Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD helt överkörda – Moderaterna äger nu migrationsfrågan bland högerpartierna.

På den pågående M-stämman har Moderaterna nu deklarerat en ny stans vad gäller migrations- och integrationspolitiken – En stans som innebär att de berövat SD det sista av det lilla inflytande SD fortsatt att ha vad gäller invandring och integration bland Sveriges högerpartier.

Att Moderaterna går ut hårt och vill äga migrations och integrationsfrågan bland högerpartierna är bra  – Bra därför att M drivs av helt andra värderingar än SD vad gäller motiven bakom en hårdare integrations- och migrationspolitik.

Vissa av de krav Moderaterna vill ställa vad gäller invandring och integration torde M och S kunna göra upp om sinsemellan utan allt för stora problem då bägge partierna är fast beslutna om att skapa ordning och reda och förutsägbarhet även inom migrationspolitiken.

Att asylsökande som begår grövre brott under den tid asylutredningen pågår ska utvisas med omedelbar verkan samtidigt som deras asylärende per automatik avslutas ser jag som Socialdemokrat som en självklarhet – Därtill en som på inget sätt står i strid mot den ideologi jag rakryggad står upp för.

Att de som saknar giltiga asylskäl ska avvisas därför att de är ekonomiska migranter istället för genuina asylsökande med skyddsbehov är lika självklart – Då därför att ekonomiska migranter inte lever upp till FN:s flyktingdirektiv för vem som ska betraktas som en flykting.

Att vi ska ställa hårdare krav på de som kommer till vårt land och vad de måste acceptera i form av integrationsåtgärder såsom språkinlärning och att följa den individuella integrationsplanen som ska upprättas på individnivå borde vara en självklarhet – En självklarhet därför att det är det som kommer att leda till arbete och egen försörjning för den asylsökande.

Slutligen tror jag inte att vi Socialdemokrater kommer att ha allt för stora problem med att finna en samsyn med Moderaterna vad gäller anhöriginvandring – Detta därför att asylbehovet bör bedömas på individnivå och inte på familjenivå och därför att det är fullt rimligt att kräva samma sak av asylsökande som av reguljära invandrare.

Att de som kommer som asylsökande ska kunna försörja alla som kommer och alla som omfattas av det arbets- och uppehållstillstånd som beviljas borde gälla lika oavsett av om man beviljas asyl som flykting eller fått sitt tillstånd därför att man kommit till Sverige för att arbeta.

Med det sagt tycker jag att det är bra att M berövar SD initiativet i denna fråga på högerkanten. Ett Sverige utan SD eller i vart fall med ett kraftigt försvagat SD är ett bättre Sverige även om processen som leder dit skapar ett aningen starkare M.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

48 kommentarer

  1. Linda

    Jag förstår inte riktigt dig, och nästan alla andra på vänsterkanten…..

    Varför ägna hela sitt liv åt SD?
    Är dom ett så stort hot mot dig (och alla andra vänstersympatisörer) att man glömmer att ägna sig åt sitt eget partis åsikter. Fokusera på det istället för att i snart varenda mening blanda in SD!
    Detta blir så otroligt barnsligt, och helt klart kontraproduktivt, då denna fanatiska inställning till SD gör att fler kommer att trotsa Ditt eget parti. Antingen genom att rösta på SD, eller rösta på något alliansparti alternativt inte rösta alls!
    Jag hör dagligen både på min arbetsplats och även å fritiden så många som säger detta: Aldrig mer sossarna så länge dom inte inte mognar till och argumenterar för sin egen politik istället för att fokusera kring SD:s politik och opinionssiffror.

    Själv har jag, och hela min släkt, alltid röstat rött (främst Socialdemokraterna), men i nästa val kommer majoriteten av oss att rösta på SD främst av trots mot Ert tramsande!

    Väx upp!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Många försöker ta den stans du tar i detta inlägg Linda och då utan att lyckas vilket påvisas av det faktum att SD backar och befinner sig på nedgång.

      Jag ägnar största delen av mitt bloggande åt att föra fram den politik jag vill föra och berätta om vilken sorts Sverige jag vill bygga men med ett SD som ständigt och jämt begår misstag så måste dessa lyftas fram så att väljarna förstår vilken sorts parti SD är innerst inne.

      Socialdemokraterna argumenterar alltid för sin politik Linda – Därtill omsätter vi våra förslag till praktisk politisk handling vilket väljarna nu ser och känner av och därför väljer oss socialdemokrater framför andra partier.

      • Krister

        ”Därtill omsätter vi våra förslag till praktisk politisk handling”

        Ni är ju beroende av andra partier och ni är en minoritetsregering
        stödda av MP i och V utanför.

        Vilka förslag har ni inte kunnat genomföra för det måste ju ha skett…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Är man inte i majoritet måste man förhandla Krister – Förhandling innebär att jämka för att komma överens och det har vi klarat bra så här långt och därför fått gehör för den politik vi tycker är viktig därför att den är bra för svenska arbetstagare och för svensken i gemen – Något även väljarna ser ut at tycka då stödet för S växer.

    • Bertil

      ”men i nästa val kommer majoriteten av oss att rösta på SD främst av trots mot Ert tramsande!”
      skriver Linda
      Argumentet lät lite märkligt. Tycker man ändå måste ha ett slags politiskt skäl annars är det ju bara en chansning för att man kort sagt är för lite insatt i politik.

      Jag vill hellre ha ett svar varför som du säger majoriteten av er tänker rösta SD.

      Tramsande är en sak men ideologi nåt annat.
      Jag röstar av ideologiska skäl och för att sossarna stöder mer ekonomiskt svaga än vad SD gör.
      SD är nästan uteslutande ett invandrarfientligt parti. men de är även fientliga mot ekonomiskt svaga Svenska medborgare.

      Sossarna de har under denna ytterst korta mandatperiod hunnit åtminstone ge lite stöd till de ekonomiskt svag. Detta främst med hjälp av Vänstern. Därför röstar jag på Sossarna eller kanske t.o.m Vänstern.

      Men Linda varför röstar du på SD. Nåt skäl måste finnas.

      Jag kommer vara nog med att ge min röst till de som på alla sätt försöker stärka ekonomin för de som har svagast ekonomi. Det finns enorma mängder pengar i överflöd för att bolla över en bråkdel som stärker de svaga minskar brottslighet ger dem hopp.
      Att alltid bli utsatt med politiska påtryckningar som främst sker på ekonomiska grunder.
      Ger dessa total uppgivenhet och desperation ja till slut tvingas de för att överleva bli vad överheten kallar kriminella.
      Däremot om överheten plundrar dessa då räknas det inte som kriminellt.

      Så Linda det vore kul höra vad du egentligen har som skäl rösta på SD.

      • Per Fjellberg

        Bertil, du skriver ”Jag kommer vara nog med att ge min röst till de som på alla sätt försöker stärka ekonomin för de som har svagast ekonomi.” precis som det skulle vara självklart vilket parti/partier detta skulle vara. Jag tror du gör misstaget att likställa att göra det lite sämre för dem som har det ganska bra med att göra det bättre för dem som har det dåligt.

        DN idag: En företrädare för Stadsmissionen skriver om den osynliga fattigdomen i Sverige: https://www.dn.se/debatt/fattigdom-finns-i-sverige-men-den-har-gjorts-osynlig/

        Här kan man läsa om hur de senaste årens migration kommer att påverka pensionerna:
        https://ledarsidorna.se/2017/10/pensionerna-migrationens-kostnader-tydliggjorda/

        Migrationspolitiken riskerar att göra de flesta fattigare, M har äntligen tagit sitt förnuft till fånga. När de flesta blir fattigare kommer det att drabba redan svaga grupper, som fattigpensionärer, värst.

        Den migrationspolitik S ärvde från Alliansen har skapat fler fattiga i Sverige, inte färre. Den har flyttat pengar från välfärden till dem som tjänar grova pengar på flyktinginvandringen.

  2. Mattias Norin

    Du brukar ju, likt Nostredamus, förutspå saker. Saker som du sedan antingen kommer ihåg eller väljer att inte komma ihåg att du förutspådde.
    Men låt mig dela ett antagande. SD kommer att tappa. Men det du inte ser i din röda färgblindhet är vad detta bär med sig politiskt inför nästa val. M kommer att växa, med Kristersson som ledare, hela vägen förbi Socialdemokratin. Varför ? JO, för här kommer alternativet. Alternativet som gör att de 30% som S har idag kommer att sjunka till 20%.
    Vad vi har att förvänta oss är ett starkt konservativt M, som tar från SD men som också i steg 2 kommer att ta från den socialdemokraterna. Alla de som anser att Löfven är en fackpamp och ingen statsminister kommer att gå högerut.
    Att det blir regeringsbyte är redan klart. Det är alltid farligt att förringa person, som du gjorde med Kristersson. Oj Oj Oj vad du kommer att få sätta det antagandet i halsen.
    Så SD kommer att tappa. Men S kommer också att tappa. Men det gör inte M.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Socialdemokraterna kommer att landa runt +35% i samband med nästa val Mattias – Det är dit trenden pekar och med ett stärkt V finns alla möjligheter att fortsätta regera efter valet.

      Att vi gör så i en koalition med L och eventuellt C med passivt stöd från V är rätt troligt. Med KD ute ur riksdagen blir en Alliansregering avlägsen.

      • Mattias Norin

        Trender löper inte i vakuum Anders. Det är klassisk socialdemokratiska önskedrömmar som du presterar. Så förutsägbart att det blir din blinda fläck. Idag är det ett år kvar till valet, Kd ramlar ur, men det gör i så fall också Mp.
        Det du inte förstår är påverkan i politken bland väljare. Jag stämmer in i några tidigare komentarers syn på din fascination av Sd. Glöm dom. Det är M du ska oroa dig för.
        Men låt oss då om ett år återkomma, vad blev det 35% för S eller 25%. Då lär vi få se. Det finns bland socialdemokrater, och det har funnits en förnöjsamhet, visavi väljare. Det är väljarna som är dumma som inte förstår vår politik. Det är fortfarande så. Under tiden fram till idag har det inte funnits någin opposition. Ingenting överhuvudtaget. Nu finns det. Glöm Sd. Du har helt fel fokus. Förmodligen har du inte sysslat med politik särskilt länge, det verkar så. Det hänge rinte ihop. Du förstår inte politik. Lämna det till dom som kan se bortom sin egen förträfflighet. Du hör inte hemma inom politiken, oavsett vilket parti du förespråkar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Moderaterna bemöter jag politiskt allt som oftast och det gör jag även med SD och övriga partier. För övrigt så står jag upp för den förutsägelse jag gjort sedan länge och i valet kommer resultatet och då vet vi vem av oss som har rätt.

          Sedan är det svårt för mig att förstå varför man inte ska få kritisera Sd på samma sätt som många SD:are försöker kritisera S – Vill du påstå att SD ska vara fredat från kritik?

          • Mattias Norin

            Det finns kritik och kritik. När kritiken fastnar blir den kontraproduktiv. Du får i det demokratiska rummet kritisera hur mycket du vill. Ingen som säger sluta kritsera SD, men du ser inte det övriga politiska skeende som pågår när du enbart har Sd för dina ögon. Du missade helt tex det som händer i Moderaterna. Det finns inte en mening om det, trots att det är där faran finns, och just för ditt parti är faran inte Sd utan M.
            Det finns så mycket annat att ha fokus på än Sd. Du gör dem för viktiga. Det här är din politiska oerfarenhet. Du fastnar vid ett eller ett par teman. Ok, nu vet vi att Sd tappar. Ska du tjata om det ett helt år från nu??

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag ser till all politik so bedrivs och framförs från olika håll Mattias – Följ bloggen och dess historik vad gäller inlägg så ser du att så är fallet. Moderaterna och för den del den forna Alliansen har fått mycket kritik om du tittar efter.

      • Krister

        För demokratins skull är det bra med 2 tydliga alt.
        Att L och C skulle samarbeta med S tror jag inte på.
        Jag vet inte heller om skulle vilja ingå en sån klubb.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Efter nästa val så får alla partier sondera hur en möjlig regering kan se ut – har vi ett valresultat som kommer nära dagens opinionssiffror så är en S+L+C regering med passivt stöd av V och MP en mycket trolig regering efter nästa val.

    • Bertil

      Svar till Mattias Norin
      16 oktober, 2017 kl 10:48

      Spekulationer inför valet är intressanta Läsa. Det kan bära iväg hur som helst.
      Mycket kommer hinna hända på den tid som återstår till valet.

      Kristerssons politik är att överta SD-s politik och föra Sverige mot en mer Människofientlig politik.
      Målet är slå mot svaga ekonomiska grupper samt ekonomiskt svaga och hårt utsatta.

      Vi har hitills bara sett Moderaternas visioner. Inget är beslutat och inget är debatterat med övriga partier, så vart det landar vet vi inte.

      Man kan jämföra med Juholt när han utsågs till partiledare han hyllades som en fantastisk talare
      men sen hände saker som jag personligen aldrig förstått.
      han blev slutligen anklagad för nåt där han faktiskt inte gjort nåt fel. Men moraliskt så ansågs det fel.
      Det blev hans fall.

      Kristersson han har många lik i sin garderob. Ingen har ens rört dörrn till denna garderob.
      Vad händer om media öppnar dörren och ser alla liken i dess nakenhet.

      Eller kan media stå utanför dörren så att ingen får öppna den. Kort sagt där media ger stöd till Kristersson.
      Folket är oerhört känsliga för det media gör. Mycket av politikens riktning beror på media.

      Media är dessutom privat i stort sett. Om Kristersson ger lite stora dagstidningar lite skattefördelar
      så kommer deras text fyllas av positiva vinklingar till högerns fördel medan Vänstersidan antingen får kritik eller litet utrymme i media.

      Sen har vi Världshändelser. vad händer mellan Iran-USA, Nordkorea -USA. Trump i USA.
      På det sånt som inte hänt än men som kan hända.

      Vad händer i Europa och Frankrike. ja även nu senaste valet i Österrike.
      Det är oerhört mycket som kan hända. Vart det bär i Sverige ser vi på valdagen-
      Detta val är som det ser ut nu. Oerhört ovisst.

      Själv hoppas jag så klart på rött. Norrland var 2014 över 50% rött i riksdagsvalet
      Men då var det dessa Storstäder som Stockholm som mest består av till 40% ensamstående egoister.
      vad kommer de ställa till med??
      En bostadskrasch kan komma ett Börsfall som sällan skådats kan även det komm . Kort sagt allt kan hända.
      Vi får se.!. Men politiken måste bli snällare mot utsatta, annars ser jag vår planets undergång på sikt.

  3. Bertil

    Risken är att Moderaterna tar över frågan och medan SD bojkottats så ses moderaterna som mer seriösa. Det innebär att helt plötslig kommer SD-s förtryck mot utsatta bli legalt.

    Frågan är därmed kommer Övriga högerpartier ta till sig M för att få makt d.v.s skapa en Allians
    i så fall är det illa då kommer Klassklyftorna åter att kunna öka rejält från en redan rejäl politik
    för Klassklyftor som Reinfeldt, Borg skapade.

    Det i sin kommer om Alliansen får makten en rejäl skattesänkning för välbeställda och enormt hårdare krav och sänkta ekonomiska stöd, lön ( låglöner) för utsatta Svenskar samt invandrare.

    Sen kommer Sossarna likt -82, -94, 2014, städa upp. Problemet är bara att dyngan är så pass
    tjock och hård så det blir omöjligt på fyra år åstadkomma nåt. Istället kommer klassklyftorna öka och misären , kriminaliteten,. våldet o.s.v breda ut sig.

    Sen har vi ingen hjälp av Juholt heller han är på Island och vill inte komma till Sverige han ser vart vi är på väg:
    citat: ”Demokratin i Sverige är utdöende, och därefter väntar en teknokrati eller diktatur.”

    Vem blir Sveriges förste Diktator. Hanif Bali kanske räknas som milt i sammanhanget.
    Vi får hoppas det blir nån liknande Castro. han gav i alla fall stöd åt fattiga.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror att det blir som jag anfört i inlägget Bertil och jag tror att det är betydligt bättre med M än med SD eftersom det är möjligt att komma överens med M på ett sätt som aldrig är möjligt med SD.

  4. Jonny Disenfeldt

    Det är bra att SD varit pådrivande i migrationsproblematiken men tyvärr har ju övriga partier inte agerat i tid och med kraft och därför har den sittande rödgröna regeringen åstadkommit irreparabla skador på det svenska välfärdssystem. Skador som kommer att fördjupas och finnas för all överblickbar framtid.

    Att M och KD börjar hoppa på SD-skeppet är bra men tyvärr för sent för att reparera skadorna.
    S sitter gisslan med Mp/V och deras extrema syn på migrationspolitik.

    Du skriver ”Att asylsökande som begår grövre brott under den tid asylutredningen pågår ska utvisas med omedelbar verkan samtidigt som deras asylärende per automatik avslutas ser jag som Socialdemokrat som en självklarhet”

    Ja, det håller JAG med om, men t.ex socialister och miljöpartister inom gruppen #jagärhär anser att det är en fascistisk åsikt så där tappar du stöd …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag står för det jag skriver Jonny och den migrationspolitik jag anfört i detta inlägg har jag skrivit om många gånger tidigare och över tid är det så det kommer att bli inom S vad gäller framtidens effektiva integrationspolitik.

  5. Petter

    Det viktiga för dig är att du får rätt och kunna visa din förträfflighet ,när nån kritiserar nåt du har fel i glider du bara undan och svarar enbart på det lätta.Du kommer inte att bli nån politiker med förtroende hos väljarna. Du kan aldrig säga att Alliansen gjorde det bra trots hur det såg ut i omvärldens lågkonjunktur . Du kan aldrig säga att det är fler som inte får ersättning från FK idag än på alliansens tid, ni jagar dessa stackare värre än högern.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den forna Alliansen stod för en politik som gynnar de redan rika och sparkar på de svaga – genomförandet av den sortens politik som därtill bevisligen byggt större inkomst- och förmögenhetsklyftor i Sverige kan aldrig någonsin anses ha varit bra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      S kommer att öka till +35% samtidigt som SD går ner till ca 10% i nästa val – Så kommer det att bli.

  6. Kicki

    Kritisera må så vara. Men när det övergått till en besatthet som troligtvis grundar sej i att folk gillar Sd:s politik . Och detta gör att Sd då upptar all din och dina övriga röda vänners all vakna tid Och att sittande regering är ett skämt det är där ert fokus borde ligga. Men fortsätt på sandlådenivån det är det ni sossar kan bäst.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är ingen besatthet Kicki – Om du vill prata om besatt het bör du nog hoppa på alla SD troll som ständigt angriper Socialdemokraterna i tonvis med inlägg på framför allt social media.

      Jag förstår att det är jobbigt att få kritik Kicki och att förlora väljarsympatier men det är bäst att du vänjer dig för den trenden lär fortsätta länge än.

  7. Glesbygden

    Moderaterna och även socialdemokraterna har till stor del kopierat SD vad gäller invandringspolitik. Man har förstått sent omsider att det kostar för mycket att föra en politik på tvärs med svenska arbetare.
    Din skräck över SD,s explosiva tillväxt bland stora grupper svenska arbetare lyser fram.
    Med facit kan man säga att SD varit föregångare eller förutsende, och att nu våra traditionellt stora partier börjat anpassa sig. Din skräck för SD kan avläsas i ditt eviga tuggande om detta parti ett parti vars politik ni till stora delar kopierat. Ditt agerande är i och för sig inte unikt SD uppstod ur ett politiskt tomrum som reaktion på en icke önskad politik.
    SD äger inga stora medier utan samtliga både S ägda och andra medier har lagt all sin kraft på att hitta fel hos SD. Detta har inte varit framgångsrikt. Nu när man inser att Sverige inte kan vara tillflykt för hela värdens flyktingar . Samt ekonomiska flyktingar ” ca 1 miljard tjänar ca en dollar dagl.
    Först nu när man själv verklighetsanpassar sin politik verkar SD minska. Sveriges släpphänthet har lett till att ex,vis könsbalansen i vissa åldersgrupper snedvridits . Då de sk,ensamkommande barnen till största delen är pojkar.
    Framväxten av våra no go zoner är en följd av M, och S misslyckade politik med en alltför släpphänt invandringspolitik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Inget parti har kopierat SD Glesbygden – För att kopiera den krävs att man delar SD:s ideologi och det finns det inget parti som gör.

      Jag är inte rädd för SD överhuvudtaget – Däremot ser jag som en av mina uppgifter att lyfta fram hur skadlig deras politik är för Sverige och svenska arbetstagare och därtill att lyfta fram alla misshagligheter som sker och belysa dem ordentligt.

  8. Bergis

    Motiven bakom en hårdare integrations- och migrationspolitik är desamma hos Sverigedemokraterna. De vill rädda välfärden och den svenska ekonomin. Hade Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt lyssnat på Jimmie Åkesson redan från första början hade vi inte haft alla asylsökande 150000 som kom för ett par år sedan. Nu han alla dessa, de flesta ekonomiska flyktingar, in i Sverige innan sossarna och moderaterna fattade att SD haft rätt hela tiden. Att Socialdemokraterna och Moderaterna nu valt att föra en Sverigedemokratisk politik är bara välkomnande. Då spelar det inte så stor roll om SD skulle sjunka några procent. Samförstånd råder nu mellan partierna och SDs politik är äntligen inne i värmen och erkänd. På så sätt kan man säga att SDs politik har vunnit alla svenska hjärtan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      SD har en helt annan agenda och bevekelsegrund för sin migrationspolitik – Den som finns beskriven i partiets ideologi och i dess valmanifest och partiprogram.

  9. Bergis

    Jag vet att du skäms nu Anders. Du visste innerst inne att SDs migrationspolitik, den som sossarna och moderaterna har tagit efter” var rätt hela riden. Men du skäms så du vill inte våga erkänna det. Därför ser vi de här utspelen mot SD på din blogg.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      S och M har inte tagit efter något från SD Bergis – Den ideologiska övertygelse SD:s politik bygger på vill inget annat parti än SD kännas vid.

  10. Magnus

    Jag röstade på Socialdemokraterna i förra valet men hela mandatperioden har hittills varit 4 år av besvikelse. Främst för att MP som regeringspartner inte fungerar och att asylpolitiken därmed också är i stå. Håller helt med dig om ovanstående. Enklare och snabbare beslutsvägar och att avvisningar verkställs omgående för de som inte har rätt att stanna vore också på sin plats. Därtill vore det önskvärt att de som HAR giltiga asylskäl behandlas som människor och inte boskap.

    Ditt inlägg gör att jag kan överväga att rösta på Socialdemokraterna även i nästa val.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tack Magnus – jag lovar att göra allt jag kan för att förverkliga det jag skrivit och anfört genom att skapa gehör för det internt i vårt parti.

  11. Glesbygden

    De problem vi har med no go zoner sjunkande skolresultat beror på den naiva politik som S och Reninfeldts regering fört. Antalet skjutningar och våldtäkter har ökat kraftigt. Vi har fått stora grupper med ingen känsla av samhörighet med vårt samhälle. Lögnerna om hur vi skulle drabbas av arbetskraftsbrist utan invandring från PK-media har stått en upp i halsen. Antalet flyktingar i värden är idag större än någonsin. Den ansträngning som Europa gjort,med medföljande problem” terrordåd paralellsamhällen” problem på vilka vi inte ser något slut har inte medfört någon minskning av numerären av flyktingar. Enligt FN-prognos kommer Afrika att öka sin befolkning med mera än en miljard till 2050. Europa har en befolkning på ca 750 miljoner.
    Vårt samhälle har dramatiskt förändrats mot att bli mera slutet. Våra kommunhus och sjukvårdsinrättningar har tvingats införa säkra zoner för personalen. Senast har samhället börjat diskutera hur man hanterar omhändertagande av skjutna samt beväpnade begravningsgäster.
    Våra grannländer har långt mindre problem på grund av en mera förståndig invandringspolitik. Om en asylsökande i Finland ljuger om sin ålder sker omedelbar utvisning. Så sker ej i Sverige. Dagens nr av Di.se påtalar att framtida pensionärer kommer att få lägre pension på grund av kostnaderna för de som haft en ringa livsinkomst.
    Har oftast röstat på S eller C . men förra valet röstade jag på SD Orsak det var enda partiet som visade på realism. Orsaken var att våra etablerade partiers naivitet. Att ett land med 1,3promille av värdens befolkning trodde sig kunna ge skydd och fri bostad samt fri sjukvård till alla värdens flyktingar. Löven stod och utlovade skydd till alla som kom.
    Att denna politik samtidigt ger bort vårt trygga samhälle samt dräglig sjukvård och pension nämdes aldrig
    Skall jag återvända till något etablerat parti krävs en mera verklighetsanpassad politik något som jag nu kan se börja ske.

    Precis som helomvändningen vad gällde Tomas Bodström skulle du kunna erkänna att SD hade rätt när man förespråkade att vi skulle ta emot flyktingar i paritet med våra grannländer, det skulle se snyggare ut..
    Eftersom jag inte är politiker kan jag tycka att även partier som jag ej stödjer har rätt i vissa frågor. Anser ex,vis att MP har rätt vad gäller flygskatt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns många som rör sig i det vissa vill kalla no-go zoner och över tid – ganska snart kommer vi att få bukt med det lilla fåtal som skapar och står för merparten av kriminaliteten.

      I övrigt så står jag fast vid det jag anfört i inlägget.

  12. Olles brorsa

    Kors i taket. Nu har Anders Forss, som helt nyligen ville berika Sverige med 20 miljoner nyinvandrade invånare, plötsligt blivit invandringsmotståndare. Anders Forss, som för bara någon vecka sedan beskyllde moderaterna för att närma sig SD, jublar idag för att just detta har skett. Och kan tänka sig att samarbeta med M. Varför inte med SD?

    Lika förundrad blir man över de SD-anhängare som har skrivit här att de senaste årens migrationspolitiska misstag hade kunnat undvikas,. om övriga partier hade satt sig i regelrätta förhandlingar med SD. Vilka hemligheter hade avslöjats under de förhandlingarna? Har SD hemliga partiprogram? Om det skulle finnas något matnyttigt i de programmen, så har väl vem som helst kunnat läsa det på nätet?

    Dock undrar jag om de andra partierna verkligen har lärt sig någonting av SD. Det är kanske tvärtom så att SD har kopierat de andra partiernas gamla migrationspolitik, som har spolats av anarkisthögern inom M och identitetsvänstern inom S i skön förening. Sanningen är ju att SD har rört sig mot mitten för att inte framstå som extremt. De senaste utspelen från SD runt om i landet har varit mindre drastiska än det som moderatstämman nu har beslutat.

    Och det som Socialdemokraterna kommer att besluta, om man sparkar ut Mp ur regeringen och återgår till partiets tidigare migrationspolitik. Om man får tro på S-ministrarna i regeringen, så kommer regeringen i vart fall att stå kvar vid den nya migrationspolitiken från slutet av 2015. Men det har inte väljarna litat på, eftersom Löfvén har lovat fortsatt samarbete med Mp, som säger att den nya migrationspolitiken ska rivas upp.

    Det ser ut som att M kommer att ta tillbaka tidigare M-väljare från SD. Men än syns inga tecken på att
    S eller V kommer att ta tillbaka sina tidigare väljare från SD…Och då talar vi om arbetarklassväljarna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Debatten om hur många vi borde bli i Sverige var hypotetisk utifrån hur många vi borde vara om vi storleksmässigt sett till antal invånare vill behålla vår position i världssamfundet och inget annat – Då tillsammans med att det är möjligt så länge integrationen är effektiv och alla sätts i arbete och försörjer sig själv.

      Sist men inte minst att merparten invandrar på andra sätt än som flyktingar på reguljära arbetsvisum.

      jag jublar inte över något annat än att M nu har bestämt sig för at inte samarbeta med SD och för att M tar sitt ansvar med att avväpna SD på den högerkant där SD hör hemma.

      • Jonny Disenfeldt

        Det var inte alls hypotetiskt Anders. Du ansåg att det var ett mål vi skulle ha för att dels behålla Sveriges procentuella andel av världens befolkning och dels för att du ansåg att de svenska generna behövde förädlas… 20 miljoner migranter på ca 30 år, det var din målsättning när du tog upp det.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Grunderna till inlägget jag skrev var helt hypotetiska Jonny och handlade om hur många vi borde vara för at behålla vår storlek i en internationell jämförelse.

          Sedan är det helt rätt att jag uttalat att jag tycker att det är bra med förhållanden och giftermål över etniska gränser – Sådana förhållanden mår alla bra av.

      • krister andersson

        Har du glömt det ekologiska fotavtrycket? Eftersom vi har så långa vintrar här så har naturen svårt
        att återhämta sig från människans påverkan. Vi skulle behöva ha mycket mindre befolkning pga vår
        inverkan. Miljömupparna hade detta i sitt program för länge sedan men de övergav detta för att istället
        verka för massinvandring. Sen gällande moderaterna, snack är billigt de kan lova vad som helst som de
        inte behöver hålla efter valet, folkpartiet gjorde det i flera val i rad. Vad detta handlar om simpelt valfläsk inget annat.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Landet är så stort att vi kan öka befolkningen utan problem Krister så länge vi lever hållbart..

          • Krister Andersson

            Leva hållbart ja säkert, folk är inte intresserade av att ge upp sina hårtorkar och mikrovågsugnar.
            Återigen det ekologiska fotavtrycket, du kanske skulle slå upp det, Varför vill ni tvunget öka
            befolkningen? Och ta hit folk från MENA och Somalia som är totalt inkomplativa med Svenskar och
            religiösa galningar.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Min övertygelse är att merparten av alla människor vill leva mer hållbart än idag Krister.

  13. Eva

    Eftersom det debatteras hur Sverige ska styras i framtiden med tanke på nästa riksdagsval så undrar jag vad du menar om Håkan Juholt sitt inspel till en journalist på SvD när han frågar hur gammal hennes son är,som är 4 år citat” När han blir gammal så kommer han inte och leva i ett demokrati men i ett teknokrati eller diktatur! Vi håller på och avveckla demokratiet, det är så innihelvete sorgligt”slut på citat vidare förklarar han att han inte tror det rullar stidsvagnar i på Sergels Torg men ett ekspertstyre där inte landet länger styrs av borgarnas värdegrundlag! Så jag hoppas verkligen att du jobbar mot detta scenario som hörs skrämmande. Ja man kan bli skrämt! Så är det nån som bara menar det är svammel, Men i sin yttersta konsekvens kan det ske, om vi inte tar vara på demokratiets grundsten, allt kommer inte av seg själv, därför är det så VIKTIGT och låta alla røster höras om man gillar det eller ej.Världen har kommit närmare,nya utfordringar har kommet, vi lever heller inte som før, mycke positivt har hänt,men också utfordringar som kan vara hotfullt i ett demokrati. En fråga och en reflektion på en onsdag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.