Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Nu är jag tillbaka på hemmaplan med fulladdade batterier.

De som följer min blogg vet at jag tillbringat nästan en månad i Kamerun i Afrika som jag räknar som mitt andra hemland då min hustru är bördig därifrån – En vistelse som innebär att jag nu kommit hem med fulladdade batterier och en okuvlig vilja att arbeta för en riktig arbetsseger i det kommande valet.

Vistelsen har varit bra men många bra möten med företrädare från många kommuner i landet för öppna och förutsättningslösa diskussioner om politik och ideologi.

Alla dessa möten har lärt mig en viktig sak – Oavsett vart vi bor och oavsett vart vi verkar kommer kärlek, solidaritet och jämlikhet högst upp på den politiska agendan för de politiker som bryr sig om sina medmänniskor.

Att på djupet få studera utvecklingen i Kamerun sedan senaste besöket för 2 år sedan ger vid handen att landet är på rätt kurs och att mycket positivt hänt även om mycket återstår att göra – Inte minst vad gäller byggandet och restaurerande av landets viktiga infrastruktur.

Den största anledningen med resan förutom att träffa de delar av familjen som bor i Kamerun var att koppla av och ladda batterierna inför den valkamp som stundar detta år – Något som lyckades fullt ut då det är länge sedan jag kände mig så full av energi som jag gör just nu.

Från och med nu och fram till valet kommer bloggen mestadels att handla om mina och partiets hjärtefrågor med tillhörande motivering om varför dessa är viktiga i bygget av ett jämlikt Sverige – Givetvis som vanligt kryddad med dagsaktuella frågor och skeenden.

I min tankevärd existerar bara en sak – En storseger i det kommande valet.

Därför säger jag – Väl mött både på bloggen och ute på gator och torg där jag precis som vanligt är redo och öppen för frågor och debatt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

12 kommentarer

  1. Bertil

    Tycker ett aktuellt ämne är bevarande av fjällskogar. Som det nu är tänkt ska fjällnära skogar ej få avverkas och de som äger skogen ska ej få ersättning.

    Kan låta idiotiskt men det finns en poäng anser jag. Näringslivet och den råa kapitalismen vill inte betala priset för att vårt samhälle ska funka med välförd sociala skydd ett klimat som inte förstör mark som inte skövlas o.s.v.

    Visst ska skogsbönderna få sin ersättning men det måste vara den fria marknaden som numera investerar allt mer för att slippa betala för att folk ska få försörjning
    Kapitalet vill bara tjäna mer vilket görs genom allt mer sofistikerad teknik.

    Låt företagen betala priset för att vi ska få behålla skog, en fungerande natur och klimat, fungerande gemensam sektor. Fungerande social trygghet.
    Att bara investera för att göra människor utan pengar och där stora företag istället utdelar enorma summor till en klick kapitalister.

    Det är företag som har vinsterna och de ska betala skogsbönder som inte får avverka sin skog.

    Det är inte den sjuke, den arbetslöse,
    Den i skolan, vården eller äldreomsorgen som ska stå för notan utan det ska betalas av de som skövlar och bygger upp enorma kapital för att göra andra fattigare.

    De om detta och jag ser fram emot
    De kärnämnen Anders vill ta upp.

  2. Bertil

    Läser i Expressen rubriken:
    ” Staten gör skogen värdelös”
    Det är inte staten utan makten som är nyliberal och som hela tiden kräver skattesänkningar som gör fjällnära skog värdelös.
    Dessa skogsbönder som ej får avverka bör få ersättning. Men när skattesänkningar går före och rikedom ska växa in absurdum då får även vissa företagare betala priset.

    Se detta på samma sätt som sjukförsäkringen och när folk utförsäkras
    Eller arbetslösa som utförsäkras. Det är de som får betala priset när de samlade resurserna hamnar i en ficka.

    Läs även Oxfams senaste rapport.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Oxfams rapport är läst – I övrigt ska jag inte säga emot att de skogsbönder som drabbas av detta bör kompenseras fullt ut.

  3. Bertil

    Javisst bör skogsbönderna kompenseras fullt ut, ändrigen har ju skett sedan de köpt. ärvt eller hur det nu är. Men samtidigt är det riktigt att bevara viss skog. Därmed måste det bli Näringslivet som ska betala detta. De skatter som kommer in behövs i allt större grad till välfärden i.o.m skatterna inte följer vinstprofiten i privata företag. Varför inte ta en avgift av de skogsbönder som säljer sin skog så denna
    ger ersättning till de som inte kan avverka och få pengar för sin skog. Jag tycker detta är rätt självklart hur det ska lösas.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Norra Kamerun där Boko Haram gjort räder inifrån Nigeria besöks av väldigt få redan innan oroligheterna började och där har det varit lugnt rätt länge nu sedan Boko Haram mer eller mindre desarmerats helt och hållet av gemensamma afrikanska trupper.

      Bamenda, Mamfe och Buea besökte och bodde jag i alla 3 under min vistelse i Kamerun och där var läget lugnt och helt som vanligt så avrådandet at resa dit ser jag som överdrivet.

  4. Krister

    Att du tydligen reste med Turkish Airlines t/r tycks inte spegla
    din globala solidaritet. Det skulle aldrig en RIKTIG sosse göra.
    En muslimsk diktaturstat med en rättsapparat som är Stalin-lik.
    (det finns ju en hel del såna tex i Gulfen också.)
    En plump i protokollet!!!!

    Air France och Brussels Airlines är PK alternativ.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Turkish är ett bra bolag – Därtill ett i Star Alliance som jag vanligtvis flyger med och ett bolag som har korta väntetider i samband med byten så därav mitt val denna gång.

      • Krister

        Det verkar vara ett bra bolag.
        Men du stödjer den Turkiska regimen då.
        Solidaritet och ens egen pluska går ofta inte ihop.
        Republic Of Turkey Prime Ministry Privatization Administration
        dvs Turkiska staten äger 49 % av bolaget, 51 % privat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.