Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Vänsterpartiets är ett extremt parti!

Att Vänsterpartiet likt SD framstår som ett extremt parti som inte är som alla andra partier har jag vetat länge men att de skulle vara så extrema som deras kongressbeslut påvisar är för mig en stor nyhet.

Anledningen - Vänsterpartiets kongressdelegater körde över sin egen partistyrelse och röstade igenom att V ska driva på för att skapa ett register där SCB uppdras att ta fram statistik på etnicitet och religiös bakgrund – För mig är ett sådant register första steget till ett rasifierat samhälle och en rasifierad brottsstatistik.

Motionärerna och delegaterna som drev igenom förslaget hävdar att registret ska användas för att samla in jämlikhetsdata vilket jag ser som ett rent utopiskt tänkande.

Därtill torde Jimmie Åkesson och hans partikamrater jubla när nu Vänsterpartiet av alla partier är det parti som öppnar för tillskapandet av den sorts etniska register SD strävat efter att upprätta under lång tid.

För egen del är jag starkt emot alla form av register som delar upp människor efter etnicitet och/eller religiös tillhörighet och bakgrund – Skapar vi ett sådant register blir nästa steg en registrering av sexuell läggning, politisk hemvist, hälsostatus och eventuella engagemang i politiska partier och föreningar av olika slag.

Hur Vänsterpartiet som påstår sig stå upp för alla människors lika värde kan komma med ett förslag som innebär att människor delas in i grupper och därmed tillmäts olika värde övergår mitt förstånd.

Med det sagt så framstår det klart och tydligt att Vänsterpartiet fortsatt har långt kvar innan man blir ett politiskt parti med stabilitet och en långsiktig politisk idé om hur samhällsbygget ska se ut.

Trots Jonas Sjöstedts svidande kritik gentemot S om att S och Stefan Löfven sviker sina väljare när de aviserar att de kan tänka sig att bilda regering med hjälp av C och L står en sak helt klar – Det beskedet beror på att Vänsterpartiet som parti inte är ett parti man kan lita på i ett eventuellt regeringssamarbete.

Att Löfven i det läget öppnar för samarbete med partier han tror sig kunna lita på ter sig därför naturligt – Alldeles speciellt så då Vänsterpartiet bestämt sig för att lägga första stenen i bygget av ett rasifierat samhälle.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

78 kommentarer

 1. Alexander

  ”Jag har aldrig propagerat för något annat än gemensamma badtider”

  Jo, du har flera gånger skrivit att du inte har några problem med de separata badtider som införts i Västerås. Bara att titta i bloggen. Finns svart på vitt. Varför ljuger du hela tiden?

 2. Brorson

  Jag har diskuterat den här frågan långt innan Anderss Fors debuterade som s-debattör, med både sverigedemokrater och socialdemokrater, så båda var lika blinda som Forss är nu. Upprinnelsen var ett butiksrån, där signalementet på gärningsmannen var ”mörk”, oklart om mörk uppsyn, mörk hudfärg eller mörka kläder. Att det just hade etablerats en flyktingförläggning i närheten var tillräckligt för sverigedemokraten att utpeka någon boende där som skyldig och föra ett herrans liv om att alla invandrare borde kastas ut.

  Den socialdemokratiska reaktionen var ännu märkligare. Precis som sverigedemokraten utgick min partikamrat för att någon boende på flyktingförläggningen var gärningsmannen, men att detta absolut måste hemlighållas. Även om gärningsmannen skulle gripas, vilket aldrig skedde, fick etniciteten inte avslöjas. Jag försökte därefter några gånger få en diskussion om detta på s-bloggar, att man måste skilja mellan invandrare och utlänningar.

  Men tiden – eller socialdemokratin – var ännu inte mogen för en seriös diskussion om skillnaden mellan invandrare, som vistas legalt i Sverige och utländska ligor som vistas här helt legalt i enda syfte att begå brott. rån stölder, våldtäkter och mord, och sedan blixtsnabbt försvinna ur landet. Jag hade då varit inblandad i ett tvångsomhändertagande av en 15-årig flicka från Irak för att hon var mordhotad p.g.a. olydnad mot sina föräldrar. Hon misstänktes, fastän det inte ens fanns några bevis för saken (hon hade inte gått direkt hem från skolan) för att ha en svensk pojkvän. Mördare hade rest hit från Irak på turistvisum, vilket polisen hade kommit på.

  De flesta hedersmorden begås INTE av personer som är bosatta i Sverige, d.v.s. inte av invandrare. Huruvida föräldrarna var medskyldiga till mordplanerna, utan bara fick finna sig i att få dottern uttalad p.g.a. något oförsiktigt uttalande i telefon med släktingar (typ ”Nu är dröjer ungen med att komma hem från skolan igen”) blev aldrig klarlagt eftersom mordet förhindrades och det inte blev någon mordutredning.

  Men det här är verkligheten Anders Forss. För det första har Vänsterpartiet inte föreslagit någon registrering av etnicitet och brott. utan bara att den dolda rasismen ska synliggöras så att den kan bekämpas. För det andra är registrering av brott och etnicitet inte alls rasism, utan tvärtom. Ifall man anser att alla människor har samma människovärde och har rätt till samma skydd mot brott.

  Du skyddar brottslingar, inte brottsoffren. Etnisk diskriminering är ett brott i Sverige. Men du skyddar brottslingar som begår värre brott än så, nämligen gruppvåldtäkter och mord. I din värld har invandrare inte samma rätt att leva som andra. Dessutom ska utländska ligor, som inte ens har rätt att vistas i Sverige. få härja fritt och förstöra ryktet för dem, som verkligen är invandrare.

  Det här att man inte får avslöja brottslingars nationalitet har en lång historia. Ytterst bottnar det i en rädsla att andra nationaliteter ska framstå som mer brottsbenägna än svenskar. Men följden blir att oskyldiga invandrare får skulden för rena utlänningars brott. Den risken kanske du inte har tänkt på? I den allmänna debatten sker ständiga sammanblandringar mellan invandrare och utlänningar.

  Endast sanningen kan motverka detta. Somliga personer borde stoppas vid gränsen. Men det vill inte de, som förespråkar en okontrollerad invandring och /eller kräver något slags allmän amesti åt personer, som har ljugit om vilka de är, hur gamla de är och varifrån de har kommit

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har full koll på det jag skrivit på min blogg Alexander så vida du inte i vanlig ordning försöker märka ord genom att använda din vanliga taktik som handlar om att lyfta ord och meningar ur sitt sammanhang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>