Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Tvärtemot vad SD hoppas är inte invandring och integration den viktigaste valfrågan.

Varje gång jag skriver om vilka frågor väljarna prioriterar mest och tycker är viktiga och om hur dessa frågor ska rangordnas hoppas jag på av ett flertal SD-anhängare som med envishet vill hävda att migrationspolitik och invandring är huvudfrågan för svenska folket.

I SVT/Novus senaste mätning kommer det påståendet helt på skam då invandring/integration precis som jag sagt många gånger kommer först på tredje plats när man frågar svenska folket om vilka frågor som är viktiga i valet.

Den viktigaste frågan är sjukvården följt av skola och utbildning för att först därefter följas av integration och invandring.

Med det sagt säger jag inte att frågan om integration och invandring är oviktig utan blott och allena att människors val av parti handlar om helt andra saker än hur respektive parti ser på invandring och integration.

Valet kommer att präglas av en intensiv debatt om sjukvården och skolan och min tro är att det parti som lyssnar mest på vad väljarna vill se som lösning i dessa frågor kommer att vinna valet.

För egen del känner jag mig övertygad om att väljarna kommer att förstå att den bästa politiken på dessa områden kommer från S – Det är därför jag länge påstått att valresultatet för S i nästa val kommer att landa på +35%.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

68 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I det kommande valet kommer frågan som högsta att ligga som nu – Dvs. på 3:e plats.

  1. Alexander

    Intressant att när invandring var på första plats i Novus så ifrågasatte du trovärdigheten. Nu däremot stämmer den.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har hela tiden hävdat att den i bästa fall kommer att komma på 3:e plats – Det har även Novus nu påvisat.

  2. joakim

    Hur ser din spåkula ut inför valet?
    Vid sista mätningen i Novus (Feb 2018) så tappade S medan SD ökade igen

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Titta i blogghistoriken så finner du inlägg med de uppgifter du efterfrågar. Men kortfattat S +35% – SD runt 10%.

      • Krister

        Du är en parodi på dig själv.

        ÖVRIGT:
        S i Italien, Spanien, Tyskland och Österrike har närmast halverats.
        Den europeiska S trenden är utför och vi kommer att de det i Sverige.
        SD kommer att få 18.6 % 2018.
        S 24.2.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du får ha din tro Krister – För egen del kvarstår jag vid min. Efter valet vet vi vem av oss som kom närmast sanningen.

  3. Bertil

    ”För egen del känner jag mig övertygad om att väljarna kommer att förstå att den bästa politiken på dessa områden kommer från S – Det är därför jag länge påstått att valresultatet för S i nästa val kommer att landa på +35%.”

    Jag hoppas du får rätt Anders. För egen del tänker jag som jag tidigare sagts gynna Vänsterpartiet
    och jag hoppas inte rösterna åker från Vänstern till sossarna utan att rösterna kommer från ex: SD

    Sossarna har inte skött sjukförsäkringen korrekt, det är största anledningen varför Vänstern får min röst. jag vill helt enkelt se att sossarna går mer åt vänster. men tyvärr verkar det vara tvärtom.
    Dock finns skäl varför . men det får tas en annan gång.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag håller med om att de är bättre om de som inte röstar på S röstar på V Bertil.

  4. Krille

    S fick i senaste yougov runt 23, vilket stämmer bra.

    Vi lägger 66 miljarder på vuxna män i från andra länder och 33 miljarder på hela Sveriges vård.

    Om du undrar vilken fråga som är viktigast så ser du det i siffrorna. Ni kan aldrig fixa vården utan att skära i migrationen, ni gräver ju eran egen grav.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Yougov är inget institut att sätta tilltro till överhuvudtaget då dess utfall går att manipulera.

  5. Alexander

    Efter den nyligen avkunnade domen och Centerpartiets ursäkter förstår alla hur stor inverkan invandringen haft. Och det är inte slutet….

  6. Alexander

    Islamister tar allt större plats i Sverige och nu har vi alltså en direkt påverkan på rättssamhället.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har noterat det i detta specifika fall och att C reagerat snabbt och rätt hedrar dem även om jag inte förstår hur den kunnat finnas med från första början med de åsikter de tidigare gett utlopp för i bagaget.

      • Brorson

        Har vi inte längre åsiktsfrihet i Sverige? Nu agerar C på samma sätt som SD när brukar göra när media har gjort en stor affär av att någon nämndeman, som har utsetts av SD, privat inte tycker lika som Sveriges Rikes lag, exempelvis på Facebook. Inget får störa partiets valrörelse, oavsett om det är sant eller ej. Men den här gången hade ju nämndemännens privata åsikter råkat hamna i domen… Ja, men de hade ju inte själva skrivit domen.

        När jag såg att lögnblaskan framför alla andra, Skibstedt-ägda Aftonbladet var först med den här nyheten, har jag läst allt som media har skrivit i ärendet. Och det är väldigt mycket om väldigt lite. Allt kretsar kring Aftonbladets ursprungliga och hårt vinklade artiklar, som helt klar är ett fiske i islamofobi.

        Den verkligt brännheta frågan lyser med sin frånvaro. Och det har väl Centerpartiet tänkt att den ska fortsätta att göra genom sitt SD-liknande agerande. Med den massinvandring, som C förespråkar(i syfte att pressa ner svenska löner) är det närmast en självklarhet att nuvarande svenska lagar kommer att ersättas av sharia-lagar, i varje fall om flertalet ska bestämma över fåtal.

        Men betyder det att svenska domstolar redan har börjat döma efter sharia-lagar? Vore intressant att få veta hur C ser på partimedlemmars yttradefriheten för partimedlemmar. Har partimedlemmar rätt att säga att lagar som bygger på islam är mer ändamålsenliga än lagar som bygger på kristna värderingar?

        Jag har hört den kritisken förr. Att konflikter förvärras om de görs till en ”rättssak”, d.v.s. att det svenska rättsväsendet metoder för konfliktlösning är oerhört segt och ineffektivt och att inte minst barnen blir lidande av utdragna vårdnadstvister.

        Har någon enda nämndman, som har utsetts av SD, bevisligen dömt efter partiprogrammet och inte efter lagen? Trots en massa avsättningar från uppdraget som nämndeman ”för att de har skadat allmänhetens förtroende för rättsväsendet” och uteslutning ur partiet, har inte ett enda sådant exempel framkommit.

        Man skulle kanske vara mer rädd för de lagar, som vi skulle få med en sverigedemokratisk justitieminister, än för hur det faktiskt döms i svenska domstolar idag? Och kanske är det samma ak med muslimer och sharia?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I det stora bör du titta på mitt föregående svar – Därtill ska sägas att domar i svenska domstolar ska följa svensk lag.

      • Brorson

        Eftersom jag just nu forskar vidare i vad som har hänt under den aktuella rättegångsdagen i Solna tingsrätt, blir jag alltmer upprörd över det faktum att två nämndemän har berövats sitt partimedlemskap p.g.a. en kvällstidnings skriverier om hur de har dömt i ett enskilt fall. Har skandaltidningen haft insyn i rättens överläggningar efter att ha hört parterna? Centerpartiets partilednings agerande är en ytterst allvarlig kränkning av rättssäkerheten, då det står i grundlagen att ingen myndighet ej heller riksdagen ska bestämma hur en domstol ska döma i ett enskilt mål. Nu vet ju alla att partipiskan råder även i den mest sekretesskyddade delen av en domstols verksamhet, nämligen rättens topphemliga överläggningar för bestämmande av dom. De båda nämndemännen har uteslutits ur partiet redan innan domstolschefen har beslutat om nämndemännen får vara kvar.

        Domen har överklagats och hovrätten får nu avgöra om den var riktig eller ej. Om domen håller för hovrättens granskning, vilket jag iofs inte tror, uppstår frågan om hovrättens ledamöter också ska uteslutas ur sina respektive partier. En rättegång i hovrätt brukar hållas inför två juristdomare (som troligen är moderater, för det är de flesta högre jurister) och två politiskt utsedda nämndemän. Det är en allvarlig missuppfattning att nämndemän har till uppgift att representera sina partier i rätten. Politiska domstolar finns inte i något demokratiskt land. Det här är värre än Putins Ryssland.

        Helt avskyvärt. Nämndemännens lämplighet är en helt annan fråga ån den om de har dömt rätt. Det inträffade visar också hur en slasktidning har lyckats styra ett etablerat politiskt parti att tvärtemot grundlagen lägga sig i en enskild dom. Nu är visserligen inte hela riksdagen, men dock en icke oväsentlig del av riskdagen. Det är också skrämmande att en del S-politiker försvarar Centerpartiets agerande. Vad kommer härnäst? Antag att SD-kuriren har åsikter om hur en domstol ska döma i ett enskilt mål. Ska sverigedemokratiska nämndemän rätta sig efter SD-kurirens åsikt? Vilket oerhört ramaskri det skulle bli.

        En känga även till Anders Forss, som förutom att han påstår att denna djupgående rättsröta i Centerpartiet hedrar C, även har framfört att vissa kommunala beslut, som har överklagats till förvaltningsrätt, inte ska kunna överprövas av en högre domstol. Det finns inga ofelbara domstolar. Det är därför vi har möjligheten att överklaga. Nämndemannasystemet infördes en gång i tiden av S för att balansera den moderata dominansen inom domarkåren.Det var aldrig meningen att nämndemännens skulle bli politikens förlängda armar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att domstolar ska döma utan att riksdagen lägger sig i är självklart men av det som kommit fram av domskälen som finns i domen så finns det all anledning att tycka att C med flera handlat helt rätt då domskälen helt saknar stöd utan snarare står i strid mot svensk lagstiftning.

          Jag har enbart hyllat C för ett snabbt agerande men i övrigt kritiserat dem vad gäller hur de överhuvudtaget kunnat överväga att utse åtminstone 1 av nämndemännen till nämndeman.

          Sedan är det helt rätt att jag avseende plan & byggärenden föreslagit en ordning där ärenden går direkt upp till högsta förvaltningsdomstolens motsvarighet i plan & byggärenden av den enkla anledningen att tidsåtgången för hela den rättsprocessen har allt att tjäna på att dessa ärenden slutgiltigt avgörs snabbare än idag.

          Brorson – Ge mig ett enda hållbart skäl till hur en PBL-domstol med domare av samma kaliber och bakgrund som domare i Högsta Förvaltningsdomstolen skulle påverka rättssäkerheten?

          Ge mig därtill skäl till varför en rättsprocess skulle bli rättssäkrare eller bättre bara därför att ärendet ska passera genom fler instanser innan det når högsta instans?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Förvisso är det så men min tro är att dagens ordning inte kommer att ändras speciellt mycket utom möjligen att arbete och arbetsvillkor går upp på 3:e plats

  7. Brorson

    ’Det går inte många dagar innan Anders Forss bjuder in SD till en ny diskussionsrunda om väljarstödet för SD. Det var så SD växte från ett promilleparti till ett parti med tvåsiffriga procent. När andra hade som strategi att tiga ihjäl SD, fanns några som sökte hjälteglorian som mest aktiva SD-bekämpare. För SD var all publicitet bra publicitet. ”Min fiendes fiende är min bästa vän”. Det som lockade väljare till SD var att SD hade de rätta fienderna, de som de flesta väljare avskyr.

    Jag konstaterade redan då att MP och SD var som siamesiska tvillingar. När den ena tar ett steg framåt, tar även den andra ett steg framåt. När den ena tar ett steg bakåt, gör den andra likadant. Nu när S har ökat en procentenhet (från rekordlåga 27,5 %) och MP har minskat, har även M ökat och SD minskat med en procentenhet. Jag är nu väldigt pessimistisk beträffande chansen till en socialdemokratisk framgång i höstens val.. Orsaken till det är att S-delen av regeringen inte tog chansen att kasta ut MP ur regeringen under senhösten i fjol, när MP hotade med regeringskris.

    En S-ledd regering utan MP hade varit en katastrof för SD. Vad hade funnits kvar för alla de SD-väljare som inte är övertygade rasister att protestera mot?

    Men SD-delen av regeringen gjorde miljöpartisterna i regeringen nöjda genom ett helt obegripligt löfte att de afghanska unga män, som redan fått ett utvisningsbeslut. skulle få en ny chans, men bara att gå färdigt gymnasiet innan de måste åka hem, och bara under förutsättning att de inte ljutit om sin ålder och inte redan fått ett lagakraftvunnet utvisningsbeslut. Vad var det löftet värt om inte en chans till fortsatt obstruktion och längre tid för förberedelse för ett ”underjordiskt” liv I Sverige.

    Man börjar tycka synd om de unga männen, som torde bli gråhåriga efter alla nya överklaganden, och alltså kommer att fortsätta leva som halvt papperslösa i fortsatt ovisshet om sin framtid. Som inte bara hoppas på en respit på några månader eller höst ett par år i taget, för att därefter processa om ”verkställighetshinder” för att slutligen gå under jorden. I hopp om att de politiska vindarna ska vända och en ny riksdagsmajoritet ska riva upp hela den nuvarande migrationspolitiken.

    Det är precis vad det stora flertalet av SD-väljare, de som inte ideologiskt stödjer SD, befarar. De som tycker att S-delen av regeringen slösar bort alldeles för mycket skattepengar på att hålla MP-delen av regeringen på gott humör. Varje extra månad som en enda ung man, som fått ett utvisningsbeslut. kan stanna legalt i Sverige, kostar skattebetalarna över 100.000 kr. Går de under jorden dyker samma kostnader upp på något annat konto än ”samhällets”.

    Vid den här tiden före förra valet hade S ett väljarstöd på 36.5 %, men sjönk fram till valet till 31.5 % efter Löfvëns länge utlovade besked att avslöja hur han såg på regeringsfrågan. Som blev att han såg MP som en ”naturlig” regeringspartner. Nu är utgångsläget inför det kommande valet, betydligt sämre, med ett väljarstöd i intervallet 27.5 – 28.5 %. Analyser efter valet 2014 har visat att minst en fjärdedel av SD-väljarna hade tvekat mellan S och SD. Några (drygt en procentenet) mellan V och SD.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag bjuder inte in SD Brorson och kommer aldrig heller att göra så.

      SD:s stöd i det kommande valet kommer att landa runt 10%.

  8. Bergis

    Din köttgryta består i att ta ledigt från jobbet och gå på politiska möten. Jag förstår det känns bekvämt. För vem vill inte sitta på politiska möten och fika gratis istället för att gå till ett ett tråkigt jobb? Många väljare ser hur samhället faller isär bit för bit. Hur pensionerna inte räcker till därför att politikerna prioriterar käpp rätt åt helvete. Hur funktionshindrade och äldre får stå tillbaka när pengarna behövs till annan ansvarslös politik. Men det bekommer inte er politiker vid köttgrytan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med har jag inget tråkigt jobb – Därtill tar jag aldrig ledigt för att gå på politiska möten utan behövs det försöker jag byta skift.

  9. Brorson

    SD är ett lustigt parti, som egentligen inte vill vrida klockan tillbaka till tiden innan bilen var nästan var mans egendom. Det vill inte ens MP, som tvärtom vill öka nybilsförsäljningen genom att införa något slags körförbud för äldre och fullt fungerade och en gång miljöklassade bilar .MP för nu en i flera avseenden diamentralt motsatt politik jämfört med när partiet bildades.

    Nejdå, SD gör bara en tankemässig tidsresa till tiden före de senaste 45 årens invandring, för att med start år noll göra en lika lång tidsresa tillbaka till nutiden, men utan invandring. Problemet är bara att sådana tidsresor inte kan göras i verkligheten. Det som har gjorts, kan inte göras ogjort. Och det som inte har gjorts, exempelvis stoppa invandringen redan för 45 år sedan, kan inte göras så här långt efteråt. Det som inte gjordes i tid, kan vara oerhört svårt, för att inte säga omöjligt, att rätta till efteråt. Det är bara Jimmie Åkesson (om han tror på vad han säger) och Anders Fors (tror han på vad han säger?) som tror att man kan nollställa historien och starta om, när Olof Palme var statsminister.

    SD försöker alltså påskina att vi hade sluppit alla dagens problem, om SD hade fått bestämma utvecklingen efter det tänkta året noll (1973?). Och att partiet med denna blick bakåt i den tänkta backspegeln är kapabelt att lösa dagens och morgondagens problem. Problemet är bara att SD inte har några lösningar på dagens problem, förutom att vi borde ha stoppat invandringen senast för 45 år sedan. Det enda som SD kan bidra med är diffusa krav att bromsa nyinvandringen. Men det kan göras bättre utan SD:s råd och dåd.

    Det räcker inte att stå vid sidan om och gapa om vad som borde ha gjorts annorlunda i förfluten tid. Vad som behövs för att åstadkomma resultat är regeringsduglighet, vilket de två största partierna (S + M) har, men inte SD. S hade varit hästlängder mer regeringsdugligt än under den senaste mandatperioden utan MP. Det bästa för Sverige hade varit en socialdemokratisk enpartiregering med egen majoritet i riksdagen. Eftersom chansen att vi får ett så bra valresultat är mindre än mikroskopisk, får vi emellertid nöja oss med det bästa möjliga, som är en koalitionsregering mellan S och ett eller flera allianspartier.

    Eftersom talesättet ”Ju fler kockar, desto sämre soppa” gäller även inom politiken är det praktiskt möjligt bästa en tvåpartiregering mellan de två största partierna, som nyuser ut att bli S och M: Hur alliansen ska agera, om man ska ställa upp alla fyra, eller tillåta ett enskilt alliansparti att förhandla ensamt om att bilda regering tillsammans med S, bestämmer inte vi socialdemokrater. Det är en intern fråga för alliansen. Önska kan vi dock göra. Och C är faktiskt det alliansparti som ställt till mest med problem när alliansen styrde, kanske bortsett från Reinfeldt och Borg. Men de är ju borta ur leken nu.

    Jag säger inte nej till något alliansparti. Har man sagt nej till samarbete med ett parti (SD) kan man inte sedan göra listor på ytterligare fler partier, som man inte kan samarbeta med. För i så fall är det risk att man målar in sig själv i ett hörn. så att man inte kan samarbeta med någon. Den som kategoriskt säger nej till något alliansparti, bör också tala i klartext att han föredrar Jimmie Åkesson som kungamakare, som väljer statsminister och regering. Det får vara slut på moderatskräcken inom socialdemokratin. Tillbaka till verkligheten.

  10. Alexander

    ”Yougov är inget institut att sätta tilltro till då dess resultat går att manipulera”

    Intressant. Vilka bevis har du för det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur många som helst då Yougov använder sig av helt andra metoder än den om slumpvis utvalda när de gör sina undersökningar.

  11. Alexander

    Det som skett i Solna är ytterligare ett bevis på vilka katastrofala följder vi fått och kommer att få av en huvudlös invandringspolitik. Anders snack om att Islam inte påverkar Sverige är ju naturligtvis barockt, det finns många exempel i form av könssegregering osv. Politikerna har jobbat hårt för detta så varför de nu klagar är mäkta förvånande. Trodde ni att det bara var kebab och Zlatan?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Läs det inlägg jag publicerat idag så hittar du svar på dina frågor och påståenden Alexander – Skulden till det inträffade kan inte läggas på invandringen i sig utan på vår flathet att berätta för alla som vill bo i Sverige om vad som krävs om man önskar bo här och vad man i övrigt bör göra för att på demokratisk väg ändra på något som man ogillar.

      • Krister

        När SD tar upp SAMMA saker så får de skit.
        Varför du inte få det när du som sosse nu har
        tagit av dig tomteslägget är märkligt,

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har anfört precis samma sak länge Krister och att SD får skit beror på deras ideologi och på den grund de bygger sitt ställningstagande.

          Sedan är jag övertygad om att mina partikamrater tycker och alltid tyckt som jag gör.

  12. Jonny Disenfeldt

    Eftersom kostnaderna för det migrantindustriella komplexet är så stort (ca 100 miljarder per år bara för staten) så slår detta givetvis på de flesta områden.

    Ta skolan som på kort tid ska suga upp tiotusentals ensamkommande ”barn” som har mycket låg utbildningsnivå … hur kan det påverka skolan tro …

    Samma med en historiskt sett rekordsnabb befolkningstillväxt pga denna migration som givetvis inte t.ex vård och alla andra offentliga tjänster hinner med att anpassa sig till etc …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att som du anta att invandringen är en kostnad är att dra förutfattade slutsatser Jonny – Sådant kan inte fastslås innan de invandrade avslutat sitt livsspann i Sverige vilket invandringen från forna Jugoslavien är bevis för.

  13. Alexander

    Anders

    Är bokslutet klart för invandrarna från fd Jugoslavien?

    ”Hur många som helst”

    Lägg fram ett bevis då, kan du göra det? Hur manipulerar Yougov resultaten och varför gör de det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Googla i ämnet och se vad de journalister och experter som uttalat sig kommit fram till så hittar du svaret på din fråga.

      • Jonny Disenfeldt

        Det är DU som gör ett påstående, det är då DU som ska ge referenser till stöd för detta.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          På inget sätt Jonny – Att påstå så är bisarrt och ett sätt för dig att slippa lägga ner lika mycket arbete som mig i det jag gör.

          • Jonny Disenfeldt

            Du har ju inte lagt ner något arbete alls Anders, du kommer bara med lösryckta påståenden …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag lägger ner åtskilligt med tid Jonny och påståendena är inte lösryckta utan snarare en del av en heltäckande plan för att säkerställa att framtidens samhälle blir betydligt jämlikare än dagens.

            Om det är någon som försöker göra det enkelt för sig så är denne någon du som älskar att debattera små detaljer i en sakfråga för att avleda debatten från en debatt om helheten.

            Palme var mästare på att alltid debattera helheten och det var därför ingen kunde slå honom på fingrarna i en debatt.

      • joakim

        Stopp och belägg.
        Menar du att Journalister är pålitliga?
        Det är inte 1 April ännu, även om man kan tro det

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har ingen anledning att misstro journalister Joakim – har du?

          • joakim

            Men snälla Anders, du är värdsvan har sett det mesta och vet att det finns en Agenda hos alla inom media.

            Då du skriver så som du gör i ditt svar till mig, spär du på det redan skadande förtroendet för Politiker!
            Gör om och gör rätt!
            Tycker annars att din blogg är intressant för att du brukar stå för vad du säger

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Media har ingen annan agenda än att sälja så många tidningar som möjligt då det är upplagan fysiskt och på nätet som styr annonsintäkternas storlek.

            Min pappa som var tidningsman under största delen av sitt liv hävdade alltid att det mest ekonomiska skulle ha varit att sälja annonserna även om man skippar tidningsutgivningen vilket givetvis är en omöjlig ekvation.

          • Krister

            – Sveriges Radio saknar självförtroende i rapporteringen kring invandring och integration. Vid varje publicering infinner sig en ängslighet och man tillämpar inte samma journalistiska principer som i rapportering kring andra frågor. Det krävs ett starkt personligt driv och en medvetenhet om att man inte får några ryggdunkningar från andra när man vill problematisera invandringen.

            https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/01/19/jorgen-huitfeldt-journalistiken-ska-inte-uppfostra-sin-publik/

  14. Alexander

    Anders

    Så om jag påstår att du även skattefifflare så är det så tills du motbevisar mig? Intressant syn du har och tvärtemot den gängse.

    ” Att påstå så är bisarrt”

    Det är alltså bisarrt att man ska kunna lägga fram bevis för det man hävdar. Herregud Anders, du har spårat ur något så brutalt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vill du påstå så om en specifik person måste du ha svart på vitt på att så är fallet – I annat fall är det förtal Alexander.

      Lär dig lagstiftningen Alexander.

      Att jag avfärdar vissa av dina påhopp beror på att syftet med dem är att avleda från en debatt om helheten genom att försöka skapa debatt om en liten del av en specifik sakfråga.

      Lika lite som Palme tillät att så skedde – Lika lite tillåter jag det.

      Det som ska debatteras är totalen och hela planen för att bygga det samhälle man förespråkar – Följer man det debatterar man ideologi och inte sakfrågor då sakfrågornas lösning blir en naturlig del av den ideologi man förespråkar.

      Det är den metod du använder dig av som nyliberalismen praktiserat när man fått människor att sätta sitt eget bästa före kollektivets bästa – För mig gäller det omvända – Kollektivets bästa måste alltid komma först.

  15. Alexander

    ”Lär dig lagstiftningen”

    Eftersom att du inte kände till nödvärn tror jag att jag kan Sveriges lagstiftning bättre än dig. Fast egentligen är du väl expert även där?

    ”Vill du ¨påstå så om en person”

    Titta vad du skrivit så märker du att du ofta hoppat på folk med osanna påståenden. Men du är ju socialdemokrat och står för KÄRLEK. Sicket s-snack.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bara därför att du inte delar min åsikt betyder det inte att det jag påstår är osannt Alexander.

  16. Alexander

    ”kollektivets bästa måste alltid komma först”

    Fast inte när det gäller intressanta bankjobb utomlands. Då drog herr Forss som en avlöning och lämnade sitt kära kollektiv.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du kan inte jämföra ett individuellt arbete med samhällsbygget Alexander.

  17. Alexander

    ”Du kan inte jämföra ett individuellt arbete med samhälldbygget”

    Fundera på hur ditt samhällsbygge skulle se ut om alla gjorde som dig. Vad händer då med kollektivet Sverige?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns åtskilliga svenskar som under delar av sitt liv väljer att jobba utanför landets gränser och hade den arbetsmässiga utmaning jag sökte funnits i Sverige hade jag självklart stannat kvar.

      Med det sagt så gör du sannolikt dig själv en stor otjänst när du kommer med argument såsom dessa som därtill inte har med inlägget att göra.

  18. Alexander

    Anders

    Jag frågar igen, vad händer om alla tänker och agerar som dig? Vad händer med ”samhällsbygget”? Du har visat upp den egoism du hävdar att du inte har. Inget att skämmas för utan mänskligt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte visat upp någon egoism i detta fall Alexander – Att försöka argumentera som dig hör hemma i sandlådan i just denna fråga.

      Sedan är sannolikheten att alla som bor i Sverige skulle flytta utomlands för att arbeta obefintlig vilket jag utgår från att du förstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.