Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Aftonbladet/Inzio påvisar det jag sagt länge – SD befinner sig i en brant nedförsbacke.

Jag har under lång tid hävdat att SD befinner sig i en nedåtgående spiral och att SD i nästa val kommer att landa på ett valresultat runt 10% vilket ser ut att uppröra och reta SD:s anhängare oerhört mycket.

Den förutsägelsen har med näbbar och klor motarbetats och förtalats på alla upptänkliga sätt av SD:s företrädare och nättroll som kommenterar på min blogg – Alla opinionsmätningar som publicerats på sistone visar dock att jag har rätt.

SD har allt sedan sitt högsta resultat visat på en trend som pekar åt ett enda håll – Nedåt!

Den första nivån på vägen ner mot den 4%-nivå som jag sedan dag 1 hävdat är den riktiga nivån för SD över tid är de ca. 10% man kommer att erhålla i nästa val.

Varje gång jag talar eller skriver om saken försöker SD.s företrädare och debattörer att förlöjliga mig och göra allt de kan för att skjuta mina förutsägelser i sank – Då till ingen nytta alls då opinionsundersökningarna sedan länge bevisar att det jag förutspått sedan länge redan är på god väg att hända.

Förvisso kan de som kritiserar ha svårt för att förstå vilka metoder jag använder mig av för att göra de förutsägelser jag gör men det problemet är inte mitt utan deras.

Den senaste tidens opinionsundersökningar påvisar det jag sagt länge – SD befinner sig i en oerhört brant nedförsbacke opinionsmässigt och den backen slutar långt under de 10% jag förutspått som SD:s resultat i nästa val.

Så är det och så kommer det att bli – Att jag har kunskap och förmågor som de som kritiserar saknar kommer jag aldrig att be om ursäkt för.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

23 kommentarer

 1. Bertil

  Vi får hoppa moderaterna åker samma väg och att Västerpartiet ökar och att FI tar plats i riksdagen.

  Då skulle vi få ordning på en del av individualismen och girigheten,

  Jag retar mig på detta med M sänkta trösklar bidragstak och att även
  Den andre sexgalninfen Littorin
  får på käften för sitt stöd att sätta åt fack
  Arbetslösa sjuka och vill även han sänka låglöner,

  Vad är det för människor som bara ser möjligheter slå mot utsatta .

  Det är sjuka människor,

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag tror att M kommer att stabiliseras runt den nivå de nu har och att Fi skulle klara riksdagsspärren ser jag som föga troligt.

 2. Krister

  Jag fikar varje dag kl 11.35.
  Då är det på P1 radioföljetongen.
  Den håller på till 12.00.

  Du fikar hela dagen efter en folkvald
  plats eller kanske en i Kommunals högsta
  krets.

  Jag skall vara helt uppriktig.
  Jag tror inte att du kommer lyckas.
  Tror inte att Donald Trump-stilen
  funkar i Sverige. Övrdriva sin egen
  kunskap och förmåga och tala illa
  om sin konkurrent. Det lyser igenom
  att du darrar. SD på 10 %? Jag skrattar
  så att Jimmys bild ramlar ur sin ram
  bakom mig på väggen av skrattets
  luftvågor. Vi får se på valdagen…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis – Efter valet vet vi hur valresultatet ser ut Krister.

   Sedan är jag ingen fikakille utan mer en kille som lever som han lär efter devisen ”if you talk the talk . You¨ll have to walk the walk”.

  • Ville-Valle

   ..ännu mer märkligt är att Västerbottens-Kuriren tillåter att en person som Anders Forss dagligen vräker ur sig förtäckt nazistpropaganda som han kallar socialdemokratisk politik. Vi har de senaste dagarna fått veta allt mer om socialdemokratins bruna historia med både sterilisering och lobotomering av oliktänkande långt in på 1950-talet. Talande för dessa brunskjortor som kallar sig för socialdemokrater är att deras högsta ledare i dag har ett nazistgenetiskt arv som man i andra kretsar brukar säga ”andra generationen nazister”…

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Publicerar som Ville-Valles svar till Krister med följande tillägg:

    Det som hänt historiskt ska bedömas utifrån hur samhället såg ut när sakerna hände.

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Publicerar som larrys svar till Krister med följande tillägg – Så vitt jag vet tystar vi aldrig ner något larry.

  • Bertil

   ”Pedofil som haft S uppdrag fick 18 mån fängelse 2017.
   Martin innehade uppdrag för Socialdemokraterna i Alvesta Kommun.”
   skriver Krister.

   Finns många Kommuner med sossestyre, Valet 2014 då var över 50% av Norrland rött.
   Självklart kan nån underhuggare vara lite speciell Sossarna är inte mer än människor med alla de fel och brister vi har. Dock är det grundideologin folk i stort röstar på.
   SD har en avvikande grundideologi som inte är vänlig.

   Kan dock omöjligt förstå vad det har med SD-s fallande trend att göra ta upp dina fikaraster och en som dömts.
   Om det hade varit statsministern eller en nära medarbetare till statsministern då hade jag förstått
   Krister. Men det var ju bara en ”underhuggare”

   Tror Krister Fikar för mycket han förstår inte Anders Inlägg och
   han är helt utanför ämnet och härjar.
   Fikar du i saft också Krister ??
   Då är det ännu värre.

   Tror du behöver äta varm mat Krister det var det som utvecklade människan från Apa.-
   faktiskt sant om man tror på forskning.

   • Krister

    Anders ”Fake Trump” Forss är det stora problemet. Inte jag.
    Han kommer att få be många om ursäkt på valdagens kväll
    för SD kommer att få 21 %. Och du skall sluta med personangrepp,
    Bertil. Eller skall jag kalla dig Brun-o?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Publicerar som Kristers svar till Bertil med följande tillägg: Det finns inga likheter alls mellan mig och Donald Trump Krister.

 3. Jonny Disenfeldt

  Anders skriver ”Jag har under lång tid hävdat att SD befinner sig i en nedåtgående spiral”

  Vilket ju enkelt kan bevisas att du haft fel i genom att titta på uppmätta värden. Det är din påstådda trend som du hävdat under ett par år som är skämtet.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

  Anders fortsätter : ”Förvisso kan de som kritiserar ha svårt för att förstå vilka metoder jag använder mig av för att göra de förutsägelser jag gör men det problemet är inte mitt utan deras.”

  Haha … problemet ligger nog helt hos dig Anders.
  Jag har sagt att förr eller senare kommer givetvis siffrorna för SD sjunka vilket de nu gjort i 2 instituts nära till varandra gjorda mätningar vilket ju inte är det minsta förvånande. Om SD inte någon gång backar utan bara går upp så skulle ju SD bli det enda parti vi har.

  Om man tittar på lång sikt så har ditt eget parti S en stark nedåtgående spriral som började över 50% och nu fått partiet att närma sig en halvering. Vad säger din ”metod” om det som hänt de senaste 50 åren ?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det kommer att bli som jag förutspått för SD Jonny – Runt 10% är resultatet i nästa val,

 4. Olles brorsa

  Anders Forss har alldeles rätt. Sedan mordet på Olof Palme har ingen ledande socialdemokrat (och en sådan gör ju Anders Forss allt för att bli) vågat säga något annat än gott om EU. Socialdemokraterna vägrar hårdnackat att släppa in Vänsterpartiet, som fortfarande är EU-motståndare,i regeringen, men har släppt in Miljöpartiet, som påpassligt har bytt fot i EU-frågan.

  Ledande socialdemokrater är så ängsliga, så att de har avstått 1 / 3-del av väljarkåren till Alliansen och SD. Det första stora tappet skedde direkt efter partiledningens brytning med Palmes Europapolitik, som var att stå utanför i början av 1990-talet. Det andra tappet skedde, när förhandlingarna med Mp och V om att bilda en vänsterallians strandade före valet 2010, Man skyllde på att V inte accepterade budgettaket för statens utgifter, Men det verkliga skälet var att V stod fast vid sitt EU-motstånd. Det tredje tappet när Löfvén lovade ministerposter till Mp efter valet 2014, När kommer det fjärde stora tappet?

  Anders Forss försöker nu lura de svenska arbetare, som till äventyrs läser vad han skriver, att EU:s fria rörlighet för arbetskraft ingenting försämrar för den svenska arbetskraften. Säg det till en norrländsk byggnadsarbetare som veckopendlar till byggena i Stockholm, och får slita 16 till 20 timmar om dygnet för att komma upp i samma månadslön som före Laval-domen.

  Denna dom säger ju att en arbetsgivare inte behöver betala mer till den utländska arbetskraften än minimilönen i det land som denna arbetskraft är utstationerad till. Det vill säga 2 / 3-delar av tidigare byggnadsarbetarlöner i Stockholm eller ingenting alls, eftersom vi inte har några lagstadgade minimilöner i Sverige. Att EG-domstolen nu har givit skandalflygbolaget Ryan Air, som är ökänt för att behandla sina piloter mycket illa, en liten knäpp på näsan, förändrar i sak ingenting för den svenska arbetarklassen.

  Om svenska piloter vill veckopendla till Irland, så är det irländska löner och arbetsvillkor som gäller. Man är inte utstationerad, om stationsorten ligger i ett annat land än där man bor. Anders Forss kan ju fråga de danskar, som har flyttat till Skåne och dagligen pendlar till jobben i Danmark. Är de utstationerade från Sverige till Danmark? Idén med den fria rörligheten för arbetskraft inom EU för varor, tjänster och arbetskraft och kapital är att sänka priserna på detta genom mördande konkurrens från alla hörn av unionen.

  Vilken tröst för den utländska arbetskraften att få värdlandets minimilöner, när dessa pressas ner av den konkurrens som man själv bidrar till. Vilken tröst för värdlandets egen arbetskraft att den importerade arbetskraften går för minimilöner (om de ens får så mycket) som är utsatt för en ständig press neråt av den fria rörligheten. I Frankrike avlöser strejkerna varandra. De franska arbetarna strejkar mot den nya presidenten och hand antifackliga politik. Som helhjärtat har stötts av Forss.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   EU-domstolens domslut i målen mot Ryanair skapar nu ett läge där svenska fackföreningar kan se till att alla som arbetar i Sverige har avtalsenliga löner och följer svenska arbetsvillkor och svensk arbetsrätt – Det är det som är det huvudsakliga innehållet i domsluten vilket den som analyserar domsluten kan se.

  • Leif Andersson

   Låter mest som kvalificerat trams från en Vänsterpartist. Svenska löntagare har haft en bra reallöneutveckling sedan vi gick med i EU. Hotet mot svenska löntagare är inte EU utan snarare globalisering, digitalisering och automatisering.

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Den fria rörligheten är ett hot om de som konkurrerar på svensk arbetsmarknad gör så genom att arbeta till lägre lön – Övriga saker kan vi styra skattevägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>