Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

I Umeå är Edward Riedel grevinnan och Anders Ågren betjänten.

Även om jag har som princip att i möjligaste mån avstå från att kritisera mitt partis politiska motståndare då man sällan och aldrig tjänar på sådant politiskt finns det tillfällen när det som inträffat är så flagrant fel och galet att det inte går att undvika att kritisera och skriva om saken – Moderaterna i Umeå och Edward Riedel är ett glasklart sådant exempel.

Att som Edward Riedel fortsatt hävda att det sifferunderlag avseende brottsstatistiken som Moderaterna i Umeå presenterat är korrekt och att deras tolkning av densamma är korrekt trots att en samlad opinion och en samlad expertis säger motsatsen tycker jag är ett huvudlöst beteende som ligger i gränslandet till hyckleri.

Det är därför inte allt för svårt att dra slutsatsen att det är samma orsaker och samma tankar från media och experter som han gjort att han tidigare lagt skulden på media för att inte exponera honom och hans åsikter tillräckligt mycket och därför startat den egna moderata utgåvan Nyheter i Västerbotten.

I publikationen Nyheter i Västerbotten är Edward Riedel enväldig i och med att det Edward Riedel som avgör vilka nyheter som är nyheter och värda att skrivas om - Detta för att därefter själv skriva dem utifrån sin egen synvinkel och därtill i efterhand själv granska det som skrivits.

Tänker man och handlar på det sätt är det inte underligt att det kan bli så fel som det uppenbarligen blivit denna gång när Edward Riedel och Anders Ågren under moderat flagg försöker måla upp en situation i Umeå som inte överensstämmer med verkligheten – Allt i en scen som påminner om Grevinnan & Betjänten som visas varje nyårsafton på TV.

Därtill är det ganska uppenbart att det går att dra slutsatsen att det är Edward Riedel som är chefen och Anders Ågren lakejen hos moderaterna i Umeå – Något som gör att det blir svårt att ta någon av herrarna på allvar.

Precis som jag sa i mitt tidigare inlägg i detta ämne så har dessa herrar redan kastat första stenen genom glasrutan inifrån på det glashus man verkar ha isolerat sig i för att undkomma verkligheten – Den fråga alla nu bör ställa sig är om det överhuvudtaget kommer att finnas någon hel ruta kvar i glashuset innan denna historia är helt utagerad.

Avslutningsvis vill jag därför ännu en gång framföra mitt medlidande till alla kloka moderata företrädare i Umeå som tvingas utstå och genomlida detta nu när valrörelsen är i sin linda och alla krafter behövs för att debattera realpolitik och samhällsbygge.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

84 kommentarer

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Se tidigare svar Alexander – I denna debatt har du inget att vinna utan precis som M allt att förlora.

 1. Alexander

  Anders

  Narkotikabrotten har alltså blivit fler? Ja eller nej? Vad jag kan se har också våldtäkterna ökat i antal och även vapenbrotten.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag säger titta på det som länkats till och skrivits i ämnet så hittar du dina svar – varför fråga när jag redan givit dig svaret.

 2. Alexander

  ” I denna debatt har du inget att vinna”

  Du kan gärna förklara vad som är fel på siffrorna som visar antalet våldtäkter och vapenbrott. Kan du göra det?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har inget att förklara – Allt som är skrivet i länkarna du kan följa förklarar allt mer än väl.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har läst det som finns att läsa i ämnet Alexander och expertisen, Umeåborna och en samlad journalistkår har skjutit M i sank och det alla nu väntar på är en officiell ursäkt från deras sida.

 3. Alexander

  Anders

  Det finns ”experter” och journalister som ger Moderaterna rätt, påstå inget annat. Har du pratat med alla Umeåbor så att du ver vad de tycker?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att prata med alla är en omöjlighet men den som följer debatten kan se vad en överväldigande majoritet tycker i frågan.

   • Jonny Disenfeldt

    ”Att prata med alla är en omöjlighet men den som följer debatten kan se vad en överväldigande majoritet tycker i frågan.”

    Har en ”övervägande majoritet” av Umeåborna uttalat sin åsikt i detta ?

    De siffror jag presenterat talar sitt tydliga språk, 1.8% ökad befolkning, tydligen begår dessa en faktor 4 gånger mer brott i snitt jämfört med de andra umeåborna att döma av hur mycket antalet brottmål ökat senaste året jämfört med föregående 5-årsperiod. Antingen det eller så har plötsligt umebor i gemen blivit så mycket mer kriminella vilket verkar rätt osannolikt statistiskt sett…

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Framhärda gärna Jonny – Det enda du gör är att göra dig löjlig. I Umeå har vi inga av de problem M försöker framställa och då av den enkla anledningen att vi här motar Olle i grind genom att ta tag i saken innan det blir till problem. T.ex. så finns här inte ett enda segregerat bostadsområde och så kommer det att se ut även i framtiden därför att vi bygger och förtätar smart för att förebygga den sortens utveckling.

     • Jonny Disenfeldt

      Nja, ni kanske motar ”olle” i grind men ni verkar släppa in många andra…

      De siffror jag presenterat talar sitt tydliga språk, 1.8% ökad befolkning, tydligen begår dessa en faktor 4 gånger mer brott i snitt jämfört med de andra umeåborna att döma av hur mycket antalet brottmål ökat senaste året jämfört med föregående 5-årsperiod. Antingen det eller så har plötsligt umebor i gemen blivit så mycket mer kriminella vilket verkar rätt osannolikt statistiskt sett…

      Vad tror du ?

      Angående bostadssegregation som du påstår inte finns …

      ”Bostadspriserna i Umeå fortsätter att stiga och det finns klara tendenser till segregation på bostadsmarknaden. Unika siffror som SVT tagit del av, visar att villapriser och inkomster hänger ihop extra mycket i vissa stadsdelar.”

      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/bostadspriserna

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det enda du gör är att tala emot de bättre vetande som redan uttalat sig om de lokala förhållandena därför att de känner dem i detalj Jonny.

 4. Alexander

  Anders

  Finns det journalister och experter som ger Moderaterna rätt? Jag har nämligen hittat flera stycken.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det finns säkert en minoritet som kan göra det Alexander – Men debatten du försöker dig på är en icke debatt – M har fel.

 5. Alexander

  ”Det finns säkert en minoritet”

  Från en enig kår till en minoritet. Det kan svänga fort.

  Hur många Umeåbor har uttryckt sin åsikt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>