Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Grattis till nomineringen Robert Axebro.

Även om eller kanske just därför att vi haft våra kamper mot varandra på våra respektive bloggar vill jag gratulera Robert Axebro till nomineringen och till at ha kommit med på en bra placering på Centerpartiets kommunlista.

Den grattishälsningen kommer rakt från hjärtat trots att vi tillhör olika politiska partier och trots att vi har olika syn på hur morgondagens Sverige ska byggas.

Engagerade människor beredda att slåss för sina väljare och för sin övertygelse behövs alltid i politiken.

Dessutom visar nomineringen att det finns en god demokratisk process och en god fingertoppskänsla hos centerpartiet i Umeå och att partiet likt Axebro tycker att det är viktigt att likt Robert Axebro söka stöd för sin politik hos väljarna.

Sedan tror jag att Robert när han väl är inne i politiken kommer att finna att politiken många gånger är trögrörligare än det är att driva frågor och opinion på bloggen – Detta därför att det politiska systemet med tillhörande tjänstemannasystem är konstruerade som en oceanångare som tar lång tid att vända.

Med det sagt så hoppas jag att du inte låter dig nedslås Robert – Att stå upp för de löften man givit sina väljare är alltid nummer ett och det viktigaste man kan göra som politiker.

Att du alltid kommer att göra just det betvivlar jag inte och därför säger jag än en gång – GRATTIS och lycka till i kommunpolitiken Robert.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

26 kommentarer

  1. Petter

    Bra av dig A.F att gratta till detta.
    Och att politiken är som en oceanångare vet vi och det är ofta det som får mig att bli lite avigt inställd till dina ideer. Du får det att låta som du kommer att fixa allt i en handvändning ,detta för att få med dina väljare. Men för att ens en tiondel av dina förslag skulle kunna sjösättas tar det många år ,men du får det att framstå som detta ska fixas på ”stubberten” .Så enkelt vet jag och även du är det inte, så jag tycker du för dina ev väljare bakom ljuset.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Självklart grattar jag politiska kombattanter når jag anser att det är läge att göra så. Jag framför många idéer där har du helt rätt och jag har aldrig någonsin så vitt jag vet framställt det som att dessa kan genomföras över en natt och leda till resultat imorgon.

      Däremot deklarerar jag klart och tydligt vilken politik jag står för och vilka idéer jag kommer att driva och så vitt jag vet kan det aldrig vara att försöka föra väljarna bakom ljuset – Att stå upp för det man tror på och skaffa väljarnas stöd för det är viktigt och det sätt jag önskar alla politiker använder sig av,

  2. Krister Rosengren

    Visst kan man gratulera en politisk motståndare…
    Det var också en dåvarande bondepartist som
    först myntade ordet FOLHEMMET redan 1909.
    (av Alfred Petersson i Påboda 1860-1920)
    Ref. Olle Sahlström , Trilogi om arbetarrörelsen
    http://www.ollesahlstrom.se/index2.php
    Då stod man närmare varandra än vad C och S gör
    idag och det är helt främmande att se dom bägge i
    samma regering idag med sina partiledare.

  3. Krister Rosengren

    Men hur skall du driva det framåt och från vilken position bland de folkvalda?
    När sätter din kampanj igång?
    Det måste ju bli en personkampanj men det är ju inget som S tidigare har sett
    positivt på utan man måste bli nominerad. SÅ BERÄTTA!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I sinom tid kommer alla att veta Krister men redan nu finns en grupp Umeåfolket för Anders Forrs som jag inte vet vilka som startat och driver som jobbar på att jag ska få så många kryss som möjligt i det kommande valet – Det är till sådana initiativ jag sätter mitt hopp därför att gruppen om man ska tro det de skriver består av vanliga väljare och gräsrötter som tycker att jag ska ha en plats i politiken för att driva deras intressen och frågor.

      • Krister

        ”grupp Umeåfolket för Anders Forrs som jag inte vet vilka som startat och driver”
        Då skulle jag ta reda på det för det kan ju inte vara bra om det är en grupp som
        står för nåt som du helt inte delar. Men vad skall du personligen göra och vilken
        politisk position vill du helst ha efter valet?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vad jag personligen ska göra ska jag be att få återkomma till närmare valet när kampanjandet startar på allvar.

          • Krister

            Jag ser nu att jag troligen har uppfattat ditt efternamn fel och skrivit FORS.
            Skall det vara FORSS? Jag ber om ursäkt.

  4. Petter

    Jo denna har facebooksida har jag sett, inte många inlägg här och ca 2 st som gillat inläggen varav 1 är du . Sidan har 12 gillningar vilket innebär att det är 12 st som lagt upp denna facebooksida och antagligen gillar din politik,var lite elak här det finns säkert fler som gillar din politik. Så stort grattis Anders till denna framgång.

  5. Ville-Valle

    …är det inte dags att du Anders Forss tar kontakt med Robert Axebro och frågar honom om han vill ställa upp som din mentor Anders Forss så att du också får insikt om viktiga landsbygdsfrågor med mera. Som ”asfaltodlad medelmåtta” är ju du Anders Forss fullständigt borta i dessa frågor. Utöver det kan Robert Axebro också lära dig Anders Forss hur hederliga och ansvarstagande fritidspolitiker bör uppföra sig när det gäller att ”tjäna folket” istället för att som den socialdemokratiska kulturen förespråkar att sko sig så mycket som möjligt på skattebetalarnas bekostnad…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag anser mig nog vara väl bevandrad i landsbygdens problematik och har bra koll på vad som är viktiga frågor på landsbygden Ville-Valle.

      Sedan är det jag gör eller i vart fall gör mitt bästa för att göra att tjäna folket – För mig kommer väljarna och deras hjärtefrågor först och att du sedan inte delar min politiska uppfattning är något helt annat än det du vill försöka att framställa det som.

  6. Alexander

    Du borde upplysa alla som skriver på bloggen det du berättat för mig. Fast det vill du inte, är det för att din självpåtagna gloria ska ramla av? Fegt och ovärdigt någon som satsar på att bli politiker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad jag skriver om och vad jag inte skriver om på min blogg bestämmer jag och ingen annan Alexander. Ett privat samtal mellan två personer är något helt annat än något man skriver om för alla att läsa och beskåda – Inte minst ur intigritetssynpunkt.

      Jag har inget att dölja som på något sätt kan få min gloria att ramla av och att du tycker att det är ovärdigt att jag inte skriver om de saker du vill att jag ska skriva om har jag inga problem med.

  7. Robert Axebro

    Tack Anders!
    Att politiken är trögrörlig som en oceanångare är jag fullt medveten om. Men jag har ju å andra sidan alltid drömt om att bli kapten, så det blir nog en stimulerande utmaning… 😉

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Lycka till med utbildningen till kapten Robert – Att stå upp för det man tror på är alltid en vinnare i längden.

  8. Brorson

    Även om man blir uppkryssad från en bottenplats till en valbar plats, så betyder ju inte det att man blir kommunalråd eller ens att man har mer än en röst i fullmäktige. Dessutom ska man rösta som partiet har beslutat. Men du kan ju göra som fyra de fyra sverigedemokraterna i riksdagen, som antingen har blivit uteslutna eller har gått ur paritet: Sitta kvar som ”vilde” och rösta med det parti man blev invald för bara när man själv vill.

    Men det kommer i så fall alltid att sägas att Anders Forss åkte snålskjuts på sossarnas lista och på partikamraternas oavlönade ideella arbete – för att själv tillgodogöra sig polikerarvodet. Skattebetalarna kommer då inte bara att betala arvodet utan även att ersätta dig för förlorad arbetsinkomst som busschaufför. Vilket kommer att ge betydligt mer klirr i kassan.

    Vad säger för resten partistadgarna om fraktionsarbete? Den väg som du nu har anträtt är från början en borgerlig strategi för att lura väljarna att rösta på kandidater som var mer populära än deras partier i syfte att dessa partier skulle få fler väljare. Valen reducerades från instrument för folkstyrettill något slags idoltävlingar – för personer med mycket pengar, som kunde köpa sig förbi fattigare partikamrater.

    Alltså ett sätt att köpa politiska uppdrag. De påkostade personvalskampanjerna blev därmed lönsamma investeringar, som förväntades ge god avkastning om man blev vald. Om detta tillåts smyga sig in i socialdemokratin, köpta politiska uppdrag, tror jag att många gamla s-väljare kommer att rösta på V (eller i värsta fall SD) i ren ilska.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – Att man blir inkryssad betyder i vart fall att man får möjlighet att göra sin röst hörd.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det betvivlar jag att någon gör Brorson – Så vitt jag kan se så publiceras inläggen på precis det sät jag skrivit dem.

          Vad är det som får dig att tro att någon censurerar mina inlägg?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Min röst hörs rätt väl i detta forum Brorson – Därtill på många andra sätt och precis som alla andra så kommer även jag att ge mig ut på gator och torg för att prata med väljarna – Därtill knacka dörr och använda mig av andra metoder.

  9. Petter

    Politiken är inte alls så trögrörlig ,för nåt år sen kallade Sossarna M och KD för rasister när de gick ut med att man inte ska ge pengar till tiggare. Men vips så är det legalt att gå ut med detta även hos S.

    Politiker är som svängdörrar när det gäller att samla röster för jag antar att det är tidigare väljare som gick till SD ni är ute efter. För panik har ni i alla fall,titta bara på inbjudan till C. Då blir i alla fall jag och många till som byter parti. Det är ju så genomskinligt, för MP kommer inte att vara kvar på banan i höstens val och V känns inte aktuellt för S. Så livlinan för S tror ni är C. Alliansen kommer att vinna till hösten.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det enda jag är ute efter är en återgång till ett läge där S i allt driver den sorts politik som bäst gynnar Sveriges samlade arbetarkår och folkflertalet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.