Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Trumps eget Watergate rycker allt närmare.

Jag tillhör den skara som allt sedan Donald Trump tillträdde sagt att ”The Donald” kommer att skapa sitt eget Watergate inom ramen för innevarande mandatperiod – Att det påståendet rycker närmare för varje dag som går tror jag att en majoritet av världen och amerikanerna håller med om.

Medarbetare efter medarbetare slutar därför att de inte vill förknippas med Trump och dras med i hans fall – Därtill motarbetar han öppet sina medarbetare i tron att det ska hjälpa honom och vitt jag kan bedöma så är Rex Tillerson näste man till rakning.

När Tillerson har tvingats eller valt att avgå så finns det fullt fog för påståendet att det interna stödet för Trump är slut och att fortsättningen är att Trump står ensam mot resten av världen.

För mig är det svårt att förstå hur amerikanerna överhuvudtaget kunde rösta fram denne man till presidentämbeten och än svårare att förstå hur han fortfarande kan sitta kvar trots fler klavertramp än någon annan president före honom?

I Donald Trumps värld måste man försvara och hävda sig själv gentemot allt som sker i landet och internationellt – Att det skulle finnas någon annan som är bättre än Trump om man frågar honom själv existerar inte på något område och i alla lägen vill han framstå som mäktigare än alla sina motståndare.

Ett exempel på det är motkommentaren mot Kim Jong Un avseende avfyrningsknappen till landets kärnvapen där Trump genast tweetade att hans avfyrningsknapp är större än Kim’s och därtill effektivare.

Att komma med den sortens uppenbara påståenden är bara att visa att man lider av ett mindervärdeskomplex och ett behov av att hävda sin egen storhet.

Precis som jag sagt tidigare så tror jag att Trumps dagar som president är räknade – Därtill vågar jag nu tillägga att jag förutspår att han kommer att tvingas att avgå innan detta år är slut.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

34 kommentarer

 1. Leif Andersson

  Jag ser inte att han kommer att tvingas avgå i förtid såvida inte någon form av större skandal avslöjas. Uppenbarligen är där fortfarande många av de som röstade på honom i presidentvalet som inte ändrat åsikt (reportage på SVT för ett tag sedan),

  I den svenska riksdagen kan totalt inkompetenta individer sitta kvar flera mandatperioder utan att partiledningarna ser till att byta ut vederbörande på valsedlarna. Så man ska nog akta sig för och påstå att vi skulle vara bättre.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Så vitt jag förstått saken är bevisen nu handfasta Leif – Hur det står till med den saken kommer framtiden att bestämma.

   • krister andersson

    Är de? konstigt då att att ingen har reagerat på detta, jag menar demokraterna är helt hysteriska.
    Nej du gosse det är bara dina önskedrömmar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det tror jag inte – Speciellt inte efter att ha följt amerikanska nyheter de sista dagarna när jag kunnat.

 2. Bergis

  Det är bara fake-news som svenska media oc0h politiker försöker sprida därför att då tror man att Sverigedemokraterna får färre röster trots det anser att Magdalena Andersson att Sverige inte ska ta emot fler flyktingar än vi klarar av att integrera och att de som kommit hit bör söka sig till andra länder.

 3. Michael Rönnlund

  Enligt experter på psykiska sjukdomar är Donald Trump en sjuk man. Hur en man som har symtom på psykisk sjukdom kan sitta kvar som president är mer uppseendeväckande än att han blev vald.

  Clinton fick 3 miljoner mer röster i valet men Trump vann ändå valet överlägset.

  USA:s valsystem är föråldrat och fungerar inte.

  • Brorson

   Enlgt Amerikanska Psykiatrikerförbundets bestseller DSM, som används även i Sverige, är facklig verksamhet (speciellt bland ingenjörer och industriarbetare) ett symtom på psykisk sjukdom av så allvarligt slag att arbetsgivarna bör finansiera vården på privata psykiatriska kliniker – helst genom en av arbetsgivarna betald privat sjukförsäkring. Att ett sådant slaskargument (att ”psykiatrisk expertis” har sjukförklarat USA:s nuvarande president) kommer från en vänsterdebattör avslöjar den sällsynt låga intellektuella nivån hos svensk vänster idag. Men förklaringen är förstås att samma diagnossystem användes i Sovjetunionen – men där var det kommunismens kritiker som sjukförklarades och tvångsvårdades.

   För övrigt fungerade en i Umeå verksam psykiatriprofessor som ”bro” mellan amerikanska och sovjetiska psykiatriker. Bl.a. förekom ett väl utbyggt forskningssamarbete mellan Umeå-professorn och hans sovjetiska kollegor. I Norrland fanns ju (och finns väl fortfarande) många kommunister, som led av diagnosen ”kverulansparanoja”, som yttrar sig i kritik mot det i varje land förhärskande politiska och ekonomiska systemet. En skenbart objektiv och partipolitiskt neutral diagnos.

  • Anders

   Att USAs valsystem är bristfälligt håller jag med om.
   Det stora problemet är dock inte elektorsystemet utan att det saknas rikstäckande lagar som kräver att den som röstar ska kunna styrka sin identitet med ett ID-kort. Intressant nog är det Demokraterna som är mest negativa till detta. Det anses ”rasistiskt” att kräva ID-kort. Och kritiker menar att det förekommer att illegala invandrare och avlidna personer röstar i amerikanska val. Hur utbrett fusket är vet ingen.

   Ett annat problem är att valsedlarna inte är standardiserade eller ens är utformade på ett logiskt sätt.

   Att Trump skulle vara psykiskt sjuk är en fortsättning på den förtalskampanj som fejk-media pumpat ut sedan valkampanjerna startade. Jag lovar att det inte finns en enda ”expert” som verkligen vet något om psykiska sjukdomar som skulle ställa en diagnos utan att träffa personen och utföra tester. Allt de går på är den bild av Trump som tidigare nämnda fejk-media pumpat ut. Och eftersom den inte stämmer borde ju även ”expertens” diagnos vara felaktig! Det säger ju sig självt.

   Att ge sig på rena personangrepp brukar annars anses som den lägsta formen av argumentation. När sakargumenten och faktan inte räcker till ger man sig på personen. Det är riktigt lågt! Men det säger ganska mycket om hur fejk-media jobbar.

  • krister andersson

   till Michael Rönnlund, nej deras valsystem är inte föråldrat utan ytterst väluttänkt. Hade de kört med
   majoritetsröster hade kandidaterna endast turnerat på öst-. västkusten samt Chicago och struntat totalt i mellanvästern samt stater som Idaho och Colorado. Ta vårt system hur ofta är Löfven och co i samhällen som Korpilombolo samt Flen?

   • Bertil

    En röst i korpilombolo är närmast värdelös. Man kan t.o.m. Säga en Norrländsk röst håller på bli värdelös.
    Befolkningen i Stockholms län är av samma dignitet som hela Norrland.
    Då tillkommer dessutom minst två stora städer till.

    Norrland var i förra valet helrött.
    Ändå så ska det tjollras och kompromissas med högerpartier
    Inte ens MP är nåt stöd för Norrland.

    Valet borde vara som i Norge där Nordlands röster är något mer värda.

 4. Anders

  Jag tror Trump sitter säkert. Han har ett massivt stöd bland många amerikaner, även om det kan vara svårt att tro för oss som bara matas med anti-Trump propaganda dygnet runt av media som redan på förhand målat ut Trump som en ”bad guy”.

  Vad man än tycker om Trump som person eller som politiker så kan man väl knappast påstå att medierna gett en balanserad bild av honom. Finns ingen politiker som någonsin varit så dömd på förhand som Trump. Trump skulle aldrig kandidera hette det. Sedan när han ändå klargjorde att han skulle göra det skulle han få göra det som ”independent”. Han skulle aldrig få representera Republikanerna. När han ändå gjorde det var ”experterna” överens om att han inte skulle ha en chans. Jag vet inte hur många medietimmar som ägnats åt att göra uttalanden som att Trump aldrig skulle vinna valet och hur galen han var som ens ville försöka. Hur kan han kasta bort så mycket pengar på kampanjen? Han var ju chanslös. Spaltkilometer efter spaltkilometer har handlat om hur Trump inte skulle kunna vinna. Och när han ändå vinner sitter samma ”experter” som tidigare haft fel i allt om Trump att han kommer att tvingas avgå.

  Trots detta har mina amerikanska vänner hela tiden intygat att Trump är otroligt populär bland de sina och det är egentligen bara i de folkrika delstaterna som Kalifornien och New York som är traditionella Demokratfästen där Trump är riktigt impopulär. (Å andra sidan är han RIKTIGT impopulär där)
  Men det kan vara värt att se kritiskt på Trump-rapporteringen som vi matas med. Han skulle ju innebära en katastrof för USA. Tredje världskriget skulle bryta ut. Börsen skulle krascha. Arbetslösheten skulle skena och USA skulle drabbas av en ny depression. Helst redan dagen efter valet. Inget av detta har hänt. Börsen har stärkts, arbetslösheten sjunker och den amerikanska ekonomin går bra. Risken för ett tredje världskrig är inte större nu än förut. Att han ”gnabbas” med Kim ska ses som det och inget annat. Kim spänner musklerna men vet att han är dömd att förlora om han någonsin trycker på knappen. Det är en charad han tvingas göra för att kunna sitta kvar. Trump spelar med.

  För att verkligen förstå det här måste man inse att amerikansk politik går ut på att tillfredsställa de som finansierat valkampanjen. Eftersom Trump är en förmögen man som kan betala allt ur egen ficka behöver han inte driva någon politik som ska gynna någon finansiär eller lobbygrupp. Detta skapar en rädsla. Bara att det kommer en affärsman som rör om i grytan har satt skräck i många lobbyister och därför görs allt för att försöka underminera Trump. Men marknaden reagerar positivt och USAs ekonomi går som tåget. När allt kommer till kritan skulle jag inte bli förvånad om han sitter kvar perioden ut. Gör han det skulle jag inte bli förvånad om han väljs om och sitter fyra år till.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det massiva stödet för Trump är vida överdrivet som jag förstått saken – med det sagt kvarstår jag vid det jag anfört.

   • Anders

    Stödet för Trump är inte alls överdrivet. Mina vänner vittnade om Trumpflaggor utanför vart och vartannat hus inför valet. De pratade om hur hela områden förvandlats till Trump-land. De var övertygade om att han skulle vinna medan fejk-media gjorde allt för att ignorera detta. Nu snackar vi vanliga amerikaner -medelklass och välbärgade områden. Fejk-media målade ändå upp bilden av att Trump bara stöddes av white trash som bor i trailer parks. Det var den stereotypa bild vi också matades med. Verkligheten såg dock annorlunda ut. På arbetsplatserna kommer folk fortfarande med Trump pins och märken. Alla är helt lyriska över Trump. Att samma media som tidigare utmålat honom som förlorare skulle svänga räknar jag inte med. Men så anser jag inte heller inte att de har någon trovärdighet kvar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Inställningen bland de som röstade fram honom har till stor del förändrats så vitt jag läst, sett och förstått – Därtill begår han klavertramp efter klavertramp och det är det som kommer att fälla honom till slut för brott mot konstitutionen.

 5. Petter

  Hittade ett inlägg om att du gav honom ett halvår, och det är ju ok att ha fel ibland även när det är du .
  Jag ger S några månader till vid makten sen får det vara slut på att skapa illusioner . Men tur att ni fick sitta under en högkonjunktur i alla fall med en så handfallen ledning.De långtidssjukskrivna har ni vänt ryggen,sjukvården är sämre än någonsin.Intgrationen utom kontroll ,sen att ni lovat pensionärerna mer i börsen är ju bra men detta kommer att ätas upp på annat.Och sen införs ju detta under ett valår givetvis för att samla röster och det samma med barnbidraget. Vi på landsbygden har också blivit lovade en massa men vi är luttrade och vet att inte detta besannas,vi har hört det förr.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis – Jag trodde att det skulle gå fortare än det gjort men det tog lite längre tid än jag trodde att samla ihop bevis nog för att avsätta honom – Något jag uppfattad nu är fallet.

   Vad gäller det svenska valet så kommer S att stärkas och samla 35% eller strax däröver med ett SD runt 10%.

   • Krister

    Jag hörde på EKOT idag 3 ”experter” som talade om Valet 2018.
    Mycket kan hända men Invandring med tillhörande ämnen skulle
    vara fråga nr 1 ???? bland valfrågorna. Valårsspaning med Ekots Fredrik Furtenbach,
    Karin Eriksson, DN och Jenny Madestam,Expressen TV, statsvetare, Södertörns högskola.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det återstår att se Krister – Min förutsägelse är att frågan kommer att vara 3:e eller 4:e om inget oförutsett händer.

 6. Bertil

  Trump har massivt stöd kring Palm Beach där bor de rika där bor de som röstat fram honom.
  Den bild media beskriver Trump är den sanning eller lögn vi får tolka.

  Idag har media mycket makt. Se bara hur det poppar upp rubriker i alla dagstidningar. Sen när du ska läsa det måste du betala. Man kan fråga sig hur det påverkar politiken.
  Betala har du alltid tvingats till för att få info via radio eller dagstidningar.
  Men jag tror det idag blivit mer splittring idag vad gäller info.

  Trump är en mediaskapelse det är via media han kommit fram och det kan även bli media som fäller honom om man ska tro media.

  Hur ska vi få en jämlik, Jämställd ekonomiskt värld när allt styrs via pengar.
  jag ser det mer och mer som att det blir dårar som styr understödda av enorma lobbyföretag.
  Att Reinfeldt valdes i Sverige skedde så klart genom en enormt välslipad lobbyism
  som genom ny retorik kunde lura folket till nåt de normalt inte skulle röstat på.

  Samma gäller nog Trump , det sägs via media så klart , hade Sanders vunnit över Clinton hade Sanders varit president.
  Frågan man kan ställa siog hur hade USA blivit med Sanders???
  Bara det kan skapa enorma debatter och teorier.

  Goda ledare som vill de mindre välförsedda lite mer, dessa jagas och tas bort.
  I Sverige har vi Palme i USA Kennedybröderna- I Cuba kämpade man frenetiskt för att mörda Castro.
  men misslyckades. En man som kämpade för de fattiga.

  Om Trump avsätts eller tas bort vem blir istället . Jo en annan republikan med samma syften som Trump. Så det är nästa val i USA som kan förändra. Men hur när hälften inte går till valunorna.
  Detta för att man har inget välja på .

  Vad löns det välja på två partier som bägge stöder rå kapitalism.
  USA är ett tragiskt land och det värsta är att det format nyliberalismen som blivit allt galnare.

  Franklin D. Roosevelt han gjorde enormt mycket för mänskligheten.
  En sån i USA och allt skulle förändras globalt.

  Men idag har rå kapitalism gått för långt och framtiden kommer styras av stora företag och enorma kapitalister. Så ser det ut just nu. Hur går det med skatter i en framtid? Skatter som går till vårt gemensamma skapar rikedom för oss alla.
  Det enda som man hör idag är sänkt skatt. Att försöka höja nån skatt det går bra bara de sämst ställda får notan. Är sånt hållbart i långa loppet.

  Är Trump den som kan fälla hela det ekonomiskt uppbyggda systemet där girighet till slut biter sig själva i svansen och därmed faller allt ihop som ett korthus.

  Ja om Trump kan vi spekulera i evigheter. När kommer nästa galning till statsminister i Sverige.
  Europas bästa finansminister vad var det för en person egentligen. Är det sådana som ska visa framtiden eller var det bara en person som hade sin största hjärna mellan benen.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Publicerar som ett inläg i debatten med tillägget att Trump fick stöd även av vanliga arbetare och av fattiga – Då sannolikt därför att de inte visste vad de röstade på.

   • Bertil

    Jo Du har helt rätt han lockade med jobben och att slå mot utsatta.

    Samma taktik hade Reinfeldt snacka om jobb och arbetslinje sen snacka dynga om sjuka, arbetslösa.
    En billig primitiv retorik för att helt klart lura den lilla godtrogna människan rösta på nåt, som sen visar npt helt annat.

    Skattesänkningarna som Trump drivit igenom gynnar den en procent rikaste mest och över 80% av reformen går till den rikaste procenten.

    Samma typ av politik skapar Teinfeldt i Sverige. Konsekvenserna blir nu även därefter.
    Frågan är om Trump denna gång gått för långt i både skattesänkningar och hatet mot utsatta.
    Vi får hoppad Nyliberalismen visat sin
    Baksida så tydligt så politiken tar en ordentlig sväng till en rätt idkare värld.

 7. Ville-Valle

  …hur är det med ditt eget ”Watergate” Anders Forss…? Har den redan slagit till i och med din sista plats på socialdemokraternas fullmäktigelista…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag kommer inte att bygga något Watergate Ville-Valle och vart på listan jag finns om jag inte finns på de platser som garanterat plats tidigare om vi gör ett normalval kvittar.

 8. Jonny Disenfeldt

  ”De amerikaner som röstade på honom gillar allt han gör, även de utfall som vi i Sverige uppfattar som galenskap. De som inte röstade på honom är extremt missnöjda.”

  ”En av de saker som ofta försvinner i vår rapportering är att Donald Trump och republikanerna på flera sätt levererat det man lovat och att deras väljarkår är mycket nöjda.”

  https://www.expressen.se/kronikorer/frida-stranne/europeerna-hapnar-men-valjarbasen-alskar-honom/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>