Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Äntligen! – Katolska kyrkan tar krafttag mot pedofiler.

Under lång tid har jag förundrats över varför katolska kyrkan låtit bli att reagera och därtill försökt tysta ner alla skandaler angående pedofilbrott och sexuella övergrepp begångna av präster och annan personal i kyrkan gentemot de barn som är verksamma i olika kyrkliga aktiviteter.

Det har till och med gått så långt att jag funderat på hur en sådan kyrka ens kan kalla sig kyrka och Guds företrädare på jorden.

Därför är det glädjande att katolska kyrkans högste ledare Påve Franciskus nu lovar att citat: ”Vidta så lämpliga åtgärder som möjligt” mot de som begår sexuella övergrepp mot barn.

Låt oss alla hoppas att han med detta uttalande avser att säga att det från och med nu är slut på nedtystande av sexuella övergrepp på barn inom den katolska kyrkan och att alla som avslöjas med att begå sådan övergrepp från och med nu lämnas ut för att straffas av rättsväsendet i det land i vilket brotten begås.

Katolska kyrkan må se sig själv som Guds välsignade institution på jorden men precis som Bibeln skriver borde kyrkan förstå att rätt tolka innebörden i Bibelns budskap om att i himlen gäller himmelska lagar regler och på jorden gäller mänsklighetens lagar och regler.

Med det sagt så får vi alla hoppas att detta sorgens kapitel i katolska kyrkan stängs en gång för alla och att katolska kyrkan och dess medarbetare från och men nu följer jordiska likväl som himmelska lagar och regler.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

2 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Det har kyrkans högsta representanter sagt förut och sedan fortsatt tysta ner och förneka. Jag tror inte ett dugg på påvens ord.

    Kyrkan, speciellt då den katolska, bygger på en miljö av kyskhet och fötryck av sexualiteten. Den skapar en miljö där sexuellt frusterade vuxna präster lätt kan begå övergrepp mot barn. Hela miljön är sjuk och attraherar just pedofiler.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Efter att ha lyssnat på påven denna gång så är jag mer optimistisk än någonsin tidigare Jonny. I övrigt får din åsikt stå för dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>