Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Tvärtemot vad SD hoppas är inte invandring och integration den viktigaste valfrågan.

Varje gång jag skriver om vilka frågor väljarna prioriterar mest och tycker är viktiga och om hur dessa frågor ska rangordnas hoppas jag på av ett flertal SD-anhängare som med envishet vill hävda att migrationspolitik och invandring är huvudfrågan för svenska folket.

I SVT/Novus senaste mätning kommer det påståendet helt på skam då invandring/integration precis som jag sagt många gånger kommer först på tredje plats när man frågar svenska folket om vilka frågor som är viktiga i valet.

Den viktigaste frågan är sjukvården följt av skola och utbildning för att först därefter följas av integration och invandring.

Med det sagt säger jag inte att frågan om integration och invandring är oviktig utan blott och allena att människors val av parti handlar om helt andra saker än hur respektive parti ser på invandring och integration.

Valet kommer att präglas av en intensiv debatt om sjukvården och skolan och min tro är att det parti som lyssnar mest på vad väljarna vill se som lösning i dessa frågor kommer att vinna valet.

För egen del känner jag mig övertygad om att väljarna kommer att förstå att den bästa politiken på dessa områden kommer från S – Det är därför jag länge påstått att valresultatet för S i nästa val kommer att landa på +35%.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

68 kommentarer

 1. Alexander

  ”Jag har inte visat upp någon egoism”

  Jo, du satte dina personliga utmaningar framför kollektivet och samhällsbygget. Vi andra stannade och byggde vidare samtidigt som du gjorde moraliskt tvivelaktiga affärer.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Du är ute på mycket tunn is Alexander och jag är rätt säker på att du vet att du har helt fel i ditt påstående.

 2. Krille

  Sverigedemokraterna ökar mest bland riksdagspartierna, visar en mätning från Demoskop som har gjorts på uppdrag av Expressen. Partiet går fram 3,2 procentenheter jämfört med förra mätningen till 18,6 procent. Förändringen är statistiskt säkerställd.

  S står still på 27.2.

  WOHOO!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Och när valet är över är resultatet +35% för S och runt 10% för SD.

   • Krille

    Jag satsar 10.000:- på att S hamnar under 30%, S har gjort katastrof i alla andra EU länder senaste åren, och näst på tur är ni.

    SD på 18%+.

    Vågar du ta de oddsen?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Som gammal bankman ägnar mig aldrig åt betting Krille och du är självfallet fri att göra dina egna förutsägelser om valresultatet – Den förutsägelse jag gjort gjorde jag för rätt länge sedan med hjälp av olika analysmetoder och den kvarstår jag för.

     Ska vi bygga ett solidariskt och jämlikt samhälle där alla människor har lika värde finns bara en ideologi som fungerat och fortfarande fungerar och det är den ideologi vi Socialdemokrater byggt vår politik på allt sedan partiet startade.

     Sd sviker de allra flesta – Både arbetarklassen och pensionärerna till förmån för att gynna de redan rika – Därtill motarbetar de fackföreningsrörelsen vilket kommer att ge utslag i kommande val.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>