Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s tapp i väljarstöd fortsätter precis som jag förutspått sedan länge.

Den som följer min blogg kan inte ha undgått att läsa att jag sedan länge påstått att SD befinner sig i en nedåtgående spiral och att jag förutspått att SD i samband med nästa val kommer att landa på ett valresultat runt 10%.

Att det kommer att inträffa påvisas nu i ännu en opinionsundersökning där SD tappar – Denna gång rejält i och med att tappet som dessutom är statistiskt säkerställt ligger på hela 3,5%.

Att Socialdemokraterna och Moderaterna dessutom tillsammans ökar med nästan lika mycket som SD tappat visar att min förutsägelse om att SD:s väljare kommer att återvända till sitt ursprung och rösta på det parti de tidigare röstat på är helt korrekt.

I Demoskops mätning gjord mellan 1 och 8 augusti omfattande 1,250 slumpvis utvalda väljare tappar SD hela 3,5% för att efter tappet befinna sig på en nivå på 16,6% i dagsläget.

Att detta tapp dessutom kommer under en mätperiod där SD krävt misstroendevotum mot statsråd i sittande regering samtidigt som Moderaterna som gjort samma sak ökar är ännu ett tecken på att väljarna slutligen genomskådat SD:s politiska agenda och kommit fram till att den är det jag påstår att den är –  Tom och innehållslös.

Som Socialdemokrat har jag aldrig tvivlat en enda sekund på att väljarna förr eller senare kommer att genomskåda den populism SD byggt hela sin politiska gärning på.

Precis som min partisekreterare säger så är det handfasta resultat och inte populism och politiskt spel väljarna vill se. Politiska resultat och starka samhällsbyggen är för övrigt Socialdemokratiska paradgrenar och att väljarna nu i ökande skaror tillstår att så är fallet genom att välja oss framför SD känns bra.

Därför avslutar jag där jag började inlägget – Utvecklingen för SD följer den förutsägelse jag gjort sedan länge – Resan ner mot 10% väljarstöd i samband med nästa val – En resa som endast utgör ett delmål i den resa ner till SD:s naturliga nivå på ca. 4% väljarstöd är nu påbörjad.

Saken är glasklar – SD befinner sig i en nedåtgående spiral.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

71 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kan du alltid hoppas på Krister men den förhoppningen kommer du sannolikt att finna som inte uppfylld då stödet för de frågor jag driver ökar för varje dag som går.

    • Bertil

      Verkar som SD-s sympatisörer inte bara ser sitt parti falla man tappar fattningen
      Individuellt också .
      Ryck upp dig Krister, inse att socialism
      är bäst.
      Bara kolla historien hur väl Sverige byggdes upp genom folket i anletes svett.detta genom framgångsrik socialism och gemenskap.

      Att bli rik på plundra svaga grupper och erhålla bidrag för välmående och skattesänkningar är väl inte så hedersvärt.

      Ta och ansträng dig lite och se till att komma med sakliga svarskommentarer ska du se det blir människa av dig också.

  1. Kristoffer Grundström

    Angående den här konstanta debatten om vem som är bättre än vem när det gäller parti så vill jag ge min syn på saken.

    Jag tycker att det är synd att ingen av partierna i riksdagen håller vad de säger.
    Valfläsk är flitigt använt.
    Det var ju därför som många röstade annorlunda i förra valet.

    Nä, jag är och kommer alltid bli Piratpartist (förutom i frågan om Marijuana, där är jag tudelad).

    Visst, jag håller med om att Piratpartiet är inte ens över 4% enligt mätningarna här i Sverige, men i övriga världen så tycks det gå mycket bättre & att säga att vi är ett enfrågesparti är att baktala för att det som är annorlunda känns som ett potentiellt hot.

    Läs Principprogrammet här: http://www.piratpartiet.se/principprogram/

    Visst har Principprogrammet mycket med teknik att göra, men om man som utomstående lär sig hur den kan komma till nytta för samhället så kommer man förhoppningsvis resonera annorlunda.

    Den vesäntligaste skillnaden mellan Piratpartiet och ledande partier är att Piratpartiet sysslar inte med valfläsk för att bli störst.

    Det vill dock inte sittande regering förstå just på grund av att de vill ju fortsätta vilseleda människor med tomma löften.

    Ja, jag håller absolut med om att skola, jobb och omsorg betyder jättemycket för samhället, men nuvarande partier (oavsett om det är C, L, M, S, SD som styr) kan uppenbarligen inte fixa problemen innan ett nytt val är på antågande (då hade man inte behövt regeringen längre då alla frågor skulle vara lösta) & det tolkar jag som att det handlar om fel personer på fel plats med fel vilja samt att man vet att man kan sitta i 4 år om man lurar medborgarna med vallöften som får upp procenten tillfälligt.

    NEJ, SD är INTE ett parti som jag vill veta av, men att folk helt plötsligt byter från att vara S-röstare till SD-röstare tyder ju på att S har gjort något oförlåtligt.

    Idag så ska man inte få kritisera ledande partier utan det ska bara vara S & M som ska bestämma.

    Faktum är att S & M är närmare varandra idag än för 20 år sedan. Tittar man på deras valmanifest inför valet så står det skrivet på ett annorlunda sätt, men det är samma grundtanke hos båda.

    Min mamma & mormor lärde mig när jag var liten:

    LOVA ALDRIG NÅGOT SOM DU INTE VET ATT DU KAN HÅLLA

    Självklart ska man få rösta som man vill, men hur länge till kan vi medborgare acceptera att bli lurade från S till SD eller M till S eller S till C?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du tittar på måluppfyllelsen av givna vallöften Kristoffer så kommer du att finna att vi Socialdemokrater uppfyllt den övervägande delen av alla vallöften vi gav i förra valet – Av de få som återstår kommer vissa att vara uppfyllda innan nästa val medan några få inte kunde uppfyllas på grundval av rådande parlamentariska läge i riksdagen.

      • Gerd

        Socialdemokraterna (mitt gamla parti) lovade dyrt och heligt att avskaffa den orättvisa, skamliga pensionärsskatten i valrörelsen 2014. Detta är inte infriat. En liten grupp fattigpensionärer fick en hundralapp sänkning. Samtidigt fick de en hundring mindre i bostadsbidrag eftersom de fått minskad skatt. Övriga har inte fått någon skattesänkning, de har i stället fått sänkt pension, pga,den s k bromsen. I stället öser man bl a pengar över s k ensamkommande barn som det nu visat sig att de är män inte barn. Flerbarnstillägg som kostade några miljarder, efterfrågade av ingen har de kostat på sig. Återinförande av vårdnadsbidraget??
        Jag skulle kunna räkna upp massor av svikna vallöften men nöjer mig med pensionärsskatten. MYcket kan nog sägas om att Sverige har den absolut sämsta sjukvården inom EU. Jag tror inte du klarar av att ta del av allt elände. Gläds hellre åt att SD minskar i en opinionsundersökning. Dagen efteråt (i dag) kom en ny undersökning. SD minskar där 1,2% och är därmed inte ens statistiskt säkerställd.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Kom då ihåg att SD gick emot de förbättrade villkoren för pensionärer som vi i S föreslog i och med att de röstade med Alliansen i den frågan.

          • Jonny Disenfeldt

            Oärligt som vanligt Anders. Det var ju ett paket man röstade nej till, SD ville vad jag vet förbättra villkoren för pensionärer klart bättre än vad S föreslog …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Hade SD velat förbättra pensionärernas situation hade de röstat för det förslag vi la Jonny.

  2. Alexander

    Mycket intressant och märkligt. Att folket belönar Socialdemokraterna med ökat stöd efter det som skett är en gåta. Alliansen är nu största block och SD fortfarande tungan på vågen, dock med dåliga siffror. De andra institutens mätningar borde nu visa samma sak,annars blir det ännu svårare att dra några slutsatser. Helt klart är att opinionen är lättpåverkad.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det människor insett är det jag påstår i inlägget – Att SD:s politik är tom och innehållslös och långt till höger.

      • Jonny Disenfeldt

        SD står i vissa frågor till höger, i andra till vänster, precis som t.ex Mp.

        Din egen politik du står för Anders Forss är ibland extremt långt till höger, ibland extremt långt till vänster …

  3. Jonny Disenfeldt

    Min egen förutsägelse om Anders Forss och hans bedrägliga beteende är därmed bevisad !

    AF har månad efter månad, år efter år påstått att SD varit i en nedåtgående spiral.
    Verkligheten har varit precis tvärtom, sedan valet har SD stadigt klättrat uppåt.
    Jag har varje gång med siffror visat att AF haft fel.
    Jag förklarade även att någon gång i framtiden kommer oundvikligen SD att minska, om inte skulle de nå 100% och alla andra partier vara utraderade.
    Jag förutsåg att AF då skulle reagera på exakt det viset han nu gör ovan.

    När då till slut SD minskar i en undersökning så påstår AF att han har rätt hela tiden, NEJ, AF hade fel …,2015, 2016, 2017 …under denna period hade AF fel varje gång han påstod något eftersom det stred mot verkligheten.

    AF måste lära sig att skilja på att hoppas något och hur verkligheten ser ut. AF kan förutspå precis vad han vill och gör så men han ska inte blanda in förutsägelser om framtiden med verklighetens läge i nuet.

    Att SD nu minskar i senaste Demoskop mätningen är naturligt och anledningen är i huvudsak att den senaste perioden präglats av debatt och vapenskrammel mellan en pånyttfödd allians och sittande S+Mp regering. I denna debatt har SD helt försvunnit.

    * Siffrorna visar att SD nu ingår i de kommunicerande kärlen (SD+M+KD+L+C) vilket egentligen borde oroa en socialdemokrat.
    * Väljare går tillbaka från SD till M/C/KD.
    * Alliansen stärks och AF jublar !
    * S ligger på strax över 28% och AF jublar !
    * Regeringspartern i den rödgröna röran ligger farligt nära 4% spärren nu (4.4%) och AF jublar !

    HÄRLIGT !

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har pekat ut trenden för SD och den har pekat nedåt hela tiden sedan deras högsta mätresultat – Jag kan förstå att du inte gillar att min förutsägelse är korrekt och att den hela tiden får stöd därför att SD förlorar i väljarstöd men det ändrar inte det faktum att jag har rätt och du har fel.

      Min förutsägelse kvarstår – SD befinner sig i en nedåtgående spiral och kommer att landa runt 10% i samband med nästa val.

      Det Sverige och svenskarna vill ha är en regering som för riktig politik som bygger ett bättre och jämlikare Sverige – Att den sortens politik finns hos Socialdemokraterna ser vi nu ökat stöd för och min övertygelse är att vi Socialdemokrater i samband med nästa val landar på ett resultat på + 35%.

      • Jonny Disenfeldt

        Fel Anders Forss, det har varit en uppåtgående trend under hela perioden från senaste valet fram till juli 2017 för SD vilket är TVÄRTEMOT vad du påstått.

        Detta har jag påpekat månad efter månad, jag har visat grafisk analys av mätdata och tyvärr är du obildbar på detta området.

        Du har nu ovan reagerat exakt som jag förutspådde skulle ske vilket glädjer mig även om jag redan visste med största säkerhet att jag skulle få rätt.

        Att nu underlaget för den rödgröna röran blivit sämre är givetvis en stor bonus i sammanhanget.
        Ett S som ligger så långt under senaste valresultatet är sensationellt bra, ett par till procent ner till valet kommer att skaka om i riksdagen ordentligt.

        Tyvärr har vi en odemokratisk 4% spärr som kan i värsta fall slå ut ett antal partier, Mp och KD ligger mycket dåligt till, V och L ligger även de farligt nära och oavsett vad jag anser om respektive parti är det ett stort nederlag för demokratin i Sverige om så många väljare skulle bli utan representation i riksdagen. Ett system där alla röster INTE är lika värda är ett odemokratiskt system.
        Samma sak med vedervärdiga Fi som ingen representation får, det är även det odemokratiskt.

        Vi har en minoritetsregering som saknar legitimitet, den existerar bara pga en extrem inkompetens i den moderata partiledningen, AKB och Tobe måste bort snarast.

        HÄRLIGT så här långt !

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Allt sedan sitt högsta uppmätta värde har SD befunnit sig i en nedåtgående spiral och den förstärks nu och kommer att fortsätta på det sätt jag förutspått.

          • Jonny Disenfeldt

            Enligt ditt resonemang är ju ALLA partier förutom C i en nedåtgående spiral … så löjlig är din argumentationsbas

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du får gärna tycka den är löjlig Jonny – Det brukar du ju tycka om det mesta jag anför av och till så det kan jag leva med.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – Förlorare därför att de precis som jag sagt befinner sig i en nedåtgående spiral.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är ju värmande att du visar omtanke om mig Krister – Det tackar jag för och vad gäller min position inom partiet så fungerar den bra och jag är inte ute efter någon intern popularitetstävling utan endast efter att få genomslag för de förslag jag lägger.

  4. Anton

    Önsketänkande. Du kan inte titta på enstaka resultat i opinionsmätningar och dra slutsatser utifrån det. Man kan endast se trender, och kollar man trenderna för SD : http://pollofpolls.se/sverigedemokraterna/
    så är det ganska tydligt.

    Länken ovan baseras på alla opinionsinstitut. Reinfeldts öppna era hjärtan-era är över, det är bara det att sossarna inte fattat det än.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar man på SD:s trend så är den tydlig Anton – SD befinner sig i en nedåtgående spiral.

  5. Anton

    Förresten! Jag är villig att satsa 5.000 kronor på att SD får mer än 15%. Är du villig att satsa emot? Du verkar ju vara så säker på att SD får 10% i nästa val, så 15% är väl säkra pengar för dig? Skriv ditt svar här i en kommentar så kommer vi överrens.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ägnar mig inte åt spel och betting Krister utan åt realpolitik – Den inställningen har skapat insikten om att SD kommer att landa runt 10% i nästa val – Runt i detta fall +/- 2%.

    • Bertil

      Om Moderaterna och KD blir mer välvilligt inställda till SD politiken kommer SD tappa än mer.

      Men det betyder enbart att främst Moderaterna tar över förtrycket slår mot arbetslösa, sjuka, mot invandrare, mot gamla men man gör det på ett finare sätt med nya ord dom förvanskarbochblurar folket .

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Så kan det givetvis bli – Min förhoppning är att de flesta som slutar stödja SD ska gå till S.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det finns många bra anledningar att gå till S Krister – Bland dem en politik som fungerar och bygger ett bättre och jämlikare Sverige för alla.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Så kan du säkert se på saken och det har jag inga problem med Krister.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt tips sedan länge är att Batra lämnar före valet och det kvarstår jag vid.

  6. Alexander

    Anders

    Moderaterna och KD har nu alltså en uppåtgående trend? Enligt ditt resonemang måste det vara så…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur det blir med M och KD ska vi följa framvart – men vänder utvecklingen för dem i några opinionsundersökningar så befinner de sig på uppåtgående.

  7. Per

    En gång Sd, för alltid Sd. Det enda vettiga för sverige. Bort med dyngan S! Länge leve Sd och sverige åt svenskarna./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den uppfattningen blir det färre och färre som har vilket är bra – Ska Sverige fungera bra behövs en Socialdemokratisk regering.

  8. Krister Andersson

    Det var en mätning och sedan beror det på hur du ställer frågorna och var du ställer frågorna. Jag vet jag har jobbat för SIFO.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det har gjorts två mätningar vid det här laget och bägge påvisar samma resultat – SD tappar.

  9. Per

    Sd ökar snart igen….härligt härligt. Och fler och fler gammla S:are dör bort och det kommer nog inte många nya som tur är. Min prognos visar att det blir så, och jag har aldrig fel som du alltid brukar ha./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tur för dig att du har humor Per – Den får du säkert god användning för efter nästa val när du inser att SD landar på de 10% jag förutspått sedan länge.

  10. Per

    Vänta så får du se att jag har rätt, S politiken kommer att dö ut och Sd ökar och ökar. Jag har alltid rätt. Borde inte vara så svårt för dej att förstå heller, men tydligen är det de!????????????/P

  11. Alexander

    Anders

    Fast nog har Jonny en poäng med att alla partier ligger under sitt högsta mätvärde under mandatperioden?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jonny har inga poänger Alexander – Allt han har är en människosyn som är allt annat än värdig.

      • Jonny Disenfeldt

        Det är inte jag som arbetat större delen av mitt liv utan att betala skatt i Sverige och hjälpt människor med skatteflykt…
        Det är inte jag som anser att Sveriges befolkning behöver rasförädlas med 20 miljoner till migranter …
        Det är du Anders Forss.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har betalat skatt i de länder där jag varit skattskyldig Jonny och då av den enkla anledning att det är det lagen föreskriver.

  12. Oberoende Observatör

    Efter ha läst dina blogginlägg under lång tid kan jag inte undgå att lägga märke till hur du verkar vara maniskt fixerad vid SD. Jag tror de är väldigt tacksamma för all publicitet de får utan att anstränga sig. Positiv eller negativ kritik spelar ingen roll det gäller bara att synas.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Över tid ger den negativa kritiken effekt och att opinionsiffrorna nu sjunker är resultatet av min och många andras kritik. Skulle det vara som du säger så skulle S säkert ha 75% av rösterna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är just det jag gör Alexander även om du inte verkar inså att så är fallet.

  13. Alexander

    ”Det är just det jag gör”

    Och med ditt resonemang så är ju alla partier i en nedåtgående trend, eller hur?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Huruvida det är så får du bilda dig en egen uppfattning om – Min uppfattning har jag presenterat i åtskilliga inlägg.

      • Jonny Disenfeldt

        Enligt ”Anders Forss teoremet för valundersökningar” så har alla partier förutom C en nedåtgående trend… ska vi då förvänta oss ett C som snart har en bred egen majoritet och alla andra partier utslagna ur riksdagen ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du tolkar det jag säger på ditt eget sätt Jonny – Fortsätt så då det är vad du alltid gjort när saker inte stämmer in i din sinnevärld och när dina argument är slut.

          • Jonny Disenfeldt

            Jag lever i högsta grad i verkligheten till skillnad från dig Anders Forss.

            Det är du Anders Forss med ditt påhittade teorem som har definierat att alla partier förutom C har en nedåtgående trend. Så snurrigt blir det i din fantasivärld.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har pratat om två partier så vitt jag vet S och SD och till viss del M. Trenden är glasklar högerpopulism och nationalism har förlorat sin falska strålglans som politiska idéer och SD befinner sig i en nedåtgående trend.

  14. Alexander

    Anders

    Hur lyder då ditt svar på frågan om alla partier utom Centerpartiet ligger i en nedåtgående trend? Kan du inte berätta vilka som har en uppåtgående och vilka som har en nedåtgående?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har redan i åtskilliga inlägg berättat hur jag ser på saken Alexander – Inlägg du både läst och dessutom kommenterat flitigt och jag har inte ändrat min syn varför du med fördel kan gå tillbaka till de diskussioner vi haft tidigare i samma ämne.

      • Krister

        Vi kan ju ta opinionen i Norge som ex:
        http://www.dn.se/nyheter/varlden/opinionsundersokning-stodet-for-arbeiderpartiet-stortdyker/

        ”Med mindre än en månad kvar till det norska valet störtdyker opinionssiffrorna för Arbeiderpartiet, som får sitt lägsta stöd på fyra år. För första gången under valåret har den borgerliga regeringen majoritet i mätningarna.”

        ”Ap faller med hela 5,9 procentenheter jämfört med mätningen i juni och med 3,7 procentenheter sedan valet 2013.”

        OCH:
        ”Opinionsundersökningens vinnare är Fremskrittspartiet, som får 16,7 procent, en ökning med 2,7 procentenheter. ”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.