Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

TACK regeringen för hävandet av beslutet att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholm.

Jag ska inte elaborera allt för mycket över det faktum att regeringen tog sitt förnuft till fånga och beslutade sig för att häva utnämningen av Thomas Bodström till Landshövding i Stockholm.

Allt jag ska säga till mina partikamrater som sitter i regeringen är ett enkelt och stort TACK.

Ska man vara landshövding i Sveriges huvudstad måste man stå över varje misstanke om att vara inblandad i verksamheter som utgör en belastning för förtroendet och för ämbetets utförande.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

34 kommentarer

  1. Bertil

    Märkligt att Bodström själv inte insåg sin olämplighet. Han borde så klart avsagt sig uppdraget som Landshövding självmant. Trodde faktiskt bättre om Bodström.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag förstår att du har den uppfattningen Bertil – Den delar du säkert med många.

  2. Ville-Valle

    …vad är det som är så konstigt med Thomas Bodström…? Han är ju socialdemokrat och bland socialdemokrater är det väl närmast en merit att ha ett kriminellt förflutet, eller åtminstone ha ett förflutet i den kriminella gråzonen. Hur är det med dig själv Anders Forss…? Du har fortfarande inte berättat om dina i ditt eget tycke ”omoraliska bankaffärer”…?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är definitivt ingen merit att sammankopplas med kriminalitet eller de händelser som Thomas Bodström kopplas ihop med i Allra-affären. Vad gäller min egen bakgrund i bankvärlden så har jag beskrivit den ett flertal gånger och där finns inget att dölja eller något som är olagligt.

      • Krister

        Det är klart en belastning för dina kritiker att använda men
        det blir lite tjatigt att de återkommer med det så ofta.
        Jag tror det känns tuffare om det kommer från S kamrater
        och det kan det göra ju längre du kommer och fler ser dig
        som en konkurrent inom S. Så fungerar människor tyvärr.
        Jag tänker aldrig på det.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          För mig är det viktiga vad väljarna tycker på valdagen Krister och vem de ger sitt stöd därför att de gillar den politik man står för.

    • Bertil

      Då var det åter dags för ett sånt där lågintelligent inlägg. Denna gång från Ville -Valle.
      Detta istället för att tycka till om det Anders skrev.

      Du måste ha vaknat på ”fel sida” sign: Ville-Valle
      Men ha en bra dag i alla fall. Det behöver du.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kan man säkert ha olika åsikter om – För egen del så är tack rätt ordval för tillfället.

    • Bertil

      Jag tycker det är märkligt att man inte hade koll på Bodströms kanske låga inblandning men ändå inblandning i Allra . Det borde ha minskat värdet av hans meriter.
      Att hitta felfria människor som är passande för högt uppsatt uppdrag är inte lätt.

      Det vore lättare hitta dessa bland s.k utsatta människor. Men då saknar de passande meriter och
      är därmed helt olämpliga för denna form av uppdrag.

      Som människa och som jag hört och sett Bodström så verkar han vara en mycket sympatisk och klok människa. Att bli inblandad i Allras tillkortakommande var kort sagt tråkigt.

      • Fredrik

        @Bertil:

        Det finns inga felfria människor, på någon nivå. Att tro detta är naivt, på gränsen till korkat. Alla människor begår misstag, alla människor gör fel – möjligen med undantag av Anders Forss – men det är hur man agerar när misstag/fel begås som är skillnaden på trovärdig respektive icke trovärdig.

        Av min far fick jag lärdomen att NÄR (alltså inte OM utan NÄR) jag gjorde fel så skulle jag stanna till, betänka situationen och göra om, göra rätt. Om felet var riktat mot en person så skulle jag våga gå till den personen och be om ursäkt, säga förlåt och därefter försöka att INTE göra samma fel/misstag igen gentemot någon. Jag skulle lova att inte försöka göra samma fel/misstag igen. Det löftet lever med mig än idag och har jag förmedlat neråt i generationer efter mig.

        I de hundratals inlägg, kommentarer och svar där ena felet efter det andra påpekats och krävt svar på har Anders Forss kategoriskt undvikit detta. Sex dagar innan detta inlägg, ett inlägg där Anders Forss hyllar den svenska regeringen för att häva beslutet att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholm, så fanns INGET motstånd till Bodström. Detta trots att flera partiers ledare, Björklund och Sjöstedt, öppet kritiserat utnämningen och krävt en återkallelse. Det är således bekymmersamt att läsa detta inlägg där Anders Forss skriver att en landshövding i Stockholm måste stå över all misstanke om oriktigheter, speciellt en landshövding i vår huvudstad. Information som Anders Forss, likt oss alla andra, hade för över en vecka sedan men där kritiken mot Bodström och kravet att utnämningen ska hävas har hållits tillbaka från Anders Forss till dess att regeringen häver beslutet.

        Anders Forss hävdar att han kritiserar fler socialdemokrater än någon annan socialdemokrat, vilket måste tyda på att INGEN inom socialdemokratin kritiserar varandra eftersom Anders Forss kritik mot Bodström kommer enbart när det är fritt fram att kritisera utan att riskera något. Jag gillar sport och inom sportens värld skulle vi kalla Anders Forss för en läktartränare. En som kommer med ”expertkommentarer” och ”förutspår” något EFTER det hänt. Bodström är bara senast i raden av exempel. Ingen kritik mot Bodström, till dess att regeringen portat honom. Då kommer kritiken. Då kommer moralpredikan.

        Så nej Bertil, det finns inga felfria människor – hur mycket än Anders Forss försöker få dig att tro att han är felfri. När du kommer till insikten att felfria människor enbart finns i fablernas värld, så kommer du se världen med klarare ögon Bertil, jag lovar.

    • Bertil

      ”Tack och lov” kanske varit bättre.
      Dock en rätt banal grej debattera.
      Men jag räknar inte med mycket mer från Krister.
      Hans Kommentarer brukar oftast vara rätt så låggenomtänkta i sin skrift.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det viktiga är att vi tagit ansvar och ändrat beslutet – Att en GD använder direktionsbilen därför att han blivit uppmanad av Säpo att göra så ser jag inget underligt i då detta är ett beslut som tagits av andra än GD:n.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det viktiga är att vi tagit ansvar och ändrat beslutet – Att en GD använder direktionsbilen därför att han blivit uppmanad av Säpo att göra så ser jag inget underligt i då detta är ett beslut som tagits av andra än GD:n.

      • Jonny Disenfeldt

        Nja, det är myndighetens egen säkerhetsavdelning som ”rekommenderat” sin egen chef detta … inte SÄPO …

          • Jonny Disenfeldt

            Haha … ja det är ju bekvämt för DIG att skylla på SÄPO men nu var det hans egen organisation, chefen vill vara bekväm, det är allt. Inget fel med det väl …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag skyller inte på någon Jonny men så vitt jag vet tar den interna skyddsorganisationen råd från Säpo.

  3. Mattias Norin

    Det finns inget tack att rikta till dina partikamrater eller regeringen. Rikta ett tack till allianspartierna som kritiserat. Till och med Tomas Bodström säger att han haft stöd från regeringen och Stefan Löfven i synnerhet hela vägen tills detta beslut togs. Skenheligt och falskt. Så sent som för ett par dagar sedan deklarerade Löfven att han inte tänkte ändra beslutet. Sosseriet…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är regeringen som ändrat beslutet och det är den som förtjänar tacket för det Mattias.

  4. Leif Andersson

    Egendomligt och tacka för ett beslut som skulle tagits för flera veckor sedan. Visserligen finns det ett ordspråk apropå detta men senfärdighet duger inte för en regering.

  5. Michael Rönnlund

    Det är en ful tradition att göra avdankade politiker till generaldirektörer eller landshövdingar.

    Finns ingen anledning att dessa yrken ska vara reträttplatser för just politiker.

      • Krister Andersson

        För att inte nämna ambassadörsposter och detta måste vara i mysiga länder som Frankrike, Britannien, USA samt Italien och dessa tomtar har inte ens en diplomatutbildning. Sen får de riktiga diplomaterna
        som för övrigt har en utbildning får ta länder som Albanien, Sydjemen och Pakistan. Detta är ruttenhet på hög nivå och alla gör det inklusive ditt eget parti och du har uppenbarligen inga problem med denna nepotism.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Landshövdingar och ambassadörer utses i regel bland före detta politiker och GD:ar – Det har varit tradition länge. Att de utbildas innan de skicka iväg utgår jag från.

          • Krister Andersson

            Ambassadörsprogrammet på UD tar ett år, vidare måste du ha en akademisk examen.
            Så nej det har de inte, bara för att det är tradition gör det inte rätt, hur kan det komma sig’
            att dessa tomtar aldrig hamnar i Sydjemen? Nej du rutten nepotism på högsta nivå. Likaså
            med landshövdingskap, sinekurer för nollor med goda kontakter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.