Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

I vanlig ordning deklarerar Moderaterna att de vill sparka på de svaga som redan ligger ner.

Rapporter från den pågående M-stämman börjar nu att komma och föga förvånande vill Moderaterna fortsätta att sparka på de svaga och utsatta som redan ligger mer och premiera de redan rika genom ett 6:e jobbskatteavdrag.

Att det är stor skillnad mellan fungerande Socialdemokratisk politik och den skadliga politik Moderaterna företräder har aldrig varit klarare och tydligare än nu.

På M-stämman har Moderaterna framfört att de vill se ett tak för hur mycket bidrag en familj utan skattepliktiga inkomster totalt kan erhålla – Ett tak Moderaterna satt till 75% av lägstalönen i Sverige och som enligt min tolkning inträffar redan efter 12 månader.

Enligt Moderaterna är förslaget om ett tak satt därför att det ska löna sig mer att arbeta än att leva på det Moderaterna kallar för bidrag trots att det är försörjningsstöd och inte bidrag i ordets rätta bemärkelse.

Moderaterna vill införa detta av en enda anledning – Att göra det nödvändigt att arbeta till lägre löner än idag för att kunna få ihop till livets nödtorft och ha tak över sitt huvud och mat att ställa på bordet.

I Moderaternas värld verkar det vara så att om det inte går att slå sönder fackföreningsrörelsen och/eller lagstifta om lägre ingångslöner därför att det saknas folkligt stöd för sådana åtgärder så är det fullt legitimt att göra densamma genom ett bidragstak.

Cyniskt och osolidariskt är rätt ord för den sortens värderingar!

Därtill vill Moderaterna accelerera övervältringen av statliga kostnader till landets kommuner än mer genom att korta den tid som belöper mellan erhållande av a-kassa, sjukpenning och försörjningsstöd.

Moderaternas förslag kommer att innebära än större utgifter för landet kommuner som ännu inte hämtat sig efter den forna Alliansens övervältringar av statliga kostnader till landets kommuner.

För Moderaterna gäller en enda sanning – De redan rika ska belönas med lägre skatter på bekostnad av de som är fattiga och redan ligger nere för räkning.

Moderaterna försöker med näbbar och klor slå sönder vår gemensamma välfärd och slå sönder de verktyg som används i byggandet av den svenska samhällsmodellen – Att den kampen inte kommer att ge Moderaterna större väljarstöd tar jag för givet att svenska folket förstår.

Den sortens politik vill inte jag se och förhoppningsvis delar folkflertalet min inställning vilket innebär att Moderaterna fortsatt kommer att förlora väljarnas stöd.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

61 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det Moderaterna vill göra är att tvinga människor att arbeta till lägre löner än idag genom att sätta taket på 75% av lägstalönen i Sverige – Den som bemödar sig med att analysera förslaget ser den sanningen klart och tydligt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Visst ser jag det och det är därför det måste finnas sociala trygghetssystem som garanterar att man har pengar upp till existensminimum att leva på så att man kan ha tak över huvudet, kläder på kroppen och mat att ställa på bordet.

      • Jonny Disenfeldt

        Ingen som har arbete idag ska få sänkt lön, eller hur … det är lägre lön för en grupp som nu befinner sig i utanförskap och som har oerhört svårt att få sitt första arbete pga sin bristfälliga utbildning.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att sparka på den grupp som står utanför arbetsmarknaden och därför behöver samhällets stöd är både girigt och cyniskt Jonny – Därtill ytterst förfärande.

        • Bertil

          ”Ingen som har arbete idag ska få sänkt lön, eller hur … det är lägre lön för en grupp som nu befinner sig i utanförskap och som har oerhört svårt att få sitt första arbete pga sin bristfälliga utbildning.”
          Skriver Jonny Disenfeldt.

          Helt rätt Jonny. Men de som får arbete får sänkt lön alltså konkurrerar de ner lönerna. Det borde du veta som har företag. Om ett annat företag kommer med samma eller liknande tjänare ölet vara som din och säljer den billigare
          Så måste även du försökabsälja din produkt billigare om inte så kanske du missar alla kunder.
          Så funkar löner också. Sänker MSN ingångslöner så kommer låglöner sänkas.
          Dessutom lägger sig Moderaternabi lönebildningen vilket man normalt inte ska göra. Det ska skötas mellan arbetstagarnas organisation och arbetsgivarna.

          Märkligt du har så dålig kunskap Disenfeldt du som häver ut dig så mycket dynga om folk på din blogg.
          Går firman dåligt eller.

          • Jonny Disenfeldt

            Bertil skriver – ”de som får arbete får sänkt lön”

            Nej, de som får arbete är i detta sammanhanget då de som inte haft något arbete utan som går från utanförskap och arbetslöshet till sitt första arbete.

      • Michael Rönnlund

        Moderaterna vill skapa en ny underklass i Sverige. Billig arbetskraft. Risken är stor att det också blir lönedumpande vilket moderaterna ser som något bra.
        Inom sjukvården vill moderaterna, (även L + KD + C + SD), att de med större plånbok ska ha lättare tillgång till sjukvård än andra. Det framkom tydligt när man röstade emot Regeringens förslag som jag citerar –

        ”Regeringen har lämnat ett förslag om en lagändring som ska göra det tydligare att den offentligt finansierade hälso- och sjukvården får ge hälso- och sjukvård inom ramen för en privat sjukvårdsförsäkring enbart om principerna om människovärde, behov och solidaritet inte åsidosätts. När ett landsting låter någon annan utföra uppgifter som landstinget ansvarar för enligt hälso- och sjukvårdslagen ska avtalet även innehålla villkor om detta. Syftet med regeringens förslag är att motverka risken att det utvecklas ett parallellt sjukvårdssystem som innebär att patienter vars vård är offentligt finansierad missgynnas i förhållande till patienter med en sjukvårdsförsäkring.” – slut citat.

        http://www.riksdagen.se/sv/aktuellt/2017/maj/11/nej-till-regeringens-forslag-om-privata-sjukvardsforsakringar-inom-offentligt-finansierad-vard/

        Borgarna tycker det är bra att man kan köpa sig före i sjukvårdsköerna. Man gynnar de rika i samhället.

        Då det gäller bostadsmarknaden vill moderaterna behålla bidragen till rika villa- och bostadsrättsägare i form av ränte- och ROT-avdrag. 85% av alla räntebidrag går till rika.

        https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

        Många påstår att ROT-avdrag minskar svartjobb och därför är bra. Man ska vara medveten om att dessa bidrag enbart går till de med villa eller bostadsrätt. Hyresgäster får 0 kr.

        Dessutom säger skatteverket att svartjobben inte har minskat.

        https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/byggbolagen-maste-ta-ansvar-for-svartarbetet

        Så om detta är korrekt har svartjobben fortsatt blomstra + att skattebetalarna pumpar in pengar till villa- och bostadsrättsägares privata bostäder i form av minskade arbetskostnader för tex underhåll och nybyggnation.

        Moderaterna, alliansen och SD står på de rikas sida i så många viktiga frågor (som beskrivet ovan) att det är förvånansvärt att så många LO arbetare röstar på något av dessa partier

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du har anfört många tänkvärda saker i din kommentar Michael och i stort håller jag med om det du skriver.

    • Bertil

      Hur kan du tala om de som inte har nån lön när sänkta löner handlar om de som ska ha en lön. Men får de sänkt.

      Som vanligt Krister visar du hur oerhört frånvarande du är. Läs Anders blogg innan du skriver nåt . Om du är begåvningshandikappad på nåt vis så tar vi hänsyn vara så du vet.
      Du behöver inte skämmas omtala det.

  1. Bertil

    Det ser mycket illa ut inte bara i Sverige utan globalt.
    Den råa kapitalismen kommer orsaka enorma problem och förmodligen ta död på vår planet.
    Det kan ske inom en mansålder eller några mansåldrar.

    Citat: ”FAKTA
    Så mycket har miljardärernas förmögenhet ökat
    ► 1999 fanns 50 svenska miljardärer. Deras sammanlagda förmögenhet var 428 miljarder kronor.
    ► År 2016 hade antalet svenska miljardärer stigit till 178. De svenska miljardärernas sammanlagda förmögenhet uppgår nu till 2076 miljarder kronor. Förmögenheten har alltså ökat närmare fem gånger.
    ► 1999 uppgick miljardärernas andel av BNP till 19 procent. 2016 uppgick deras andel av BNP till 47 procent.
    ► År 1999 tjänade de fattigaste tio procenten i Sverige sammanlagt 5,2 miljarder kronor. Deras sammanlagda inkomst utgjorde 0,23 procent av bruttonationalprodukten (BNP).
    ► År 2015 tjänade de fattigaste tio procenten tre miljarder kronor sammanlagt. Deras inkomst hade alltså minskat dramatiskt och utgjorde nu bara 0,068 procent av BNP.

    Att då som Moderater föreslå ett 6:e jobbskatteavdrag och på det påstå att de med lägst inkomster ska få mest, är så klart en enorm bluff.

    Sanningen är att ju fler jobbskatteavdrag som genomförs ju mer ruinerade blir de med lägst inkomster. Detta när de ser ner i plånboken och jämför med den högre avlönade.

    Men det handlar inte bara om Jobbskatteavdrag som man ljuger om. Det handlar om RUT ROT och finasiella instrument som ex. ISK

    Det handlar om pengar och åter pengar som tömt vår statskassa och det vi ägde tillsammans med tusentals miljarder detta enbart sedan 2006.

    Går man tillbaka 40 år så har den politiska inriktningen generellt medfört att det som vi ägde tillsammans i stort sett numera ägs av ett fåtal. Dessa ingår ej hellre i nån arbetslinje.

    Kort sagt en skrämmande utveckling som inte ens Socialismen kunnat hejda utan tvärtom deltagit så denna plundring enbart ökat.

    Det är inte bara mer Castro vi behöver d.v.s där man tar parti för fattiga och de utsatta. Det behövs nåt mycket mer drastiskt . Vad detta drastiska kan vara är svårt säga.

    Men allt fler inser att så här kan det inte fortsätta. Se bara USA som i tider där infrastruktur, ökade fattigdom ökade antal i privata fängelser ändå ska genomföra enorma skattesänkningar trots att Landet redan är klyvet och frustrationen växer för de som drabbas av att betala alla dessa skattesänkningar.

    Detta sprider sig även till EU till Sverige och kort sagt globalt. Igår hörde vi dessutom att Moderaterna röstade igenom ett nationellt tiggeriförbud. D.v.s det ska vara kriminellt vara fattig.

    Varför sätter man inte istället en arbetslinje inom EU.
    Det är de som ska se till att ex. Rumänien och Bulgarien skapar sociala stöd jobb och insatser så att deras befolkning inte ska behöva tigga.

    Går det inte samtala om det så måste Länderna uteslutas ur EU.

    Behöver de stöd ska EU så klart ställa upp för dessa länder. Pengar finns för att ge stöd åt dessa. Det råder det ingen tvekan om.

      • Krister

        ”Pengar finns för att ge stöd åt dessa.
        Det råder det ingen tvekan om.”

        Många är lata och får skylla sig själva.
        Och /eller kriminella.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          De lata och kriminella utgör en försvinnande liten del av alla i vårt land Krister.

        • Bertil

          Javisst många är kriminella, men att då påstå dessa är lata går inte ihop.

          En som är lat gör ingenting stör ingen
          Och kan dö utan att nån märker av en sådan.

          Men kolla fuskbyggarna eller bankrånare
          Ett jobbigt liv som kräver allt annat än lathet. Så kort sagt Krister din debatteknik och dina kommentarer och inlägg visar på en väldigt låg förmåga skriva kommentarer. Jag tvivlar starkt på att du ens läser Anders blogg.
          Bara du ser signaturen så blir dubirriterad och ska skriva nåt korkat.
          Dåligt Krister du förstör bara för dig själv.

      • Patrik

        Hej Anders.

        Vad jag har förstått så har RUT och ROT betalat sig från dag ett genom att det har kommit in mera skatter än de bidrag som har betalats ut.
        Och igen har man tvingats att leva på bidrag så borde all lön även om den är lite lägre pga av att det ställs lägre krav på utbildning osv vara ett positivt steg i att bli självförsörjande.
        Jag tror inte att ens du tror på att busschaufförerna med dess utbildningskrav kommer att få lägre lön pga att det blir fler som jobbar med de viktiga okvalificerade jobb som i dagsläget inte blir gjorda pga av alla högt utbildade som inte har tid. Däremot kommer nog lönerna att minska när det blir fler som har utbildats sig till att köra buss och konkurrensen mellan bussförarna har ökat.
        En tanke på varför miljardärerna drar ifrån kan nog vara att en procents avkastning på en miljard är 10 000 000 kronor och de som är miljardärer är nog ganska duktig på att hitta investeringar som ger en hög avkastning. Givetvis så fungerar det åt andra hållet med. Sänks skatten med 10 % så kommer den som tjänar 10 000 kr få mindre skattesänkning än den som tjänar 30 000 kr.
        Tyvärr så är LO med på det tåget att löneskillnaderna ska öka då de bara förhandlar om lönehöjningar i procent istället för kronor och ören.

        Med vänlig hälsning

        Patrik

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Självförsörjande blir man först när man har en nettolön som överstiger existensminimum och minimilönerna i de kollektivavtalen som stipulerar lönen för de grupper som har de med lägst lön inom sitt avtalsområde tar fasta på just det.

        • Bertil

          ”Vad jag har förstått så har RUT och ROT betalat sig från dag ett genom att det har kommit in mera skatter än de bidrag som har betalats ut.”

          Det finns uträkningar som säger att För varje krona i avdrag får staten igen 1,4 kronor i skatt.( 2015)
          om det stämmer vet jag inte.

          Men däremot kan man fråga sig om inte fler skattekronor skulle komma in om man tog bort RUT helt och nyttjade enbart ROT vid konjuktursvängningar.

          När folk vant sig vid en ”piga” så vill man inte så gärna städa o.s.v. själv.
          Därmed är det slöseri att permanenta RUT i.o.m att RUT inte ger några bieffekter i jobb nämnvärt.

          Man skulle därmed utan att satsa denna krona från staten få igen mer i skattemedel, samtidigt som överflödig personal kunde ingå i andra jobb när Företag sägs skrika efter folk.

          ROT funkar annorlunda det ger bieffekter. Om en anlitare tänker byta ex: köksinredning och nyttja ROT så ger det tillverkningsjobb som effekt. Samtidigt håller det de inom byggbranchen i jobb om konjukturen är svag .

          Vid högkonjuktur bör ROT dras in därmed står folk redo i byggbranchen för att direkt få jobb i ex bostadsbyggande.
          Kort sagt nu under högkonjuktur ska självklart ROT dras in.

          Så ROT ska vara en jobbuppehållande grej sättas in vid lågkonjukturer dras in utan förvarning.
          RUT däremot kan man direkt ta bort, främst rikare grupper har vant sig vid en piga och då kan man ta bort skattesänkningsreduceringen. Dessutom skulle branchen rensas från skattefusk m.m

      • Björn

        Hur kan ett sjätte jobbskatteavdrag ge mindre pengar i plånboken för en som jobbar och betalar kommunalskatt?
        Vad skulle en arbetslinje inom Eu innefatta? Bidragsfinansierade låtsasjobb?

        / Björn.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jobbskatteavdrag är skadliga för fördelningspolitiken Björn – Den fördelningspolitik som ska omfördela från de som har till de som inte har.

          • Krister

            De som inte har får väl skaffa mer
            och det är den enskildes ansvar
            och inte statens.

            ———

            Tage Erlander citat om STALIN:
            ”Tilliten till honom och förtroendet för hans skicklighet har av det ryska folket känts som en stor tillgång i en värld så fylld av faror och ångest som dagens.”

            Tage Erlander i tal i radio med anledning av Josef Stalins död. Källa: Ahlmark, Per, ”Syrien och Nordkorea tycks göra oss dumma”, Dagens Nyheter, 8 juli 2000.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            sagt för oerhört många år sedan och sett ur den världsordning som gällde vid den tiden.

        • Bertil

          ”Hur kan ett sjätte jobbskatteavdrag ge mindre pengar i plånboken för en som jobbar och betalar kommunalskatt?
          Vad skulle en arbetslinje inom Eu innefatta? Bidragsfinansierade låtsasjobb?” skriver Björn.

          Beror precis hur man definierar pengars värde.
          Det finns många knep för att från högersidan påstå saker som är faktamässigt rätt men blir en moralisk lögn.

          Att få mer pengar i plånboken behöver med automatik inte betyda man får bättre köpkraft.
          Så det är kort sagt köpkraft man måste tala om när ett sjätte jobbskatteavdrag är på ropet.
          Med sänkt skatt även för de med väldigt låga löner i procent så om de med högre lön får mer i kronor i sänkt skatt så finns risken att varor höjs i pris så klart beroende på tillgång efterfrågan. Det skulle i så fall betyda att jobbskatteavdraget för en lågavlönad blir likgiltigt. Medan för den högre avlönade
          ändå ger lite mer i kronor i plånboken realt.

          Det finns många fällor när Moderaterna säger de lågavlönade ska få mest i skattesänkning genom jobbskatteavdraget. Man måste då fundera över vad de menar. Detta när de är otydliga och saknar pedagoisk förmåga.

          Får en lågavlönade mest i skattesänkning så är det procent man talar om.
          Men talar man om kronor så får den med 30 000 kr i månadslön mer än den med 15000 i månadslön.

          Detta innebär att satsade man på de lågavlönade så skulle man i kronor ge mest till den som tjänar minst. ett annat förslag vore att ge Jobbskatteavdrag
          med samma summa för alla under 26000. Över 26000 har man möjlighet få sin skatt sänkt genom att anlita RUT eller ROT och använda hela summan av avdraget. Samma möjlighet har inte en med lön under 26000-27000 typ enär de aldrig kan nyttja hela avdraget. Detta för att RUT ROT är en skattereduktion.

          ”Vad skulle en arbetslinje inom Eu innefatta?” Skriver Björn.

          ja det skulle betyda väldigt mycket. Gällande tiggeriet skulle man få bort det och det skulle gynna oss alla. Men nån arbetslinje finns inte inom EU om så vore hade EU-s delgater redan löst tiggeriproblemet. Men problemet är att man kort sagt inte satts press på att arbeta.

          Ett sätt vore att pressa ex. Rumänien, Bulgarien, att införa ekonomiskt sociala stöd samt jobb som ger tiggare lön. Har man inte pengar även om man tar från rika grupper i dessa länder måste EU ställa upp. Har vi tagit dessa som medlemsländer får vi även ta ansvar.

          Vägrar dessa länder införa sociala stöd o.s.v Då ska dessa Länder uteslutas ur EU.
          och därmed hindras deras innevånare från den fria rörligheten.

          ”Vad skulle en arbetslinje inom Eu innefatta? Bidragsfinansierade låtsasjobb?” Som Björn skriver.
          Låtasasjobb javisst huvudsaken det ger människor vettiga löner. Arbetslinje. javisst EU-parlamentarikerna jobbar för dåligt och visar ointresse. press på arbetslinje genom sänkta trösklar och högre skatt vore kanske en åtgärd på dessa EU-parlamentariker.
          Men bättre vore ge sparken på de som visar ovilja lösa tiggeriet till tiggarnas fördel.

          Att som Moderater förbjuda tiggeri ja då bör vi även förbjuda rikedom.
          Eller hur. ??

          Hoppas du är nöjd med svaret Björn.

    • Leif Andersson

      Bertil glömde nämna ränteavdragen och den slopade fastighetsskatten.

      Det ”lustiga” är att denna utveckling accelererat under den nuvarande regeringens mandatperiod. Så S är alltså inte svaret på problemet såvida man inte ändrar sin politik genom att avveckla ränteavdragen, återinföra fastighetsskatten samt avveckla ROT och RUT.

    • Nils Lindholm

      Bertil:
      1/5-del av skattebetalarna slantar nästan 1/2 av skatten men nyttjar bara 10-15% av samhällets välfärd.
      1/5-del av skattebetalarna slantar runt 1/20-del av skatten men nyttjar 1/4-del av samhället

      Decilgrupp 1 toppar på runt 20-tusen . . . i årslön, kvinnorna nån-några tusenlapp mer.

      Man måste räkna på samma person.

      En decil är runt 45-tusen hur många arbetslösa flyktingar har anlänt sen 1999 -2015 ?

      Det ska finnas 60-tusen somalier i Sverige med en sysselsättningsgrad på 25 – 30%, alltså 70% har ingen arbetsinkomst, kan det vara somalier som ’krupit under’ och som nu är decil 1 och 1999 års decil 1 har knuffats upp och nu blivit decil 2 utan att få högre lön?

      Skulle decil 1 ha nått att erbjuda på arbetsmarknaden så skulle deras löner vara högre och FAS3 inte finnas.
      Att decil 10 har högre lön är väl ett bevis på att deras arbetsgivare anser dom ha rätt o bra duglighet ?

  2. Dan

    Försörjningsstöd ÄR ett bidrag oavsett vad man väljer att kalla det.
    Är det bättre att vara beroende av bidrag/försörjningsstöd än att arbeta?

    I min värld är det bättre att de som kan arbeta ska göra det, och med lägre lägstalöner kommer fler ut i arbete. Ju fler som arbetar, desto fler betalar skatt och bidrar till välfärden istället för att tära på den.
    I sossarnas Sverige gör man precis tvärtom. Man stänger ute stora grupper av arbetsföra in i ett permanent utanförskap där man lever gott på diverse bidrag och för att täcka upp för det höjer man skatterna utan att välfärden förbättras det minsta.

    Poängen med moderaternas förslag är just att det är ingångslönerna som sänks. Men som bekant är det ju ingen som går på ingångslön hur länge som helst.
    Det som är avgörande är hur löneutvecklingen ser ut. Idag är ingångslönerna väldigt höga och löneutvecklingen är riktigt dålig för flera grupper. Samtidigt är bidragssystemen så generösa att många skulle förlora på att söka ett riktigt jobb. Det är orimligt men en naturlig konsekvens av socialdemokratisk politik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I grunden är jag övertygad om att merparten av alla som lever på försörjningsstöd vill arbeta och försörja sig själva Dan.

      Dagens lägstalöner är satta med tanke på existensminimum som är den nivå till vilken försörjningsstöd efter avräkning av övriga bidrag betalas ut – Att sänka de lönenivåerna hjälper ingen ut ur bidragsberoende.

  3. Per Kjellén

    Är det verkligen sant, att Moderaterna, eller för den delen, Alliansen, vill höja skatten för de med lägsta löner och sänka den för de med högsta lönen?

    Eller är det så, att du menar att de med lägsta löner skall ha samma sänkning i krontal av skatten som de med högsta löner?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du läser mitt inlägg förstår du vad jag menar Per – Jag står för varje ord jag anfört – Därtill rakryggad.

  4. Ville-Valle

    …ja du Anders Forss, varför skriver du ingenting om den omfattande kriminalitet som härjar inom socialdemokratin i Umeå och Sverige. Nu har ju dina egna läsare/fans avslöjat socialdemokratins bruna förflutna och där till råga på allt att partiledaren och tillika Sveriges statsminister är andra generationens nazist. Varför har du Anders Forss aldrig tagit upp och ”analyserat” s-partiets smutsiga förflutna och den häpnadsväckande höga kriminalitet bland ledande S-politiker…? Är det verkligen seriöst av en person som drömmer om en karriär inom S-politiken att strunta i det…? Är svaret så enkelt att du själv Anders Forss är en del av socialdemokratins mörka baksida…? Hur var det nu med dina i ditt eget tycke ”omoraliska bankaffärer”…?
    Läs och begrunda:
    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6531058
    https://www.di.se/nyheter/mona-sahlin-erkanner-brott/
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6747558
    https://www.expressen.se/gt/s-politiker-togs-med-kokain-i-snusdosan/
    https://www.expressen.se/gt/kommunpolitikern-fuskade-pa-demokratikursen-stangs-av/
    http://www.smp.se/vaxjo/18-manaders-fangelse-for-ex-chefen-inom-kyrkan/

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna fortsätta att framhärda Ville-Valle och jag kritiserar internt om jag anser att det är befogat – Något jag för övrigt gjort ett flertal gånger.

      Att försöka få Löfven att framstå som nazist är löjeväckande och säger en hel del om den politiska agenda du försöker dig på att bedriva.

      Vill du bekämpa Socialdemokratin så bör du gen dig in i politiken och skaffa stöd för den politik du vill föra.

      För egen del har jag gett mig in i politiken för att jag brinner för att förändra samhället på det sätt jag anför i mina inlägg genom att skapa folkligt stöd för de förändringar jag vill genomföra. Den chansen har även du Ville-Valle om du är beredd att ta den.

      • Ville-Valle

        …nu försöker du slå dimridåer igen om socialdemokratins smutsiga historia och rötter. Har du Anders Forss inte lärt dig vid det här laget om det genetiska arvets betydelse för hur du blir som vuxen. Flera av dina kunniga läsare/fans/ kommentatorer har beskrivit det genetiska arvets betydelse på ett väldigt upplysande sätt. Så hur du än försöker dölja det så placerar statsministerns genetiska arv honom till skaran av ”andra generationen nazister” i Sverige…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I din värld är det säkert det genetiska arvet som styr vilka värderingar en människa ska få – För merparten av vetenskapen gäller att det är den miljö man lever i som formar en människas värderingar.

  5. Anders nilsson

    Sa du gor ingen skillnaden mellan den som ar betalande till forsakringssystemet
    Och den som inte gor Det Och aldrig gjort Det ? Eller:. Ska den som tjanar 20000
    stillatigande se att grannfamiljen far 28000 I bidrag ? Bidrag ar ett fordarv. I USA
    har afroamerikanerna Det samre idag an 1960, trots Alla entitlements (Sowell)

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Försörjningsstöd och andra bidrag når aldrig upp till de nivåer man har om man arbetar Anders – Att det är så är en myt och både bidrag och försörjningsstöd är beroende av antalet personer som ska leva på dem. Är situationen vad gäller antalet personer och övriga parametrar lika har även den som i ditt exempel tjänar 20.000 kronor rätt till bidrag upp till nivån 28.000 kronor.

      • Olles brorsa

        Du har fortfarande inte lärt dig skillnaden mellan socialförsäkringar och bidrag och därmed spelar du borgerligheten i händerna. När alliansregeringen sänkte ersättningarna i socialförsäkringssystemet var det just med förevändning att ersättningarna var bidrag.. Du bör nog skrinlägga planerna på att lura till dig ett politiskt uppdrag redan i nästa val, och förbli vanligt partimedlem under nästa mandatperiod till du har lärt dig hur det svenska välfärdssystemet fungerar. Så att du kan ta debatten med våra politiska motståndare i valrörelsen. Du borde kanske också överväga att byta parti. Det är ju inte alls säkert att du har satsat på vinnande häst genom att gå med i Socialdemokraterna. Moderaternas återhämtning efter partiledarbytet gör valsegern mer oviss än någonsin. Om vi socialdemokrater ska vinna valet, måste vi ha seriösa företrädare, som vet vad de talar om.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Till att börja med så är jag Socialdemokrat i själ och hjärta och kommer så alltid att vara. Sedan har jag full koll på skillnaden mellan socialförsäkringar och bidrag så jag har inga problem där.

          Huruvida jag ska bli folkvald avgör väljarna på valdagen och tycker de att det ska bli så kommer det att bli så.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att det ser ut så i din värld baserat på ditt sätt att tänka betvivlar jag inte larry.

  6. Bertil

    Grundideologin hos moderater är mycket farlig. Kristersson verkar kort sagt galen det ser vi.
    Har stöd av en ännu galnare Moderat nämligen Hanif Bali.
    Så där lär det ticka på i det partiet med galningar.Dessutom vet vi inte vilka galningar som finns i bakgrunden. De med överhettat underliv har smitit köksvägen och de är passé. Jag säger bara! passa er.!!

    Minns hur Hitler kort sagt mördade alla Kommunister i Tyskland när han fick makt. Lika farlig kan den bli i Sverige ”det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål. ” D.v.s det börjar med SD öser på hos Moderaterna och sen kommer Nazister och målet är de utsatta. Flyktingar, Invandrare men även sjuka, arbetslösa, pensionärer och t.o.m barn.

    Den politik Kristersson vill ”köra” liksom Svantesson är oerhört farlig slå mot redan utsatta detta när det redan nu i landet finns både tiggare, fattiga som blir kriminella, ja t.o.m. driver företag som typ fuskbyggarna för att lura folk.

    Med större klassklyftor som Moderaterna vill driva så kommer det extrema ta över, anarkism blir följden och Moderaterna de kommer enbart se till plundra ännu mer och dela ut frukterna till redan berikade.
    Vilka i sin tur kommer skapa bostadsområden som har ringmurar omkring sig med full bevakning på alla sätt.

    Vi ser hur USA blivit och allt tyder på att om vi inte får stopp på den Nyliberala hysterin så kommer samma ske i Sverige. Det finns ingen vilja lösa tiggeriet i EU utan EU är bara för företag, kapitalister, egoister och marknaden. Problemen som uppstår av detta bryr man sig inte det minsta om att lösa.

    Tro inte Moderaterna är nöjda med den politik de nu lägger fram. Minns 2006-2014 inte en enda reform till utsattas fördel skapades. Utan varje reform som skapades var det utsatta som fick betala priset. Det slutade med att minst 140 miljarder varje år sedan 2006 flyttades över från fattig till rik.
    En skrämmande siffra.

    Den siffran tickar på, och Moderater vill ta mera. När den politik de nu lagt om den skulle vinna makt. Nästa budget de då lägger kommer vara precis likadan åter slå mot utsatta som får betala priset om och om igen. Den värld som då växer upp kommer vara till nackdel för alla.
    Anarkism slår igenom fullt ut . Lite av vad vi nu ser i USA där Trump gör lite som han vill och där Vita huset mer liknar ett mentalsjukhus än ett hus där en god makt finns.

    Det kanske går så långt så Iran och Nordkorea kan bli vår räddande ängel.- Man angriper USA som förminskas.
    Lidande uppstår globalt och av det växer en ny Värld fram för kommande generationer.

    Är det det som kommer kallas det tusenåriga riket.
    Ett negativt inlägg och det är dags se allt mer negativt det positiva måste brytas innan vår planet går under.
    Frågan! Vart är vi på väg undrar nog många av oss.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att Moderat politk är farlig för Sverige och för svenska arbetstagare är vi helt överens om Bertil.

  7. SixtenJonsson

    Debatten om lägre löner skulle inte existera om inte vi hade världens högsta arbetaravgifter idag 32.42% och dessutom sjuklöneansvar de första2 veckorna som regeringen planerar höja .De höjda arbetsgivaravgifterna tränger undan löneutrymme för löntagaren och med automatik blir det för dyrt att anställa för småföretagaren.Men detta fenomen begriper inte du som skyr allt vad företagande heter.Nu är det dags att sätta ned foten för de partier som har ett ansvar för tillväxt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag skyr inte företagande på något sätt alls Sixten – Tvärt om gillar jag företagande och företagare och propagerar för att det ska vara enklare att driva företag – Sänkta löner och sänkta avgifter är inte den metod jag förespråkar då avgifterna används för att finansiera delar av välfärden.

      Det som måste till är att vi skrotar arbetsgivaravgifterna som bara utgår för människor och ersätter dem med en produktionsavgift som utgår oavsett av om det som tillverkas sker manuellt eller maskinellt.

      Ordnar vi den saken har landets arbetsgivare inga framtida problem med att anställa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tvärtemot vad du tror så gillar jag företagare och vill göra det lättare att både starta och driva företag och att anställa människor – Något för övrigt även resten av partiet gör om du ser till vilka förslag vi nu lägger.

      En sak som jag driver och som bör göras är att jämställa ett företags produktionskostnader oavsett av hur produktionen går till. Därför ska dagens arbetsgivaravgifter som bara utgår för mänsklig arbetskraft ersättas med en produktionsavgift som utgår oavsett av om produktionen är manuell eller maskinell – Gör vi det har företagen råd att anställa i en framtid.

  8. Bertil

    ”Moderaterna vill införa detta av en enda anledning – Att göra det nödvändigt att arbeta till lägre löner än idag för att kunna få ihop till livets nödtorft och ha tak över sitt huvud och mat att ställa på bordet.”
    skriver Anders Forss i sitt blogginlägg.

    Inte ens den ambitionen har de, anser jag.
    De vill folk ska jobba men inte klara sig på lönen. Därmed blir de uppgivna
    sparkas och tvingas i bästa fall leva på A-kassa. Detta i sin tur leder till att de kanske blir bostadslösa
    Därmed kan privata fängelser haffa dem och sen hyra ut fångarna.
    Detta är den maximala gränsen för billig arbetskraft.

    Man ser tydligt att Moderaterna vill i mångt och mycket följa Storbritannien och USA-s politik.
    Det första privata fängelset i Storbritannien ( HMP Wolds), startades redan 1992.
    I USA kom de första privata fängelserna redan i början på 80-talet.

    De privata fängelserna har blivit en enorm vinstmaskin och för en del av vinsten lobbar man för hårdare straff och att det ska bli lättare fängsla folk. Att sitta livstid för snatteri är faktiskt inte ovanligt.

    Fängelsesystemet i USA-s anses vara den största skamfläcken i USA sedan slaveriet. USA har mest fångar i hela Världen 1/4 av alla världens fångar är fängslade i USA.

    Allt detta säger väl allt om hur ett land med nyliberal kapitalism kan förfalla.
    Självklart är det dit Moderaterna även vill komma i Sverige.

    Reinfeldt försökte redan -92 som Justitsieminister förorda privatisering av fångvården.
    Men fick ej stöd. Så tankarna som Moderaterna har är verkligen ingen trevlig läsning.

    Den är lika människofientlig som nazismen men på ett mera dålt sätt.
    Människoföraktet lyser igenom. men istället för att gasa och skjuta ner människor de ogillar så ser man dessa som en affärsmöjlighet och därmed har fängelser blivit en enorm succe vad gäller vinstmaximering.

    Så akta er för Kristerssons Moderaterna. Det finns inget gott nån gång med Moderat politik.

    Förmodligen kommer Nyliberalismen utlösa nåt som gör att den faller på sin egen dårskap.
    Om det sker via ekonomisk Krasch, Kärnvapen eller på annat sätt så kommer Nyliberala ideér
    så småningom fasas ut och av det kommer nåt annat.

    Hoppas bara vi kommer dit fort och nåt annat mycket bättre och rättvisare kommer.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett läsvärt inlägg i debatten även om jag ser det som beskrivs i inlägget som aningen långsökt i ett medellångt perspektiv.

  9. Olles brorsa

    Anders Forss är tydligen helt obekant med det svenska bidrags- och socialförsäkringssystemet. Och dessutom med den svenska modellen för lönebildning. För det första är minimilönen enligt kollektivavtalen för vuxen arbetare i de flest yrken nästan dubbelt så hög som försörjningsstödet till ett hushåll som består av en vuxen och ett barn, Forss påstående att dagens lägstalöner är satta med tanke på existensminimum som är den nivå till vilken försörjningsstöd efter avräkning av övriga bidrag betalas ut, stämmer inte alls med verkligheten. Och är ett kraftigt eldunderstöd åt de värsta borgerliga skrönorna.

    Alla löner, inkl.usive de avtalsenliga minimilönerna är satta efter det produktionsvärde, som åstadkoms av en full frisk anställd i en något sånär rationellt anordnad produktion. Sänkta minimilöner är en belöning till odugliga och lata arbetsgivare, som hellre sitter på krogen och försöker imponera med dyra vanor, än sitter hemma på kontoret och leder företaget. Sådana arbetsgivare ska vi inte ha, även om de genom sin oduglighet skapar fler jobb än vad som egentligen behövs.

    Om hushållet består av två vuxna, som båda saknar arbete, och två barn, hamnar försörjningsstödet till hela familjen på ungefär samma nivå som genomsnittslönen för en busschaufför före skatt. Detta betyder att en heltidsarbetande, som har en stor familj och är ensam familjeförsörjare kan få ett försörjningsstöd, som kallas utfyllnad. Och alltså täcker skillnaden mellan fullt försörjningsstöd och den faktiska inkomsten efter skatt.

    Vad borgerligheten än säger, så är det inte möjligt att sänka försörjningsstödet till stora familjer så mycket så att det inte i något fall kommer att överstiga 75 % av minimilönen till EN arbetande familjemedlem. Om alliansen har tänkt lagstifta fram sänkta minimilöner, så blir det ännu omöjligare. Det blir en extra subvention från skattebetalarna till odugliga arbetsgivare,som inte kan eller vill organisera arbetet så att anställdas fulla kapacitet utnyttjas. Om borgerligheten vill kalla detta för arbetslinjen får de väl göra det, men följden blir att ingen som har gott i Sverige under en längre tid vill ha de jobben. Och då måste ju mer arbetskraft importeras.

    Sedan förekommer det förstås att bidragstagarna kan få diverse tillägg till normen för försörjningsstöd, men det ska vara för styrkta kostnader för nödvändiga utgifter. Som bedöms mycket strängt. Den svenska modellen bygger på att det i varje familj med mer än ett barn finns två vuxna familjeförsörjare eller en frånvarande förälder som betalar underhållsstöd för gemensamma barn.

    Försörjningsstödet är ett bidrag, som bidragstagaren inte har betalat en enda krona till, om han inte tidigare har betalat skatt i Sverige.- Forss har blandat ihop socialförsäkringar och bidrag. Och har ju dessutom kallat bidragen för investeringar, som ska göra ökningen av arbetslösheten bland invandrare till en vinst för oss svenskar, så att vi får högre pensioner i framtiden. När dagens pensionärer, som får betala kalaset genom höjda taxor i äldreomsorgen, redan är döda.

    Bra uträknat. Kritisera gärna borgerligheten, men gör det med riktiga argument.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Försörjningsstöd och bidrag såsom bostadsbidrag och barnbidrag är nettopengar Olles brorsa – Dvs. reella pengar utan skatteavdrag medan löner i avtalen är bruttolön på vilken skatt ska betalas.

      Har man tillräckligt mycket i övriga bidrag för att nå upp till existensminimum utgår inget försörjningsstöd Olles brorsa.

      Jag kritiserar med riktiga argument Olles brorsa – Det har jag alltid gjort och det kommer jag att fortsätta att göra och då oavsett hur ont de gör hos företrädare för den forna Alliansen.

  10. Bertil

    Må säga de som skriver här och stöder SD och Högern. De är otäckt dåliga debattörer.
    Att man kan skriva illa är ingen fara. Men det de skriver är ju så in i bomben dåligt.

    EX: Krister
    14 oktober, 2017 kl 11:22
    Om de inte får nåt arbete idag så har de ingen lön alls.
    Det ser väl även du?

    Jonny Disenfeldt
    14 oktober, 2017 kl 12:11
    Ingen som har arbete idag ska få sänkt lön, eller hur … det är lägre lön för en grupp som nu befinner sig i utanförskap och som har oerhört svårt att få sitt första arbete pga sin bristfälliga utbildning.

    Björn
    14 oktober, 2017 kl 23:01
    Hur kan ett sjätte jobbskatteavdrag ge mindre pengar i plånboken för en som jobbar och betalar kommunalskatt?
    Vad skulle en arbetslinje inom Eu innefatta? Bidragsfinansierade låtsasjobb?

    larry
    14 oktober, 2017 kl 14:16
    Vänstern verkar ha svårt för att fatta, deras hemländer får ju bidrag från EU.

    Läs nu det Anders skrivit som artikel.
    och begrunda dessa ovan nämda ex.
    Det är ganska lätt utläsa att man inte vill debattera eller lösa nåt komma med fakta
    Man vill kort sagt bara vara uppkäftig. Må säga det är lågintelligenta kommentarer.

    Jag säger som ”Loffe” Karlsson sa i en film. (”Loffe” en enormt snäll männska. )
    ”Skit på er”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.