Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det finns gott stöd bland européerna för en gemensam migrationspolitik.

Nyss hemkommen efter en lång arbetsdag känns det tillfredsställande att hitta en artikel i VK.se som relaterar till en undersökning gjord av EU-organet Eurobarometern angående européernas syn på en gemensam migrationspolitik för hela unionen – Resultatet av undersökningen visar att nästan 7 av 10 vill ha en EU-gemensam migrationspolitik.

Undersökningen är gjord i hela unionen och resultatet av den är till och med bättre än jag vågat hoppas på även om jag aldrig tvivlat på att det är så européerna vill ha det gällande migrationspolitiken.

Artikeln finns på följande länk: http://www.vk.se/2070146/europeer-vill-ha-gemensam-migrationspolitik

Det enda EU-landet där en majoritet är emot en EU-gemensam migrationspolitik är Tjeckien där 56% är emot – Även om skepsisen är större i länder som Polen, Ungern och Estland än i övriga EU-länder så är även en övervägande del av medborgarna i dessa länder för en EU-gemensam migrationspolitik.

Största stödet för en sådan finns hos medborgarna i Tyskland, Nederländerna och Spanien där över 80% av medborgarna föredrar en EU-gemensam migrationspolitik. I Sverige är stödet för en sådan 76%.

Enligt artikeln är den fråga som ställdes ”Är du för eller emot en gemensam europeisk migrationspolitik? Med svarsalternativen – För, emot och vet ej”.

Att en gemensam migrationspolitik har så brett stöd bland européerna gör mig glad då det visar att det jag länge påstått sammanfaller med en väl utbredd uppfattning bland Europas invånare. Dessutom visar resultatet att den förhandsinformation jag fått från mina källor i EU var helt korrekt.

Med den inställningen finns gott hopp inför framtiden och ett stort stöd för att EU precis som jag anförde i ett blogginlägg häromdagen bör och ska vidta sanktionsåtgärder mot de regeringar som vägrar följa EU:s beslut om hur de migranter som finns i EU ska fördelas mellan medlemsländerna.

Artikeln påpekar att det ligger ett förslag till en permanent lösning för hur asylsökande automatiskt ska omfördelas mellan medlemsländerna på EU-lagstiftarnas bord om det dyker upp en ny flyktingvåg likt den 2015.

Att lagstiftaren fattar beslut i den frågan och det snabbt tycker jag är viktigt.

Att det beslut EU-kommissionen är i färd med att fatta har brett folkligt stöd i unionen är bra och ett tecken på att nationalistiska och högerpopulistiska partier och deras uppfattning i frågan är passé bland Europas medborgare.

Att det förhåller sig på det sättet gläder mig storligen och visar enligt mitt sätt att se på saken att jag har helt rätt när jag påstår att nationalistiska och högerpopulistiska partier runt om i Europa befinner sig i en nedåtgående spiral.

Européen i gemen tycker inte att vi ska kasta ut invandrarna från Europa – Snarare att vi ska välkomna dem solidariskt.

Därför vill jag avslutningsvis rikta ett stort tack till alla kloka och framsynta européer.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

50 kommentarer

  1. Krister

    ”Jag har helt rätt när jag påstår att nationalistiska och högerpopulistiska partier
    runt om i Europa befinner sig i en nedåtgående spiral.”

    Det är samma sak som med Socialdemokraterna. Eller hur? (Europa som helhet)

    ”Européen i gemen tycker inte att vi ska kasta ut invandrarna från Europa – Snarare att vi ska välkomna dem solidariskt.”

    Jag tror man tycker att vi skall ta emot av FN utsedda flyktingar men inte ekonomiska ”flyktingar”.
    Det är en j-a skillnad.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att den stora utmaningen handlar om att skilja ekonomiska migranter från flyktingar med genuina asylskäl har jag anfört många gånger och för din information så är inte en ekonomisk migrant en flykting och således är det inte dem jag pratar om i detta inlägg utan om de som är flyktingar i FN:s bemärkelse.

  2. Oberoende Observatör

    ” Europeen i gemen tycker inte vi ska kasta ut invandrarna från Europa – Snarare att vi ska välkomna dem solidariskt.” Detta är något som du själv hittar på för det nämns inte med ett ord något sådant i artikeln. Hur migrationspolitiken kommer att bli är en helt annan fråga. Det kan ju bli som Tyskland , Frankrike föreslog tidigare i år https://www.europaportalen.se/2017/02/tyskfranskt-forslag-skicka-tillbaka-migranter-utan-asylprovning också hämtat från nyhetssajten Europaportalen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur det blir återstår att se men förslaget som ligger på bordet röstas med stor säkerhet igenom och då blir det som jag anför.

      Sedan kan man dra egna slutsatser av röstresultatet andra än de som är skrivna i artikeln eller hur – Att 7 av 10 är för en gemensam migrationspolitik innebär i förlängningen att det är som jag anför – hade de tyckt annorlunda hade de visat det i mätningen.

      • Oberoende Observatör

        Du måste ju skilja på äpplen och päron. Gemensam migrationspolitik = Ja. Hur den kommer att se ut är en helt annan sak.

    • Bertil

      Sannigen är väl att storföretagen vill in med flyktingar och invandrare detta så låglöner kan sänkas och att detta får bekostas av fattigt folk.
      Rika ska bli rikare så är tanken med hur flykting och invandringspolitiken funkar högern ser chans att återgå till det Samhälle och Sverige som fanns för över 100 år sedan.
      Hör bara senaste förslaget från moderaterna där man föreslår folk ska jobba med 70% lön sen ska de lära sig jobbet för de 30% övrig tid.
      Självklart kommer de jobba 100% tid men till 70% lön.
      Åter ett sätt att via invandring skapa klassklyftor. Där man sen kan höja höglöner skapa sänkta skatter för vlbesuttna medan svaga grupper inte får nån sänkning alls.
      Även socialdemokraterna har blivit nyliberala i många hänseenden.

      Varför står man inte upp för svaga grupper politiskt utan vara i förvrängda ord. Inte ens Vänsterpartiet står ordentligt på de svagas sida.
      Inte konstigt det kommer ledare som Trump.
      Jag föredrar dock hellre Castro än Trump.

  3. Anders Nilsson

    De stora kontingenterna med tut eller put bestar av anhoriga Och alt skyddsbehovande
    Mkt kontroversiellt mella EU-landerna Flyktingar o ek migranter blir man snabbt overens om

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Anhöriginvandring i stor skala blir det inte fråga om med nuvarande regelverk Anders.

      • Jonny Disenfeldt

        300 000 anhöriginvandrare anses vi få ta emot bara för det som hände 2015 och de kommer under kommande 10 årsperiod, allt i enlighet med gällande lagar och regler. Ingen stor skala för Abders Forss…

        300 000 är ju inte mycket, ska vi hinna nå Anders Forss målbehöver vi ta in ca 1/2 miljon migranter OM ÅRET under de kommande 30 åren , allt för att rädda Sveriges plats i planetens befolkningsstatistik samt för att rasförädla svensken, något Anders Forss anser behövas …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag vet att du felaktigt försöker dig på att använda dig av den siffran men det stämmer inte Jonny – Den siffran är fel och därtill är ca.50% av de som kommit ekonomiska migranter som ska avvisas.

  4. Jonny Disenfeldt

    Vi ska hjälpa de med skyddsbehov, något vi uppenbarligen inte gör.

    ”Ungerns regering meddelar att de är beredda att ta emot Aideen Strandsson, en kristen flykting från Iran som Sverige har för avsikt att utvisa. Om hon skickas till Iran riskerar hon både fängelsestraff och möjligen även dödsstraff, rapporterar den kristna tevekanalen CBS. ”Vi skyddar Ungern från invasionen av migranter, men vi hjälper genuina flyktingar, de vars liv är i fara på grund av deras religion, nationalitet eller politiska åskådning, säger vice premiärminister Zsolt Semjén.”

    https://nyheteridag.se/ungern-beredd-ta-emot-kristen-flykting-fran-sverige-som-riskerar-dodsstraff-i-iran/

    Istället ägnar vi oss åt att ta hand om ekonomiska migranter in absurdum.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De ekonomiska migranterna kommer att avvisas när deras asylansökan fått avslag och detta avslag vunnit laga kraft.

      • Jonny Disenfeldt

        Den verkar fungera minst sagt uruselt den där processen … allt du har att komma med är samma tomma ord, verkligheten visar något helt annat.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är inte tomma ord Jonny – Allt du behöver göra är att titta på hur utvecklingen ser ut så ser du att det jag säger stämmer.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att få lämnar landet för närvarande och att många gömmer sig betyder inte att det behöver vara så framgent.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders skriver ”Allt du behöver göra är att titta på hur utvecklingen ser ut så ser du att det jag säger stämmer.”

            Verkligheten stämmer inte alls med vad du säger Anders Forss, berätta nu hur många som avvisats i år av de 163 000 …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Minst hälften Jonny och då av den anledningen att de är ekonomiska migranter istället för flyktingar med genuina asylskäl. Tilläggas ska att det företrädesvis är den gruppen som kom innan TUT infördes och att merparten av de som kom som genuina asylsökande kommit efter TUT:s införande vilket gör att anhöriginvandringen blir oerhört liten.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den kommer att komma igång och min tro och övertygelse är att den ska vara nästintill 100%-igt effektiv om ett par år.

  5. Alexander

    Anders

    Hur ser det ut i dagsläget med utvisningarna? Har du några siffror på hur många som lämnat landet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För stunden är antalet utvisningar på en låg nivå – Med de beslut som är fattade kommer de att öka för att om et par år vara i akt med antalet avslag,

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I det faktum att mellan 50-60% av de som kommit bedöms vara ekonomiskam migranter.

  6. Alexander

    Anders

    Tänk att jag hela tiden haft rätt när jag sagt att vi släppt in tusentals som inte har flyktingskäl. Skröna efter skröna blir sann…

    ”för stunden är antalet utvisningar på en låg nivå”

    Varför det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      lagstiftningen medger att alla har rätt att få sin asylansökan prövad och den linjen är det som ska gälla enligt FN:s konvention. Att avvisningarna befunnit sig på en låg nivå beror precis som jag anfört tidigare på att vi helt saknat en fungerande och effektiv migrationspolitik – Något som nu sakta men säkert förändras i riktning mot en migrationspolitik som fungerar.

      • Krister

        När är den i full kraft?
        Och vad gör vi med de som varit här i flera år pga att det inte fungerar i praktiken?
        Polisen har ju uppenbarligen inte resurser att leta reda på dom.
        Det finns ju inte lagrat poliser att hämta i förråden.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Avvisningarna kommer att börja fungera – Det finns ingen väg runt det annat än i sådana fall öppna gränserna helt och hållet och önska alla välkomna hit.

  7. Alexander

    Anders

    Skrönor som blivit sanna:

    1. Könssegregation förekommer I skolan.
    2. Ensamkommande ”barn” ljuger om åldern.
    3. Många som fått stanna i Sverige borde inte ha fått göra det.
    4. Genom politik kan vi styra antalet som kommer hit.

    Under alla år jag hävdat detta har den ena politikern efter den andra kallat mig det ena och det andra, b la dina partivänner i Västerås. Nu är de märkvärdigt tysta och svarar inte när man försöker nå dem. Det är hög klass!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att könssegregation förekommit på enskilda skolor betyder inte att det är ett utbrett fenomen i alla skolor Alexander.

      På samma sätt ljuger inte alla ensamkommande barn om sin ålder och att ålderstesta de där vi tvivlar är ett bra beslut som löser detta problem.

      Vad gäller punkt 3 så är det FN:s konvention som avgör vad som räknas som en flykting med genuina asylskäl och den ska vi följa då vi godkänt den – Att de som får avslag via en i laga kraft vunnen dom ska utvisas är en självklarhet.

      Att vi sedan kan styra detta politiskt är precis vad jag skriver och det är därför vi ska se till att få en EU-gemensam politik på området.

  8. Alexander

    Anders

    Min poäng är att punkterna förnekats trots det uppenbara. Kan du inte åtminstone erkänna det? Det har smusslats och ljugits så det står härliga till.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det du försöker göra är att torgföra att dessa saker skulle vara oerhört utbredda – I vart fall vad gäller punkt 1 och 2 och så är inte fallet varför det inte ljugits alls som jag ser saken.

  9. Leif Andersson

    En förutsättning för en gemensam migrationspolitik är dels ett överenskommet regelverk för asylbedömning dvs det är inte nuvarande svenska mycket givmilda bedömning som kommer och gälla. Det andra är att reglerna kring bostad, bidrag etc. måste harmoniseras så en flykting som får asyl i EU:s fattigaste land har samma villkor som en som får i asyl i EU:s rikaste land. Rimligtvis innebär detta att det som är möjligt för EU:s fattigaste land får styra.

    Jag har svårt och se att V och MP som tycker att Sverige kan ta emot obegränsad mängd flyktingar med obegränsade bidrag kommer och vara positiva till detta. SD kommer också vara emot eftersom en sådan uppgörelse skulle göra partiet överflödigt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att det finns motståndare till det även i Sverige har jag aldrig betvivlat och att vi ska ha samma asylbedömning och samma villkor i hela EU är en naturlig del i det jag kallar en gemensam migrationspolitik.

  10. Alexander

    ”Och så är inte fallet”

    Har du sett siffrorna på hur många ensamkommande som fått åldern justerad?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har sett och registrerat det Alexander och det jag säger är att vi ska åldersbestämma i de fall där tvivel finns – Med det är problemet löst eller hur?

  11. Alexander

    Anders

    Och hur såg siffrorna ut? Hur många fick åldern justerad? Du anser att många syrier är välutbildade, om du har någon form av logik så bör du tycka att fusket är utbrett…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis men det slutliga resultatet ser vi först när alla är testade – Dessutom det resultat som är rättvisande.

  12. Alexander

    ”ser vi först när alla är testade”

    Fast så resonerade du inte när du pratat med 50 personer som höll med dig. Då var det givet att alla andra tyckte samma sak och du ansåg att det var bevisat att du har rätt. Märkligt….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Varför förklara något jag redan förklarat och därtill förklara något som inte har med inlägget att göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.