Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Våldtäkter, sexuella trakasserier och kvinnoförnedring – En naturlig del av SD:s partiapparat.

I grund och botten hade jag lovat mig själv att angripa SD utifrån deras politiska ställningstagande i sakfrågorna istället för att kritisera dem på annat sätt men med ett parti som SD funkar inte den taktiken rakt av då SD är ett parti som kantas av skandal efter skandal – Nu den som ett parti som hänger sig åt kvinnoförnedring, våldtäkter och sekterism.

Gårdagens Kalla Fakta la ännu en bit av pusslet av vad SD i själva verket är som parti och vilka värden SD står för. Precis som jag länge anfört är SD ett parti som bara är till för att berika SD:s hårda inre kärna och ett parti där man fullt ut ägnar sig åt sekterism och utnyttjande av personer som inte förmår säga ifrån.

Därtill visar inslaget i Kalla Fakta och det den tidigare SD-politikern (numera politiske vilden) Hanna Wigh säger att våldtäktsmän tvärt emot vad SD anför finns att finna på många olika ställen i samhället – Till och med i SD:s egen riksdagsgrupp.

Att våldtäktsmän inte uteslutande är invandrare vilket SD påstått länge bevisas av det Hanna Wigh berättar om i Kalla Fakta.

Precis som jag anfört länge finns våldtäktsmän och de som ägnar sig åt sexuella trakasserier på alla nivåer i samhället. Ska vi tro det som sägs i programmet i procenttal som överstiger genomsnittet i SD:s riksdagsgrupp.

Att en riksdagsman i SD med tonvikt på just en man ägnar sig åt att våldta och sexuellt ofreda kvinnor är i sak inte speciellt anmärkningsvärt om man ser till den kvinnosyn som genomsyrar SD som parti.

  • I SD slår slår man vakt om kärnfamiljen och menar fullt ut att det finns medfödda skillnader utöver könstillhörighet mellan kvinnor och män och mellan kvinnliga och manliga egenskaper såsom intelligensnivå.
  • I SD anser vissa manliga politiker att det är helt legitimt att ge en kvinna en örfil om hon vägrar lyssna till och acceptera argument uttalade av en man som varande korrekta och riktiga.
  • I SD vill man begränsa kvinnors valfrihet genom att sänka abortgränsen från den 18:e till den 12:e graviditetsveckan.
  • I SD anser man att det är helt legitimt att mobba kvinnliga partimedlemmar som vägrar underkasta sig den manliga partiledningens viljeyttringar fullt ut och göra männen till viljes på alla plan.

Min förhoppning är att detta ska bli ögonöppnare för vilken sorts parti SD är. Politiska partier som hänger sig åt kvinnoförnedring och sekterism har inget existensberättigande i svensk politik.

Med detta anfört råder för mig inga som helst tvivel om att den ryggsäck SD burit på under lång tid nu blivit så tung att nedgången till 10%-nivån vad gäller väljarstöd för SD accelererar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

121 kommentarer

  1. Per

    Nu är det väl så att ingen är dömd för något brott än? Känner du till Geijer affären? Lennart Geijer, tidigare Socialdemokratisk justitieminister gick på bordell och köpte sex av polska prostituerade med KGB kopplingar. Han köpte också sex av minderåriga=våldtäkt. Bara att googla så hittar du nog mera saker om ditt fina parti. Men nu kommer det väl som vanligt bara en massa värdelöst babbel och käbbel från dej igen. Och inte ens det är du bra på./P

  2. Per

    Haha….bara att googla så hittar du mycket skit att skriva om som dina parti vänner har gjort. Allt från ekonomiska brott till sexuella brott mm mm…! Det är ett verkligen fint parti du företräder./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag säger som jag sagt till andra – Historiskt begångna oförrätter från enskilda medlemmar i andra partier är inget försvar för de oförrätter i form av kvinnoförnedring och sexuella trakasserier den hårda inre kärnan i SD ägnar sig åt – Eh´j heller för partiets sekteristiska beteende.

  3. Ville-Valle

    …har den här utpekade SD-riksdagsmannen redan dömts för det här påstådda övergreppet…? Eller är det bara allvetaren Anders Forss som vet det? Varför nämner inte Anders Forss någonting om att den här kvinnan och den misstänkte gärningsmannen inte bara är riksdagskollegor utan också ett kärlekspar sedan flera år tillbaka…? I Sverige, bortsett från Anders Forss värld, är ingen dömd förrän en dom har vunnit laga kraft.
    Men visst, det är bra att lyfta fram lagstridiga handlingar som politiker i alla partier gör sig skyldiga till. Nu väntar vi med spänning när Anders Forss tar och ”analyserar” lagstridigheter inom socialdemokratin i Umeå, den kriminalitet som har sina rötter i socialdemokratins arroganta maktfullkomlighet. Det går bra att börja med den högt uppsatte Coopchefen som också var högt uppsatt S-politiker och som även satt i dåvarande polisstyrelsen och som dömdes till fängelse för bland annat stöld. Vi väntar med spänning på den analysen…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Huruvida förövaren kommer at dömas eller inte får framtiden utvisa men bild av SD som presenteras i Kalla fakta stämmer väl överens med den bild jag fått mig berättad från tidigare medlemmar i partiet vid ett flertal tillfällen.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det kommer säkert en utredning med påföljande rättegång att påvisa men den som såg Kalla Fakta har säkert inga dubier om hur det ligger till.

          • Krister Andersson

            Ja och det kommunistiska SVT talar alltid sanning. Du är häpnadsväckande naiv så gammal du är.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Kalla Fakta sändes i TV4 Krister – Därtill är SVT på inget sätt kommunistiskt.

  4. Fredrik

    Man ska inte kasta sten i glashus Anders för ditt parti är långt ifrån perfekt med skattesmitare, våldsbrottslingar och diverse andra tvivelaktiga människor som beter sig icke önskvärt. Det är med andra ord som i samhället i stort så när du pekar ut ett enskilt parti för att vara ”opålitliga” i denna fråga så måste du vara 100% säker på att det inte förekommer samma sak i ditt eget parti.

    Vilket du inte är, 100% säker alltså. Dessutom, alla människor som utsätts för brott eller liknande bör anmäla detta – att så inte sker vet vi, men att det ska vara något specifikt enbart hos SD som parti eller hos anhängare till SD är icke vetenskapligt belagt och dessutom extremt naivt Anders.

    Du och ditt parti är inget moraliskt rättesnöre för du och ditt parti har genom åren gjort gigantiska övertramp juridiskt och bör därför vara väldigt noga med att peka ut andra som gör dessa misstag. Speciellt när du Anders enbart gör detta för att plocka billiga politiska poänger, något du kritiserat andra partier för i inlägg för inte så länge sedan att göra och där du då menade att detta inte hör hemma i ideologisk debatt. Så när du själv plockar dessa billiga poänger, då hör det hemma i debatten? Är ditt mellannamn Hyckleri?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Låt mig börja med att säga att jag står rakryggad upp för varje ord jag skrivit i inlägget. Jag har aldrig någonsin påstått att något annat parti är perfekt eller att övergrepp från en partimedlem gentemot en annan partimedlem aldrig inträffat.

      Det jag påstår i inlägget är att SD är lika kvinnofientliga som de är sekteristiska och det uttalandet står jag för.

      • Fredrik

        Anders, alla har rätt till en åsikt – så även du, men när du utmålar anhängare/företrädare för ett utpekat parti för att vara sexistiska eller kvinnofientliga så måste du se till att du har det torrt på fötter. Med det menat så bör ditt parti vara exemplariska på det område där du påtalar fel hos andra, vilket ditt parti inte är. Exemplariska alltså. Så, när fel och brister finns hos ditt eget parti så blir ditt utpekande av andra partier populistiska, något du anklagat V i Umeå att vara för inte så länge sedan och då ansåg du att detta inte hörde hemma i en politisk debatt. Så, då borde detta inlägg från dig inte heller höra hemma i politisk debatt.

        Och Anders, jag tvivlar inte att du står för det du skriver och tror på. Det jag tydligt har påpekat för dig många gånger är att du inte förstår vad du skriver. Att påstå en sanning är att det inte finns utrymme för någon osäkerhet, det finns således bara det du skriver och inget annat. När detta inte är sant, bevisat flertalet gånger bara de senaste månaderna, så har du undvikit att erkänna dina misstag.

        Ord som SANT och RÄTT är ord så politiker, och dem som vill bli politiker, ska vara försiktiga att använda. Dessa ord gör det nämligen OMÖJLIGT att ifrågasätta. För, det som är SANT eller RÄTT är således bevisat utom tvivel. Detta vet de allra flesta Anders, du däremot har väldigt svårt att ta in detta i din kunskapsbank.

        Så, för att förtydliga. När du påstår något, så är det ingen sanning förrän du kan bevisa den. Din tro på politik är inte heller rätt väg, förutom för dig personligen, och att påstå att det är rätt väg måste innebära att alla dem som inte tycker som dig har fel, något du inte kan bevisa.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I det här fallet anser jag att jag har lika torrt på fötterna som journalisterna i Kalla Fakta och Aftonbladet med flera tidningar Fredrik.

          • Jonny Disenfeldt

            Så du Anders Forss påstår att journalisterna i Kalla Fakta och Aftonbladet med flera tidningar delar din åsikt att ”valdtakter, sexuella-trakasserier och kvinnofornedring är en naturlig del av sds partiapparat” ?

            Intressant och kanske åtalbart.

  5. Krister

    Visste ni att det förekommit en rad sextrakasserier i de socialdemokratiska leden?

    Inte? Titta här då.

    Urban Ahlin (S), numera Riksdagens talman, anklagas för sextrakasserier

    Kommunalrådet David Svensson (S) avgår efter sexköp

    Landshövdingen Stefan Carlsson (S) avgår efter
    alkoholmissbruk och sexköp

    S-toppen Robert Noord (S) sextrakasserar ung moderatkvinna

    Den socialdemokratiske nämndemannen Sven-Olof Svensson (S) köper oralsex utanför skola

    Salman Karim (S), läkare och kommunpolitiker i Uppsala döms för sexbrott

    Bengt Bohlin (S), toppolitiker i Borås åtals för sexbrott

    Två kommunpolitiker (S) köper sex av prostituerade i LO-lägenhet

    Börje Silk (S) utnyttjar två barnbarn sexuellt

    Per Svedberg (S), då riksdagsman för S, raglar omkring berusad och kräver sex av kvinnlig partikamrat

    Det måste vara något i partikulturen…

    …och då har vi inte ens nämnt Geijer-affären (S) på 1970-talet där landets justitieminister sprang hos horor och Palme (S) blåljög det svenska folket rakt upp i ansiktet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Läs mitt föregående svar Krister – Historiska oförrätter någon annan stans försvarar på inget sätt oförrätter som begås i nutid.

      • Krister

        Är SD mannen skyldig skall han dömas för det och ta sitt straff.
        Punkt slut.
        Är han oskyldig har bl.a du tagit på dig ett stort etiskt ansvar genom
        att anklaga nån bara på hörsägen.

        I SD slår slår man vakt om kärnfamiljen och menar fullt ut att det finns medfödda skillnader utöver könstillhörighet mellan kvinnor och män .

        JA det tror jag också.

        I SD anser vissa manliga politiker att det är helt legitimt att ge en kvinna en örfil om hon vägrar lyssna till och acceptera argument uttalade av en man som varande korrekta och riktiga.

        Har du ref. till det tack? Låter helt galet som en råtta i pizzan.

        I SD vill man begränsa kvinnors valfrihet genom att sänka abortgränsen från den 18:e till den 12:e graviditetsveckan.

        JA det tycker jag med. 10.000 tals barn aborteras/dödas per år.

        I SD anser man att det är helt legitimt att mobba kvinnliga partimedlemmar som vägrar underkasta sig den manliga partiledningens viljeyttringar fullt ut och göra männen till viljes på alla plan.

        Du får äta upp din råttpizza nu.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det kan du läsa om i en ledare i Aftonbladet Krister – Påståendet om örfilen med namn och allt.

      • Fredrik

        Problemet är Anders att du INTE kritiserat dessa historiska oförrätter som ditt parti begått, du sveper dessa undan mattan och lämnar dem i historieböckerna. När ditt parti, S, inte är bättre än SD så undviker du kritiken mot de egna. Det är detta som kallas för att kasta sten i glashus.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Historiska oförrätter ska kritiseras när de historiskt hände Fredrik – Det enda vi kan förändra är framtiden så det är den och det som ligger i absolut nutid vi ska koncentrera oss på.

          Dessutom måste det som hände historiskt sättas i relation till hur samhället såg ut på den tid det hände samt vilka samhällsvärderingar som var kutym då.

    • Kim

      Först och främst måste jag säga att Anders uttalanden är väl kategoriska och tvärsäkra på vagt underlag. Å andra sidan vet de flesta att denna typ av frågor, oavsett vad som ligger bakom, inte kan bevisas, vilket med SDs logik innebär att man är oskyldig. Bara att ignorera de strukturer som är synliga. Något den kompetenta SD-ledaren JÅ snabbt och skickligt utnyttjar. (Även om jag starkt ogillar SD och deras politik så har de troligen den mest kompetenta partiledaren. Synd bara att den politik han står för inte passar….) En polisanmälan mynnar självklart i att brott inte kan styrkas. VSB! Vad som hänt kan man då egentligen strunta i anser SD och dess anhängare. Man kan fortsätta låtsas om att vissa kulturer och åsikter inte finns i partiet.

      I vilket fall förstår jag inte alla dessa inlägg om vad (s) eller andra partier gjort och inte gjort historiskt.Bör man inte i vilket fall fördöma det som gjorts? Man behöver inte socialisera med särskilt många SD-aktiva för att inse vilken kultur som gäller inom partiet. Samtidigt som man gärna skyller våld, kvinnoförtryck mm på invandring.

      SD marscherar snabbt vad gäller skandaler och själv förvånas jag över att inte fler reagerar på att ett så pass litet parti som funnits så kort så snabbt kan åstadkomma så många skandaler. Det verkar dock inte påverka väljarkåren. Även om hel del av rösterna är missnöjesröster tack vare inkompetens och total ignorans mot väljarna av de andra partierna så måste man ju fundera kring intelligensnivån hos anhängarna då de kan blunda för allt kring partiet. Kan de inte se genom de tappra försöken till en fin fasad?

      • andersforss (inläggsförfattare)

        I fallet SD har glaset blivit så fullt att det börjar rinna över och opinionen försvagas – Den resan är inledd och att lyfta upp felaktigheter som händer i nutid ska alltid göras.

        Om det finns partikamrater som i nutid begår fel och misstag så kommer jag självfallet att kritisera det på samma sätt som jag kritiserat den sortens händelser historiskt.

  6. Eva

    Dem har vel sine bundsførvanter i Saudi Arabien kanske! Där dom äntligen frigjort kvinnor till ansvaret och køra en bil! Vet du, tycker det är helt på sin plats och och få fram alla hemskheter som føregår i partier, för som vi ALLA vet så garanteras det inte att alla politiska män och kvinnor har rent mjøl i påsen! Är det inte makten som søkes och någon menar tydeligvis att den makten kan användas till och trakassera kvinnor det vare seg kristna eller okrustna eller andra religiøsa dogmer. Man børjar få nog av alla våldtäkter, övergrepp, våldsbejakande män, att är det inte dags och ta tjuren vid hornen och sluta försvara den ena kvinnotryckande handlingen med en annan! Jag är egentligen chockerad hur framträdande politiker,samhällsvetande s.k , andra som tillhør det etablisserade klanen i samhället uttalar seg. Den enda som forsvarar kvinnoförnedrane handlinger i Sverige er Elisabeth Mazzi Fritz!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En oförrätt i det egna partiet kan aldrig försvaras med hjälp av historiska oförrätter Krister. Det som karaktäriserar SD är att kvionnfientligheten och sekterismen genomsyrar hela partiapparaten.

  7. Jonny Disenfeldt

    Din rubrik är som så ofta minst sagt osmaklig att se från någon som har politiska ambitioner..

    Var har SD påstått att våldtäktsmän enbart är invandrare Anders Forss ? En referens tack.

    Och sexuella övergrepp har inte skett bland S-ledamöter i högre positioner … är ditt minne så dåligt …

    Sedan ska man kanske akta sig för att vara jury och domare som du och i förhand döma en enskild men det agerandet från din sida är kanske en ögonöppnare för en del väljare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är det SD indirekt påstår genom den nättroll som härjar på nätet i partiets namn – Bland dem Alexander som flitigt kommenterar på min blogg.

      • Jonny Disenfeldt

        Anders skrev ovan – ”Att våldtäktsmän inte uteslutande är invandrare vilket SD påstått länge”

        Du ljög alltså som vanligt Anders Forss.

          • Jonny Disenfeldt

            Jag representerar inget parti Anders, varken SD eller något annat. Vem Alexander är vet jag inte och har ingen aning om hans politiska position.

            Jag noterar att du Anders Forss ljuger rakt av när du påstår ”Att våldtäktsmän inte uteslutande är invandrare vilket SD påstått länge”.

            Ge mig nu en referens till var SD påstått detta, det kan du inte göra för det var en stor fet lögn, lika lögnaktig som det mesta du påstår.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du och Alexander har historiskt i era kommentarer ofta refererat till varandra Jonny – Därtill räcker det med att någon gång emellanåt läsa det du skriver på din blogg och i dina kommentarer för att förstå vart din politiska hemvist ligger ideologiskt.

            Huruvida du är medlem i SD eller inte ska jag låta vara osagt.

  8. Lars Winter

    ” Politiska partier som hänger sig åt kvinnoförnedring och sekterism har inget existensberättigande i svensk politik ”, säger du. Men du själv är en del av en parti som har partikultur som överträffar SD.s kvinnosyn med stor marginal. Här har vi toppen av isberg : ” 2009 / Svårt berusad raglade Per Svedberg ( S ) fram till kollegans dörr efter socialdemokraternas julfest. Han hade tagit av sig byxorna och bankade och skrek till den panikslagna kvinnan ”knulla, knulla för fan”. ”2010 / Tidigare ministerkandidaten Urban Ahlin ( S ) anklagas för sexuella trakasserier vid upprepande tillfällen. En kvinna – som arbetade nära Ahlin på riksdagskansliet omplacerades efter att ha slagit larm.” En enkel fråga: ” HAR SOCIALDEMOKRATERNA EXISTENSBERÄTTIGANDE I SVENSK POLITIK ELLER INTE ?????

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns med all säkerhet partimedlemmar även i mitt parti som betett sig illa men det är på inget sätt något som är utbrett i vårt parti. I SD är man sekteristiska därtill kvinnofientliga och i dag hoppade man på ännu en kvinnlig företrädare genom att utesluta henna ur partiet utan förvarning.

  9. Ville-Valle

    …här är ännu ett exempel på den ruttenhet och arroganta maktfullkomlighet som är kännetecknande för ”alliansen” mellan socialdemokraterna och Miljöpartiet: http://blogg.vk.se/jabar/2017/09/27/vf-bor-inte-lata-en-reporter-insinuera-eller-forvranga-sanningen/
    Är det någon som borde skämmas så är det den här riksdagsmannen från Miljöpartiet som under kuppartade former tog över Sävarbon Thomas Nihléns riksdagsplats 2010. Nu har han mage att precis som sina S-kollegor i Umeå svartmåla enskilda journalister som vågar skriva sanningen om dessa politiker som ljuger väljarna rakt i ögonen. Och hur mycket åker den här riksdagsmannen till exempel taxi på skattebetalarnas bekostnad, ja det var en fråga som var uppe redan strax efter det att han blev riksdagsman. Och allt det här försvarar du Anders Forss med näbbar och klor…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Låt mig börja med att göra ett tillrättaläggande Ville-Valle – Så vitt jag vet har jag aldrig försvarat vare sig MP eller Jabar Amin. Om något tillhör jag dem som kritiserat MP:s interna arbetsmetoder,

  10. Leif Andersson

    Visst är en stor del av SD:s representanter totalt inkompetenta och odugliga som politiker. Men så länge övriga regeringspartier inte vågar ta tag i migrationsfrågan och säkerställa långsiktiga regler och villkor som ger klart lägre volymer per capita i paritet med våra grannländer Danmark, Norge och Finland spelar detta ingen roll för väljarna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det som händer i SD spelar stor roll och är det som kommer att ge det fall ner till 10% väljarstöd för SD som jag länge förutspått. och Migrationsfrågan är i stort löst utom vad gäller en effektiv integrationspolitik men med en sådan på plats är den frågan helt död.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag antar att du avser de som räknas som kvotflyktingar Krister – Ser du något fel i att EU tar emot dem?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Ekonomiska migranter har inte genuina asylskäl och saknas sådana är man inte flykting och ska därmed skickas tillbaka.

      • Leif Andersson

        Om du inbillar dig att migrationsfrågan är löst har du uppenbarligen missat den ganska nyligen genomförda undersökningen där 70% anser att Sverige bör ta emot färre flyktingmigranter.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I stor drag är den löst Leif och det som saknas är effektiv integrationspolitik som kommer att avgöra hur många vi kan ta emot vid varje givet tillfälle.

          • Krister

            När min dotter berättar om män som kallar henne hora når hon går till T-banan eller när hon inte vill dansa eller inte åka med i en bil med främmande har integrationen långt kvar. Det handlar om kvinnosyn
            djupt rotat i Afrika och Mö.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            I Afrika har man i de flesta länder en kvinnosyn som är helt ok Krister. Att bli kallad hora och andra tillmälen är inte korrekt och ska beivras men att skuldbelägga en hel folkgrupp för enskilda individers beteenden är att gå flera steg för långt.

  11. Niklas Karlssson

    När representanter för etablerade partier klankar ner på SD, speciellt när kritiken är överdriven eller extra tilltagen driver fler väljare till SD än ifrån, offerkoftan blir tjockare och varmare, lite av en ”Trumpeffekt” där människor inte upplever kritiken som rättvis i förhållande till misstaget/missförhållandet.
    Jag har noterat att du är en flitig valarbetare för SD där du mer än ofta presenterar åsikter och tyckande som fakta och ibland med stor överdrift.
    Att SD skulle komma runt 10% nästa val är ett önsketänkande, över 20% är snarare närmare vad det kommer att bli, och det pga dig och dina partikamraters iver att knäppa till SD.
    Men det borde ju en smal sak för dig att tjäna en hacka på vadslagnings sidorna när valet närmar sig om du är så bergsäker på resultatet..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I fallet SD är det precis som med alla andra partier – Glaset fylls hela tiden och när det väl rinner över rinner det över ordentligt med stor väljarflykt som följd – Det är saker som dessa som kommer att ta SD ner till den 10% nivå jag anfört länge.

      • Krister

        I Sverige tycks den ordning råda som säger att en kvinnas anklagelser alltid skall ta som sanning och en mans nekande alltid skall tas som osanning (feminism). Jag tycker att rättsstaten skall råda och tills det ev avgörs i domstol skall alla inkl du ha en neutral syn på detta ärende.

        Om inte så kan du inte kalla dig demokrat. Men så hade ju också socialismen i Sovjetunionen och Nazismen i Tyskland många ideologiska likheter och det är inget jag hittat på själv utan stöds av forskare. En rättsstat i förfall. Är det du vill ha där folk döms av människor som inte varit närvarande? SKÄMS!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Rättsprincipen ska alltid gälla Krister men i just detta fall är indicierna starka både i det specifika fallet och avseende den sekterism inom SD som många tidigare medlemmar – mest kvinnor vittnat om.

          • Krister

            Om jag säger att kvinnan och mannen haft en längre relation och att kvinnan behandlats för psykiska besvär och dessutom enligt många vittnen har svårt att kontrollera sin ilska, är det nåt du lägger i vågskålen?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är Polisen och sedermera rättsystemet som ska avgöra den saken men hon är på inget sätt ensam om att vittna om vad som pågår internt i SD vad gäller sekteristiskt beteende.

          • Krister

            Om du tycker att polis och rättsväsende skall avgöra varför beter du dig som en överstepräst själv?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag lyfter bara fram ett beteende jag anfört länge och som nu bekräftas av Kalla Fakta.

  12. Jonny Disenfeldt

    ”Tidigare ministerkandidaten Urban Ahlin (S) anklagas för sexuella trakasserier vid upprepade tillfällen. En kvinna – som arbetade nära Ahlin på riksdagskansliet – omplacerades efter att ha slagit larm. Skandalen som nu skakar Socialdemokraterna har varit känd av Mona Sahlin en längre tid, enligt källor som Expressen.se talat med. Men den tystades ned i valrörelsen.
    Urban Ahlin medger i dag för Expressen.se att den kvinnliga medarbetaren känt sig kränkt – men förnekar sexuella trakasserier.”

    Offret omplacerades. Förövaren belönades. Partiet tystade ner det hela så länge det gick. Inte länge sedan, vilket parti har denna vidriga kultur … ?…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Detta är inget som händer nu Jonny – Det som händer i SD händer i nutid och det är nutiden jag debatterar om.

  13. larry

    Obekräftat sexofredande inom SD får Politiker och Media att gå i taket. Våldtäktsvågen i landet är det tyst om.

  14. Krister

    Du tror på det du sett på Kalla Fakta för att det passar in i den bild av SD som du själv vill bevisa för andra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror på den bild av SD jag samlar in från flera av varandra oberoende källor och medier – Det som påvisades i Kalla Fakta bekräftar bara det jag vetat sedan länge.

  15. Jonny Disenfeldt

    Anders Forss skriver : ”I Afrika har man i de flesta länder en kvinnosyn som är helt ok”

    Jaså, ja den passar då tydligen in med Anders Forss egen kvinnosyn … avslöjande…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min fråga till dig är mycket enkel Jonny Disenfeldt – Hur många länder i Afrika har du varit i och hur många kvinnor och män i dessa länder har du pratat med?

      För egen del har jag varit i alla.

      • Jonny Disenfeldt

        Anders Forss säger sig alltså ha varit i alla afrikanska länder, ca 55 stycken är det om jag kommer ihåg rätt.

        Anders Forss har vidare varit i dessa 55 olika länder under så lång tid att han hunnit ta reda på varje lands kvinnosyn genom sina otroligt många och långa möten med afrikaner ur olika samhällsskikt.

        Det vi vet från tidigare är att Anders Forss träffat diktatorn Khadaffi så där har vi väl en av de som Forss delar kvinnosyn med.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Min syn på kvinnan är den som mannens jämlike på alla plan Jonny – Den synen har jag alltid haft och den synen har jag inte för avsikt at förändra. Samma syn gäller i många afrikanska länder och lägger du tid med att prata med afrikanska kvinnor om saken så kommer du att lära at så är fallet i den största delen av det som betecknas Sub-Saharan Africa.

          • Jonny Disenfeldt

            Du påstår ju ovan att du varit i Afrikas samtliga 55 länder och varit i varje enskilt land tillräckligt länge och träffat tillräckligt många människor för att kunna uttala dig om den generella kvinnosynen i vart och ett av dessa länder.

            I de flesta av dessa länder finns enligt dig en bra kvinnosyn.
            I vilka av dessa 55 länder anser DU då att det inte finns en bra kvinnosyn ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Som svar på din sista mening i de länder som ligger norr om Sahara Jonny.

  16. Jonny Disenfeldt

    Jag ville veta vilka av alla de 55 afrikanska länderna som du påstår dig varit i tillräckligt länge för att bilda dig en uppfattning om respektive lands kvinnosyn i olika samhällsgrupper som man har en dålig kvinnosyn.

    Ditt initial svar var ”i den största delen av det som betecknas Sub-Saharan Africa.”
    Sedan blev det ”de länder som ligger norr om Sahara” som hade dålig kvinnosyn.

    Dessa påståenden innebär inte samma sak. Att alla norr om sahara har dålig kvinnosyn enligt dig har du sagt men vilka länder söder om sahara har dålig kvinnosyn enligt dig och ditt första påstående ?

    Hur länge tillbringade du t.ex på Komorerna ?
    I Djibouti.
    I Togo ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har varit tillräckligt länge i alla och känner tillräckligt med människor i alla länder för att kunna uttala mig – Jag jobbade oerhört mycket på kontinenten under många år.

      • Jonny Disenfeldt

        Som vanligt är dina påståenden luft Anders. Inser du inte hur löjlig du framställer dig själv ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inga problem med att du tycker så – Att du inte tror på det jag säger betyder inte att jag har fel.

          • Jonny Disenfeldt

            Att du Anders Forss säger något innebär inte att det är sant, tyvärr visar erfarenheten att det är tvärtom.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            I din värld är det säkert så Jonnny – I världen hos en majoritet av mina läsare är det annorlunda med den saken.

  17. Jonny Disenfeldt

    Profeten Anders Forss förkunnar att ”I Afrika har man i de flesta länder en kvinnosyn som är helt ok”, han påstår sig ha varit i samtliga 55 länder och själv på plats studerat detta…

    Endast länder norr om Sahara har bristande kvinnosyn enligt Anders Forss …

    Exempel ur verkligheten :
    Enligt de senaste undersökningarna ligger andelen barnäktenskap i västra och centrala Afrika på 42 procent som gifter sig innan 18 års ålder. …

    Andelen tonårsgraviditeter minskar i alla regioner, förutom just i Afrika söder om Sahara…

    Bland ungdomar 15-19 år i Afrika, söder om Sahara, är 70 procent av de nya fallen av hiv bland flickor . . I gruppen flickor (15-19 år) har var fjärde utsatts för fysiskt våld någon gång och bland flickor under 20 år har en av tio tvingats till att ha sex

    Kvinnor löper större risk att bli våldtagna än att få ­utbildning i Sydafrika. Inte ens sjuka, handikappade ­eller döda är förskonade. Av Interpol betraktas Sydafrika som våldtäkternas huvudstad i världen.

    https://unicef.se/fakta/diskriminering-av-flickor
    http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/kvinnor-i-sydafrika-tvingas-leva-som-jagade-djur/

    Nu vet vi vilken kvinnosyn Anders Forss egentligen har…, eller ska vi säga människosyn … ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Äktenskap före 18-års ålder har förekommit länge och pratar du med de som gift sig före 18-års ålder så ser de flesta av dem inga problem i det Jonny.

      Innan du tycker något bör du lära dig hur de som bor på den afrikanska kontinenten tänker och hur deras historia ser ut.

      Att jämföra händelser och företeelser i Afrika rakt av med Sverige användande en svensk måttstock är inte korrekt då samhällsbyggena skiljer sig åt radikalt.

      Ska du uttala dig måste du förstå kulturen där på djupet – Något jag gör och du inte gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.