Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Mina kondoleanser till de som förlorade sina anhöriga i terrorattentatet i Barcelona.

Med detta inlägg vill jag framföra mina kondoleanser till alla som förlorade sina anhöriga i det förskräckliga och avskyvärda terrorattentatet i Barcelona – Mina tankar finns även med de som skadats och deras anhöriga.

Jag vill även ta tillfället i akt att i skarpaste ordalag fördöma alla som ägnar sig åt terrorism och då oavsett vilka motiv de har för sitt ynkliga handlande.

Att terrorattacker likt denna inträffar påvisar att vi lever i en orolig tid och i en orolig värld och att det är hög tid att göra en ordentlig analys på djupet för att förstå varför det inträffar.

I min värld är den som ägnar sig åt terrorism en förvirrad människa som handlar i frustration över sin egen livssituation och det är varför sådan frustration skapas vi behöver lära oss mer om för att förstå och sedermera eliminera orsakerna till att människor blir terrorister.

Att med berått mod sätta sig i en bil och köra på andra människor är inget normala och friska människor ägnar sig åt – Därför måste vi gå till botten med att förstå vad som fått gärningsmannen att begå denna avskyvärda handling.

Nog med politik då död och elände inte förtjänar att politiseras – Inlägget är skrivet för att ge mitt deltagande i sorgen och för att säga att jag bryr mig.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

58 kommentarer

  1. Alexander

    ”Om vi tittar på terrorister är det klart och tydligt att de allra flesta är arbetslösa”

    Vad grundar du det på? Forskningen säger något annat. Varifrån hämtar du din information?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Titta på alla som åkt iväg för att kriga för IS eller på de som utfört terrorattentat i Belgien, Frankrike och Spanien med flera platser så ser du att så är fallet.

      Vart har du beviset och forskningen som påstår motsatsen Alexander.

  2. Alexander

    ”Jag har inte sett någon tydlig information om dina källor”

    Du brukar säga att det inte krävs…. Som jag sade räckte det med två minuters sökning så fick jag fram det jag skrev. Anser du att det är fel?

  3. Alexander

    Anders

    Men vad i h-vete, du ser väl vad jag skrivit? Jag hänvisar till ett universitet och en terrorexpert. Det fick jag fram på två minuter och det finns mer.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du skrev om Bin Laden och han är på inget sätt representativ för flertalet av de som ägnar sig åt terrorism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.