Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Belgiska Mechelen kvittot på att segregation är möjlig att bygga bort.

Redan för cirka ett halvår sedan skrev jag om staden Mechelen i Belgien som det bästa exemplet på att det är fullt möjligt att med framgång bygga bort allt vad segregation heter i samhället – Då efter aty ha uppmärksammats om staden och deras arbetssätt genom ett inslag i Agenda.

I går lyfte Agenda staden igen i samband med att programmet handlade om den bitvis hätska debatt som pågår i Sverige där framförallt Moderater och Sverigedemokrater gör sitt bästa för att få hela Sverige att framstå som en krigszon tillskapad av alltför stor invandring med tillhörande segregation och utanförskap.

M och SD skriker förvisso högt men lösningen på den problembild de målar upp saknas vilket gör att dessa partier i mina ögon helt saknar trovärdighet då allt de gör är att försöka skrämma gemene man för att vinna röster för det egna partiet.

För egen del är lösningen av ett problem nummer 1 och därför måste vi titta på möjliga lösningar – Gör man det så går det inte att undvika att ta lärdom av belgiska Mechelen där man gjort just det – Löst problemen med segregation och utanförskap.

Hur lösningen på problemet ser ut fick vi veta i en intervju med borgmästaren i staden Mechelen i Belgien där man i under en tidsrymd av 15 år klarat av att bryta segregation och utanförskap genom att ersätta den med tillhörighet och gemenskap.

Trots att Belgien är det land som försett IS med mest soldater i hela Europa har inte en enda av de som rest för att kriga för IS kommit från staden Mechelen.

Borgmästaren berättade öppenhjärtigt i reportaget om hur man i Mechelen jobbat och jobbar stenhårt med integration och med att med framgång få infödda belgare att flytta till områden där det tidigare bodde nästan uteslutande invandrare. Vi fick även veta hur man lyckats få belgiska föräldrar att välja den närmaste skolan framför en skola med bara vita belgiska barn och hur detta byggt ett helt annat samhälle.

Borgmästaren berättade om hur man stärkt polisen och alla andra statliga och kommunala verksamheter och hur man i dessa anställt både invandrade och belgare för att skapa ett samhälle med fungerande mångkultur där alla lever sida vid sida i högönsklig välmåga.

Mechelens exempel är precis det jag anfört i oerhört många inlägg på min blogg där jag talat om vikten av att bryta segregationen och skapa en effektiv och fungerande integrationspolitik. Mechelens borgmästare sa mycket riktigt i intervjun att i Mechelen finns inga vi och dem – I Mechelen finns bara vi.

Att det bara finns vi i Mechelen bevisas av att hela samhället – Även på stadens arbetsplatser har samma sammansättning som samhället som helhet.

Det är därför vi ska göra som jag anfört tidigare och lösa problemen med segragation och utanförskap från grunden så att lösningen av problemet blir permanent.

Att lösa problemen från grunden handlar om att följa Mechelens exempel och säkerställa att vi planmässigt och organiserat arbetar envetet för att bryta segregation och skapa samhörighet och tillhörighet.

Det arbetet kan aldrig bli framgångsrikt genom att likt M och SD måla upp Sverige som en krigszon – Ska det arbetet bli framgångsrikt måste vi skapa ett jämlikare samhälle där alla är fullt integrerade och som alla vet är garanten för tillskapande av ett jämlikt samhälle Socialdemokraterna och socialdemokratiskt politik.

Gör vi det är min övertygelse att Sverige 15 år från idag ser ut och fungerar på samma sätt som staden Mechelen i Belgien.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

36 kommentarer

  1. Alexander

    Vi behöver inte kopiera Mechelen. Socialdemokraterna har sjösatt en ny integrationspolitik som i princip löst alla problem. Resultat på alla plan i samhällsbygget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att följa det goda exemplet sat av någon som lyckats är alltid rätt väg Alexander.

  2. Christer

    Att du som socialdemokrat inte drar dig för att vara oärlig och hitta på argument och påståenden (fake news, kallas numer detta på modernt politikerspråk) är ju knappast något man lyfter på ögonbrynen av förvåning över. Det är den taktik du och det parti du säger dig företräda länge har använt sig av, då sakliga argument tryter.
    Här kommer du alltså med påståendet att ”framförallt Moderater och Sverigedemokrater gör sitt bästa för att få hela Sverige att framstå som en krigszon tillskapad av alltför stor invandring med tillhörande segregation och utanförskap.”
    Då ska jag upplysa herr Forss om att Sverige fortsatte att fungera även under den tiden han var på semester. Om du följer upp de kommentarer som strömmade ut ur den svenske statsministern förra ungefär en vecka sedan så var det han som slog fast att det inte var otänkbart att kalla in militären i vissa svenska förorter för att öka säkerheten i dessa områden.
    Vidare till en kommentar som du hade i ditt blogginlägg från 19 januari, där du skriver ”För mig framstår den hållningen som om Kristersson redan nu räknar med att försöka ta över regeringsmakten med hjälp av SD.”
    Som sagt, att du inte drar dig för att använda dig av påhittade påståenden i dina argument är inget annat än vad vi förväntar oss. Men snälla herr Forss, sluta ljug. Ta reda på fakta innan du vräker ur dig en massa tyckanden.
    Den nye moderatledaren har väldigt tydligt markerat att samarbete av något slag med (SD) inte är aktuellt. En markering som vi däremot fortfarande saknar från (S). Men det är väl ganska naturligt, då (S) tror sig kunna hänga fast vid makten, även om det kräver ett samarbete med (SD).
    Nog för att det kommande valet tydligt kommer att visa att den svenska väljarkåren inte går på lögner och förtal från (S) längre, men lite klädsamt vore det nog om du, för en gångs skull, erkänner att du fått saker om bakfoten och tar tillbaka dina befängda påhitt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kör inte med några fake news Christer utan bara konstateranden dragna av hur M och SD beter sig politiskt för närvarande.

  3. Brorson

    Struntprat. Man hade ju skapat ett nytt utanförskap baserat på ålder, bytt ut delar av befolkningen genom subventionerade hyror till välbeställda medelklasspersoner, satt upp massor med övervakningskameror och satt in ridande militärpolis. Vart tar de vägen? Och vem betalar?

    Detta liknar miljöpartiets idealstat med en ekonomi utan skatt, ränta och inflation. I stället för ränta hade spararna fått ägarandelar i banken. Man hade hittat en kommun i Centraleuropa, som hade infört detta och beklagat att landets regering hade stoppat experimentet, mitt under en finanskris. Mp påstod att det var av politisk prestige som det stoppades, att det inte fick finnas några goda exempel.

    Kursen på bankaktierna i den lilla kommunen steg som en raket, samtidigt som som sparpengarna var skyddade mot inflation och man kunde låna räntefritt till nya aktieköp. Att detta var rätt väg bevisades av att bankerna i grannkommunerna tappade sparare och drabbades av stora underskott och bankkonkurser, som fick återverkningar på de kommunernas skatteintäkter och ekonomi.

    Alla osannolika framgångar har en baksida. Ska Umeå bli första svenska kommun, som inför utegångsförbud för pensionärer och inflyttningsförbud för den utlandsfödda underklassen?

    Jag kan bara beklaga att det beridna arméregementet K4 i Umeå har flyttats till Arvidsjaur, där det har fungerat som en motoriserad arméavdelning fram till den slutliga nedläggningen.

    Men detta var kanske vad Löfvén tänkte på, när han sa att militära insatser inte kan uteslutas. Jag har för resten en kusin som har gjort lumpen som hästskötare vid K4. Han har berättat att hästarna var väldigt ilskna, riktiga stridhingstar. Som Reinfeldt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min rekommendation är att du studerar Mechelen mer på djupet Brorson – Gör du det inser du att det som gjorts där med framgång kan dupliceras vart som helst i Europa och världen bara viljan finns.

  4. Petter

    Och i Belgien finns en Polis värt att kalla för rättsväsende ,här bara snackas det och utreds gång på gång men inget händer. Våldet bara accelererar utan broms. Detta har allmänheten observerat och varnat för men inget händer,myndigheterna vågar inte en föra statistik över vilken grupp som utför dåden på grund av rädslan om att bli stämplade för rasister, Och på grund av detta blir alla de invandrare som sköter sig och vill bli svenskar drabbade av ”mobben”. Förstår att inte regeringen vågar ta tag i detta före valet, det vore ju att visa att allmänheten haft rätt och risk för att förlora väljare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den svenska Polisen utvecklas hela tiden och genom att följa Mechelens exempel kan vi uppnå samma resultat.

  5. Jonny Disenfeldt

    Till att börja med är Mechelen en liten stad i ett annat land och helt insignifikant statistiskt sett.
    Vad har man uppnått ?
    Hur stor invandring har Mechelen haft under de senaste 10 åren ?

    Vad har man då gjort ?
    Satt upp hundratals övervakningskameror
    Ökat antal poliser ute i aktiv tjänst
    Infört ridande militärpolis på gator
    Nolltolerans mot brott
    Tiggeriförbud
    Nyrenoverade bostäder till kraftigt reducerad hyra i upp till sex år för att locka medelklass att bosätta sig i problemområden mot att de gör lite brobyggande tjänst…

    Sverige –
    En historiskt sett rekordstor massinvandring under kort tid av människor som i snitt har mycket låg utbildningsnivå.

    Arbetslöshet på snart 25% bland människor inte födda i Sverige.

    Kommuner och landsting som håller på att kollapsa under trycket av de ökade kostnader migrationen lett till, flera kommuner talar nu om behovet att höja kommunalskatten från runt 20 kronor till 25-26 kronor !

    Landstingen knäar också liksom staten som nu lägger ca 100 miljarder om året på det migtrantindustriella komplexet och tvingas dra ner på den svenska välfärdens allas områden, mest tydligt kanske vad gäller de mest utsatta i samhället, de med behov av assistans.

    Antalet dödsskjutningar och våldtäkter ökar mycket snabbt…

    Statsminister Stefan Lövfen (S) utesluter inte att sätta in militär vid behöv i svenska problemområden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det som uppnåtts i Mechelen kan med lätthet uppnås på alla platser bara viljan finns Jonny.

  6. Krister

    Jag gillar att bo i min enklav och ingen sosse eller
    annan partist skall komma och få mig att medverka
    i en folkomflyttning a la Stalin.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns de som gör fel i alla partier Krister – Sedan får vi se vad utredningen säger i slutändan.

  7. Brorson

    Löfvén kan tänka sig att sätta in militär, precis som sign Alexander skriver. Det var vad han sa. Alexander har inte skrivit att Löfvén har lovat att sätta in militär. Det framgick klart att intervjun med Löfvén att det inte är det första som han överväger.

    Om Alexander ska beskyllas för att ha misstolkat något, så skulle det att Löfvéns uttalande tyder på att han tycker att det finns ”krigszoner” i Sverige. Men Löfvén har talat mycket kraftfullt om ”skjutningar” och över fyrtio döda, och att detta är ytterst allvarligt. Det behövs ingen större skärpning av Löfvéns ordval för att det ska börja likna ”krigszoner”. Forss försöker bagatellisera den ytterst allvarliga situation, som landet befinner sig i, på ett helt oacceptabelt sätt

    Mechelen visar inte på någon lösning, som kan appliceras på Sverige, eftersom man har exporterat problemen till andra stadsdelar, samt att de resultat som uppnåtts, har uppnåtts genom en massiv polisinsats, som har understötts av militär. De polisresurser, som skulle behövas för en liknande lösning i Sverige, finns inte. Det är dessutom fullständigt oacceptabelt att svälta stadsdelens pensionärer så att de öht inte vistas utomhus, för att i stället satsa på sänkta hyror för en välbeställd medelklass. Mechelens borgmästare, som SVT och Anders Forss höjer till skyarna, är i mina ögon en tjuv, som tar från de fattiga och ger till de rika.

    Den svenska lagstiftning, som kan komma att användas, ger dock inte vid handen att det redan handlar om ”krigszoner” i Sverige, eftersom det handlar om polisiära insatser av militär personal. Tyvärr sprider Mp-delen av regeringen ren desinformation, för att hindra de kraftfulla insatser som behövs snarast, innan vi får regelrätta ”krigszoner” i Sverige

    Mp verkar tycka att det är bra att skjutningarna binder upp stora polisresurser, eftersom det leder till att det fattas poliser för avvisningar av personer som fått avslag på sina asylansökningar. ”Vice statsministern” Isabella Lövin, mp, var ju mycket tydlig med att alla har rätt att komma till Sverige och att alla som kommer till Sverige har rätt att få sina ansökningar prövade.

    Regeringen börjar alltmer likna en ”krigszon”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.