för lågt anbudsförfarande och Stockholms kommun som köpare är medansvarig till detta.

    Är det för billigt för att vara sant så är det oftast inte sant.

    Man kan bli straffad om man köper en Rolex klocka extremt billigt på blocket då man måste ha varit medveten att det var stöldgods.

    Det här är inte en vara man köper utan en tjänst men stölden i det här fallet är arbetstagarnas framtida inkomster.

  8. Gerd

    En s k sopåkare är värd sin lön. Däremot: Anna Johansson, infrastrukturminister, tillsatt uppenbarligen på okända meriter, förutom känd sossepappa, borde efter det senast kända om att våra körkort med information om person nr mm är tillgängliga för hela världen, betala tillbaka den lön hon fått. Sen borde hon få avsked från sin viktiga ministerpost. Varje månad som denna IQ befriade människa sitter kvar i regeringen så förlorar S framtida röster.

  9. Bergis

    Det kallas klasshat. Och redan inom ungdomsidrotten får barnen lära sig att trycka ner den svagare.
    Det är därför föräldrar ser det som så viktigt att skicka sitt barn på fotbolls cuper eller dylikt.
    Barnet skall där lära sig samhällets koder och trycka ner den svage.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I det ideala samhället har alla människor lika värde Bergis – Den principen kommer jag alltid att stå upp för.

  10. Lars Flemström

    Somliga kommentarer har en alltför formalistisk inställning, t. ex. att det saknar betydelse om företaget är seriöst eller ej och att det alltid är fel att stödja vilda strejker, i synnerhet om man är politiker. Ja, hur skulle det gå, om envar själv kunde bestämma om det är rimligt att följa lagarna? Men när de då nya strafflagen trädde i kraft 1865 (den nuvarande är egentligen en moderniserad version av densamma) var strafflagskommittén, som hade skrivit förslaget, väl medveten om att ingen kan förutse alla framtida situationer, som egentligen kräver reglering genom lag.

    Det måste alltid finnas ett spelrum för ett agerande i strid med lagen. Detta är en filosofisk fråga. Alla vet väl att filosofer sysslar med ”hårklyverier”, men få vet vilken nytta filosofer gör, trots att det finns professorer i ämnet. Detta är också en politisk fråga, för det är ju ”politiken” som stiftar lagar. Var går gränsen mellan politik och juridik? Det är kanske en filosofisk fråga? Politiker måste helt enkelt ha modet att säga ”Detta är åt h*lvete”, när något har gått riktigt snett.

    I det här landet räcker det att man ifrågasätter klyschan ”allas lika människovärde” för att utpekas som ”rasist” – som är en etikett, som borde förbehållas anhängarna av en mycket avskyvärd ideologi och inte slängas omkring hur som helst. Till att börja med är ”allas lika människovärde” en felöverssättning, då det på originalspråket heter ”dignity” = ”värdighet”. Och då menar jag att det är under varje människas värdighet att tvingas arbeta för ett sådant företag som Reno Norden. Och därmed är det okej att öppet sympatisera med den formellt olovliga strejken.

    Detta väcker en rad följdfrågor. Och den första handlar om privata entreprenader inom offentlig sektor, vilket jag är för. Men detta betyder ju inte att vilka företag som helst har rätt att få sådana uppdrag. Vi måste skilja mellan näringsfrihet (= rätten att driva företag) i allmänhet och rätten att driva verksamhet på uppdrag av det allmänna. Samma krav måste ställas på en privat entreprenör, som man hade ställt på kommunen, om den hade drivit verksamheten i egen regi. Om ingen annan säger ifrån, måste de anställda ha rätt att göra det – ytterst genom att lägga ner arbetet, förutsatt att det inte drabbar någon vårdbehövande.

    Och även genom att inte avslöja till vilka dörrar nycklarna går. Företaget försöker nu rekrytera strejkbrytare – väl medvetet om att maffian har försökt infiltrera ett konkurrentföretag genom att söka anställningar hos detta. Nycklarna är fastighetsägarnas egendom. Reno Norden har lurat aktiespararna på pengar. Det vore naivt att tro att ett så skrupelfritt bolag är att lita på i andra sammanhang.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den enda riktiga frågan detta väcker enligt mitt sätt att se på saken är om sophämtning överhuvudtaget ska konkurrensutsättas eller upphandlas istället för att drivas i offentlig regi utan privat inblandning.

  11. P-G Eliasson

    Hej Anders. Håller m dig om grundprinciperna, men någonting är fel när dessa sopåkare tackar nej till 34000 i månaden… det är inte några låg och mellan stadielärare som är i närheten av dessa löner.
    hallå….. vad händer… varför ska ngn utbilda sig till dessa yrken då..eller i vården…
    Då är samhället på väg att kantra kan jag tycka..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att sopåkarna och deras fackförbund varit duktiga på att förhandla sina löner och arbetsvillkor är helt korrekt men att de ska straffas för detta är fel. Vi ska ha en ordning som följer den svenska modellen och att Arbetarrörelsen står enad mot varje kraft som försöker attackera den ordningen tycker jag är självklart.

      Kampen ska aldrig betå i en kamp mellan arbetare och arbetare – Kampen ska stå mellan kollektivet Sverige samlade arbetare och dess motpart Sveriges arbetsgivarorganisationer.

      • Erik

        Socialdemokraterna har för länge sedan straffat lärarfrälset. På sextiotalet var lärarnas löner i paritet med de ledamöter som satt i Sveriges riksdag. Sedan hände något. Med närmast kirurgisk precision lyckades sossarna nedmontera detta yrke. Och sedan länge får vi inte de bästa stunderna att bli lärare. Är det någon som funderar på orsak och verkan varför Sverige inte ”står” sig i pisaundersökningarna.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att lärarnas status ska höjas har jag påtalat från dag 1 av mitt politiska engagemang Erik och det innefattar inte ensidigt lönerna då lönen är mindre viktig än andra saker som behöver förbättras.

          Att riksdagsledamöter sedan har för mycket betalt är vi helt överens om.

          • Jonny Disenfeldt

            I riksdagen har man 63 800 i månaden, DU har ju förspråkat att politiker ska ha upp till 3 gånger en genomsnittslön, dvs ca 90 000 i månaden …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Med mitt räknesätt blir maxlönen 76.400 kronor per månad Jonny och då oavsett antalet uppdrag utöver riksdagsuppdraget.

    • Bertil

      De tackar nej till försämring
      Det är vad det handlar om.

      Försämring gillar inte ens de högst avlönade de avskyr ju och blir t.o.m.
      Chockade om en skatt höjs.

      Så hela debatten om sopåkarna har hamnat helt fel.
      Att jämföra med sjuksköterskor är galet fel. Alla tycker att sjuksköterskor och folk inom vården har för dåligt betalt men att bidra till mer pengar ville inte högern de frös statsbidrag till Landstongen bl.a
      Nu försöker man med privatisering och segregering för att vissa ska få höga löner andra ska få det katten släpat in.

      Tycker debatten om sophanttarna borde vara meta mogen och handla om sakfrågan inte sta upp lönen och sjuksköterskor utan om vad som verkligen är orsak till strejken.

      En sån som Fjellner har absolut inget med detta att göra, han som skälv tillhör elitsnyltarna med löner och bidrag som de på långa vägar inte gör rätt för.

      Han tillhör dyngfolket som driver en politik där såna som han ska ha allt mer bidrag men till obefintlig arbetsinsats.

    • gerd

      Jag kan ju tycka att 34.000kr i Stockholm (där de har högre löner) inte är för högt. Det är tungt, skitigt men viktigt arbete. Att akademiker ska ha mer i lön förstår jag inte. Medan sopåkarna jobbat och slitit har dessa akademiker gått på universitetet ( betalat av de som jobbat) och haft en ganska trevlig tid i livet. Varför ska de ha högre lön? De kommer till en arbetsmiljö som oftast är mycket bättre än en sopåkares som ofta får förslitningsskador och andra arbetsrelaterade sjukdomar. Studielånen ( som ofta anges som argument för högre lön) används till hyra och uppehälle och en stor del är dessutom bidrag. Även arbetslösa och lågavlönade måste ju ha pengar att betala för levnadsomkostnader. Dessa får man låna till.

  12. Alexander

    ”Många Alexander”

    Och de är?

    ”Kan du ens påvisa ett enda företag där företaget delar vinsten 50/50 eller i andra proportioner med sina anställda?”

    Japp. Rörtjänst och Byggsvängen. Vill du ha fler?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Gärna då två företag inte ens är en promille av alla företag i Sverige.

      • Sven

        Alexander har gett två.

        Du har gett noll.

        Talande!

        By the way så har inte jag så många exempel, men en handfull går att få ihop.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Tittar vi på totalen så tror jag att de företag alla sammantaget kan få ihop får svårt att ens nå 1% av det totala antalet företag.

          • Sven

            Oavsett om det är få exempel är fakta:
            Exempel har lämnats. Det har du inte klara.
            Du har klarat NOLL. Igen. Oerhört magstarkt att då kritisera andra.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            jag har inte klarat noll sven – Vill du ha exempel kan jag nämna Nobina och Keolis samt Arriva som exempel på motsatsen.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Inget av de stora företagen dock och jag skrev i inlägget att företagen som delar vinsten lika med sina anställda är få om ens några.

  13. Nils Lindholm

    Facket har inte dragit företaget inför arbetsdomstolen, facket har heller inte sagt nått om företaget överhuvudtaget, det verkar som att företaget håller sig inom överenskommet fackavtal alltså, eller ?

    ”Detta vill sopåkarna inte bidra till med hänvisning till att kunskapen om nycklarna är en unik kompetens”

    ”Transportarbetareförbundet står inte bakom strejken”.

    ”Här är det viktigt att påminna om att RenoNorden inte kan sänka löner eller vidta andra försämringar i strid mot kollektivavtalet. Alla förändringar måste vara i linje med kollektivavtalet och kan ske först efter förhandlingar med facket.”
    – -Kollektivavtalet verkar säga 34,5 timmar.
    Det verkar handla om att sophämtarna vägrar lämna ut nycklarna för märkning så att vem som helst (nyanställda) ska kunna få det att funka.
    Förmodar att Reno Nord funderar på att anställa 80%-are som 2:e man, vem vill inte få saker oting billigt .
    Genom att hindra arbetsgivaren att märka nycklarna vill nog sophämtarna hålla ett monopol genom ”att kunskapen om nycklarna är en unik kompetens”.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi kan alla tolka det som händer på olika sätt Nils – Hur min tolkning ser ut ser du i detta inlägg likväl som i tidigare inlägg och att företaget på inget sätt följt det avtal sopåkarna arbetar under för närvarande råder inga tvivel om.

      Vill ett företag byta avtal om så är möjligt så ska detta i sådana fall ske i samförstånd med arbetstagarna – Görs inte det har förtaget begått ett fel.

      • Fredrik

        ”Vi kan alla tolka det som händer på olika sätt Nils – Hur min tolkning ser ut ser du i detta inlägg likväl som i tidigare inlägg och att företaget på inget sätt följt det avtal sopåkarna arbetar under för närvarande råder inga tvivel om.

        Vill ett företag byta avtal om så är möjligt så ska detta i sådana fall ske i samförstånd med arbetstagarna – Görs inte det har förtaget begått ett fel.” är ett direkt citat och svar till Nils här ovan.

        Jag reagerar på ett väldigt viktigt påstående från dig Anders. Du skriver, och verkar vara otvivelaktigt säker på din sak, att om ett företag vill byta avtal så ska detta ske i samförstånd med arbetstagarna? Jag har tror jag förstått detta rätt? Om ett företag inte gör detta, alltså genomför ett avtalsbyte utan samförstånd så begår företaget fel? Ok, då är jag med.

        Vilka fel har då sopåkarna begått Anders? Jo, enligt ditt sätt att se på saken har de inte gjort fel för du stödjer deras strejk. Men Anders, detta är ett avtalsbrott. Sopåkarna vill inte leva upp till det befintliga avtalet de har, som säger att de inte får strejka utan ”godkännande” från sitt fackförbund. Samma krav som du ställer på företagen måste du ställa på sopåkarna, du kan inte göra skillnad Anders. Då är det inte ett avtal längre.

        Att du inte vågar erkänna att du har fel i frågan kring vilda strejker är beklämmande. Och det visar att du inte alls är redo att stå upp för ingångna avtal, när dessa inte längre passar dig så är du villig att ta till stridsåtgärder som passar dig oavsett om de är lagliga eller inte.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att sopåkarna strejkar för att upprätthålla en viktig princip är viktigt Fredrik och det är därför jag vidhåller att jag tycker att de gjort helt rätt.

  14. Alexander

    Anders

    Du har fått en länk av Jonny som visar på företag som har vinstdelning. Annars kan jag bidra med Mälardalens rör och försäljning och Ica-ettan. Men det spelar ingen roll eftersom att du ALLTID har rätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Egna iakttagelser och samtal med medmänniskor Alexander.

      vad grundar du din uppfattning på?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vilken länk? Och på vilket sätt påvisar den att företaget delar sin vinst 50/50 med sina anställda?

  15. Alexander

    ”Vilken länk”?

    Gissa tre gånger.

    ”på vilket sätt påvisar den att företaget delar sin vinst 50/50 med sina anställda?”

    Jaså, nu är det 50/50 som gäller ”Kan du ens påvisa ett företag som delar vinsten 50/50 eller i andra proportioner med sina anställda?” Så skrev du till mig, och det har jag och Jonny visat….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För varje företag som hävdar att man delar vinsten är en delning 50/50 självklar Alexander – med mindre än så delar man inte utan delar ut allmosor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.