Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alliansen har förvandlat politiken och gjort den till en TV-såpa.

Med lite distans till gårdagens dramatiska händelse där Alliansen ställde misstroendevotum mot 3 ministrar går det inte att göra annat än att konstatera att den nuvarande ledningen för Alliansen hämtat sin inspiration från Donald Trump och tagit svensk politik ner till sandlådenivå och förvandlat den till en såpopera på tv.

Att de gjort så beror sannolikt på att man tror att såpoperaformatet ska stärka opinionssiffrorna – Något jag tror kommer att komma ordentligt på skam framgent.

Det går även att konstatera att övriga partier SD inräknat påvisar någorlunda stabilitet, seriositet och förmåga att agera statsmannamämässtigt – Vad gäller Alliansens ledare så ser de ut att tycka att politik handlar om att skapa rubriker och TV-tid.

Att äldre och mer erfarna politiker från Alliansen – Sådan som Lejonborg, Odenberg och Bildt med flera klagar på agerandet och kallar sina partikamrater för populistiska gör inte saken bättre för den nuvarande ledningen.

En annan sak som gör att det som I Sverige och som av Alliansen beskrivs som århundradets politiska kris kan klassificeras som en TV-såpa är det faktum att ingen av de stora internationella nyhetskanalerna rapporterat ett enda ord om det som nu utspelar sig i Sverige.

Min övertygelse är att straffet från svenska folket gentemot de politiker som försöker förvandla politik som i sanning borde bedrivas statsmannamässigt och seriöst till en såpopera kommer att bli hårt och stort.

Anna Kinberg Batra och Ebba Busch Thor tror säkert att deras agerande som såpoperaskådisar ska göra dem till kändisar och att deras agerande ska öka deras mediokra opinionsstöd – Min tro är att deras agerande får motsatt effekt och förpassar KD ut ur riksdagen och Moderaterna ännu närmare 10% väljarstöd än på oerhört många år.

Politik är ingen TV-såpa – Politik är och bör vara samhällets ryggrad och något som bedrivs på ett seriöst och statsmannamässigt sätt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

35 kommentarer

  1. Alexander

    Svenska folket anser att de agerat rätt. Läs i Aftonbladet så ser du att nästan 6 av tio har den uppfattningen….

  2. Jonny Disenfeldt

    Referenser tack till där Lejonborg, Odenberg och Bildt kallar sina partikamrater för populistiska.

    De inblandade S-ministrarna har inget förtroende från riksdagens majoritet, då skall de avgå, helt i enlighet med demokratins spelregler. En demokrati Anders Forss fnyser åt, han vill ju bygga en samhällsmodell a’la Malaysia med en enväldig ledare (Anders Forss själv förstås) som pekar med hela handen i det nya Sverige som ska ha 20 miljoner TILL migranter innan år 2050 och där den svenska befolkningen blir en minoritet eftersom den enligt Anders Forss behöver förädlas med andra gener…

      • Jonny Disenfeldt

        Referenser tack till där Lejonborg, Odenberg och Bildt kallar sina partikamrater för populistiska. Eller erkänn att du ljuger som vanligt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag ljuger inte Jonny – Något som förövrigt blir än tydligare om du lyssnar till det Odenberg sa i Aktuellt.

          • Jonny Disenfeldt

            Referenser tack till där Lejonborg, Odenberg och Bildt kallar sina partikamrater för populistiska. Eller erkänn att du ljuger som vanligt.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte ljugit Jonny och läs det som skrivits och läs det Odenberg sa i Aktuellt så ser du att jag har rätt.

      • Jonny Disenfeldt

        Anders Forss skrev ”ingen av de stora internationella nyhetskanalerna rapporterat ett enda ord om det som nu utspelar sig i Sverige.”

        Jag bevisade att du hade fel. Ett av mina exempel var för övrigt 25/7… så din kommentar ”Dessa är dagens rapporter – I går tyst som i graven.” var även den felaktig…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag bevakade dessa kanaler hela eftermiddagen och kvällen Jonny och inget sades om Sverige.

  3. G-A Karlsson

    Din blogg blir allt mer underhållande må jag säga.
    Ingen av de stora internationella nyhetskanalerna har rapporterat ett ord säger du?
    Jag antar att dessa bara är småskruttar…:

    BBC:
    http://www.bbc.co.uk/news/technology-40705473

    Reuters:
    http://www.reuters.com/article/us-sweden-securityleak-idUSKBN1AB0ZY

    Washington Post:
    https://www.washingtonpost.com/world/europe/swedish-government-in-no-confidence-vote-over-security-leak/2017/07/26/813dddd0-71e2-11e7-8c17-533c52b2f014_story.html?utm_term=.8e07c3be1361

    ABC News USA:
    http://abcnews.go.com/Technology/wireStory/swedish-government-confidence-vote-security-leak-48854217

    Financial Times:
    https://www.ft.com/content/d9e15fe4-7051-11e7-aca6-c6bd07df1a3c

    Independent UK ((helsida, ouch…!)
    http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/sweden-hack-details-transport-department-government-police-parliament-opposition-a7860651.html

    Men visst är det en såpa! Av stora mått.
    Socialdemokratin i rollen som JR Ewing, alliansen i rollen som Bobby, SD i rollen som Cliff Barnes och Feministiskt Initiativ som Sue Ellen… 🙂

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Under gårdagen var de tysta – Idag har de rapporterat och då inlägget var skrivet igår så var det inte fel i sak G-A.

  4. Micke

    Imponerande och statsmannamässigt av Löfven.

    Nu står alliansen med skägget i brevlådan och det är upp till dom att fortsätta vara pajasar eller ta sitt ansvar och visa att de också tar ansvar för Sverige.

    Riktar de misstroendeförklaring mot Hultquist innan KU bedömt om han gjort misstag eller inte kommer domen från svenska folket bli hård vid nästa val.

    Bra jobbat Löfven.

    Blir även intressant följa KU-anmälningarna mot alliansen gällande deras ansvar att information från TS läckt till andra länder. Att outsourca säkerhetsklassad information som genomfördes av alliansen var nog inte så smart och genomtänkt när man nu ser resultatet av deras politik.

    Säkerhetsklassad information ska inte outsourcas till andra länder.

  5. Leif Andersson

    Att Anna Johansson sparkats är väldigt positivt och Löfven valde en bra medelväg genom att ombilda regeringen men behålla Hultqvist. Ganska osannolikt att en majoritet i riksdagen skulle rösta bort honom vid votering.

    Som jag skrev tidigare hade ett nyval bara gynnat SD och nu när det ändå är val om ca ett år hade detta varit meningslös kapitalförstöring av skattebetalarnas pengar.

  6. Lars Flemström

    Från och med idag har Sverige än bättre regering än igår. Jag syftar då inge i första hand på de ministrar som lämnar regeringen, utan på att vi har fått en bättre ansvarsfördelning mellan ministrarna. Och att vi äntligen får en minister, vars huvuduppgift är migrationsfrågorna. Flyktingkaoset under 2015 hade kunnat förutses, men ingen av de dåvarande ministrarna hade som sin huvuduppgift att följa utvecklingen inom det området. Det är helt klart att både rikspolischefen och Migrationsverkets gd mörkade för regeringen, det som varje TV-tittare visste, att gräns efter gräns i sydöstra Europa passerades av tiotusental på väg till Nordeuropa.

    Trots omfattande kritik mot rikspolischefen, som är ökänd från tidigare statliga chefsjobb för att bryta mot bestämmelser om arkivhantering mm, har den den nu avgångne inrikesministern Anders Ygeman haft full förtroende för honom. Och förtjänade därför inte själv riksdagens förtroende.

    Anna Johanssons närmaste man, Erik Bromander, har minst tre gånger informerats av den nu avsatta generaldirektören på Transportstyrelsen om att hon var föremål för polisutredning om vårdslöshet med hemliga uppgifter, men har inte fört denna information vidare till ministern. Han torde ha drivit på i stället för att stoppa den ifrågasatta upphandlingen. Hans personliga misskötsamhet, ledde under hösten 2016 till att han avskedades med ett avgångsvederlag på 2,3 miljoner. Han borde i stället ha fått betala tillbaka vad han förskingrat av skattemedel till personlig lyx.

    Han har härigenom allvarligt försvårat Johanssons ämbetsutövning som minister, med följd att hon inte har tagit itu med de verkligt stora frågorna, såsom alliansens beslut att slå samman de olika trafikverken till ett enda och de olika säkerhetsinspektionerna till en enda myndighet. Men det är likväl hon, som inte har förmått leda sitt departement.

    Den, som fortsätter att driva kravet på försvarsminister Peter Hultqvists avgång, bör i fortsättningen varken kalla sig försvarsvän eller sverigevän. Den, som älskar Sverige, försöker inte vinna politiska poäng genom att kasta in landet i en försvarspolitisk kris.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är helt rätt att vi får en tydligare ansvarsfördelning och det är givetvis positivt.

      I övrigt publicerar jag din kommentar som ett inlägg i debatten.

  7. Larven

    Är inte BBC en stor utländsk mediaaktör enligt dig Anders?
    Dom säde presskonferensen i dag plus rapporterat mkt om Ts skandalen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I går var det knäpp tyst på BBC Larven – Så även på andra stora nyhetsredaktioner likt CNN och AlJazeera.

      • Larven

        Det har varit mkt skriverier den senaste veckan vill jag påpeka i flertalet utländsk media.
        Så det du gör dig skyldig till är en ren lögn.
        Att drämma till med Al Jazzitra var ju dråpligt roligt.

  8. Patrik

    Hej Anders,

    Är inte politiken idag en dokusåpa av stora mått?
    Du har inkompetenta General direktörer, Polischef osv som alla hålls under armen av skämtet Lövén som gång på gång misslyckas med att hålla Sverige flytande trots högkonjunkturen. Det visas av att vårdköerna blir längre, Polisen har fler områden som de har tappar kontrollen över, Mödrar skickas till Finland för att föda, folk får inte vård i tid och det allvarligaste sjuka hinner avlida.
    Så var är inte det hela en Dokusåpa med allvarliga proportioner.

    Med vänlig hälsning
    Patrik

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Sverige går urstarkt Patrik och vi har den högsta uppmätta sysselsättningen som är uppmätt i EU sedan 1990-talet och arbetslösheten sjunker – Därtill har vi en mycket god ekonomi och är på god väg att bygga ett jämlikare och bättre samhälle så sanningen är att regeringen gör ett kanonjobb.

      • Jonny Disenfeldt

        Arbetslösheten har de senaste månaderna börjat öka igen, nu börjar det välla ut arbetslösa från immigrantstormen 2015 …

        Ekonomin går inte bra eftersom vi trots mycket stark högkonjunktur inte förmår rusta oss för den kommande mycket djupa lågkonjunkturen som alliansen kommer att tvingas regera under… då kan du ju skylla den på alliansen men orsaken står att finna i denna regerings mandatperiod …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Arbetslöshetssiffrorna sjunker och sysselsättningen är den högsta uppmätta på länge Jonny – Att ekonomin går bra beror på framsynt Socialdemokratisk politik och inget annat oavsett av vad du försöker säga.

          • Jonny Disenfeldt

            Titta på de senaste månadernas arbetslöshetsstatistiik, arbetslösheten ökar och det är bara början på eländet.

            Sverige går som sagt inte så bra, vi befinner oss i en rejäl internationell högkonjunktur men tyvärr dopar vi ekonomin med enorma mängder skattepengar på migration istället för att spara i ladorna, det kommer att bli en dyrköpt sanning om några år när konjunkturen vänt nedåt. Sverige kommer då att drabbas hårdare än många andra länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.