Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Varför spelar SD falskspel om migrationspolitiken?

I dagens webbupplaga av Expressen finns en mycket intressant debattartikel skriven av de moderata EU-parlamentarikerna Gunnar Hökmark och Christofer Fjellner – En debattartikel du hittar på följande länk: http://www.expressen.se/debatt/sd-vill-inte-hjalpa-pa-plats/.

Det Hökmark och Fjellner anför om SD i debattartikeln påvisar som jag ser saken att SD är stora hycklare vad gäller migrationspolitiken och att detta uppmärksammas tycker jag är viktig samhällsinformation.

SD och dess företrädare brukar ha för vana att alltid i debatt framföra åsikten att det är bättre att vi hjälper flyktingarna på plats i deras hemländer än att vi tar emot dem i Sverige. Argumentet de använder är alltid att man kan hjälpa betydligt fler människor i deras hemländer till samma kostnad som för 1 människa som kommer till Sverige.

Att SD säger en sak utåt mot de svenska väljarna för att sedan i EU röstar mot alla förslag som innebär att göra det de påstår sig vilja göra kan sammanfattas i ett ord – Hyckleri.

Hökmark och Fjellner liksom merparten av övriga politiker är helt överens om att lösningar på de problem som gör människor till ekonomiska flyktingar är nödvändiga om vi vill se minskad migration baserad på ekonomiska orsaker.

Det tycker även EU:s främlingsfientliga partier av vilka SD är ett officiellt men när det kommer till omröstningar i EU för att lösa problemen röstar de konsekvent emot därför att de insett att en lösning på problemen med migration innebär att de som partier går sotdöden tillmötes.

Att säga en sak som politiskt parti och sedan själv göra motsatsen är hyckleri och falskspel – Att spela detta falskspel med människoliv i potten är lika skandalöst som det är egoistiskt.

De flesta politiker och även andra är dessutom överens om att det är A och O för världens länder att kunna separera ekonomiska migranter från asylsökande med genuina asylskäl och att detta är migrationspolitikens största utmaning för närvarande då ekonomiska migranter utgör så mycket som 50-60% av den totala flyktingströmmen.

Att SD i EU röstar emot alla lösningar som handlar om att hjälpa ekonomiska migranter på plats i deras hemländer och att SD motverkar och röstar emot skapande av system som är effektiva vad gäller att separera ekonomiska migranter från genuina asylsökande är skandalöst och inget annat än falskspel på hög nivå.

Får jag tro något så vill SD bibehålla dagens situation med flyktingar som riskerar sina liv när de flyr över Medelhavet för att söka sig till Europa – Detta därför att SD sannolikt anser att fortsatt oreda och högt tryck vad gäller flyktingar som söker sig till Europa gynnar dem opinionsmässigt genom att flyktingfrågan hålls vid liv.

Min slutsats är därför att SD inte vill ha ordning och reda i migrations- och integrationspolitiken – Vad SD vill ha är ett fortsatt stort tryck vad gäller flyktingar som söker sig till Europa.

SD vill således inte se lägre eller kontrollerad invandring – Vad SD vill se är en stor invandring som gör att SD även framgent kan profitera på andras oro.

Att döma av det som Hökmark och Fjellner framför i sin artikel ska man således inte rösta på SD om man vill se lägre invandring då en röst på SD är en röst för mer och större invandring.

Att hyckla och spela falskspel med både väljare och med människoliv hos de som flyr över Medelhavet för att skapa opinion för det egna partiet påvisar bara hur egoistiskt SD:s inre krets ser på saken.

SD och dess politik handlar inte om vad som är bra för människor i gemen utan bara på vad som är bra för den inre kretsen i SD – Att så är fallet påvisas med all önskvärd tydlighet av SD:s sätt att rösta i EU-parlamentet.

Min förhoppning är att detta beteende lyfts fram och att Åkesson med flera avkrävs en förklaring av journalister och andra om varför de spelar fulspel vad gäller migrations- och flyktingpolitik.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

73 kommentarer

  1. Alexander

    De allra flesta socialdemokrater inser att borttagna jobbavdrag innebär valförlust. Var lite hederlig och erkänn det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns andra sätt att höja skatterna för de grupper de ska höjas för än att ta bort jobbskatteavdrag för alla Alexander – Den väg vi använder oss av nu är mycket effektivare än borttagna jobbskatteavdrag – Detta därför att höjda skatter drabbar dem de ska drabba utan att påverka skatten för övriga grupper.

      Jobbskatteavdrag är ett trubbigt vapen för att strukturera skatteuttag.

  2. Alexander

    Anders

    Du, liksom andra socialdemokrater, inser att ett slopande av jobbskatteavdraget innebär valförlust. Därför behåller ni det. Varför kan du inte erkänna det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi höjer skatterna för de grupper för vilka skatterna ska höjas så varför du klagar på att vi inte höjer skatten för alla har jag svårt at förstå då vi aldrig utgett oss för att vilja göra det.

  3. Alexander

    ”Då vi aldrig utgett för att vilja göra det”

    Jo, ni gapade i högan sky när jobbavdragen genomfördes…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Självklart protesterade vi när skatten sänktes för grupper som inte borde ha sänkt skatt Alexander – Det är det vi nu är i full förd med att rätta till.

  4. Lars Flemström

    Du Anders Forss har upprepade gånger propagerat för åtgärder som kommer att utestänga afrikanska företag från den europeiska marknaden. De ska hänvisas till den begränsade hemmamarknaden. Du vill inte erkänna vad dina åtgärder leder till. Du beskyller däremot SD för attmedvetet åsyfta det som deras åtgärder leder till enligt oss. Inser du inte att detta är falskspel från din sida?

    Men det är inte som du påstår, när du säger att SD vill öka invandringen till EU och Sverige. De har andra motiv till att de inte stödjer EU-kommissionens förslag till åtgärder för att minska utvandringen från hemländerna, ,och då framför allt att de inte tror att åtgärderna kommer att få åsyftad verkan. Kan det bero på rasistiska fördomar om att berörda folkslag inte kan förbättra sin situation ens med hjälp utifrån?

    I så fall samma typ av rasistiska fördomar som du har om oss svenskar, fastän tvärtom. Vi behöver ju enligt dig 20 miljoner nya invandrare för att ta hand om oss, och våra barn när de blir gamla, på ålderdomen. Du har ju också varit inne på att vi måste tillföras nya gener utifrån för att inte bli inavlade.

    Rasismen är densamma, men åsikterna om vilka folkslag, som är de undermåliga folkslagen, går. isär.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig lagt förslag som begränsar afrikanska företag Lars – Alla afrikanska företag är varmt välkomna att starta produktionsanläggningar i Sverige eller något annat EU-land för det som ska säljas här på precis samma sätt som jag propagerat för att svenska och europeiska företag ska starta produktionsanläggningar i Afrika för det de önskar sälja där.

      Afrika är ingen begränsad marknad – Snarare en rätt stor marknad med en snabbt växande medelklass som är intressant för alla företag.

      • Jonny Disenfeldt

        Du vill ha höga skyddstullar, det har du sagt upprepade gånger, det skulle stoppa t.ex afrikaner för att tillverka t.ex mat och andra produkter i sitt eget land och exportera dem till oss. Det är ett led i ditt anti-globaliseringstänkande. Ditt falskspel är uppenbart för alla som läser vad du skriver.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag vill ha skyddstullar som verktyg för att skapa jobb på ett jämlikt sätt över hela jordklotet – Livsmedel som bara kan produceras på ett ställe i världen på grund av att det endast är där det kan växa behöver inte nödvändigtvis omfattas av skyddstullar Jonny.

          Skyddstullarnas främsta uppgift är att se till att världens företag inte förlägger tillverkningen till låglöneländer för att göra större vinster – Hela tanken med skyddstullar är att den vinst man gör på ett sådant beteende ska försvinna i tullavgifter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.