Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

En sjukförsäkring värd namnet måste bli nästa reform för oss Socialdemokrater.

Som bekant går det rätt bra för oss Socialdemokraterna för närvarande med ett väljarstöd i stabil tillväxt – Ska det stödet fortsätta att växa finns ingen återvändo – Nästa sak som behöver reformeras är sjukförsäkringssystemet.

I grunden är sjukförsäkringen något våra Socialdemokratiska förfäder slogs hårt för att införa och utveckla och man gav sig inte innan den fungerade fullt ut och funktionsmässigt levde upp till varje bokstav i ordet försäkring.

I skrivande stund tycker jag personligen inte att sjukförsäkringen lever upp till innebörden i ordet försäkring i och med att den urholkats och urvattnats på ett sätt som inte är värdigt – Alldeles speciellt så med en Socialdemokratisk regering vid rodret.

Därför vill jag att vi förändrar sjukförsäkringen och återger den sin forna glans vilket innebär att sjukförsäkringen efter genomför reform ska tillgodose bland annat följande:

  1. Att den som blir sjuk kan vars sjukskriven så länge det krävs för att avgöra om personen i fråga kan återgå till sitt ordinarie arbete.
  2. Att ett beslut om att man inte kan återgå till sitt tidigare jobb innebär att man ska omskolas till ett arbete man klarar av att genomföra och då med full sjukersättning under hela utbildningstiden och fram tills dess man fått en anställning i det yrke man omskolas till.
  3. Att en eventuell lönesänkning som beror på att man omskolas till ett annat yrke kompenseras fullt ut av sjukförsäkringssystemet.
  4. Att den som bedöms som så sjuk att man inte kommer att kunna arbeta de närmaste 3 åren per automatik ska sjukpensioneras.
  5. Att Försäkringskassan skrotar systemet med egna förtroendeläkare och fortsättningsvis litar på sjukskrivande läkare. Behövs en ”second opinion” ska en sådan inhämtas från den reguljära vårdapparaten av en läkare som träffar patienten i fråga.

För mig är en fullt ut fungerande sjukförsäkring av gammalt gott snitt en rättvisefråga.

Ingen vill bli sjuk och att bli så sjuk så att man inte förmår arbeta är inte självvalt. Mot den bakgrunden måste sjukförsäkringen fylla den funktion den alltid varit tänkt att fylla – Som ett skydd om det oförutsedda skulle inträffa.

Med det sagt hoppas jag att mina partikamrater i regeringsställning tänker om och snarast möjligt ser till att lägga förslag i riksdagen som återställer sjukförsäkringen till sin forna glans.

Skulle det till äventyrs bli så att ett sådant förslag röstas ner av Alliansen och SD bör vi Socialdemokrater göra rätten till en fungerande sjukförsäkring till vår viktigaste valfråga tillsammans med frågan om en effektiv och fungerande integrationspolitik.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

61 kommentarer

  1. Micke

    Håller med dig fullständigt.

    I dagens Sverige är en sjuk människa en jagad otrygg individ.

    Dagens system där regeringen pressar försäkringskassan att agera för att få ner sjukskrivningarna är i praktiken faktiskt värre är hur alliansregeringen hanterade sjukskrivna.

    Det socialdemokraterna sa om ingen bortre gräns är idag en i det närmaste stenhård bortre gräns efter 180 dagar.

    Då ska man om man jobbat 20 år och är duktig på sitt jobb pga en längre sjukdomsperiod söka nytt jobb man inte har nån erfarenhet av eller enbart få socialbidrag (försörjningsstöd).

    Denna medvetna politik av regeringen är orimlig och människokränkande.

    Denna politik handlar enbart om att regeringen vill spara in pengar på de som är sjuka. Man slår på de som redan ligger.

    Att använda sig av läkare som aldrig träffat den sjukskrivne och aldrig kontaktat sjukskrivande läkare är att fullständigt nedvärdera sjukskrivande läkares kunskaper och fullkomligt rättsvidrigt mot den sjukskrivne. Träffar man inte den sjukskivne kan man inte göra en rimlig bedömning.

    Dessa läkare på försäkringskassan är i praktiken politikernas lakejer, de finns till för att uppfylla ett politiskt mål inte för att göra människor friskare.

    • Bertil

      Anser att hårdare tag måste ske mot de som haft ansvar för sjukförsäkringen.
      Det löns inte längre kritisera de bryr sig ändå inte. Detta när de har allt på det torra själva.
      Massor anställda har dessutom antingen så god lön så de har egna försäkringslösningar eller så får de via företaget en sjukförsäkring med närmast full lön.

      Det enda som gäller är hänga ut ansvariga. Behandla den som man behandlar Oldsberg, Timell. Brome
      o.s.v

      Det är hårda tag som behövs. Vi har sett hur meningslöst allt annat är.
      Under tiden utförsäkras sjuka ruineras och tappar livsgnista.
      Det är kort sagt rent mord man håller på med från ansvarig sida.

      Skapa kaos hos f-kassan ja även hos ansvariga sätt en blåslampa i baken på dem då kanske de fattar.

      En strejk är nåt som LO borde starta
      För att både A-kassa,sjukförsäkring
      Ska rättas till omedelbart.

  2. Jonny Disenfeldt

    Går det verkligen bra Anders för socialdemokraterna ?

    Ditt eget parti valde att lägga din egen kanditatur på sista och 73:e plats, det visar vad de anser om dig, går det verkligen bra Anders ?

    Novembermätningar för Socialdemokraterna …
    DEMOSKOP 28.2%
    SIFO 29.8%
    NOVUS 29.8%
    IPSOS 28.0%
    INIZIO 28.6%

    Samtliga rejält lägre …

    Demoskops decembermätning (28 november – 5 december)…
    V 8,5 (+1,0)
    S 27,1 (-1,1)
    MP 3,9 (-0,5)
    SD 18,3 (+0,2)
    C 9,1 (±0,0)
    L 5,8 (+0,9)
    KD 3 (+0,2)
    M 20,9 (-1,0)

    S fortsätter sin nedåtgående trend, den odemokratiska 4%-spärren hotar direkt MP och KD men även L ligger nära.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det går alldeles utmärkt för S Jonny – Det visar SCB:s olika undersökningar mycket väl.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Drygt 8,900 svarade och det är ett betydligt större underlag att bygga på än övriga opinionsundersökningar.

          • Jonny Disenfeldt

            Nja, om bara knappt hälften svarar så sjunker signifikansen rejält… allt beror på VARFÖR man inte svarar och det mönstret vet vi inget om, alltså en mycket stor osäkerhet i det hela…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Hur många som tillfrågades har jag ingen aning om och det brukar jag aldrig heller titta på i övriga opinionsundersökningar – Däremot tittar jag alltid på antalet svarande och i SCB:s fall är det drygt 8,900 som svarat vilket är åtskilligt mer än i de övriga opinionsundersökningarna.

      • Lasse

        Jonny, tänk nu på att Anders inte är den skarpaste kniven i lådan, Anders har nämligen inte läst rapporten själv, utan utgår ifrån vad Aftonbladet skriver.

        Ur SCB’s väljaropinion framgår tydligt:
        PSU i november 2017 genomfördes med ett riksomfattande slumpmässigt urval omfattande 8 919.
        Av urvalet har 23,9 procent ej anträffats (inkl. hemligt telefonnummer och saknar telefon), 3,1 procent har varit förhindrade att medverka och 20,1 procent har inte velat delta i intervjun. Det totala individbortfallet uppgår till 47,1 procent.
        Det totala antalet svarande är 4 715, vilket motsvarar 52,9 procent.

        Summa: Av 8919 personer har endast 4715 personer valt att medverka. Av 8919 har 20,1 valt att inte medverka, de vill helt enkelt inte berätta för en okänd person över telefon att de röstar på tex SD, FI etc.

        Det är tur att Anders inte sköter något viktigt i sitt parti, då han inte ens förstår enkel statistik utan fortfarande häver ur sig att 8900 har svarat..

        SCB bevisar även att majoriteten är låg utbildade och lever på bidrag, skulle S på något sätt minska bidragen ryker de direkt, de måste nämligen bibehålla migrationen för att vinna nya röstare.
        Socialdemokraterna idag är ett migrantparti som helt och håller lever på bidragstagare och personer som själva knappt bidrar med skatt:

        ”Socialdemokraterna har ett större stöd bland utrikes födda än bland inrikes födda. Sett till utbildningsnivå kan man konstatera ett större stöd bland dem med förgymnasial och gymnasial utbildning än bland personer med eftergymnasial utbildning.”

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Mina knivar är mycket vassa Lasse och hur det slutliga resultatet ser ut ser vi när valet är avklarat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min grundinställning som Socialdemokrat är att jobba för det jag anfört i inlägget Ville-Valle.

      • Jonny Disenfeldt

        Vi väljare dömer efter verkligheten Anders.

        Hemligheten till hur vi dömer ditt socialdemokratislka parti ligger gömd i de beslut ni har fattat under årtionde efter årtionde. Ditt parti har haft en konstant nedåtgående spiral från ca 50% ner till nu under 30%, det kommer att fortsätta.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Just nu är vi över 30% och min förutsägelse säger att vi kommer att landa runt 35% i detta val med en stor potential att övertid landa på en stabil nivå runt 45% som är den nivå där vi hör hemma och den nivå som är bäst för svenska folket.

          • Jonny Disenfeldt

            Vadå över 30%, wake up and smell the coffee .. 45% kommer aldrig tillbaka, hoppas innerligt att INGET svenskt parti får en så dominerande roll igen, gillar inte enpartistater vilket det kan riskera att bli i praktiken då…

            Novembermätningar för Socialdemokraterna …
            DEMOSKOP 28.2%
            SIFO 29.8%
            NOVUS 29.8%
            IPSOS 28.0%
            INIZIO 28.6%

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du glömde SCB Jonny. Och min tro är att vi har stor potential att nå de 45% som är vår naturliga hemvist om vi driver trditionell socialdemokratisk politik.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du glömde SCB Jonny. Och min tro är att vi har stor potential att nå de 45% som är vår naturliga hemvist om vi driver traditionell socialdemokratisk politik.

          • Lasse

            HAHAHAH…SCB…där 48% inte medverkade…

            Lika trovärdigt som att låta en spådam gissa på valresultat… ????????????

          • andersforss (inläggsförfattare)

            SCB:s undersökning är den undersökning som baseras på det absolut största svarsunderlaget så den undersökningen har större tyngd än alla de övriga – Det är inte svarsfrekvensen utan svarsunderlaget som är det viktiga.

  3. Bertil

    jag tycker inte det är fel att de som otrivs på jobbet eller har andra problem säger upp sig sjukskriver sig får sjukpenning först och om inte jobb kan fixas efter många olika försök så bör de pensioneras.
    Jobben slutar inte finnas för att folk får pension. De flesta vill ha ett jobb och det går även ta jobb även som sjukpensionerad.
    Det viktiga är att folks ekonomi tryggas. Kort sagt alla ska få nåt för pengarna som alstras i Samhället och som vi alla är beroende av.

    Det finns enorma pengar i Samhället som är privatiserade. Det är där man måste se över beskattning o.s.v. Likt det sved för många sjuka helt plötsligt bli plundrade på sin sjukförsäkring bör
    Gömda förmögenheter plundras och gå till statskassan.
    Leif Östling kan man säkert rakt av plundra på 100 miljoner. Han har aldrig någonsin som han sa jobbat lika mycket som 1000 arbetare.
    Så likt Metoo som gett stora konsekvenser för manligt översitteri, en ny tid vad gäller pengars fördelning komma till stånd. Det finns en girighet som det bör krigis mot för att omfördela bättre.

    Världen måste ”tagga” ner vad gäller rofferiet av Jordens tillgångar.
    Prylar finns i överflöd idag det ser vi bara på alla second hand butiker.

    Istället bör Vård omsorg stärkas. Den varan går skapa mycket mer av.
    Jobb kommer dessutom allt mer göras av AI så hela det ekonomiskt politiska systemet måste göras om från grunden och där AI får lön och människan plundrar de på lönen istället för att plundra
    fattiga.

    Vi har upplevt en tid när det fortfarande var en självklarhet att vissa länder hade den moraliska rätten att äga andra delar av världen. plundra och ta för sig. Så sker än idag. Vilket vi såg när reinfeldt fick makt. Då skulle sjukas, arbetslösas, försäkringar bli enorma skattesänkningar för den rikare gruppen.
    Av det har vi sett klassklyftor tagedier och vad hör man.
    Jo Moderaterna slår på trumman för fler orättvisor. Sänkta trösklar.
    försämrad A-kassa. och sossarna lyckades inte ens sedan de stoppat utförsäkringarna skapa en försäkring där folk får sina pengar. Då hittade man på annat dumt så fick samma effekt som utförsäkringar.
    Detta samtidigt som den privata ekonomin för en välbeställd grupp bara ökar medan unga tvingas till lån och pensioner som är värdelösa, sociala skydd som är värdelösa.
    Arbetsrätt som blir allt sämre och där de i den allt mer individualiserade arbetsmarknaden
    får löner arbetsuppgifter som knäcker dem. Gör dem fattiga där de plundras om de inte ställer upp
    på arbetets villkor.

    Sjukförsäkringen är bara en av de enorma ras av välfärden som skett i Sverige.
    Där Saltsjöbadsavtalet Svenska Modellen helt håller på raseras.

    Upp till kamp och sluta rösta som blådårar. Vi behöver rött så det brinner i knutarna.

  4. Bertil

    Det är bara inse fler måste sjukpensioneras detta när AI tar över och kraven blir allt högre vad gäller utbilning o.s.v AI ska helt enkelt betala de som inte får plats på arbetsmarknaden med vettiga lönevillkor.
    AI ska ge nytta till alla inte bara för de som äger produktionen.
    Kapitalismen har inget intresse investera i nåt som ger fler människor arbete. De har intrese investera så man får bort människan.
    Alltså måste frukterna av ett sådant betende skapa en politik där alla får del av den samlade produktionen. Vinstmaximering måste bli svårare nå.
    Vi behöver kort sagt inte fler företag som producerar mer prylar och annat dumt. Vi behöver fler som tar hand om människan vid sjukdom och annat elände.

  5. Gerd

    Du anser att 45% i valet 2018 för S är den nivå där vi hör hemma och som är bäst för svenska folket. Vad som är bäst för svenska folket kanske du ska överlåta,till svenska folket att avgöra själva. Den s/Mp ledda regeringens kriminalpolitik och hur den drabbar svenska kvinnor kan du ta del av genom att läsa Åsa Sunds VK blogg från 10 december. Läs och begrunda och kom gärna med försvar och konsekvensanalys. Att över 20 våldtäktsmän samtliga utlänningar, ger sig på en kvinna, slår henne medvetslös och våldför sig på henne på ett sätt som saknar motstycke. Dessutom uppmärksammas händelsen av flera och hon får inte ens hjälp att komma till sjukhus och att larma polisen. Allt för att inte bli utpekade som rasister? Nu är tre åtalade släppta på fri fot vilket innebär att de inte kommer att fällas för gruppvåldtäkt. Denna skandal kommer att följa sossarna i graven. Det är ni som är ansvariga för kriminalpolitiken och alla gruppvåldtäkter och att gärningsmännen går fria. Er egen rikspolischef tycker ju mer synd om gärningsmännen än om alla offer och då kan det ju bara sluta på ett sätt. Var,är media? Var är Gudrun Schyman som gapar om alla annat. Var är rakryggade politiker ( finns det sådana kvar).

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En gruppvåldtäkt är aldrig okay oavsett vem förövarna är och att de som gör sig skyldiga till sådant ska lagföras och straffas ser jag som självklart. Socialdemokraterna har aldrig bett någon begå våldtäkter Gerd – Att som du antyda att så skulle vara fallet ser jag som absurt.

      Sedan är det alltid väljarna som väljer och att det ska vara så även fortsättningsvis har jag aldrig invänt emot- Däremot tror jag att fler och fler börjar få upp ögonen för att Socialdemokratisk politik är den politik som bäst gynnar folkflertalet och det är på grundval av det jag påstår att vår rätta nivå ligger runt 45% i det långa perspektivet.

      • Gerd

        Hade du läst Åsa Sunds blogg så hade du nog inte svarat på det där viset. Då hade du mått illa. Alla levande varelser som inte känner empati med den drabbade kvinnan är inte friska. Det är alldeles uppenbart att politikerna i regeringskansliet inte vill att detta ska bli känt för allmänheten. PK gammelmedia försöker också gömma sånt här. Nya blogginlägg som har väldigt många läsare brukar ligga framme synligt. Inte denna och jag tror mig veta varför. När våldtäktsmän ställs inför rätta och till och med erkänner (som i detta fall) och ändå aldrig blir fällda så är det politikernas förbannade skyldighet att uppdatera lagstiftningen så att de kan fällas. S har haft lång tid på sig att dels byta ut en polischef som inte ens värnar om offren, dels ändra lagstiftningen så att dessa odjur blir dömda och utvisade. Där har du sossarnas ansvar. Det brukar ju ofta talas om vilka ”signaler” politikerna skickar ut. Just nu uppfattas våldtäktsbrott inte som olagligt av vissa. Tvärs om, det är bara att ta för sig. Ju råare man går till väga dess bättre verkar vara ett mantra. Man kan till och med få skadestånd. Det är en skam för Sverige att detta får fortgå utan att politikerna ställs till ansvar

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Publicerar som ett inlägg i debatten med tillägget att jag faktiskt läst inlägget i fråga – Ett inlägg som utelämnar en massa saker som behöver vägas in innan en slutsats kan dras.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En gruppvåldtäkt är aldrig okay oavsett vem förövarna är och att de som gör sig skyldiga till sådant ska lagföras och straffas ser jag som självklart. Socialdemokraterna har aldrig bett någon begå våldtäkter Gerd – Att som du antyda att så skulle vara fallet ser jag som absurt.

      Sedan är det alltid väljarna som väljer och att det ska vara så även fortsättningsvis har jag aldrig invänt emot- Däremot tror jag att fler och fler börjar få upp ögonen för att Socialdemokratisk politik är den politik som bäst gynnar folkflertalet och det är på grundval av det jag påstår att vår rätta nivå ligger runt 45% i det mellanlånga och långa perspektivet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En gruppvåldtäkt är aldrig okay oavsett vem förövarna är och att de som gör sig skyldiga till sådant ska lagföras och straffas ser jag som självklart. Socialdemokraterna har aldrig bett någon begå våldtäkter Gerd – Att som du antyda att så skulle vara fallet ser jag som absurt.

      Sedan är det alltid väljarna som väljer och att det ska vara så även fortsättningsvis har jag aldrig invänt emot- Däremot tror jag att fler och fler börjar få upp ögonen för att Socialdemokratisk politik är den politik som bäst gynnar folkflertalet och det är på grundval av det jag påstår att vår rätta nivå ligger runt 45% i det medellånga och långa perspektivet.

    • Bertil

      Svar till ännu en lengräddad kommentar,
      Gerd har du givit under armarna eller var??

      Varför har du åsikt om annat när det är sjukförsäkring Anders har som ämne. Hyser du inte minsta empati för alla sjuka sim utförsäkrats. Tillhör även du som nonchalerar ett så viktigt ämne.

      Jag fattar inte hur du kan vara så nonchalant?

    • Bertil

      Svar till Gerd våldtäck kanske är en sjukdom där dessa behöver sjukpensioneras. Var det det du ville komma fram till.

      Eller har du inte läst vad bloggen handlar.
      Verkar som de flesta SD-are har läsvårigheter. Eller så är de väldigt ”lengräddade”

  6. Jonny Disenfeldt

    5 institut säger bu, SCB säger bä, SCB har ett bortfall på ca hälften som inte vill svara, vi vet inte om det finns ett mönster bakom detta, sug på den karamellen …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Även övriga institut placerar oss högt och en sak har jag lärt mig från grunden – Ju större underlag en undersökning bygger på ju sannolikare är det resultat den kommer fram till Jonny.

      • Jonny Disenfeldt

        Så lägger vi till senaste SENTIO … (förra inom parentes)

        Moderaterna 20,2 (18,2)
        Liberalerna 4,6 (4,2)
        Centerpartiet 10,0 (9,1)
        Kristdemokraterna 3,0 (3,3)
        Socialdemokraterna 23,0 (26,6)
        Vänsterpartiet 8,0 (7,7)
        Miljöpartiet 3,9 (4,8)
        Sverigedemokraterna 23,0 (21,7)
        Fi 1,6 (1,9)
        Piratpartiet 1,4 (0,9)
        Medborgerlig samling 0,6 (0,5)

          • Lasse

            Sentio och Yougov har prickat SD rätt i 2 val med endast 0.2% felmarginal i jämförelse med övriga (SCB inkluderat) med uppemot 12% fel.

            December mätningen igår visar: Socialdemokraterna 23,0 (26,6 tidigare)

            Vilket är rättvisa siffror. S kommer aldrig att komma över 30% igen. Alla drev med ”vi gillar olika” och ”SD är rasister” lockar inte väljare längre som det gjorde 2014.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            I detta val kommer de att få fel – Mycket fel. SD kommer att landa på de 10% jag förutspått sedan länge.

  7. Leif Andersson

    Det är nog knappast någon som inte håller med dig men frågan är ad en sådan reform kostar och hur denna ska finansieras. Om den finansieras genom slopade ränteavdrag, höjd fastighetsskatt samt slopad ROT/RUT vore det välkommet men annars är jag tveksam.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur den ska finansieras ska vi återkomma till – En skatteväxling arbetsgivaravgifter mot produktionsavgifter som jag tidigare föreslagit kan vara ett sätt.

  8. Bertil

    Anna Hedborg hon är definitivt en som skulle ruineras hängas ut och sättas som hemlös.

    Hon är själva grunden för sjukförsäkringens slakt, på det har Reinfeldt sen ansvaret för den fortsatta slakten han är alltså näste som skulle ruineras hängas ut och ställas på bar backe.

    Vi har i Sverige ett antal som skulle sättas ut i stupstockar på Sergels torg där de skulle få bli fritt kastas tomater pottors innehåll o.s.v.

    Att göra som man gjort mot sjuka finner jag inga gränser över hur f-bannas jag blir.

    Jag önskar verkligen ansvariga illa.
    Plus alla F-läkare som betett sig som svin.
    Om fler bar min ilska då skulle bättring snabbt kunna fixas.

    Självklart är mina förslag överdrivna
    Men allt är uttömt och ansvariga politiker
    Flinar sjuka i ansiktet bokstavligt.
    Minns Per Westerberg 2008 när han med applåderande Allinsare skapade en lag där det var fritt ta livet eller öka lidandet på sjuka. Sossarna förfalskade sen detta genom ren lögn när utförsäkringarna ändå fortsatte.
    Jag känner till minst tre fall som är så vidriga så man spyr.

  9. Per

    Du som vet allt, är det dessa fina våldtäktsmän till nysvenskars fina kultur och att dom vill mörda judar som gör att du vill ha hit dom?/P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De du pratar om utgör ett försvinnande litet fåtal – Sannolikt ett som räknas i tiondels promille av alla som kommit. Din åsikt får stå för dig Per.

  10. Jonny Disenfeldt

    Oj, socialdemokraten Urban Ahlin lägger av 2018, inte en dag för tidigt…
    Först avväpnad från politiskt inflytande av sitt parti och satt som talman, nu ska han inte ställa upp för omval och de flesta av oss vet ju vid det här laget det verkliga skälet … Kollegorna beskriver ett skräckvälde fullt av konfliktsökande och maktmissbruk, t.o.m sexuella trakasserier.

    Nu kan han sätta sig och leva loppan på sin feta priviligerade fallskärm som hans riksdagskolleger skapat. Adeln existerar fortfarande, what is it good for ?

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rLAanl/urban-ahlin-jag-kandiderar-inte-till-riksdagen-2018

    • Olles brorsa

      Jag kan förstå att Jonny, som är borgare, hänger på allting negativt som sägs om någon socialdemokrat, men att Forss som gång på gång uppträder som om han vore informationschef för partiledningen tiger, säger desto mer. Johan Westerholm, som driver Ledarsidorna.se har skrivit om intrigspelet strax under partiledningen, och hur ”identitetspolitikerna” inom Stockholms arbetarkommun försökt få bort Ahlin från ledande uppdrag i partiet. Samma fraktion, som senare kuppartat lanserade Muslimska brödraskapets Omar Mustafa som suppleant i partistyrelsen.

      Vid den här tiden (2008) var det vanligt att kvinnor, som inte fick som de ville, anklagade sina manliga motståndare för sextrackasserier och /eller auktoritära ledarmetoder. Att Urban Ahlin inte ställer upp till omval till riksdagen förvånar inte, enär han – om det skulle bli samma valresultat en gång till, kan bli talman under ännu en mandatperiod och tvingas samarbeta även under ytterligare en mandatperioder med andre vice ordföranden Björn Söder, SD, som troligen också skulle sitta en mandatperiod till.. Jag tror att Ahlin lider mycket att att inte kunna gå ut i öppen polemik mot SD och särskilt Björn Söder. Men talmannen ska ju vara partipolitiskt neutral.

      Urban Ahlin var partiets utrikespolitiska talesperson innan han blev talman, och var i den rollen en nagel i ögat på såväl den vänsterextremistiska som den islamistiska fraktionen inom partiet. Han torde ha stött Nalin Pekguls, tidigare ordförande för det socialdemokratiska kvinnoförbundet, i hennes kamp mot Brödraskapets förtryck av muslimska kvinnor i de svenska förorterna. De nu återuppväckta anklagelserna mot Ahlin är ett exempel på hur man blandar bort korten, och utpekar ”alla män” som kvinnoförtryckare för att dölja vilka som vanligtvis står bakom det grova våldet mot kvinnor, såsom hedersmord och gruppvåldtäkter.

      Urban Ahlin har tillhört samma försvars- och utrikespolitiska grupp inom den socialdemokratiska riksdagsgruppen, och har gjort sig kända som motståndare till de ”vänstersossar”, som medan Sovjetunionen fortfarande fanns, sprang den stormaktens ärenden och förespråkade en ensidig och mycket kraftig svensk nedrustning. Ahlin hade troligen blivit utrikesminister, om Juholt inte hade avgått som partiledare, utan hade blivit kvar på den posten och vunnit valet och blivit statsminister.

      Sett till Margot Wallströms bravader med sin ”feministiska” utrikespolitik är det verkligen beklagligt att den klarsynta och sansade Ahlin har försvunnit från partipolitiken. Om detta betyder att Ahlin har givit upp hoppet om det socialdemokratiska partiet är detsamma verkligen illa ute. Jag undrar bara hur Anders Forss skulle klara en valdebatt mot Moderaterna, när han inte ens har klarat av att besvara Jonnys i mitt tycke helt osakliga påhopp på en av våra bästa S-politiker.

      Att våra politiska motståndare griper varje halmstrå (även om upprinnelsen till detsamma som i detta fall är extremvänsterfraktionen inom S) är verkligen inget nytt. Jonny brukar prestera betydligt bättre kritik mot S, och då är det vanligen Forss som gör bort sig. Nu teg Forss.

    • Bertil

      Disenfeldt gör allt för att sabotera.
      Inte ett enda inlägg av honom har hört till vad ämnet handlar om.

      Han hyser inte minsta respekt för det någon har i åsikt.
      Obegripligt hur SD sympatisörer beter sig.

      Disenfeldt är du En tysk Nazist eller vad??

      • Jonny Disenfeldt

        Bertil –

        Är det jobbigt med alla negativa nyheter om vänstern ?

        Varför sitter du och skriver så extrema saker som att
        * socialdemokraten ”Anna Hedborg hon är definitivt en som skulle ruineras hängas ut och sättas som hemlös.”.
        * politiker ska ”sättas i stupstockar”
        * du önskar människor illa

        Du har tidigare skrivit mycket värre saker än det här så kanske du mår lite bättre nu men hur är det ställt med dig ? Behöver du inte hjälp tror du ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.