Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Invandrade är en resurs som kan öka vår utrikeshandel.

För att framgångsrikt göra affärer i andra länder än det egna behövs gedigna kunskaper om landet och människorna i det land man vill göra affärer i.

Att vi med den vetskapen inte tillvaratar kunskapen och kontaktnätet hos de som invandrat till Sverige från andra länder för att öka den svenska exporten tycker jag är fel och ett samhälleligt misslyckande.

Därför tycker jag att vi Socialdemokrater ska vidareförädla en av de få bra saker Alliansen skapade under sitt regeringsinnehav – Detta genom att återstarta det arbete vår föregående Utrikeshandelsminister Ewa Björling initierade när hon startade Projektet Kosmopolit.

Hela idéen med Projekt Kosmopolit vara att använda invandrades kompetens och kunskap om kultur, affärskultur och affärsmodeller i sitt forna hemland som språngbräda och resurs för svenska företag med exportambitioner.

Till exempel lära sig varför siffran 4 inte är någon bra siffra att använda på produkter och tjänster för företag som har affärsambitioner i Kina.

Inom ramen för projektet bildades ett antal Kosmopolitföreningar runt om i vårt land av vilken föreningen i Umeå var den nordligaste – Föreningar där den initiala tanken var att föreningen skulle vara en mötesplats mellan invandrare med kunskap om sina forna hemländer och svenska företag.

Projekt Kosmopolit är i dag mer eller mindre dött vilket förklaras av att den tidigare regeringen en bit in i projektets levnad gjorde dåvarande Exportrådet till huvudman för aktiviteterna.

Jag tycker därför att vi ska återuppta och vidareförädla Projekt Kosmopolit då själva grundtanken om att använda människor invandrade till Sverige och deras kunskaper som verktyg för en ökad export är helt rätt och mycket tilltalande.

Dock måste stora förändringar till vad gäller hur projektet ska finansieras och styras om vi vill få ut maximalt med nya exportmöjligheter ur föreningarnas arbete.

För mig som tillbringat många år med bosättning och arbete utanför Sveriges gränser blir det dag för dag allt klarare att vårt svenska sätt att tänka och göra affärer på är ett hinder som gör att den fulla affärspotentialen inte nås fullt ut.

När jag försöker förmedla den kunskap jag själv skaffat mig genom att aktivt arbeta med internationell affärsutveckling kan man ibland slita sina gråa hår då man ska försöka få svenska företag att förstå hur mycket baskunskap man måste skaffa sig om ett land innan man kan nå framgång i affärer i det landet. 

De allra flesta tycks tro att den svenska modellen funkar överallt och att alla andra världsmedborgare tycker och tänker som oss svenskar – Något som givetvis är helt fel,

När man sedan misslyckas med att sälja sin vara eller tjänst skyller man misslyckandet på att den tilltänkta köparen är konstig eller avvikande och därför inte förstod nyttan och potentialen i affärserbjudandet.

Hade företaget gjort sin hemläxa på ett bättre sätt skulle företaget med lätthet kunnat anpassa den tilltänkta affärsplanen och affärsstrategin och nå mycket större framgång på utländska marknader.

Det är just här som Projekt Kosmopolit och invandrade svenskars kunskap om sina forna hemländer kommer in i bilden.

Att med hjälp av invandrade redan på hemmaplan lära sig hur människor bosatta i andra länder tycker och tänker samt hur affärskultur och sättet att göra affärer på fungerar är viktiga kunskaper att inhämta för alla företag med exportambitioner.

Görs denna läxa på rätt sätt kommer man bättre förberedd till de framtida affärsmötena – Dessutom med en affärsstrategi som är anpassad till den marknad man ska göra affärer på.

Jag har gott om egen erfarenhet av att göra globala affärer och har själv med stor framgång gjort affärer i oerhört många av jordens länder – Något som givit mig insikten att en och samma produkt går att sälja med framgång överallt så länge man är väl förberedd och gör på rätt sätt.

Innan man går in på en främmande marknad måste man därför lära sig massor av saker om den marknaden.

Bland kunskaperna som måste inhämtas finns följande:

  • Kunskap om BNP, befolknings storlek mm. – information som med fördel inhämtas via internet.
  • Kunskap om huruvida den marknad man fokuserar på är mogen för den vara eller tjänst jag vill sälja.
  • Kunskap om hur landet/marknadens konsumtionsbeteende ser ut.
  • Kunskap om vilka egenskaper och marknadsföringsåtgärder som triggar medborgarna i det land man önskar sälja till att köpa just vår vara eller tjänst..
  • Kunskap om hur produkten eller tjänsten ska förpackas för att vara attraktiv för de potentiella köparna – E.g. vilken färg, namn eller numrering som ska användas på produkten och/eller förpackning för att uppnå lyckat resultat.

Vägen till framgång är att undersöka dessa saker grundligt.

Vill man lyckas fullt ut och nå full potential måste man på djupet skaffa kunskap om hur de tilltänkta kunderna tycker och tänker – Det slutar inte där – När vi nått så långt måste vi dessutom forska bakåt i landets historia för att ta reda på vad som fått dem att tycka och tänka som det gör.

  • Vad finns det i deras historiska DNA som vi bör bejaka om vi vill nå framgång med det vi vill göra?

Författaren har insett vikten av detta och även hur berikande och lärorikt det är för en själv som individ att sätta sig in i andra människors tankesätt. Det är på detta område människor invandrade till Sverige utgör en avgörande skillnad för om vi ska lyckas eller misslyckas.

Därför är ett återupptagande av Projekt Kosmopolit en viktig beståndsdel för att öka den svenska exporten.

Jag har en klar uppfattning om hur detta kan göras på bästa sätt – Att människor invandrade till Sverige utgör en del av vägen till framgång är en självklarhet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

74 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Anders Forss skriver ”en av de få bra saker Alliansen skapade”

    Hmm… tidigare har du flera gånger sagt att alliansen inte gjort något bra alls. Antingen ljög du då eller så ljuger du nu…trovärdigheten Anders är inte den högsta vad gäller din fåniga retorik.

    Projekt Kosmopolit : http://www.advspace.se/pdf/Kosmopolit%20LONG.pdf

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har sagt att Alliansen inte står för en politik som skapar ett bra och jämlikt samhällsbygge och att Alliansens politik därför är skadlig för Sverige. Det betyder inte att det inte finns enskilda förslag som bygger på en bra idé som kan utvecklas eller hur?

      • Jonny Disenfeldt

        DU Anders Forss har upprepade gånger sagt att alliansen inte gjort något bra alls, inser du inte att du framstår som oerhört löjlig när du påstår sådant ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I din värld framstår jag säkert som löjlig Jonny – Men din värld och dina värderingar delas av oerhört få så jag känner mig oerhört trygg i det jag gör och det jag står för,

          • Jonny Disenfeldt

            ”Men din värld och dina värderingar delas av oerhört få ”

            Nja, det verkar faktiskt som om det är din värld och dina värderingar Anders Forss som delas av oerhört få.

            Har du tidigare sagt att alliansen inte gjort något bra alls, ja eller nej Anders Forss ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            den frågan har jag redan svarat på Jonny och jag har sagt att Alliansens politik är dålig och skadlig för Sverige vilket innebär att de inte har en bra politik för Sverige – Mitt uttalande handlade om den politik som berör samhällsbygget som helhet och där har Alliansen inte gjort något bra. Däremot finns det exempel på bra saker inom ett departement som i stort står för det som är dåligt och skadligt – Bland de sakerna det initiala tillskapandet av Projekt Kosmopolit.

    • Bertil

      Disenfeldt det krävs djuplodande för att hitta nåt som Alliansen gjorde som var bra. Det bästa de gjorde anser jag är när man lämnade över regeringsmakten till nuvarande regim. Sen får vi hoppas det blir bättre och bättre om den nya regimen
      får fortsatt förtroende. För ingen kan väl vara så korkad så man röstar på nåt kallt och blåfruset parti på högersidan.

      Det är bara de empatilösa som röstar så,
      och den sorten hoppas jag minskar dramatisk.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Aktuella ämnen lyfter jag upp fortsatt från gång till annan därför att de är viktiga att debattera – Att jag i vid sådana tillfällen använder meningar och stycken ur tidigare inlägg handlar om att det inte finns någon anledning att uppfinna hjulet två gånger.

      Finns det något som förbjuder att man återanvänder sådant man tidigare skrivit Jonny?

      • Jonny Disenfeldt

        Du har ett tag nu återanvänt ett antal inlägg du gjort, jag antar att du försöker se fortsatt produktiv ut…

        Istället borde du koncentrera dig på det lilla fåtal ämnen som du behärskar (om det nu finns något).

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Som jag sa så finns det ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt och att med jämna mellanrum repetera ämnen jag brinner för genom att saxa in stycken från gamla inlägg som jag skrivit tidigare är inte fel – Därtill inte förbjudet.

  2. Sven

    Självklart ska vi roffa åt oss av de enorma marknaderna i tex Syrien, Afganistan och Eritrea. Här finns ju enorma pengar att tjäna eftersom det är så omättliga marknader.
    Och vilka fantastiska råd vid en etablering. Ingen har någonsin tänkt på eller analyserat de frågorna förr….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Se tidigare svar Sven – Sedan pratar jag om alla invandrare och inte bara om invandrare från dessa länder.

      Därtill Sven – Det finns inga som helst belägg för att dagens situation i dessa länder kommer att bestå även i en framtid.

      • Sven

        Det är klart det blir från minst två av dessa länder efter som de är så stora bidragsgivare av fantastiska resurser. Ovärderligt.
        Och självklart är det omöjligt att se om lägen ändras i dessa länder och då odla konykter då. Gör det nu!
        Sverige däremot kommer alltid att vara ett rikt land med oändliga resutser.
        Klokt.
        Vidsynt.
        Nyanserat.
        Sakligt….

        • andersforss (inläggsförfattare)

          När jag läser dina kommentarer så utgår jag från att du varken bott eller arbetat i andra länder under någon längre tid Sven – Eller hur?

          • Sven

            När jag läser dina kommentarer så utgår jag från att du varken bott eller arbetat i andra länder under någon längre tid Sven – Eller hur?

            När jag läser dina kommentarer så utgår jag från 2 saker
            1. Du föredrar att flytta fokus från sakfrågorna till person. Då slipper man ju svara eller ha underlag.
            2. Du har tvärsäkra åsikter. Dock byggt på svag/smal/ingen grund. Men aldrig fel.

            Eller hur?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag flyttbar inte fokus Sven och frågan om huruvida du bott eller arbetat i andra länder har stor relevans i debatten då den som gjort det har en helt annan insikt i hur det fungerar än den som hela tiden bott i andra länder. Erfarenhet är den bäste läraren och det är den jag använder mig av – Därav frågan.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är oerhört torrt runt mina fötter Sven och jag besvarar alla kommentarer som inte är rasistiska eller främlingsfientliga – Att vi sedan har olika uppfattning i en fråga är helt naturligt och man ska kämpa för det man tror på och söka stöd för det vilket är precis vad jag gör,

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis och att de som helt saknar utbildning bara uppgår till 1715 visar att de är en rätt liten del av den totala andelen invandrade.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det har jag noterat Jonny men jag kvarstår vid min prognos för SD i samband med nästa val.

      • Bertil

        Invandring lönsam eller inte bra eller inte bra. För egen sekvenser jag human invandring måste vi ställa upp på.
        Men sen?? Är ex lagen om arbetskraftsinvandring nödvändig.

        Sen om invandringen är lönsam eller inte lönsam utan en kostnad är också en bra fråga.
        De som påstår invandringen är lönsam varför förespråkar samma klientel sänkta trösklar sämre a-kassa o.s.v.
        Därmed blir ju invandringen till nackdel
        Är den lönsam ekonomiskt och det endast ska bli mera pigjobb och avdrag skattesänkningar för väletablerade vad är det då för mening.

        Så invandringens positiva sida om så är så bög den väl främst tillfalla de svaga grupperna i första hand så jämlikhet och klassklyftor minskar.
        Har inte hört minsta lilla tal om sådant utan enbart att invandring är lönsam och att sådana som Bert K tjänat enormt på detta och att dessa hyllar invandring förvånar inte.
        Jag vill dock företräda de svaga grupperna i Samhället och där ser jag invandring som ett problem, detta när de snarare får betsla än få nån nytta av invandring.

  3. Alexander

    Anders

    På tal om vapen och skjutningar. Varför används inte dina kunskaper ute på fältet? Du kan ju prata kriminella tillrätta genom ditt sätt att argumentera och därmed får vi stopp på problemet. I stället sitter du och bloggar. Är det inte bättre att du tar tjänstledigt från busschaufförsjobbet och löser det som Polisen inte klarar?

    Aftonbladet redovisar i dag de viktigaste frågorna för väljarna. Invandringen är tvåa. Enligt ditt tidigare resonemang kommer därmed SD att göra ett bra val eftersom att det avgörs av de två viktigaste frågorna. Står du fast vid det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag jobbar politiskt för att skapa beslut som löser problemet permanent – Att göra så är en mycket bättre investering tidsmässigt än att jag blir polis.

      Jag står fast vid att det är de två viktigaste frågorna som avgör valet Alexander – Detta frågorna strax innan valdagen. I övrigt står jag fast vid den prognos jag förutspått vad gäller SD:s valresultat.

  4. Mia

    Vacker tanke. Tyvärr är väl köpkraften och exportpotentialen ganska begränsad i/till de länder där majoriteten av våra flyktingar kommer ifrån.

    Och i de fall där vi talar om (kvalificerad) arbetskraftsinvandring så kommer de av en anledning. Tex. för att de är duktiga på IT, teknik eller för att de kan affärer på ett eller annat vis. I många fall flyttar de dessutom inom samma svenska företag, från ett utlandsbolag till ett systerbolag i Sverige.

    Så summan av kardemumman är att näringslivet i många fall klarar av den delen själva.

    Vad som däremot kan förbättras är Migrationsverket. Tex. prioriteringar och handläggningstider för kvalificerad arbetskraft som skall flytta till Sverige. På det området är det katastrofalt långsamt.

    För att lite tala om alla de idiotbeslut när de utvisar duktigt folk tillika skattebetalare för att de tex tagit för lite semester.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I dagsläget kan det mycket väl vara så att köpkraften är begränsad men det innebär inte att den kommer att vara det för tid och evighet – Snarare visar historien att saker utvecklas mycket snabbt när fred nås och att vara väl förberedda när det inträffar är inte fel.

      Sedan pratar jag om alla invandrare och inte enbart flyktingar – Därför står jag för att det jag anfört är korrekt vad gäller slutsatsen i inlägget.

      • Mia

        Jo, men som du kanske såg så tog även jag upp både flyktingar och arbetskraftsinvandrare. Som sagt tanken är vacker, men man behöver inte satsa en massa skattemiljoner på något som företagen och marknaden klarar av ändå.

        Politiker skall framförallt fokusera på att se till att vi har effektiva myndigheter och lagar. Det blir sällan bra när de ger sig in i företagsvärlden och tror sig veta hur man rekryterar folk. Bara att ta Maud Olofsson och Vattenfallshärvan som ett bra exempel.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Marknaden klarar inte av detta Mia – det var därför Projekt Kosmopolit bildades och pengarna kom från EU: integrationsmedel och inte från statskassan.

          Att politiken ger företagen verktyg som har möjlighet att öka deras export är en av politikens uppgifter Mia.

          • Mia

            Möjligt jag missförstått ”Kosmopolitprojektet” men så här skrev du själv:

            ”Hela idéen med Projekt Kosmopolit vara att använda invandrades kompetens och kunskap om kultur, affärskultur och affärsmodeller i sitt forna hemland som språngbräda och resurs för svenska företag med exportambitioner.”

            Säg mig vad en med skattemedel avlönad byråkrat gör bättre än ett företag i ovan text? Företag som vet vad de vill har en väldigt bra förmåga att snappa upp talanger och sätta dem i arbete. Dessutom att vidareutbilda dem på jobbet om det är rätt person.

            Det som politiker även skall göra, glömde nämna det, är att se till att folk har bra möjligheter till bra grundutbildning. Men tom även där kan ett företag fylla luckorna om det behövs, även om man i rådande läge förmodligen ratar folk som inte har grundutbildning.

            Detta kräver som sagt en hyfsad grund. Vuxet folk som inte ens har grundskolekompetens har en extremt lång startsträcka i ett modernt samhälle som Sverige.

            Förutom allt detta skall man även kunna hantera, samt acceptera, svenskt sätt att arbeta, passa tider, vara en bra ”lagspelare”, känna till koderna och språket även på hemmaplan, så det handlar inte enbart om att känna till eventuella exportmarknader om allt skall fungera.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag rekommenderar att du läser på vad Projekt Kosmopolit var Mia och hur det fungerade. Det handlade inte om att anställa folk utan om att nätverka och skapa en mötesplats för invandrare och företag.

            I mitt tidigare arbete har jag tillämpat dessa idéer med framgång och vet därför hur väl det fungerar.

          • Mia

            Marknaden klarar visst av det och om en ”exportsäljartalang” inte är driftig nog att söka upp potentiella arbetsgivare så är det nog trots allt ingen exportsäljartalang.

            De duktiga och driftiga hittar alltid möjligheter till anställning, oavsett varifrån i världen de kommer. Politiker har alltid en förmåga att behandla folk som om de vore lätt handikappade. I synnerhet invandrare. De blir i princip behandlade som barn, vilket måste vara förnedrande.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Vi pratar om helt olika saker och den läxa som måste göras innan man går in på en ny marknad kan invandrade vara oerhört behjälpliga med.

    • Sven

      Sluta Mia.
      Det du skrivet är sakligt och u derbyt av verkligheten. Alltså inget man behöver ha med i ekvationen.
      Gå på uppstuds, godtycke och gissningar istället så ser du den klara logiken.

  5. Oberoende Observatör

    Migrationsverket redovisar i sin statistik varifrån de flesta asylsökande kommer ifrån. Syrien, Eritrea, Irak, Afghanistan och Somalia. Min undran är vad är förutsättningarna för export till dessa länder. Syrien i ruiner lär väl försöka bygga upp sina bostäder i första hand och saknar väl medel att importera något. Irak har ju samma problematik och Eritrea har ingen stabil ekonomi. Återstår då Somalia som tänkbar handelspartner, Piraterna har ju tillgångar så snabbgående båtar och vapen kan ju vara en möjlig inkomstkälla liksom vapen till talibanerna i Afghanistan. Kineser finns överhuvudtaget inte med i Migrationsverkets statistik vad gäller asylsökande.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag pratar om alla länder och alla som invandrar till att börja med – Sedan finns det inget som säger att läget i dessa länder kommer att bestå för tid och evighet. Både Irak och Syrien ska återuppbyggas och i samband med det finns stora möjligheter för svenska företag att bli delaktiga i den återuppbyggnaden.

      Det jag pratar om är att skapa system som fungerar och som tar tillvara kunskap som redan finns och använda den positivt – Därför vidhåller jag det jag anfört i inlägget.

      • Bertil

        Invandring oavsett vilken är till nackdel för sjuka, arbetslösa, ja förmodligen även för pensionärer om inte varför får dessa reformer mot sig som alltid är till deras nackdel.
        Företagen däremot de ser fler att välja på fler där därmed löner pressas neråt.

        I gengäld ser vi hur vården belastas skolor, och vårt gemensamma. Men skatteintäkterna för att bidra till vårt gemensamma ökar inte trots att fler tillkommit och behoven ökar.

        Istället går alltmer bidrag tiöövälbesrällr folk företag får mer bidrag o.s.v.

        Det många säger att invandring är bra
        Glömmer de som får betala priset
        För dessa är invandring till nackdel.

        Detta oavsett om man gillar invandring eller inte. Vad har blivit bättre för sjuka, arbetslösa, genom invandring omtala det för mig. Pensionärer gynnas de av invandring?? På vilket sätt i så fall??

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Invandring med rätt integration i ett samhälle där även de som är arbetslösa sätts i arbete är ingen nackdel för någon Bertil – Självklart ska inget ske på bekostnad av sjuka och pensionärer – Att deras situation ska lösas ser jag som självklart.

  6. Anders Nilsson

    Sanandaji har vederlagt ditt resonemang som finns I en avh natek I Gbg.
    Kritiken handlar om att de lander Det galler ar forsumbara for svensk export
    Och att de har langre period av ek utv framfor sig innan de efterfragar svenska exportprodukter

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag pratar inte bara om de länder där det är krig och som idag framkallar många asylsökande invandrare – Därtill – Även i de länderna kommer det att bli fred och när det blir det så är dessa marknader allt annat än försumbara för svenska företag och deras export.

  7. Jan

    Knappast. Problemet är att flyktinginvandrare (och liknande) i regel är blottställda vid ankomsten till Sverige samt att de flyr från konfliktområden. Den typen av invandring kan aldrig vara lönsam. Särskilt inte i en utbyggd välfärdsstat. Du hittar på allt det här för att legitimera invandringen. Liknande försök har gjorts tidigare. Man drar sig heller inte för att ljuga. Folk ser igenom det här. Bättre då att hålla sig till sanningen. Det inger större förtroende.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag håller mig till sanningen Jan och hur mycket pengar de som kommer hit har vid ankomsten och anledningen till att de måste fly betyder inte att de inte har den kunskap jag i inlägget påstår att de har.

      sedan pratar jag om alla invandrare och inte enbart om flyktinginvandrare.

  8. Leif Andersson

    Håller med vad gäller arbetskraftsinvandring samt invandring inom ramen för den fria rörligheten för EU/EES. Här finns många invandrade från övriga europeiska länder samt USA, Kanada, Austrailen, Kina, Japan, Indien, Ryssland, Sydafrika etc dvs länder med stor exportpotential. Emellertid har dessa grupper redan i princip full sysselsättningsgrad så min fråga till dig är hur du har tänkt dig att deras kunskaper ska tillvaratas. Ska de ideellt tvingas medverka i olika aktiviteter?

    När det gäller den enorma mängden flyktingmigranter från Mellanöstern och Nordafrika finns det i princip ingen potential alls såvida du inte avser skänka bort varorna/tjänsterna. Dessa har å andra sidan enormt låg sysselsättningsgrad och därmed all tid i världen för dessa aktiviteter.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Även om de har full sysselsättningsgrad kan deras kunskaper tillvaratas – Det var så Kosmopolit var uppbyggt – Sedan kan de ju denna väg hitta nya arbetsgivare eller fungera som konsulter.

      När jag får tid ska jag förklara saken i detalj – Fram tills dess Googla Projekt Kosmopolit så hittar du mycket information om det du frågar om.

      Vad gäller länderna flyktingarna kommer från så kommer även dessa länder att öppna för export när krigen tar slut så att ha ett system som kan appliceras på dessa länder är ingen nackdel – snarare en fördel.

  9. Alexander

    Anders

    Och invandring är en av de två viktigaste, håller du ´med om det?

    ”Vapenhandel i det jag antar att du syftar på är olaglig”

    Verkligen? Det hade jag inte en aaaning om.

    Jag menar inte att du ska bli polis utan helt enkelt bara prata dem tillrätta. Du kan aldrig få det till att det du nu gör är effektivare. Med din svada slutar ju alla kriminella med det de gör. Eller är det så att du skarvat lite lite?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som vanligt försöker du dig på att klippa och klistra Alexander – Det jag säger står väl formulerat i inlägget med tillhörande förklaringar.

  10. Alexander

    Ingen lögn är för stor för att försöka slå ifrån sig skulden. Min respekt skulle vara större om man kunde erkänna, men tyvärr har man målat in sig i ett hörn.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte målat in mig i något hörn Alexander – Det har inte heller Sverige gjort.

  11. Alexander

    Anders

    Jag måste gratulera dig. En männsika som aldrig ljuger och är ofelbar är något jag inte trodde att jag skulle uppleva. Dina nära och kära är lyckligt lottade. Dock ett vansinnigt slöseri att du kör buss när du borde leda landet. Vet partistyrelsen om dina kvalifikationer? Frågan är ärligt ställd. Hur kommer det sig att du inte har ett tungt uppdrag?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag engagerade mig på allvar i politiken på allvar först efter förra valet trots att jag varit medlem sedan tidigare – Detta för att inte störa valet och de listor som var klara långt före det.

      Hur det kommer att se ut med den saken efter nästa val avgör väljarna.

  12. Alexander

    Anders

    Du har sagt att Alliansen inte gjort något bra för folkflertalet. Håller du fast vid det eller har de gjort vissa saker som är lyckade?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag håller alltid fast vid det jag skrivit Alexander. Och som jag förklarat så finns det inte någon motsättning i det jag skrivit – Detta annat än för dig som bara kan måla i två färger – Svart eller vitt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag påstår inte att han ljuger utan bara att man kan se olika på saker utifrån det faktum att man har olika erfarenheter – I mitt fall erfarenhet från ett flertal länder jag bott och arbetat i förutom de erfarenheter jag har från Sverige.

  13. Bengt Svensson

    Om man jämför Sveriges export till de länder som det kommit många invandrare med Finlands export till samma länder så ser man ingen egentlig skillnad. Vad beror det på ?

    Tror du seriöst att Volvo kommer sälja fler bilar för att de tar in några fler invandrare i sin säljorganisation?

    De företag som exporterar till Kina lär ha någon samarbetspartner på plats som kan lära de allt som finns att veta om siffran fyra ändå.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns betydligt fler invandrare i Sverige än i Finland Bengt och att Sverige inte lyckas bättre bevisar bara att det jag anför är korrekt.

      Att Volvo även om de är ett globalt företag lyckats så väl som de gjort beror på att de använt sig av invandrare i sin organisation. Volvo är ett oerhört stort företag och de jag företag jag talar om är de som ska bli nästa Volvo.

      Sedan behövs ju den kunskap jag målar upp för att initialt skaffa dig den sorts samarbetspartners du refererar till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.