Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Expressen beskyller Alliansen för att ägna sig åt fjortisfasoner.

I en osignerad ledare i Expressen som du hittar på följande länk: http://www.expressen.se/ledare/alliansens-alla-misstroendehot-ar-fjortisfasoner/ går det att läsa om hur Expressen trots att den är en liberal tidning anser att Alliansen när de hela tiden ”drar” misstroendevapnet ägnar sig åt fjortisfasoner.

För egen del finns ingen anledning att inte hålla med och en jämförelse av Alliansens handlande med det som utspelar sig i TV-serien House of cards är inte helt malplacerad.

Löfven har tidigare sagt att användandet av misstroendevotum mot statsråd bara därför att man inte gillar den politik som förs är ett effektivt sätt att devalvera KU:s roll till noll och intet – Att Alliansen tycker att den vägen är rätt väg förskräcker och visar som jag ser saken att Alliansens nuvarande partiledare förlorat omdömet.

Om man i opposition inte gillar regeringens politik är det man bör göra att komma med ett eget förslag som kan samla en majoritet i en omröstning.

Varför Alliansen inte använder sig av den taktiken utan hellre skramlar med misstroendevapnet vet bara Alliansen. Min tro är att man avstår därför att det inte finns någon egentlig Allians och därför att åtminstone 2 partier i Alliansen deklarerat att man aldrig kommer att regera med hjälp av SD.

Vi ska inte ha lekstuga i Sveriges riksdag då allt sådant beteende är skadligt för både landet och dess medborgare – Tycker Alliansen att regeringen missköter sig så har den två val – Endera rikta misstroende mot statsministern och hela regeringen eller presentera ett eget budgetförslag som vinner över sittande regerings budgetförslag.

Precis som Expressen anför så tror jag att Alliansens partier biter sig ordentligt i hampan med nuvarande strategi och att de kommer att straffas hårt av väljarna som ser dem som oerhört ansvarslösa och inkompetenta.

Därför håller jag med om Expressens slutsats om att Alliansen bör byta strategi och öppet erkänna att man tänkt fel och att man nu tänkt om.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

27 kommentarer

  1. Petter

    Jag kommer aldrig att rösta S men tyvärr måste jag hålla jag med Expressens ledarskribent i så fall. Nu måste alliansen ta och göra en uppryckning för vem som än sitter i ”tronen” så måste det sitta en stark opinion också annars faller demokratin. Politiskt tjabbel ,det är demokrati men den måste upp på en högre nivå än i dagens politik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att du inte kommer att rösta på S har jag förstått länge Petter. I övrigt så har du rätt.

    • Bertil

      Så då är du en sån där osolidarisk typ som vill ha allt men inget tillföra.

      Sen när du blir sjuk då skriker du som en stucken gris över hur synd det är om just dig.

      Socialismens grund vilar på en solidaritet och omtanke, gemenskap om andra en äkta socialist skriker inte som en gris om de åker på smällar i livet. De säger det finns de som har det värre.
      Därför är jag socialist och lär nog dö med den politiska tron.

      • Petter

        Bertil, man behöver inte vara osolidarisk för att man inte röstar på S ,här kritiserar jag faktiskt min ”egen” sida för barnsligheter. Kan du kritisera S eller vänder du kappan efter hur det blåser. Jag vill inte ha en S regering men vill inte heller ha en vimsig högerregering utan visioner. Sen om du vill veta så röstar jag på ett enfrågeparti som är politiskt oberoende som troligen inte kommer att sitta som regering men som kanske kan föra vår saks politik i kommunerna. Vi finns idag i fler kommuner och påverkar idag också vår sak.Jag kan erkänna det positiva hos S och även det negativa hos alliansen. Detta funderar jag på om du kan ,gissar på att du enbart ser rött . Gillar inte Anders Forss men han har också bra sidor och tänker rätt i mycket och lika mycket fel (enligt vad jag tycker).Politiskt käbbel är lika med Demokrati . Får inte folk tycka till är vi illa ute . Utan politisk konkurrens vore en katastrof.

  2. Rolf Magnuson

    Menar du att den stora skandalen med Transportstyrelsens avslöjande av hela registret och namn på alla som har körkort, stridspiloter, fordon, namn på de som har skyddad identitet , m.m. Är det en bagatell? Det kan bidra till katastrofer. Spionen Sig Bergling och hans skador för vårt försvar är inget mot denna skandal.

    Detta försöker du försvara att ansvariga inte ska ta sitt ansvar. Och att inte ha underrättat övriga i regeringen vad som hänt. När t.o.m. Statsministern inte kontaktade försvarsurskottet, är väl en anledning för misstro.

    Är väl dina ”fjortisar” i ansvarig ställning som ska stå till svars. Försök inte skyla över detta.
    Kan berätta att jag inte är politisk aktiv och har inget samröre med politiska partier. Men, när jag läst dina inlägg och kommentarer, blir jag rädd med politiker som du, som alltid anser du har rätt och aldrig fel. Och aldrig kunna erkänna du har fel och aldrig svarar på vissa inlägg som inte passar dig.

    För mig, anser jag du är Alliansens bästa valarbetare. Man tar avstånd till dina inlägg och uppfattningar. Sådana politiker betackar man sig för.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Exakt vad som har hänt utreds av KU och när den utredningen är klar kan vi debattera eventuella misstroenden om det anses nödvändigt.

      Glöm inte att det är ett Alliansbeslut som lade grunden för att det kunde inträffa.

      • Jonny Disenfeldtj

        ”Glöm inte att det är ett Alliansbeslut som lade grunden för att det kunde inträffa.”

        S röstade MED alliansen i detta. Endast SD röstade emot och V lade ner sina röster.
        Det var sedan S som genomförde det hela förskräckligt dåligt -…

          • Jonny Disenfeldt

            Till Micke –
            V lade ner sina röster vad gällde SD’s reservation …
            Det viktiga är dock att S och Mp röstade för detta tillsammans med alliansen samt att det är genomförandet som hanterats oerhört dåligt av den sittande S+Mp regeringen.
            Sluta försöka rikta bort fokus från vad som verkligen skett.

        • Bertil

          Faktum kvarstår Alliansen grundlade till det inträffade. Det kommer du aldrig undan Disenfeldt.
          Nu verkar Moderaterna som var härförare i Alliansen ha en massa i partiet som är väldigt extrema som Hanif Bali ,
          Wykman har också extrema åsikter.
          Batra det tjollret hon är en överklassdonna och kan betecknas som
          Allt ska vara serverat för sen grupp hon företräder.

          Alliansen genomförde en massa dumheter som tar flera decennier laga och lappa ihop.

          Skulle man jämföra de misstroende man har mot vissa ministrar inom sosseregimen som man vill fälla
          Så skulle hela Allianaen suttit på Kumla för massmord. Det som skedde när Alliansen började utförsäkra sjuka
          Finns ingen utredning på och skulle det utredas skulle livstids fängelse drabba allt från statsminister Reinfeldt till sjukförsäkringaministrar som Alliansen hade och som ljög som borstspindlar.

          Sosialister är för snälla.
          Det skulle behövas en Castro som rensade ut en del av de som drev människor till självmord.

          Det är alldeles för tyst om det folkförtryck som Alliansen genomförde.
          De fick på enklast möjliga vis gå köksvägen och Littorin hans läggning smet han lättvindigt undan.

          Man ryser över vilka halvkriminella typer som satt i Alliansens topp.
          Skandal att de är ostraffade.

  3. Alexander

    ”Exakt vad som hänt utreds av KU”

    Så resonerade du inte när det gällde Kent Ekeroth. Då var du domare…

  4. SixtenJonsson

    Under snart 3år har oppositionen inte åstadkommit någonting konkret för att stoppa alla dessa skattehöjningar som läggs gång på gång trots högkonjuktur och rekordstort överskott istatsfinanserna.Det är dags nu att Löfven lyssnar in om propositionerna har majoritet i Riksdagen precis som Reinfeldt fick göra under en hel mandatperiod och dra tillbaks minoritetsförslag för att undvika parlamentarisk kris. Undrar vem som agerar barnsligt?

  5. krlinder

    och Anders, glöm inte att sossarnas ägardirektiv till Vattenfall gjorde att Nuon affären kunde inträffa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det var Expressen som kom med liknelsen Nils och själv har jag uppfostrat barn som passerat genom fjortisstadiet så jag kan utan problem förstå liknelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.